2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Kızlar ben çok kötüyüm sağ göğsüme süt durdu öyle böyle ağrımıyor ne yapılır ne edilir nasıl geçer ağlamaktan bütün gün helak oldum çocuktan çok ben ağlıyorum
En başından beri en korktuğum şeyleri yaşattılar bana doğumda sütü yok ucu yok derken mastit oldum ateşim bi çıkıyor bi iniyor ağlama krizlerim geçmiyor evim boş kalmıyor napcam ben yaa bana bi akıl verin
Bebeğini ters yöntem ile emzirme ni tavsiye ederim görseli Google da var ne zaman olsam hemen gecer bende cok oluyor maalesef

İlk doğum canım ama sezeryanla bitti, 3500 gr doğdu ☺️
Oyy maşallah yavruma😍 okudum şimdi canım eski mesajlarını ya benim bebeğim de biraz ilerde gidiyor ilk doğumum merak ediyorum süreci ondan sordum. Bir yandan acaba kilo problem olur mu diyorum. Bir yandan denemek istiyorum öteki taraftan korkuyorum.

Benim sürecim hemen başladı canım nişan geldi 10 dk sonra 2 dkda bir sancı şeklinde devam etti nişanla doğumum arasında 4-5 saat var diyebilirim 😅 benimde bel ve kasık olarak başlamıştı
Maşallah canım benim sümüksü akıntı geleli 24 saat oldu ve hala bel kasık ağrısı çekiyorum bakalım daha kaç günümüz var 🤲🏻

Kızlar dün sezeryan oldum ama benden süt gelmiyor ne yapıcam ben? Ağrım cok ve stresliyim diye mi bu sekılde ? Ne yapsam kanalları açarım ? Lütfen bana yardım edin eşim bu saatte süt bulmaya cıktı bebek iri doymuyor da
Ufak bir bilgi ve tecrübe paylaşımı yapacağım kızlar bu konuda: Sütün az olduğu durumda bebek emdikten sonra düzenli sağım yapmak gerekiyor.
Başta gelmiyor gibi olabilir ama bir kaç dakika sonra yavaştan gelmeye başlıyor. İlk 3 gün için inanın 20-30 ml bile yeterli hiç endişelenmeyin. Bebek sağılandan fazlasını emiyordur.
Sıcak kompres ve uyku en iyi gelen destek.
Eğer olmuyor her halükarda diyorsanız mide koruyucu olarak verilen bir ilaç var yan etkisi süt yapması 🥰 ‘Motilium’ Bunu da takviye olarak alabilirsiniz kadın doğum doktorunuza da sorun ama dediğim gibi önce sağım ve pes etmeden emzirme 💪🏻
Kızlar ben çok kötüyüm sağ göğsüme süt durdu öyle böyle ağrımıyor ne yapılır ne edilir nasıl geçer ağlamaktan bütün gün helak oldum çocuktan çok ben ağlıyorum
En başından beri en korktuğum şeyleri yaşattılar bana doğumda sütü yok ucu yok derken mastit oldum ateşim bi çıkıyor bi iniyor ağlama krizlerim geçmiyor evim boş kalmıyor napcam ben yaa bana bi akıl verin

Canım senin durumunda ise Lesitin takviyesi süt kanallarında akışı sağlıyor ve tıkanıklığı azaltıyor. Eczaneden en uygun markayı sorup alabilirsin. Genelde Solgar oluyor ama belki farklı markalar da çıkarmıştır.

İlk doğumumda bayaaaaa bir araştırma yapmıştım inşallah faydasını görürsünüz siz de kızlar🙏🏻

Oyy maşallah yavruma😍 okudum şimdi canım eski mesajlarını ya benim bebeğim de biraz ilerde gidiyor ilk doğumum merak ediyorum süreci ondan sordum. Bir yandan acaba kilo problem olur mu diyorum. Bir yandan denemek istiyorum öteki taraftan korkuyorum.
Bence dene canım içinde kalmasın, sonuçta eskiden insanlar 5 kiloda doğuruyordu. Birde sürekli takipte oluyorlar herhangi birşeyde zaten sezeryana dönüyorsun. Korkman çok normal ilk kez yaşayacağın birşey yinede tercihi sürece göre sen belirle

