2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    178
Bana da 2 hafta sonra gel dedi ama dayanamadım başka doktordan randevu aldım yarın gideceğim. Seninki ne durumda kalp atışı aldın mı
5.haftada yolk sac oluşuyor diye biliyorum. Kalp ve bebiş için en erken 6+2 de gidersen kendini olumsuz dusuncelerden korumuş olursun. Ben 6+0da gittim, yani dün, kese boş demisti doktor. Sonra olumsuz dusuncelerden insan kendini alamıyor. 1 gün geçti ama bana 10 gün gibi geldi.
Ben de şunu anlamadım ama, yolk sac görünmedi dün bende 🤔
Bugün kalbi attı🤔
Hiç anlayamadım. :)

Doktor günle ilgili bir şey söylemedi ben banu çiftçi uygulamasına göre söylüyorum 😞 umarım iyi haberler alırım yarın saatler geçmek bilmiyor. Hoşbuldum teşekkür ederim ♥️
Evet o uygulama son adet tarihine göre söylüyor mesajla bende 7 haftalık gözüküyor uygulamada ama daha 6 haftalık. Bir gün bile farkediyor sakın canını sıkıp morali bozma önemli olan ilk aşamada kese gözükmesi. Bence uygulamaya göre küçük bebek daha. 💜

5.haftada yolk sac oluşuyor diye biliyorum. Kalp ve bebiş için en erken 6+2 de gidersen kendini olumsuz dusuncelerden korumuş olursun. Ben 6+0da gittim, yani dün, kese boş demisti doktor. Sonra olumsuz dusuncelerden insan kendini alamıyor. 1 gün geçti ama bana 10 gün gibi geldi.
Ben de şunu anlamadım ama, yolk sac görünmedi dün bende 🤔
Bugün kalbi attı🤔
Hiç anlayamadım. :)
Bence makina eskiydi. O doktoru da değiştir bir kez kötü anı yaşadın ya benim morali bile bozdu o doktor kız 🫣 dedim ya ay seni özellikle takip edecem sat aynı doğum aynı sende geldim dedin kese boş . Ay ben bir üzüldüm kendi kendime . Birde benimde geçmişte iki kalıp var biri aynı senin gibi kese boş. Hamilelik suçladım kendimi dedim kıza aynıyız dedim kaderimi yaşattırıyorum ona diye. Kısacası o doktor ikimizinde psikolojisini bozdu 🤣 bu yolk saç yoktu bir günde hemen oluşmaz ki zaten baştan beri olması lazım demi ama

Bence makina eskiydi. O doktoru da değiştir bir kez kötü anı yaşadın ya benim morali bile bozdu o doktor kız 🫣 dedim ya ay seni özellikle takip edecem sat aynı doğum aynı sende geldim dedin kese boş . Ay ben bir üzüldüm kendi kendime . Birde benimde geçmişte iki kalıp var biri aynı senin gibi kese boş. Hamilelik suçladım kendimi dedim kıza aynıyız dedim kaderimi yaşattırıyorum ona diye. Kısacası o doktor ikimizinde psikolojisini bozdu 🤣 bu yolk saç yoktu bir günde hemen oluşmaz ki zaten baştan beri olması lazım demi ama
Yaa doktor da baya iyiydi aslında ama niye öyle oldu ki. Vajinal bakınca uzanarak mi bakıyor doktor, yoksa o koltukta mi bakıyor?
Dün uzanarak baktı Dr, bugünkü koltukta baktı. Görünmedi mi acaba uzaninca tam açılmadı mi falan. Ay bilemedim ya, ya da harbiden 1 günde mi oluştu yolk sac. Kafamda deli sorular🤭☺️

İnşallah birbirimizi yakından takip edeceğimiz nice aylar olur sağlıklaa :))

Merhaba kızlar burayı yeni keşfettim ve hemen üye oldum. Adetim 5-6 gün geciktikten sonra kan testinde beta 481 çıktı. Sonra 5+1 deyken ilk kontrole gittim ama kese gözükmedi karından çok üzüldüm. Doktor beta değerin artıyor mu bakalım dedi ve 2 günde 895e çıkmıştı değerim güzel sorun yok haftaya gel tekrar bakalım dedi. 5+6da tekrar gittim ve karından kese yine gözükmedi ama vajinal ultrasonla gözüktü. Ve aynı gün doktora gitmeden önce kanamam başlamıştı. Doktor düşük tehlikesi diye iğne ve progestan verdi 1 haftadır kullanıyorum. Şu an 6+4teyim kahverengi lekelenme az az devam ediyor. Yarın kontrolüm var kalp atışını umarım duyarım. İnanın bu iki hafta hiç geçmedi hep stres üzüntü. Benim gibi keseyi böyle geç gören kanaması olan var mıydı aranızda ilk gebeliğim ve çok üzgünüm 😞
Canm 9 haftaya kadar duymayan var Allah hayırlısıyla nasip etsin inş

