Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    26
Ben Kağan Kocatepe nin videolarını dinliyorum bazen mutfakta iş yaparken. İkili testle ilgili bi videosunda demişti işte bu 1/270 falan rakamlarını, ordan aklımda kalmış.

Bir hastasında 1/10 mu çıkmış 1/2 mi. Ne kadar yüksek di mi ? Ama ileri tetkik yapılmış, amniyosentez sanırım. Temiz çıkmış. Çocuk da saglıklı doğmuş. Sonuçta bu bi algoritma.

SulErzkn SulErzkn Test sonucu ya da kafama takılanları ben de google'a değil ama yapay zekaya soruyorum. Google'dan daha insaflı sonuçlar veriyor, yorumluyor hatta. Doktorla aynı şeyleri söyledi şimdiye kadar hep. Örneğin sizin test sonuçları için söyle dedi:

1. Kombine Risk: Bu, ultrason ve kan testlerinin sonuçlarını birleştirerek hesaplanır. Sizin kombine risk sonucunuz 1/973, bu da bebeğinizin Down sendromu olma olasılığının 973 bebekte 1 olduğunu gösterir. Genel olarak, 1/250'den küçük sonuçlar düşük risk olarak kabul edilir, bu nedenle 1/973 oldukça düşük bir risktir.

2. İkili Test: Bu, kan testleri ile hesaplanan bir risk faktörüdür. İkili test sonucunuz 1/231, bu bebeğinizin Down sendromu olma olasılığının 231 bebekte 1 olduğunu gösterir. 1/250'den küçük sonuçlar düşük risk olarak kabul edilir. Bu sonuç, kombin riskin biraz üzerinde olsa da, hala nispeten düşük bir risktir.

Bu sonuçlar, bebekte Down sendromu veya diğer kromozom anormallikleri olasılığını değerlendirmek için kullanılır. Ancak, bu testler yalnızca olasılıkları gösterir. Daha kesin bir teşhis için amniyosentez veya koryon villus örneklemi gibi tanı testleri önerilebilir. Bu sonuçlar hakkında daha fazla bilgi ve rehberlik almak için doktorunuza danışmanız önemlidir.

Düşünmüyorum ya tamm stres yapmıyorum her türlü benim yavrum umutsuzluğa düşmenin anlamı yok şu anda, rabbimin dediği olur, olumsuz dusunmek bugune kadar hiç işimi kolaylastirmadi şimdi de olumsuzluğa gark olamam ortada birşey yokken hayırlısı diyorum, hepinize çok teşekkür ederim, ilk şok animda çok yardımcı oldunuz ❣️

Hadi cinsiyet tahminlerinizi de alayım ben erkek hissediyordum hep ama bakalım ne olacak 😊

Eklentiler

• 1000015893.jpg
    1000015893.jpg
    78,5 KB · Görüntüleme: 18
Bir çıkıntı var ama tam anlaşılmıyor 😂 kalp atış hızı kaç ordan tahmin yurutelim
Sordun mu de bacım normalde sorduğum şeyleri bugün dayak yemiş gibi kalktım kaçtım odadan çıktığım kapıyı bulamadım, ya hata doktorda böyle zart diye şey söylenir mi elim ayagim boşalmış zaten kalbi atıyor mu diye üzerine geldi risk misk tekrar perinatolojiyle git dedi bende gerisi yok, enfeksiyonun var dememisim yeni vitamine ne zaman baslayacagimi soracaktım sormamisim 😂😂 bı doktorum daha var hafta içi ona gidicem artık 🤷🏻‍♀️

