2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    199
Cnm emiyo mu seni ? Bende emmesi yok bende sağıyorum keşke benden de bir seferde 70 cıksa bende max 30 cıkıyo 😞 sonraki sağmalarda 10-15-20 azalıyor günlük max bu toplam oluyor.bi sürü takviye yaptım bu kadar oluyor ancak.Emmesi gerek daha da artması İçin ama yalandan tutuyo memeyi çekmiyo
Emiyor emmeden denedim 2 saat bekledim öyle çıktı bu 70 cc emdikten 2 saat sonra yani canım bestlak kullaniyorum b12 falan bolca su içiyorum ona ragmrn bu kdr çikiyor bnden de ağlayınca yemekten sonra yetmefiğini düşünmeye başkadim maama verme zorunda kaliyorum

Kıyamam ya inan ki bu vicdan azabı hepimizde var eşimde bugün sabah uykusuzluktan gözlerim kapalı çalışıyorum bugünler geçecek mi dedi geçecek dedim büyüsün biraz daha bitecek bu süreçte öyle düşün ilk üç ay bir ayı gitti
Tabiki canım sürekli telkinde bulunuyorum kendime. Bir gün bana ihtiyaç duymayacak, bir gün ben kucağımda taşımak istesemde o istemeyecek biliyorum. Ama sabah 7 den sonra şerit bende ufaktan gidiyor 😪

Gece kısır döngüye giriyoruz biz emzir doğur bez değiştir gaz çıkar çocuk gam dalıyor ohh diyorum bu sefer de hıçkırık al başa deliriyorum o zaman
Evet o hıçkırık mahvetti bizi yada kusuyor ona uyanıyor. Zaten emzirdikten sonra gaz çıkarma faslı korkulur rüyam oldu gaz çıkarana kadar uyanıyor çünkü. Bugün bir çay kaşığı zeytinyağı verdim. İyice anam babam usulüne dönüyorum da hayrolsun 😅

Emiyor emmeden denedim 2 saat bekledim öyle çıktı bu 70 cc emdikten 2 saat sonra yani canım bestlak kullaniyorum b12 falan bolca su içiyorum ona ragmrn bu kdr çikiyor bnden de ağlayınca yemekten sonra yetmefiğini düşünmeye başkadim maama verme zorunda kaliyorum
Benim bebek 4 kg yu geçmiştir 25 günlük anne sütü tek basına asla yetmez benimkine 90-120 arası içiyor içinde anne sütü dahil

Benden de emse artardı belki 😞 çok kafayı takıyorum

maşallah🥰teşekkürler canım veriyorum cunku doymuyor artık aglıyor. cok değişiyorlar degil mi ya yenidoğan haline bakıyorum bambaşka🥰
Evet ya ben yeni doğduğunda 4 günde 450 gram verdirdim çocuğa emzircem diye inatlaşıp yavrum o yanakları çökmüştü şimdi toparlıyor yavaş yavaş ama siması da oturuyor değil mi 🥰 bu ara benimki sık uyanıp az mama içip uyuyor atak haftası falan diyorlar acaba o mu diye düşünüyorum

benim ki 4-5 gün yapmadı en son o kadar ıkınıyordu ki bezini actim peteğin onunde kendisi sıktıkça kakası cıkıyor bırakınca geri içine kacıyordu 😅ben de tuttum cıkardım baya sertleşmişti sonra rahat yaptı
Bu arada bugün sordum doktorum dedi ki mama ile beslenen bebeklerde Max 4 gün kaka beklenir eğer yapmazsa müdahale edilir dedi aklında olsun

Biberonla mi veriyorsun? Biz hala siringayla ugrasiyoruz da bu sekilde daha fazla goturemeyiz, hem cok hava yutuyor, hem de likir likir iciyor, biberonda en azindan yavas yavas akiyor.
Aynen biberonla veriyorum şu anne göğsüne benzeyen başlıklarla. Ben başından beri biberonla veriyorum açıkçası.