Gecmis kayıpların için de çok üzüldüm 😔 inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebişini💞

Annem bu yorumu okusa pekmez ye gızım kanın yok ondan üşüyorsun derdi. Bende de ayaklarım çok üşüyor. Aşırı zayıfsan kanın azsa yada hiçbir neden yoksa bile normal . Hormonlar malum horon tepiyor neler oluyor kim bilir içerde. Bana doktorum dedi ki işte şu var bu var diye saydım. Vücudunu dinle dedi. Uykun geliyorsa uyu üşüyorsan sıkı giyin sıcak ortama git miden yeme diyorsa yeme. Duş almak istemiyorsan alma. Sadece vücudunu dinle o seni doğru yönlendirir neye ihtiyacı varsa onu ister senden demişti
Cok zayıf değilim aksıne kıloluyum evet ya doğru en ıyısıde öyle vücudumu dınleyeyım o zaman hemen pekmezde aldım ne olur olmaz dıye 🙏

Bende her gün yürüyüş yapmaya çalışıyorum en az 6-7 bin adım atmaya çalışıyorum. Aradada bacak hareketleri yapıyorum, kasıklarımda hafif ağrılar oluyor ama çok şükür bir kanama vs olmadı. İlk haftalar önemli deniyor kabul ama dediğin gibi bizimle kalacak olan bebek zaten tutunuyor sağlıklıysa.. Sağlıklı bebek napsanda ne etsende tutunur derler.. Elimizden geldiğince dikkat edip kadere bırakmak lazım..
Bende yarım saat yürüyüş yapıyorum doktorum öyle önerdi

Bendede özelikle geceleri yatağa gırınce başlıyor coraplarla uyuyorum normalde de hiç çorap gıyen biri degıldım
Bnde aynn gecelerı cok usuyorum hatta gece uynıyorum sankı buz tutmusum gıbı üşüyorum.evt bnde ingilterede yasıyorum saglık sıstemı berbat buranın dusun ılk ultrasyona 10 ıle 13 hafta arası gırıosun

Merhaba kızlar,
Evet gebelikte yürüyüş sağlıklı ancak gebeliğin ilk 3 ayında yürüyüş, spor ya da plates çok fazla önerilmiyor. Sonra zaten doğuma kadar istediğiniz kadar yürüyüş yapabilirsiniz. Şimdi neden bu kadar yürüyüş üzerine düşüp bu kadar km yürümenizi anlamadım. İlk 3 ayı mümkün olduğunda sakin, dinlenerek, çok fazla ağırlık vs kaldırmadan ağır işlerden uzak durarak geçirmek daha iyi olur.
Ben yurtdışında yaşıyorum Doktorum hergun azar azar incitmeden egzersiz yada yürüyüş önerdi bende dedımki nasıl olur ilk üç ay tehlıkeli degılmi dr dedi ki alakası yok onunla biz yoga plates yuruyus yapıyoruz ilk günden doğuma kadar bışey olmadı bişey olacağı varsa uzansanda olur engel olamazsın sağlıklıdır gebelık için yürü dedı bide hamur işi yasakladı ve sebze meyve bol yıyın dedı

Merhaba kızlar,
Evet gebelikte yürüyüş sağlıklı ancak gebeliğin ilk 3 ayında yürüyüş, spor ya da plates çok fazla önerilmiyor. Sonra zaten doğuma kadar istediğiniz kadar yürüyüş yapabilirsiniz. Şimdi neden bu kadar yürüyüş üzerine düşüp bu kadar km yürümenizi anlamadım. İlk 3 ayı mümkün olduğunda sakin, dinlenerek, çok fazla ağırlık vs kaldırmadan ağır işlerden uzak durarak geçirmek daha iyi olur.
Ama bende sızonle aynı fıkırdeyımde doktorlarımız öyle düşünmüyor

Yavru kuşlarimm, canım kızlarımm size güzel haberle geldim.
Bu akşam şehir Hastanesi'nin kadın doğum aciline gittik eşimle. Durumları anlattım, bir de kasık ağrım vardı onu da söyledim. Allah'a şükür minik tırtılımın kalbinin sesini bile işittik az önce kızlar. Ben sadece yolk sac oluşsa mutlu olmaya hazırdım. ☺️
nasıl oldu böyle bilmiyorum🤭❤️
Çok şükür canım benim gözünüz aydın olsun İnşaAllah hep güzel haberler olsun İnşaAllah 😍😍😍

Bnde aynn gecelerı cok usuyorum hatta gece uynıyorum sankı buz tutmusum gıbı üşüyorum.evt bnde ingilterede yasıyorum saglık sıstemı berbat buranın dusun ılk ultrasyona 10 ıle 13 hafta arası gırıosun
Aynen öyle buranın dr ları cok değişik gerçekten acilede gıtsen aynı yanı zor

X