Ay kızlar ya bu sefer dert yanmaya geldim size 😀 artık 9. Haftanın yarısına geldik 10 olacağız neredeyse. 2 aydan fazla yaniii. Bu süreçte asla evde bir şey pişiremiyorum kendi pişirdiğim şeyi asla yiyemiyorum. Eşim pişirse de kokusundan rahatsız olup yine yiyemiyorum. Yemeğin evde pişmemiş olması gerek 😀 kendi ailem şehir dışında. Felçli bir dedem var ona bakıyorlar. Annem yanına geleyim diye çok ısrar etti ama babam yalnız zorlanır diye istemedim. Haftaya dedem amcamlara geçtiğinde gelecekler ve bir süre kalacaklar çok şükür. Bu zamana kadar da çoğu kez arkadaşlarımıza gittik orada yedik yemeklerimizi sağolsunlar. Bugün de 2 ay sonra ilk defa kayınvalidemlere gidecektik. Canım uzun süredir yaprak sarması istiyordu bu aşerme mi bilmiyorum ama özellikle söyledim. Cuma günü gelin yapayım dedi. Bugün de gerçekten yine bol kusmalı bir gündeyim. Arkadaşım yemek getirecekti yok kayınvalideme gideceğiz dedim. Eşim biraz önce aramış geliyoruz dimi diye kayınvalidem de yok ben çağırmadım demiş. Başka zaman yaparım gelirsiniz demiş. Yani 3-4 kere konuştuk bugün için nasıl böyle oldu anlamadım. Şimdi kendim yaprak aldım kendim sarıyorum eşim de kızdı niye sen yapıyorsun annem yapardı diye. Siz olsanız ne yapardınız. Akşam akşam kendi kendime mi sinirlendim hamilelik hormonları mıdır anlamadım ben mi abartıyorum şu an 😀

Ay kızlar ya bu sefer dert yanmaya geldim size 😀 artık 9. Haftanın yarısına geldik 10 olacağız neredeyse. 2 aydan fazla yaniii. Bu süreçte asla evde bir şey pişiremiyorum kendi pişirdiğim şeyi asla yiyemiyorum. Eşim pişirse de kokusundan rahatsız olup yine yiyemiyorum. Yemeğin evde pişmemiş olması gerek 😀 kendi ailem şehir dışında. Felçli bir dedem var ona bakıyorlar. Annem yanına geleyim diye çok ısrar etti ama babam yalnız zorlanır diye istemedim. Haftaya dedem amcamlara geçtiğinde gelecekler ve bir süre kalacaklar çok şükür. Bu zamana kadar da çoğu kez arkadaşlarımıza gittik orada yedik yemeklerimizi sağolsunlar. Bugün de 2 ay sonra ilk defa kayınvalidemlere gidecektik. Canım uzun süredir yaprak sarması istiyordu bu aşerme mi bilmiyorum ama özellikle söyledim. Cuma günü gelin yapayım dedi. Bugün de gerçekten yine bol kusmalı bir gündeyim. Arkadaşım yemek getirecekti yok kayınvalideme gideceğiz dedim. Eşim biraz önce aramış geliyoruz dimi diye kayınvalidem de yok ben çağırmadım demiş. Başka zaman yaparım gelirsiniz demiş. Yani 3-4 kere konuştuk bugün için nasıl böyle oldu anlamadım. Şimdi kendim yaprak aldım kendim sarıyorum eşim de kızdı niye sen yapıyorsun annem yapardı diye. Siz olsanız ne yapardınız. Akşam akşam kendi kendime mi sinirlendim hamilelik hormonları mıdır anlamadım ben mi abartıyorum şu an 😀
Yaaa kıyamam 🥰 aşermişsin belliki. Varsa bi komşun o pişirsin bari sana kokmasım yiyebil. Bazı aksilikler olmuştur yanlış anlaşılmalar olmuş olabilir olur böyle şeyler sıkma canını. Afiyetle yersin inş yaprak sarmanı.

Benim doktor bı dahaki sefere soyleyecekmis dayanabilirsen dayan Ali Cabbar😂😂😂 Aslında kız olsa kızıma arkadaş olur çok güzel olur. Ama bu seferde eşime gün doğacak 3. Yapalım belki erkek olur diye bahanesi olacak gerçi o her şekilde 3. İstiyor ya benim bünye kaldırmaz🙃🤭🥱

Sadece ilk 3 ay düşük olmaması için kullandım. Sonra bıraktırdı doktorum. normal her hamilenin kullandığı vitaminlere devam ettim

Alakası yok bende hiç kanama olmadı kızımda ama görümcemin ilk 3 ay ful kanamalıydı 38. Haftadan sonra doğurdu

