- 1 Mart 2021
- 1.469
- 1.329
- 31
Okurken kalbim sıkıştı çocuğu azarlamaya başladı dan sonra. Bence atak haftaları asla tek ve desteksiz geçirilecek dönemler değil. Çünkü uykusuzluktan seninde halin kalmıyorBen ilk haftadan sonra hep tek baktım. İlk haftalar yine kolaydı ama bu 5. Hafta atağı beni mahvetti. Tekim ve eşim de dahil yardım edenim yok. Az önce eşimle de tartıştık. Çocuk huysuz zaten ve 3 den bu yana uyumadı. 10-15 dk uyuyup uyanıyor. Mahvetti beni gün boyu. Duş aldırdık rahatlasın diye yine ağlamaya başladı. Uykuya dalamayıp.
Ben de artık nefes nefese kaldım. Eşime verdim mama yapmaya gittim. Vermemle peşimden geldi. Durmuyor bu diye.
Yoruldum yoruldum az tut ağlasın bişey olmaz dedim. Çocuğun ciğeri acıdı ağlamaktan vs diye bana vermeye çalışıyor. Bende delirdim. Emzirmiyorım kucakta sakinleştirip mama veriyorum yoruldum neden anlamıyorsun tüm gün bende dedim. Sende sakinleşiyor çocuk bende durmuyor dedi. Sakinken işgileniyorum ya çocukla dedi. O zaman ihtiyacım yok sana kriz anında lazımsın dedim. Aldım çocuğu yatak odasına geçtim ama nasıl ağlıyorum. Peşimden geldi. Sarılmaya çalıştı istemedim. Duygularını kontrol et sakinleş vs diyor bana.
Dedim beni zerre kadar anlamıyorsun. Çok basit bi kelime söylüyorum yoruldum ve nefes alamıyorum artık dedim. Bi hısımla aldı çocuğu yatırdı bacaklarına sus diye azarlamaya başladı. Korktum sert bi hareket yapacak diye. Almaya çalıştım izin vermedi. O esna da ağlamaya başladı kızım zaten. Bu iyice delirdi mamayı zorla ağzına sokmaya felan çalışıyor. Çocuk krizler de. Aldım kucağından güç bela. Hala uyutmaya çalışıyorum. Eşim de yanımızda komik video izliyor. Arada diyor alayım mı. Hayır dedim.
Cidden bu günleri unutmam.
Bu hafta hesaplamaları doğduktan sonra mı hesaplanıyor ben 35 haftalık doğum yaptım buna goremi hesaplayacagm
Bizim ki doğduğu tarihe göre ilerliyor gözlemlediğim kadarıylaYa bu sıçramaları 40 haftadan mı sayıyorsunuz doğduğu güne göre mi
Ben bizimkiler gittikten sonra 1. Hafta dayanabildim 1 hafta sonra onlarda bittim direkKızlar yarın ilkkez bebege tek başıma bakicam prenseslik bitti diyorum kendime korkuyorum çok şans dileyin
Evet aslında tek istediğim bi saat en kötü yarım saat uzanabilmek. Ben gün boyu onca zorluğuna gıkımı çıkarmayıp öpe koklata sakinleştirmeye çalışıyorum ama o aslında tepkiyi bana gösterdi. Destek olmadığı sebebiyle ağladım diye.Okurken kalbim sıkıştı çocuğu azarlamaya başladı dan sonra. Bence atak haftaları asla tek ve desteksiz geçirilecek dönemler değil. Çünkü uykusuzluktan seninde halin kalmıyor
Eşini ıslak odunla bi halletsek aklı başına gelir mi ki acabaEvet aslında tek istediğim bi saat en kötü yarım saat uzanabilmek. Ben gün boyu onca zorluğuna gıkımı çıkarmayıp öpe koklata sakinleştirmeye çalışıyorum ama o aslında tepkiyi bana gösterdi. Destek olmadığı sebebiyle ağladım diye.
Çocuk uslu uslu 10 dk alt değişirken durduğunda canım kızım balım kızım öpüp kokluyor bunu bana destek olarak görüyor. Sağolsun. Çocuk bakmaktan bu kadar anlıyor eşim.
