Kızlar bende ucuncu dogumumu yaptım hepsinde oldugu gıbı bundada spinal sezeryan ile oldum
oglum 38+2 3400gram olarak dogdu cok sukur ıyıyız
Dogum yapan herkese hayırlı olsun yapmayan arkadaslar ada Allah kolay su gıbı dogum nasip etsın
Google yazdım yeri daraldığı için falan diyor bak şu saatte belde sızım var mesela ama düzenli değil baskı sızı ağrı bi bakmışsın hiçbirsey yokCanım benimde bebeğin hareketleri azaldı gibi hissettiğim için doktorum suniyle başlatalim dedi doktorunla konuştu mu vu durumu ? Benimki baya ciddili takıldı bu duruma
Benim öncekilerde normal oldu doktor kg 4ü geçer 40. Haftayı bulursa demişti geçen başka doktor zaten iki normalin var dediBenim de 3. oglum olacak sizin gibi ama benim sezeryan olacak, cuma doğacak inşallah 39+1 de
Şahsen İlk doğumum a gore ıkıncı ve ucuncu daha kolaydı belkıde İnsan alışıyor basına ne gelecegın bıldıgın ıcınArkadaşım dedikleri gibi 3.cocuk doğumu kolay mı aynı mıben 39+2 bekliyorum 3cü yü
Hangisini aldın canımSıcak kompres süt kanallarını açtım benim yavrum emzirdikten ya da sağdıktan sonra da soğuk ıslak mendil koydum. Dene istersen bi. Şarjlı sağma makinası almıştım ben onu kullandım
Bende öyle düşünüyordum canim o yüzden de çok da rahattım ama dün doktor hareket azalmasına aşırı takıldı hareketleri sürekli takip et perşembeye kadar hala az diyorsan suniyle dogurturcam yada sezeryanla alicsm dedi senide endişelendirmek istemem tabiki ama ben daha fazla dikkat ediyorum artık sende takip et istersenGoogle yazdım yeri daraldığı için falan diyor bak şu saatte belde sızım var mesela ama düzenli değil baskı sızı ağrı bi bakmışsın hiçbirsey yok
Gözün aydın canımm Allah sağlıkla kucağniza almayı nasip etsinSabah kontrolüm vardı, sancılarım çıktı açılmam da var doktor yatış yapalım dedi Allah nasip ederse bugün oğluma kavuşacağım dualarınızı eksik etmeyin
Benimde sabah kontrolum vardi,nst de 70lerde bile sancim cikti ama hic bisey hissetmedim.bebegin hareketi gibiydi....doktor da sordu soyledim.duzenli degil dedi ama zatwn 20dk nst,bi daha gelse nerden anlayacak.....ciktigimdan beri de o tarz hareketler kasılmalar devam ediyor.sanci buysa benim full sancim var kac saattir.ara ara gelmiyor yani surekli boyle kac saattir.....ben tehlikeli bir durum oldugunu nasil anlayacagim?Sabah kontrolüm vardı, sancılarım çıktı açılmam da var doktor yatış yapalım dedi Allah nasip ederse bugün oğluma kavuşacağım dualarınızı eksik etmeyin
Bence çok hassas düşünüyorsun. Ve bebek bakımı sadece annenin göreviymiş babadan rica ile yardım alabilirmişiz gibi düşünüyorsun. Bizde şöyle bi düşünce var eşim çalışıyor yoruluyo ben de onu bebekle yormayayım. Ama bence bu yanlış. Bu olağanüstü ve geçici bi süreç. Herkes biraz yorulacak, herkes biraz yıpranacak yapacak bi şey yok. Bence babanın da bebeğin bakımını üstlenmesi aralarındaki bağı kuvvetlendiriyor. O yüzden biraz daha sabredip bebek doğunca izin alması daha iyi bence. Benim ilk bebeğimde eşim ise başlayana kadar alt değiştirmeyi bilmiyordum. Emzirme bende alt değiştirme ondaydı. Hala daha kızımla ilgili şeyleri birlikte yaparız.Kızlar biraz bunaldım ve sizlere içimi açmak istiyorum hormonlar telalalli oyuzden mantıklı düşündüğümu düşünmüyorum fikrinize ihtiyacim var.
