• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    218
Benim dinlediğim kadarıyla 1 Ocak 2025ten itibaren doğum yapanlaraymis yani benim kızım prematüre dogdugu için kaçırdım ben.her ay 1500tl 5yasina kadar dendi ama birinci çocuk mu ikinci çocuk mu 5olcak onu anlamadım.
1.cocugunu dogurana her ay düzenli bir ödeme yok, yalnızca tek seferlik 5bin tl odeniyo. 2.cocugunu dogurana aylik duzenli 1500 tl odeniyo. 3.cocugunu dogurana da aylik 5bin lira odeniyo.

Canım cevabın için teşekkür ederim bende tam bilmiyorum doktora gidicem bu hafta ozaman sorucam aileden gelen bı genetik hastalik var malesef bende test yaptırmak istiyorum
Siz kendiniz içinmi genetik test yaptıracaksınız bende yaptırmış eğitim araştımalarda ücretsiz yapıyorlar

İyi akşamlar kızlar. Biz bu gece de hastanedeyiz. Bebeğim iyi benim yüzümden uzadı. Hatırlamak istemediğim doğum anımdan dolayı 15 20 arası dikişim var alttan 😥🤦🏼‍♀️ dikişlerim çok olduğu için damar yolundan antibiyotik veriyorlar. Ve çok ağrım, acım var 🥹 bebişimi kucağıma alamıyorum. Ben otururken birinin vermesi gerekiyor ki oturup kalkmak da işkence 🤦🏼‍♀️

Bugün hastaneden çıktık evimize geldik duş aldım aradan iki saat geçmedi kv kızkardeşini, üç kızını ve kaynimi da almış gelmiş. Salonda bı taraflarım.acik koltukta uyurken salonda bı anda 7kisi bana bakıyor. Eşimde bende şok olduk. Çok sinir oldum. Bebeği aldım yatak odasına gittim karnı acikmistir diye zaten dikişlerdenn oturup kalakamiyorum bebeği de emzirirken daha düzen kuramadik. Ben yatak odasındayken çıkıp gitmişler bide utanmadan kusmusler sebep de hoşgeldiniz dememisim eşim annesini aradı ağzına geleni söyledi çok şükür. Ama oda bende evimie geleik ilk gunumuzde sinir edildik.
Akşam eşimin hatrina kv aradım yemek falan getirmis gelirken teşekkür ettim bana tavır yapıyor. Benden çıktı. Lohusa halimle evimde ilk gunumu böyle gerdikleri için hiçbirine hakkımı helal etmiyorum

Merhaba kızlar. 39+2ye giriyoruz ama hala gelen giden yok. Cumaya kontrole çagırdı eger hala birşey yoksa sanırım pazartesi falan yatış yapacak suni sancı verecek doktorum. Ama ben suni sancı falan istemiyorum🥲 pazartesi günü kontroldeydim bir parmaga yakın açıklık demişti ama tabi hala gelesi yok bizim bebişin. Hurma egzersiz yürüyüş vs haricinde nasıl başlatabilirim doğumu?

5. günden selam sarılık vs genel kontrol vardı bebek iyi ama gözde çapaklanma vardı enfeksiyon dedi damla yazdı. D vit ve probiyotik damlası verdi gaz bağırsak sorunu olmasın diye. Benim süt arttı ama bebiş göğsümde emmiyor ben de sağıp veriyorum maalesef doğum olduğu gün gerizekalı bi hemşire yüzünden şekerim 67 düştü çok saat geçmemesine rağmen zorla adımlattı bayılıyordum ki akşam üstü 10 tur atar hale geldim bu süreçte bebeğe tüm gün mama verildi 2 ve 3te mama ile geçti 4 ve 5 artık direndim süt artıkça beni emmese de sütümü içecek dedim mamayı kestim doktorda dedi niye hemen mama verdin vs dedim böyle böyle oldu mama vermeni istemiyorum dedi kaynanam çocuk acıktı mama yap diye diye günde kaç defa mama verdirdi sayamadım şimdi size bir soru sorayım çok merak ediyorum kaç ml sütümle bebişim bir öğünü tamamlar hep aç mı diye düşünüyorum

İyi akşamlar kızlar. Biz bu gece de hastanedeyiz. Bebeğim iyi benim yüzümden uzadı. Hatırlamak istemediğim doğum anımdan dolayı 15 20 arası dikişim var alttan 😥🤦🏼‍♀️ dikişlerim çok olduğu için damar yolundan antibiyotik veriyorlar. Ve çok ağrım, acım var 🥹 bebişimi kucağıma alamıyorum. Ben otururken birinin vermesi gerekiyor ki oturup kalkmak da işkence 🤦🏼‍♀️
Merhaba cok gecmis olsun umarim biran once dikisleriniz iyilesir bebeginizle keyif yapmaya başlarsiniz 🙂🙏 kusura bakmazsaniz neden okdr cok dikis atildi. Devlettemi oldu dogumunuz

Çok geçmiş olsun 🙁 bundan sonraki zamanlarınız bebisinizle sağlıkla huzurla gecer insallah. Cevaplamak isterseniz bebeğiniz iri olduğu için mi oyle oldu acaba