Bi de diyor ki gün boyu nasıl özlüyorum burnum da tütüyor. Yanlış yapıyor çok pişman olacak biliyorum tanıyorum onu ama şuan at gözlüğüyle dolanıyor ne desem boş.
Sen lohusasın ondan bu kadar tepki veriyorsun. Ve çocuk sende duruyor senin kokunda benim yapabileceğim bişey yok diyor kısaca.
1 haftadan sonra neden tek kalmıştın ailen gelse çok güzel olur aslında ya gelebilen yok muEvet aslında tek istediğim bi saat en kötü yarım saat uzanabilmek. Ben gün boyu onca zorluğuna gıkımı çıkarmayıp öpe koklata sakinleştirmeye çalışıyorum ama o aslında tepkiyi bana gösterdi. Destek olmadığı sebebiyle ağladım diye.
Çocuk uslu uslu 10 dk alt değişirken durduğunda canım kızım balım kızım öpüp kokluyor bunu bana destek olarak görüyor. Sağolsun. Çocuk bakmaktan bu kadar anlıyor eşim.
Bi de diyor ki gün boyu nasıl özlüyorum burnum da tütüyor. Yanlış yapıyor çok pişman olacak biliyorum tanıyorum onu ama şuan at gözlüğüyle dolanıyor ne desem boş.
Sen lohusasın ondan bu kadar tepki veriyorsun. Ve çocuk sende duruyor senin kokunda benim yapabileceğim bişey yok diyor kısaca.
Ben hastaneden eve geldiğim günden beri tekim bi Allah’ın kulu da kalmadı annem kalacaktı bir kaç gün onu da kv denen bilerek kavga çıkardı kendi yardım etmediği gibi annemi de göndertti şimdi de işe gidiyorum ben günde 2 saat kadar kv buraya gelip bakmak istiyor bende bebeği götürüyorum arada annem gelip bakıyor ama en büyük destekçim eşim tabiki şu an uyuyor ama bilerek sen uyu dedik oğlanla bugün müsade ettikBiz şuan iyi idare ediyoruz eşimle çok şükür ama sebeplerden biri de 3. Kişi olması. bunaldığımda babama veya anneme veriyorum tabiri caizse kitliyorum uyutuyolar bir şekildeeşim de işe gidecek diye çok üstüne gitmiyorum artık. Fakat 10 günüm kaldı şimdiden şu 40’ı 60 ‘a mı tamamlasak diye pazarlık ediyorum resmen ne yemeğe ne bişeye karışmıyorum evde bir anda hepsi üstüme yığılınca nolcak acaba ama mecburr
Canım öncelikle bütün bunları hepimiz yaşıyoruz hepimiz çoook bunalıyoruz maalesef bunu bil ve geçici olduğunu düşünerek kendini bunaltma. Benim eşim de dünyanın en iyi eşidir en iyi de babası olacağını düşünürdüm hep ama malesef erkek ve olaya bizim gibi yaklaşamıyorlar hele ki sabırsız birisi olduğu için ağladığında yetemediği için morali bozulup trip atıyor resmen oğluma. Hep gülerken keyfi yerindeyken eriyip bitiyor ama ağladığında onlar da çaresiz kalıyor. Bazen o da niye susmuyor of diye sitem edecek olduğunda asla çocuğuma bunu yansıtmaması gerektiğini negatif hiçbirşey yapamayacağını tekrarlıyorum. Bebeklerimizin duygu durumu bize göre şekilleniyor bu yüzden kendimi daima pozitif tutmaya çalışıyorum bu süreç geçici bebeğim asla bi daha bu kadar küçük olmayacak. Şuan tek görevim onu büyütmek. Kimse benden başka bişey beklemiyor deyip verebileceğim en pozitif hisleri bebeğime vermeye çalışıyorum. 5.günden itibaren tek olmama rağmen Bir kere bile yoruldum dememeye çalışıyorum. beni onun annesi yapan Rabbim bakacak enerjiyi verecek. gerekirse eşim hiç ilgilenmesin ama negatif hiçbirşey hissetmesin istiyorum bebeğim. Sen de bence hiçbir beklenti içinde olma sadece bebeğine odaklan duygu durumunu pozitif olarak tut. Çok zor biliyorum kendimden biliyorum ama masum yavrularımız için çok önemli olduğunu düşünüyorum.Ben ilk haftadan sonra hep tek baktım. İlk haftalar yine kolaydı ama bu 5. Hafta atağı beni mahvetti. Tekim ve eşim de dahil yardım edenim yok. Az önce eşimle de tartıştık. Çocuk huysuz zaten ve 3 den bu yana uyumadı. 10-15 dk uyuyup uyanıyor. Mahvetti beni gün boyu. Duş aldırdık rahatlasın diye yine ağlamaya başladı. Uykuya dalamayıp.