Kızlar eşim hamile kaldığımdan beri hiç izin kullanmadi doğum da kullanmak için.1 aya yakın izni var ve en başından beri planımız şöyle annem yada kayınvalidem desteğe gelecek ama baktık olmuyor rahat edemiyoruz biz hallediyoruz diyeceğiz kendimiz bakmaya çalışacağız en azından yarı kirkimiz çıkana kadar eşim yanımda olacak zaten sonrasında kendim halletmeye cslisacaktim. Hatta ben eşime dedim ki ilk yirmi gün anneler kalsın sonraki yirmi gün sen izne ayrıl bende daha tecrubelenmis olurum seninle olan süreç daha zevkli geçer. Benimde çocuğum olacak ya hani ben nasıl yirmi gün daha ise gideyim bir senedir o günü bekliyorum ben dedi hiç bişey diyemedim haklı buldum.
Neyse son zamanlarda çok yoğun çalıştı pazarları dahi çalıştı ve çok yoruldu bir iki haftadır da adam kafasını koyduğu yerde uyuyakaliyor kendini hiç iyi hissetmiyor bir problem var vücutta ama ne bilmiyoruz. Neyse eşim şimdi diyorki "ben şimdi izne ayrılalım diyorum bebiş doğana kadar biraz dinleneyim senin son günlerinde yanında olayım destek olayim diyorum ama öyle yaparsam ve bebek en son tarihsel kadar doğmazsa doğumdan sonrasında on gün iznim kalıyor ama böylesi daha iyi olacak gibi bizim için" dedi ben neye uğradığımi şaşırdım onun için evet çok iyi olur ama ben? 9 aydır planladığmiz şey bozulduğu icij kendimi çok kötü ve açıkçası yanlız hissediyorum bir anda sanki doğumdan sonraki süreçte eşimden birşey beklememek daha doğru gibi hissetmeye başladım ( daha doğrusu eşime bile guvenmemem bütün sorumluluğu kendi üzerime almam lazım gibi hissetmeye başladım) dediğim gibi hormonlardan mi bilmiyorum bencillikmi yapıyorum bilmiyorum ama kendimce diyorumki madem doğumdan sonraya on gün ayriacaktin ben sonra kullan dediğimde neden karşı çıktın? Kafam allak bullak
Benim tabiki doğumdan sonra daha çok ihtiyacım olucak sana dediğimde tamam kullanmayim ozaman dedi diret ama buda bana çok kötü hissettirmeye devam ediyor tüm sorumluluğu bana yıkmış gibi hissediyorum yani sanki bana şunu söylüyor:"ben kötüyüm diyorum sen hala sadece kendini düşünüp kullanma izin diyorsun tamam kullanmayim" haksizmiyim?
Aslında tam olarak dediğin gibi düşünüyorum ama bencillik mi ediyorum acaba diye düşünmüştüm ki sanırım etmiyorumBence çok hassas düşünüyorsun. Ve bebek bakımı sadece annenin göreviymiş babadan rica ile yardım alabilirmişiz gibi düşünüyorsun. Bizde şöyle bi düşünce var eşim çalışıyor yoruluyo ben de onu bebekle yormayayım. Ama bence bu yanlış. Bu olağanüstü ve geçici bi süreç. Herkes biraz yorulacak, herkes biraz yıpranacak yapacak bi şey yok. Bence babanın da bebeğin bakımını üstlenmesi aralarındaki bağı kuvvetlendiriyor. O yüzden biraz daha sabredip bebek doğunca izin alması daha iyi bence. Benim ilk bebeğimde eşim ise başlayana kadar alt değiştirmeyi bilmiyordum. Emzirme bende alt değiştirme ondaydı. Hala daha kızımla ilgili şeyleri birlikte yaparız.
Siz bebeğinize anneler de size baksın. Yemeğinizi temizliğinizi yapsın. Bu 1 ay bebekle tanışma süreci oluyo. Bebeğin dilini isteklerini ne kadar anlarsan o kadar rahat edersin. Ama bebek bakımını annenler üstlenirse ortalık karışır. Zaten 1. Aydan sonra daha rahat oluyo bi düzen oluşmuş oluyo. Bebek daha az aralıkla emiyo uyku düzeni oluyo. Kendine çokça zaman ayırabiliyorsun. Çok gözünde büyütme bugünler çok hızlı gelip geçecek tadını çıkarmaya bak. Sonra bi anı olarak kalıyor. Fotoğraflara bakıyorsunKızlar biraz bunaldım ve sizlere içimi açmak istiyorum hormonlar telalalli oyuzden mantıklı düşündüğümu düşünmüyorum fikrinize ihtiyacim var.