Bugün hastaneden çıktık evimize geldik duş aldım aradan iki saat geçmedi kv kızkardeşini, üç kızını ve kaynimi da almış gelmiş. Salonda bı taraflarım.acik koltukta uyurken salonda bı anda 7kisi bana bakıyor. Eşimde bende şok olduk. Çok sinir oldum. Bebeği aldım yatak odasına gittim karnı acikmistir diye zaten dikişlerdenn oturup kalakamiyorum bebeği de emzirirken daha düzen kuramadik. Ben yatak odasındayken çıkıp gitmişler bide utanmadan kusmusler sebep de hoşgeldiniz dememisim eşim annesini aradı ağzına geleni söyledi çok şükür. Ama oda bende evimie geleik ilk gunumuzde sinir edildik.
Akşam eşimin hatrina kv aradım yemek falan getirmis gelirken teşekkür ettim bana tavır yapıyor. Benden çıktı. Lohusa halimle evimde ilk gunumu böyle gerdikleri için hiçbirine hakkımı helal etmiyorum
Okurken tansiyonum yükseldi ya yeni doğum yapmış birine trip atmak nedir allah aşkına. Bi de öyle habersiz tüm aile gelmiş. Emziren kadının evine öyle habersiz erkekle ve kalabalık gelinir mi ya. Valla bu tür sıkıntılar hep bizde yaşanıyor. Allah yardımcın olsun. İnş ilk ve son olur sıkıntısız geçer günleriniz bebişinle 🧿💜

Merhaba kızlar. 39+2ye giriyoruz ama hala gelen giden yok. Cumaya kontrole çagırdı eger hala birşey yoksa sanırım pazartesi falan yatış yapacak suni sancı verecek doktorum. Ama ben suni sancı falan istemiyorum🥲 pazartesi günü kontroldeydim bir parmaga yakın açıklık demişti ama tabi hala gelesi yok bizim bebişin. Hurma egzersiz yürüyüş vs haricinde nasıl başlatabilirim doğumu?
Ben de 39+1deyim dun kontrolüm vardi henüz dogum kanalına girmemiş sağ kolunun üstüne yan gelip yatiyodu 😅benim çatı kontrolüm haftaya tam 40.haftada olacak belki o dogumu tetikler diye bekliyorum.ben de bu sırada gunde 5 tane hurma, ananas, sabah akşam 1 fincan adacayi, sabahları ac karna corekotu yağı tüketiyorum. Yuruyus egzersiz vs de yapıyorum. Youtubeda activating labor egzersizleri var onları yapiyorum bakalim ne zaman gelmek isteyecekler

açılma için fitil, oksitosin veya balon uygulandı mı acaba? ben de bilmiyorım ilk doğumum ama doktor bunları uygulayacaklarını söyledi rahim ağzı için

“Servikal Olgunlaştırma Amaçlı Balon Kateteri: Bu yöntem, rahim ağzına yerleştirilerek şişirilen bir balon aracılığıyla yapılır. Balon şişirilerek rahim ağzının açılması sağlanır. Bu balon kateter, sancılar başlayıp yeterli rahim ağzı açıklığı elde edilinceye kadar tutulur ve muayene yapılır.”
Hayır hiç biri yapılmadı 😊 suni sancıyı da akşamdan sabaha kadar verın dememe rağmen son 1.5 2 saat kala 5 doz verdıler

Hiç sorun yapma bebişim . Sezeryan da da aynı durumlar yaşanıyor. Aklın kalmasın. Ağrın oldukca ağrı kesıcı iste. Çekinme.. canından can gitti bir kaç gün ceremesi illa ki olacak.. bol bol dinlen, kendinle ilgilen

Merhaba cok gecmis olsun umarim biran once dikisleriniz iyilesir bebeginizle keyif yapmaya başlarsiniz 🙂🙏 kusura bakmazsaniz neden okdr cok dikis atildi. Devlettemi oldu dogumunuz
Teşekkürler 🤗 doğum hikayem çok korkunç 8cm açıklıkta bebek doğmaya çalıştı. Kesik yırtık her şey oldu 🤦🏼‍♀️
Çok geçmiş olsun 🙁 bundan sonraki zamanlarınız bebisinizle sağlıkla huzurla gecer insallah. Cevaplamak isterseniz bebeğiniz iri olduğu için mi oyle oldu acaba
Çok teşekkürler inşallah 🤗 hayır yavrum 3200 50cm doğdu. Açıklık artmadan bebek doğmaya başladı. Kesik yırtık oldu 🤦🏼‍♀️
Hiç sorun yapma bebişim . Sezeryan da da aynı durumlar yaşanıyor. Aklın kalmasın. Ağrın oldukca ağrı kesıcı iste. Çekinme.. canından can gitti bir kaç gün ceremesi illa ki olacak.. bol bol dinlen, kendinle ilgilen
Aynen her doğum kendine özel 🤗 ben doğum kolay olur emzirmede zorlanırım sanıyordum. Tam tersi oldu 😂

Ben de 39+1deyim dun kontrolüm vardi henüz dogum kanalına girmemiş sağ kolunun üstüne yan gelip yatiyodu 😅benim çatı kontrolüm haftaya tam 40.haftada olacak belki o dogumu tetikler diye bekliyorum.ben de bu sırada gunde 5 tane hurma, ananas, sabah akşam 1 fincan adacayi, sabahları ac karna corekotu yağı tüketiyorum. Yuruyus egzersiz vs de yapıyorum. Youtubeda activating labor egzersizleri var onları yapiyorum bakalim ne zaman gelmek isteyecekler
Ay ben iki kere çatı muayenesi oldum ama yok hala. Bizimki inatçı çıktı valla gelesi yok heralde. Sağlıkla gelsinler de bir an önce ama insan bi heyecanlanıyor sabırsızlanıyor☺️

Back