Ben de artık nefes nefese kaldım. Eşime verdim mama yapmaya gittim. Vermemle peşimden geldi. Durmuyor bu diye.
Yoruldum yoruldum az tut ağlasın bişey olmaz dedim. Çocuğun ciğeri acıdı ağlamaktan vs diye bana vermeye çalışıyor. Bende delirdim. Emzirmiyorım kucakta sakinleştirip mama veriyorum yoruldum neden anlamıyorsun tüm gün bende dedim. Sende sakinleşiyor çocuk bende durmuyor dedi. Sakinken işgileniyorum ya çocukla dedi. O zaman ihtiyacım yok sana kriz anında lazımsın dedim. Aldım çocuğu yatak odasına geçtim ama nasıl ağlıyorum. Peşimden geldi. Sarılmaya çalıştı istemedim. Duygularını kontrol et sakinleş vs diyor bana.
Dedim beni zerre kadar anlamıyorsun. Çok basit bi kelime söylüyorum yoruldum ve nefes alamıyorum artık dedim. Bi hısımla aldı çocuğu yatırdı bacaklarına sus diye azarlamaya başladı. Korktum sert bi hareket yapacak diye. Almaya çalıştım izin vermedi. O esna da ağlamaya başladı kızım zaten. Bu iyice delirdi mamayı zorla ağzına sokmaya felan çalışıyor. Çocuk krizler de. Aldım kucağından güç bela. Hala uyutmaya çalışıyorum. Eşim de yanımızda komik video izliyor. Arada diyor alayım mı. Hayır dedim.
Sen bi şekilde anneni getirttirBen hastaneden eve geldiğim günden beri tekim bi Allah’ın kulu da kalmadı annem kalacaktı bir kaç gün onu da kv denen bilerek kavga çıkardı kendi yardım etmediği gibi annemi de göndertti şimdi de işe gidiyorum ben günde 2 saat kadar kv buraya gelip bakmak istiyor bende bebeği götürüyorum arada annem gelip bakıyor ama en büyük destekçim eşim tabiki şu an uyuyor ama bilerek sen uyu dedik oğlanla bugün müsade ettik
Aslında yakınız 20 km aramız ama babam göndermez gelsin kv baksın der nasıl olaylar çıkarttıysa ara bozduysa şimdi de baksın derSen bi şekilde anneni getirttiruzak mısınız
Ay hala memede bırakırsa deniycem daha önce istememişti ama bakalımKızlar burda kundak demişti ama benimki kundak yaptırmıyor
Canım inşallah yarın aşınız çok kolay geçerAynen öyle vallahi 8. hafta da çok zordu. Biz yarın aşıya gideceğiz. Dua edin en az hasar ile atlatalım zira benim uykusuzluktan ve evin tozundan bağışıklığım yerle bir.. Bir de üstüne aşı zorlarsa Allahını seven toprak atsın moduna girebilirim her an
Ya bende tam olarak senin gibiyim millete ben asla aynı yatakta yatmam çok korkarım diyordum şimdi kendime inanamıyorum. O kadar yabancılaştım ki kendime anlatamam. Banyodan sonra uzun uzun bakım yapmayı, rahat rahat tuvalete girmeyi özledim yaCanım senin kucağında olması dışında çok çözümü yok senin kokunda senin kollarında olacak. 8. Hafta atağındayız biz çok zor. Ama temastan daha iyi gelen birşey yok. Ailemin yanına geldim ben 5. Hafta atağından dolayı canımı okumuştu yani. Şuan yine ataktayız. Annemle babam salonda yatıyor, biz onların yatağında yatıyoruz ki beraber yatmak en korktuğum şey ama artık sakinlesin diye onuda yapıyoruz