Bn çok su içiyorum deli gbi ona ragmen nasıl az diyorlar anlmdm normali nedr onu öğrenmk istedim o yüzden bnde mama 30 cc veriyorum ama arada durmayınca
Bende mama sürekli vermiyorum mesela dün gece sadece 1 kez verdim bugün 2 oldu. 24 saatte bazen 3 kez mama bazende 6 kez veriyorum. O gün göğüslerimin keyfine bağlı mama verme sayım 😀 ama 1 aydan sonra 90/120 cc Arası mama uygun bebek için ha direk mama emiyor üzerine mama veriyorsan bu miktar fazla tabi

1 çay bardağına 1 çay kaşığı karbonat at. Ve çay bardağına memeni daldır çıkar öyle kahve yeri dışı farketmiyor emdiği alana gelsin yeter. Ben daldırıp çıkarıyorum memeyi ne kadarı girerse artık. Direk emziriyorum . Midesi bulanmıyor sadece su oda sıcaklığında olsun soğuk olursa irkiliyor. O suyu ağzı kapalı odada duruyor ne zaman emzirecek olsam söyle bir karıştırıyorum memeyi daldırıyorum ne zaman su azaldı meme dalmıyor içine o zaman o pamuklu alt silme beziyle göğsümü siliyorum yine her yeri değil böyle kabaca merceği yer kadar . Önemli olan direk o karbonatlı su memedeyken direk bebeğin ağzına memeyi vermek. Bana direk doktor söyledi hatta beraber denedik. 3 gün gibi kısa sürede geçti. Ama ben he banyo sonrası çay tabağına azıcık karbonat azıcık su koyuyırum onla ağzı mendiline batırıp dilini temizliyorum tavsiye de ederim herkese özellikle mama içen bebeler. Süt o kadar olmuyor ama mama ağızda kalıp gibi kalıyor çok işe yarıyır
Ben haftada 1 mama anca kullanıyorum kuzu ama genede oldu işte anlamadım bende pamuğu batırıp silmeye başladım sen soyleyince emzirdikten sonra yapıyordum ama emzirmeden öncede yaparım
Ama senin yaptığınızda yaparım baya azaldı ogluşumda pamukçuk artık daha rahat emiyor en azından

Sezaryan olan arkadaşlar tuhaf birsey oldu bende. Tuvalete sıkıştıgımı anlamıyorum hiç. Bu ikimci sezaryanım ama ilk defa geldi başıma böyle birsey. Cok sıkışmışım ama hiç o sıkışmışlık hissi yok sezaryan dikiş yerlerim agrıyor cok tuvalete gidiyorum cok fazla idrar cıkışı oluyor agrı rahatlıyor resmen. Bu tarz birsey yaşayanınız var mı?
Bende de aynı his var başlara göre daha az şuanda ama yine de var yani

10 güne kadar normal diyorlar bide ben de anlamıyorum günde kaç kez besleniyorlar. o yapamadıkca ben sıkıntıya giriyorum canım kızım sen kabız olma sen olacagına baban olsun diyorum eşim de benim ne günahım var diyor😂😂😂
Yaaaa daha ben bugun dedim aynisini eşimeee 🤣🤣🤣oda bana diyor anan olsun oglum sen olma diye bakalim kimde patlarsa 🤣 şaka makada ya cocuk ıkınıyor ıkıniyor bişe yok kuzum benim ya yarin Allahdan konturol var bakalim ne diycek bu arada cnm konturollerde ne var sizin verdikleri kagitda bizde goz muaynesi kalca kulak testi normal konuroller var bazi arkqdaslarda ekstra kalp felanda varmis sende varmi

kızlar 1. ay aşısını yaptıran var mı? türkiye genelinde ası yokmuş galiba yenş gelmiş aradılar sağlık ocağından yarın yapılacak
Seninle her şeyimiz aynı 😅 bizim de yarın yapılacak ☺️ yarın 39 günlük oluyoruz biz

Back