Aşırı kanama yoksa rahat ol benim çevremdeki gebeliklerin yüzde doksanı kanamalı

Canım iglumda 3 ay yattım her hafta kanamam ve lekelenmem oldu 41+0da doğurdum 😂 hiç alakası yok içini ferah tut ❤️

Öyle bir şey olduğunu sanmıyorum bende canım. İlk gebeliğimde 5. Ve 10. haftalar arası sürekli kananmam vardı. Progestan iğneler, fitiller kullanmama rağmen sürekli pedle geziyordum. 38+5 de normal doğum ile dünyaya geldi oğlum. Şu anki gebeliğim kanamasız geçiyor çok şükür. Neyin nesiydi o kanamalar bilmiyorum bebek gayet sağlıklıydı 🙏🏻

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim içimi ferahlattınız gerçekten. İyiki varsınız.

Umutvari Umutvari ya evde olmayacak o yemek sıkıntı cidden anlamıyorlar dışarıdan bakınca ama kayınvalidem pişirip getirdi kaç gün en son dedim annem ne olursun getirme ben bu kokuya dayanamiyorum olucem, yok artık diyor, e dedim var artık, öyle haklısın ki, yaprak işine de üzüldüm boşver ya hormonlardan daha şiddetli alınganlık yaşıyoruz 😂 bende ıspanaklı börek istedim peynirli falan, eşim aramış bulamamış götürmüş annesine oda gitmiş pul iberli falan yapmış bol soğanlı 🤢 bı geldi daha paketi açmadan içim bı tuhaf oldu kızdım sinirim tepeme cikti, benim baharat yiyecek halim mı var soğan yiyecek halim mı var bile bile bu mu yapılır diye, eşim tekrar gitti borekcilere ikinci gün almış iki porsiyon bı geldi Allah bildikleri gibi yapsın onları onlarda biberli soğanlı yapmış ispanaktan soğudum artık isteğim de gitti 😂😂

:KK1: :KK1:Hadi cinsiyet tahminlerinizi de alayım ben erkek hissediyordum hep ama bakalım ne olacak 😊
Passs!
Hiç anlamıyorum bu işten. 😁
Kız Allah iyiliğini versin. Hazır alsaydın ya..Onunla uğraşılır mı ? 😄 kolay gelsin.

Benim gibi senin de eril enerji tavan demek:KK53:
Hani Kv ye muhtaç değilim. Sarmamı da kendim yaparım stayla :63:

Alınmakta haklısın. Bi yemek yapsa sofra kursa hem evlatlarını görür. Hem sevaba geçerdi. Ama niyet olacak insanda. Bak şimdi yine başıma bi şey gelecek bu dilimden ama anlatacağım. :KK1::KK17:

Dün bulantıdan mahvolmusum. Namazı kılamadım. Akşam ezanı vakti girdim mutfağa. Aynı anda üç yemek yapıyorum. Tüm ocaklar yanıyor. Birinde et pişiyor. Arada öğürüyorum. 😷 Pencere açtım hava almak için.

Kv çok lazım gibi pazara gitmiş. Oysa hersey var evde. Ona gezme olsun. Benim o halimi görüyor. Gelip dur şu çorbayı karıştırayım demedi. Pazardan aldığı göbek, kırmızı lahanayı getirdi tezgahın üstüne koydu. Hani salatayı bunlarla yaparsın gibisine. :bicak:

Ben de cin atına bindim :KK34: Salata yapmadım. Ki her akşam illa olur sofrada. Masayı kurdum. Kızıma dedim sen babaannene servis yap ona eşlik et yemekte. Ben babanla yiyicem. Eşim de geldi o ara. Ben dün yaptığım hiçbir yemekten yemedim. Evvelki günden kalan dolmadan 2 tane zorla yedim bulantıdan.

Çok uzattım. Diyeceğim o ki, elden gelen öğün olmaz, olsa da vaktinde bulunmaz. :işsiz:Bebek doğunca, hazır çocuk ya hemen sahiplenirler.