Bizde hala memedeyizAy hala memede bırakırsa deniycem daha önce istememişti ama bakalım
Canım inşallah yarın aşınız çok kolay geçerherkes öyle diyor 8.hafta için o zaman bende yalnız olucam şimdiden gözüm korkuyor valla ya All hepimizin yardımcısı olsun valla ne diyeyim
Ya bende tam olarak senin gibiyim millete ben asla aynı yatakta yatmam çok korkarım diyordum şimdi kendime inanamıyorum. O kadar yabancılaştım ki kendime anlatamam. Banyodan sonra uzun uzun bakım yapmayı, rahat rahat tuvalete girmeyi özledim ya
Valla biraz çıktık hava aldık inan ki . KV hava soğuk falan diye eşime carlamış eşimde ben çocuğumu düşünüyorum merak etme demiş. Bana bir şey demediTövbe yarabbimgitsin kendi dogursun onu emzirsin o zaman Allah'ım ya benim kv de bakarım diyince anne emzirirdin diyorum kızım bende süt mu var diyor ee o zaman nasıl bakacan diyorum bakarım diyor mama verecek tabikide ben mama vermek istemiyorum ara ara verdim evette yani çok nadir oda valla canım kv lere laf anlatamazsin bı çok kez kız benim ki gotunu kokladigim pipini kokladigim annem diye seviyor bir uyuz oluyorum
Çıkmaya korkarsın çünkü günlerdir yağmur yağıyor yaa
Havada bebeğe göre serin ara ara çık kuzu yaa
Ya ne diyebilirim ki sana gerçekten çok üzüldüm. Allah eline koluna kuvvet versin bol bol sabır versin sana canım. Keşke elimden başka bir şeyler gelse.Ben ilk haftadan sonra hep tek baktım. İlk haftalar yine kolaydı ama bu 5. Hafta atağı beni mahvetti. Tekim ve eşim de dahil yardım edenim yok. Az önce eşimle de tartıştık. Çocuk huysuz zaten ve 3 den bu yana uyumadı. 10-15 dk uyuyup uyanıyor. Mahvetti beni gün boyu. Duş aldırdık rahatlasın diye yine ağlamaya başladı. Uykuya dalamayıp.
Ayy aynı durum resmen okurken o anım gözümde canlandı kayınvalidem bir şey yapamıyor diye annemin bana yaptıklarını çekemedi resmen annemle kavga etti en güzel günlerimizi mahvettiBen hastaneden eve geldiğim günden beri tekim bi Allah’ın kulu da kalmadı annem kalacaktı bir kaç gün onu da kv denen bilerek kavga çıkardı kendi yardım etmediği gibi annemi de göndertti şimdi de işe gidiyorum ben günde 2 saat kadar kv buraya gelip bakmak istiyor bende bebeği götürüyorum arada annem gelip bakıyor ama en büyük destekçim eşim tabiki şu an uyuyor ama bilerek sen uyu dedik oğlanla bugün müsade ettik
Yaaa ben sünnetten çok korkuyorum inşallah güzel ve kolay rahat geçer sizinki canımYarın sünnetimiz varatak haftasındaymışız çok kötü denk geldi
Tam 15 gün ağladım ben çünkü annem de bende bu bebeği çok istiyorduk hayalimizdi ama kadın içine etti annemle evinde karşılıklı keyif kahvesi içemedik ölsem unutmam asla hakkımı helal etmiyorum onun da bekar kızı var Allah’a havale ediyorumAyy aynı durum resmen okurken o anım gözümde canlandı kayınvalidem bir şey yapamıyor diye annemin bana yaptıklarını çekemedi resmen annemle kavga etti en güzel günlerimizi mahvetti