2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    186
Amin canım benim amin. Valla bende oğlumu alıp odaya geçiyorum ne yapayım artık herkes kendi odasında oturuyor böyle olunca😂 en azından bir öğün yemeğin keyfini çıkartmaya çalışıyorum🥲

Biz 1. haftada bu sabah bir 5 dakika koyduk içine ben kahve içerken 😂 zaten sonrasında mızıldandı bizimki aldık kucağa geri🥲
Benim aldığımda yenidoğandan itibaren kullanabilirsiniz yazıyordu. Sadece 3,5kg üzeri olmalı bebek diye belirtmişler. Bir de üzerinde uyutup bırakmak güvenli değilmiş.
Teşekkür ederim o zaman 1 ay dolunca kullanayım

Kızlar size bişey danışmak istiyorum iki tane yakın arkadaşım var gelin görümce bunlar gelin olan burda gelmek istedi ben de iyi değilim sonra gel dedim tamam dedi bunlar hafta sonu buluşmuşlar ondan sonra bi anda gelin olan bana tavırlardı konuşmuyor benle birbirlerini muhtemelen doldurdular şimdi görünce olan bana sana bozulmuş dedi bende iki güne kadar gayet iyiydi dedim psikolojik açımdan iyi değilim biliyorsunuz yaşadığım şeyleri dedim aradım kızı açmadı telefonu lohusa halimle uğraştığım şeylere bak tövbe ettim daha kalabalık bir şey yapmam
Ya bu halde sen neden onu arayıp onun gönlünü yapmaya uğraşıyorsun ki yani😐 hani ben cidden anlamıyorum insanların bu triplerini neden bozulmuş ki yani? İnsanın 40 gün kanadığı, fiziksel ve psikolojik bir sürü değişikliği olduğu bir dönemde bir de onların mı gönlünü hoş etmen gerekiyormuş.
O an bir arkadaşa ihtiyacın olsa sen onu arar çağırırdın demek ki yalnız kalmaya ihtiyacın varmış onun da buna saygı duyması gerekiyordu bence. Gerçekten insanlar bizden daha lohusa bu dönemde. Ama bence kendini hiç üzme bunları düşünüp. Herkesin kendi bileceği şey biz de bu zamanlar bize kim ne yaptı ne yapmadı unutmayız elbet.

Biriniz burda şey demişti etrafdakiler bizden daha lohusa. İşte o çok haklı bir söz😂
Aynen etrafımızdakiler bizden daha çok lougusa alınan alınana darılan darılana ben kv le tartışınca annemde huzurunuz bozulmasın diye gitti doğurduğum gün bi hastane de varlardı ondan sonra tektim iyi ki de tek oldum

Aranızda etkinlik yapabilen var mı ne tummy time ne zeka kartları hiç birine bakmıyor ağlamaktan

Ya bu halde sen neden onu arayıp onun gönlünü yapmaya uğraşıyorsun ki yani😐 hani ben cidden anlamıyorum insanların bu triplerini neden bozulmuş ki yani? İnsanın 40 gün kanadığı, fiziksel ve psikolojik bir sürü değişikliği olduğu bir dönemde bir de onların mı gönlünü hoş etmen gerekiyormuş.
O an bir arkadaşa ihtiyacın olsa sen onu arar çağırırdın demek ki yalnız kalmaya ihtiyacın varmış onun da buna saygı duyması gerekiyordu bence. Gerçekten insanlar bizden daha lohusa bu dönemde. Ama bence kendini hiç üzme bunları düşünüp. Herkesin kendi bileceği şey biz de bu zamanlar bize kim ne yaptı ne yapmadı unutmayız elbet.
Ne bileyim niye anlayış göstermiyorlar ki yaa bende psikolojik olarak şu oluştu bir de birisi gelince çocuk ağlıyor yaa hemen herkes bi akıl veriyor şunu et bunu et diye yaa bırakın kendi halime siz yokken ne yapıyorsam yine onu yaparım ben gerçekten kimseye ihtiyaç duymadım sadece yalnız kalmak istedim ama gel gör ki şu an anlıyorum insanların gereksiz triplerini anlayışsızlıklarını

Aranızda etkinlik yapabilen var mı ne tummy time ne zeka kartları hiç birine bakmıyor ağlamaktan
Tummy time imkansiz bizde de, acken deniyorduk, bugun bir de tokken denedik ama bu sefer de rahatsiz oldu, herhalde gaz sancisindan. Zeka kartlarini da daha takip edemiyor ama bakiyor.