Son düzenleme:
Sordun mu de bacım normalde sorduğum şeyleri bugün dayak yemiş gibi kalktım kaçtım odadan çıktığım kapıyı bulamadım, ya hata doktorda böyle zart diye şey söylenir mi elim ayagim boşalmış zaten kalbi atıyor mu diye üzerine geldi risk misk tekrar perinatolojiyle git dedi bende gerisi yok, enfeksiyonun var dememisim yeni vitamine ne zaman baslayacagimi soracaktım sormamisim 😂😂 bı doktorum daha var hafta içi ona gidicem artık 🤷🏻‍♀️
Ben de heyecanla gidip kapıda soracagim şeylerin listesini hazırlayıp içeri girince kan sulandırıcım bitti diye yeniden yazdırmayı unutan biri olduğum için çok haklısın bacim 😂 ultrason kağıdında HR olarak yaziyordu sanırım kalp atış hızı 😊😊

Sus! Söylememiş kadın işte kendi kendine uyduruyorsun 😂 ay ne güldüm bır yandan üzüldüm... Haklısın da insan söylediğini inkar edince yapacak bir şey kalmıyor sen kendine sarmani sar bacım, cagirirsa da söyle yazı ile cagirsin bundan sonra davetiye göndersin inanmam yoksa de. Söz uçar yazı kalır de

Ben de heyecanla gidip kapıda soracagim şeylerin listesini hazırlayıp içeri girince kan sulandırıcım bitti diye yeniden yazdırmayı unutan biri olduğum için çok haklısın bacim 😂 ultrason kağıdında HR olarak yaziyordu sanırım kalp atış hızı 😊😊
Kontrol etmiştim de yok bunda yazmıyor diğerlerinde yazardı bunda yok

Sus! Söylememiş kadın işte kendi kendine uyduruyorsun 😂 ay ne güldüm bır yandan üzüldüm... Haklısın da insan söylediğini inkar edince yapacak bir şey kalmıyor sen kendine sarmani sar bacım, cagirirsa da söyle yazı ile cagirsin bundan sonra davetiye göndersin inanmam yoksa de. Söz uçar yazı kalır de
Ay gerçekten öyle yaaa. Sinirden gülüyorum resmen. Neyse haftaya annem gelecek zaten istese de bulamaz bizi 😀 tamam sakinim bu forum bana iyi geliyor 😀😀

Passs!
Hiç anlamıyorum bu işten. 😁

Kız Allah iyiliğini versin. Hazır alsaydın ya..Onunla uğraşılır mı ? 😄 kolay gelsin.

Benim gibi senin de eril enerji tavan demek:KK53:
Hani Kv ye muhtaç değilim. Sarmamı da kendim yaparım stayla :63:

Alınmakta haklısın. Bi yemek yapsa sofra kursa hem evlatlarını görür. Hem sevaba geçerdi. Ama niyet olacak insanda. Bak şimdi yine başıma bi şey gelecek bu dilimden ama anlatacağım. :KK1::KK17:

Dün bulantıdan mahvolmusum. Namazı kılamadım. Akşam ezanı vakti girdim mutfağa. Aynı anda üç yemek yapıyorum. Tüm ocaklar yanıyor. Birinde et pişiyor. Arada öğürüyorum. 😷 Pencere açtım hava almak için.

Kv çok lazım gibi pazara gitmiş. Oysa hersey var evde. Ona gezme olsun. Benim o halimi görüyor. Gelip dur şu çorbayı karıştırayım demedi. Pazardan aldığı göbek, kırmızı lahanayı getirdi tezgahın üstüne koydu. Hani salatayı bunlarla yaparsın gibisine. :bicak:

Ben de cin atına bindim :KK34: Salata yapmadım. Ki her akşam illa olur sofrada. Masayı kurdum. Kızıma dedim sen babaannene servis yap ona eşlik et yemekte. Ben babanla yiyicem. Eşim de geldi o ara. Ben dün yaptığım hiçbir yemekten yemedim. Evvelki günden kalan dolmadan 2 tane zorla yedim bulantıdan.