Kızlar eşim hamile kaldığımdan beri hiç izin kullanmadi doğum da kullanmak için.1 aya yakın izni var ve en başından beri planımız şöyle annem yada kayınvalidem desteğe gelecek ama baktık olmuyor rahat edemiyoruz biz hallediyoruz diyeceğiz kendimiz bakmaya çalışacağız en azından yarı kirkimiz çıkana kadar eşim yanımda olacak zaten sonrasında kendim halletmeye cslisacaktim. Hatta ben eşime dedim ki ilk yirmi gün anneler kalsın sonraki yirmi gün sen izne ayrıl bende daha tecrubelenmis olurum seninle olan süreç daha zevkli geçer. Benimde çocuğum olacak ya hani ben nasıl yirmi gün daha ise gideyim bir senedir o günü bekliyorum ben dedi hiç bişey diyemedim haklı buldum.
Neyse son zamanlarda çok yoğun çalıştı pazarları dahi çalıştı ve çok yoruldu bir iki haftadır da adam kafasını koyduğu yerde uyuyakaliyor kendini hiç iyi hissetmiyor bir problem var vücutta ama ne bilmiyoruz. Neyse eşim şimdi diyorki "ben şimdi izne ayrılalım diyorum bebiş doğana kadar biraz dinleneyim senin son günlerinde yanında olayım destek olayim diyorum ama öyle yaparsam ve bebek en son tarihsel kadar doğmazsa doğumdan sonrasında on gün iznim kalıyor ama böylesi daha iyi olacak gibi bizim için" dedi ben neye uğradığımi şaşırdım onun için evet çok iyi olur ama ben? 9 aydır planladığmiz şey bozulduğu icij kendimi çok kötü ve açıkçası yanlız hissediyorum bir anda sanki doğumdan sonraki süreçte eşimden birşey beklememek daha doğru gibi hissetmeye başladım ( daha doğrusu eşime bile guvenmemem bütün sorumluluğu kendi üzerime almam lazım gibi hissetmeye başladım) dediğim gibi hormonlardan mi bilmiyorum bencillikmi yapıyorum bilmiyorum ama kendimce diyorumki madem doğumdan sonraya on gün ayriacaktin ben sonra kullan dediğimde neden karşı çıktın? Kafam allak bullak
Benim tabiki doğumdan sonra daha çok ihtiyacım olucak sana dediğimde tamam kullanmayim ozaman dedi diret ama buda bana çok kötü hissettirmeye devam ediyor tüm sorumluluğu bana yıkmış gibi hissediyorum yani sanki bana şunu söylüyor:"ben kötüyüm diyorum sen hala sadece kendini düşünüp kullanma izin diyorsun tamam kullanmayim" haksizmiyim?
Bencillikse de bencillik biz taşıyoruz biz doğuruyoruz. O kadar da anlayışlı olmayiverelim bu süreçteAslında tam olarak dediğin gibi düşünüyorum ama bencillik mi ediyorum acaba diye düşünmüştüm ki sanırım etmiyorum
Ben olsam o en son eşine söylediğin şey için kendimi suçlu hissetmezdim hiç tam tersine trip + mağdur olurdumKızlar biraz bunaldım ve sizlere içimi açmak istiyorum hormonlar telalalli oyuzden mantıklı düşündüğümu düşünmüyorum fikrinize ihtiyacim var.
Yaaa bakalım hangimizinki erken gelecekBen senle aynıyımm 38+2 benim de ilk doğum normal olarak bekliyorum bakalım ne olcak
Belirsizlik, tecrübesizlik insanı geriyor canım. Benide sezeryana iten şey korku ve endişeydi bence sezeryanda 15 dkda en geç bebeğin seninle bunu biliyorsun. Ama normal doğumun ucu açık. Bi an önce ağrıdan kurtulmak bebeğime kavuşmak daha ağır bastı bende. Ama karar bana ait olduğundan içim daha rahat. O yüzden sende deneyimlemek istiyorsan kendine ve bebeğine bi şans verBen de tam senin gibi düşünüyorum canım ama bir yandan da endişeliyim işte. Nasıl olacak onu da bilmiyorum psikolojik olarak. Mesela geçen bir arkadaş daha yazmıştı burda o kadar sinirliyim ki yani 9 aydaki toplam sinirim 1 günde bastı yemin ederim
Canım ben seni kesinlikle haklı buldum. Neden böyle hissettiğini de çok net anlıyorum. Ben de hamileliğimin başından beri benzer hislerle sınanıyorum bu arada biraz da hormonal çok canını sıkmamaya çalış.Kızlar biraz bunaldım ve sizlere içimi açmak istiyorum hormonlar telalalli oyuzden mantıklı düşündüğümu düşünmüyorum fikrinize ihtiyacim var.
Ben götürmüştüm canım işe yaradı ama taşımak istemezsen hastanede yardımcı olur ilk zamanlar şırıngada iş görüyorSelam annelerhastaneye pompa götüreyim mi bilemedim size gerekli oldu mu? Yoksa daha çok evde mi lazım