Merhaba arkadaşlar biz de 22 günlük olduk arada bir gaz sancıları olmuyor değil kiraz çekirdeği kemeriyle biraz rahatlıyor faydasını gördüm onun dışında her emzirirdikten sonra sürekli gazini çıkarmaya çalışıyorum çünkü bu gazda çıkmayınca Bağırsakları iniyor muş iki günde anca çıkıyormuş benim de sizlere bir sorum olacak bu kendiliğinden sallanan ana kucağına kullanmaya başlayan var mı kullanmak istiyorum ama kayınvalidem daha erken diyor sizden kullanan varsa fikir almak istiyorum herkese sağlıklı günler diliyorum bebişlerimizle Allaha emanet olun ❤️❤️❤️
Ben de kullanıyorum canım. Mutfakta iş yaparken uyuyunca koyuyorum. Bir de mama içirirken koyuyorum. Hemşire mamayı sen verme, eşin versin. Eğer illa sen vereceksen kucağında verme dedi. Ben de orda veriyorum. Önceden pusette veriyordum ama çok katlanıyordu yavrum. Bu anakucağı daha iyi gibi

İlk defa bugün çığlık ata ata ağlıyor benim minnoş 😔 kucağımdan inmiyor. Kucağımda uyuyor. Oysa be güzel düzen kurmuştuk her şey en başa döndü. Karnı gurul gurul. Masaj da yaptırmıyor. Altını zor değişiyoruz

ya şu gaz sancısını cidden ben çekeyim çocuğum çekmesin ya perişan oldu beni de perişan etti sabah 9dan beri uyumuyor gözleri kızardı uykusu var ama ıkınıyor aniden sancı giriyor 🥹 pırtlamak bu kadar zor olmamalı annem ya ne yiyoruz sanki 🥲
Yemin ederim bizde aynıyız

Emzik sanki illaki gerekiyor canım bizdede. Memede uyutmayı çoğu kişi desteklemiyor. Zorunda kaldığında anneden başka kimse uyutamıyor diye. Derin uykudayken alındığında yada düştüğünde uyanmaz aslında ama henüz derin uyku kısmına geçmemiş oluyor demekki
Benimkide öyle ya emziği alıyor gozler kapaniyoe güzel ama sonra emziği bırakıp uyanıyor derin uykuya geciremiyorum bir türlü çocuğumu ya kucağımda güzel uyudu diyorum yatağına yatırmaya kalktigim an başlıyor kiprasmaya derin uykuya nasıl geçiriyoruz bu bebislerii

Benimkide öyle ya emziği alıyor gozler kapaniyoe güzel ama sonra emziği bırakıp uyanıyor derin uykuya geciremiyorum bir türlü çocuğumu ya kucağımda güzel uyudu diyorum yatağına yatırmaya kalktigim an başlıyor kiprasmaya derin uykuya nasıl geçiriyoruz bu bebislerii
Valla kucağımda burnu dolu horluyor bayılıyor resmen yatağa koyunca çivi var gibi uyanıyor 5. Dkya

Ben çok dertliyim bundan. Annem geldi saolsun ama hiçbir şey yapmıyor. Eşim olmasa bitmiştim cidden. 1 haftalık olduk. Günde 1 öğün yemek yaparsa yapıyor. Telefonunun şarjı bittiğinde gelip canım torunum, seni çok seviyorum deyip gidiyor. Gerçekten o kadar mutsuzum ki. Ocak ortasına kadar burda ama o kadar pişmanım ki çağırdığıma. Eşim sabahları bana kahvaltı hazırlıyordu eskiden şimdi hem anneme hem bana hazırlamak zorunda ona da üzülüyorum. Doldu farkındayım ben daha fazla üzülmeyeyim diye bir şey diyemiyor.
Ee anne gelmede daha hayırlıymış ekstra yük sana yanlış anlama beni de

Kızlar size bişey danışmak istiyorum iki tane yakın arkadaşım var gelin görümce bunlar gelin olan burda gelmek istedi ben de iyi değilim sonra gel dedim tamam dedi bunlar hafta sonu buluşmuşlar ondan sonra bi anda gelin olan bana tavırlardı konuşmuyor benle birbirlerini muhtemelen doldurdular şimdi görünce olan bana sana bozulmuş dedi bende iki güne kadar gayet iyiydi dedim psikolojik açımdan iyi değilim biliyorsunuz yaşadığım şeyleri dedim aradım kızı açmadı telefonu lohusa halimle uğraştığım şeylere bak tövbe ettim daha kalabalık bir şey yapmam
S*ktr et demek istedim yaaaaaa😡🤬 inşalalh ceza yemem bununyazdım diye 🫢😂

X