Çok uzattım. Diyeceğim o ki, elden gelen öğün olmaz, olsa da vaktinde bulunmaz. :işsiz:Bebek doğunca, hazır çocuk, hemen sahiplenirler.
Ya varya gerçekten kimseden ağzımla bir şey istemem. Evlenmeden önce de 10 yıla yakın tek başıma yaşadım her işimi kendim gördüm. Şimdi gerçekten zor durumdayım iyi ki bir şey istedim ya artık daha da istemem yapsa da yemem böyle de inat biriyim napalım. Allah sağlık sıhhat versin de kimseye muhtaç etmesin kendi işimizi kendimiz görürüz arkadaşım. Seninkine de ayrı gıcık oluyorum insan hiç mi merhamet etmez ya. İyi olmuş salata Yapmadığın oh olsun. Sen salata yapmadım diyince ben rahatladım resmen 😀

Umutvari Umutvari ya evde olmayacak o yemek sıkıntı cidden anlamıyorlar dışarıdan bakınca ama kayınvalidem pişirip getirdi kaç gün en son dedim annem ne olursun getirme ben bu kokuya dayanamiyorum olucem, yok artık diyor, e dedim var artık, öyle haklısın ki, yaprak işine de üzüldüm boşver ya hormonlardan daha şiddetli alınganlık yaşıyoruz 😂 bende ıspanaklı börek istedim peynirli falan, eşim aramış bulamamış götürmüş annesine oda gitmiş pul iberli falan yapmış bol soğanlı 🤢 bı geldi daha paketi açmadan içim bı tuhaf oldu kızdım sinirim tepeme cikti, benim baharat yiyecek halim mı var soğan yiyecek halim mı var bile bile bu mu yapılır diye, eşim tekrar gitti borekcilere ikinci gün almış iki porsiyon bı geldi Allah bildikleri gibi yapsın onları onlarda biberli soğanlı yapmış ispanaktan soğudum artık isteğim de gitti 😂😂
Gerçekten evde pişince o kokusu mu rahatsız ediyor nedir olmuyor ya. İlla ki başka yerde pişecek. Hijyenine güvendiğim bir yer olsa her gün dışardan söylerim o derece ama işte el mahkum. Başkasından bekleyince de
olmuyor mecbur bi şekilde hayatta kalmak için yapacağız napalım. Neyse direnelim çok az kaldı 2. Trimester hepimizin baharı olcak 😍

Yaaa kıyamam 🥰 aşermişsin belliki. Varsa bi komşun o pişirsin bari sana kokmasım yiyebil. Bazı aksilikler olmuştur yanlış anlaşılmalar olmuş olabilir olur böyle şeyler sıkma canını. Afiyetle yersin inş yaprak sarmanı.
Malesef yeni taşındığım için hiç kimseyi tanımıyorum 😔 yaşadığım şehirde de eşimin ailesi haricinde bi tek arkadaş grubumuz var. Zaten her şeyi de onlar yapıyor iki haftadır neyse 12. Haftaya son 2 haftam kaldı sonra inanıyorum ben her şeyi yapabilirim 😅

2 haftadır evde yemek yapamıyorum bende🥲 Gurbet ellerdeyiz. Çevrede yemek getirecek kimsede yok. Öyle idare ediyoruz bazen dışarıdan söylüyoruz bazen eşim el atıyor. Ama onun da işleri güçleri var. Mahvolduk anlayacağınız kızlar 🤓 Oğlum 4 yaşında hep dikkat ediyordum bu zamana kadar beslenmesine. Artık saldık gitti 😛 Ne zaman geçer bilmiyorum. İlk hamileliğimde çok daha rahatmışım meğerse. Bu kadar değildi 🙄

2 haftadır evde yemek yapamıyorum bende🥲 Gurbet ellerdeyiz. Çevrede yemek getirecek kimsede yok. Öyle idare ediyoruz bazen dışarıdan söylüyoruz bazen eşim el atıyor. Ama onun da işleri güçleri var. Mahvolduk anlayacağınız kızlar 🤓 Oğlum 4 yaşında hep dikkat ediyordum bu zamana kadar beslenmesine. Artık saldık gitti 😛 Ne zaman geçer bilmiyorum. İlk hamileliğimde çok daha rahatmışım meğerse. Bu kadar değildi 🙄
İnşallah 12. Haftada son bulacak bacımmm öyle ümit ediyorum. Az sabır

X