Kuzum kiwi falan uygun memnuniyette çok manuel çok zaman kaybettirir sütün olacak belli ki al bence. Lahanayı sütü keserken öneriyorlar şu aşamada azaltman mantıklı mı ki? Sağ buzluk yap ne kadar süt sağarsan o kadar artacak arz talep meselesi. İki gündür gece gündüz sağıyorum ve hakikaten doğumdan daha sinir bozucu. Sürekli kaynat temizle ağrısı çocuğun hali evin durumu amaaan
Lahanayı buzluğa kpydum canım ateşini aldı göğsümün manuel de çok saçma gerçekten yarın bebeğin ilk kontrolü var ordan alcam elektronik en azından bu göğsü boşaltmam lazım acısı da çok fena 😤 sağ sağ bitmiyor anlamadım nasıl bir şey acile gittik ağrı kesici antibiyotik yaptılar ama bana mısın demedi

Maşallah ya patır patır gidyoruz kolay doğumlarınız olur inşallah doğum yapanlarda kolay toparlanır inşallah 🤲🏻🤲🏻bildiğim çevremdeki kişilerde hep gtti doğurdu ben 39+1 gece bel ağrısı sabah alt karında ağrı bide çocuğun hareketi azaldı sanki eskiye göre bekliyoruz bide 3.gebelik bn gibi 3.çocuğa hala bekleyen var mı ?
Canım benimde bebeğin hareketleri azaldı gibi hissettiğim için doktorum suniyle başlatalim dedi doktorunla konuştu mu vu durumu ? Benimki baya ciddili takıldı bu duruma

Ufak bir bilgi ve tecrübe paylaşımı yapacağım kızlar bu konuda: Sütün az olduğu durumda bebek emdikten sonra düzenli sağım yapmak gerekiyor.
Başta gelmiyor gibi olabilir ama bir kaç dakika sonra yavaştan gelmeye başlıyor. İlk 3 gün için inanın 20-30 ml bile yeterli hiç endişelenmeyin. Bebek sağılandan fazlasını emiyordur.
Sıcak kompres ve uyku en iyi gelen destek.
Eğer olmuyor her halükarda diyorsanız mide koruyucu olarak verilen bir ilaç var yan etkisi süt yapması 🥰 ‘Motilium’ Bunu da takviye olarak alabilirsiniz kadın doğum doktorunuza da sorun ama dediğim gibi önce sağım ve pes etmeden emzirme 💪🏻

Canım senin durumunda ise Lesitin takviyesi süt kanallarında akışı sağlıyor ve tıkanıklığı azaltıyor. Eczaneden en uygun markayı sorup alabilirsin. Genelde Solgar oluyor ama belki farklı markalar da çıkarmıştır.

İlk doğumumda bayaaaaa bir araştırma yapmıştım inşallah faydasını görürsünüz siz de kızlar🙏🏻
Ekran resmini aldım canım yarın sorayım mahvetti beni yok böyle yanma acı annem ben bebeğim eşim babamda dahil bugün ağlaştık 🥲🥲🥲🥲psikolojim bozuldu manuel pompa buldu geldi eşim ama oda çek çek bitmiyor masaj yaptım soğuk uygulama yaptım bana mısın demedi diğer memeden çocuk emiyor sağ meme de doluyor tam anlamadı ile herhalde o elektrikli olanlar çekecek tahminim

Ay bende epidurale çok sıcak bakiyorumm grupta epidurallo doğum yapan biri olduğunu bilmiyordum çok sevindin şuan 😁 o süreç nasıl geçti doktorum uzatabiliyor ben şahsen sevmiyorum prenses doğum dedi ama istersem yapabileceğimi söyledi gerçekten çok etkisi oluyormu ıkınma evresine cokk ciddi?
Sancının 2/3 ünü hissetmiyorsun 1/3 hissediyorsun gibi düşün. Yürüyebildim, merdiven inip çıkabildim. Yüksek sesten inlemeye döndüm 😅 ve ebem dedi ki doğru zamanda uygulanırsa açılmayı hızlandırıyor çünkü sancı geldiğinde kendini kasmıyorsun. Bende böyle ilerledi başkasında nasıl olur bilemiyorum. 4 cm’le Epidural verdiler odaya geri geldiğimde 7 ydi 2 saat sonra da doğdu zaten. Tam açıklıkta doğumhanede suni sancı verdiler ıkınmaya destek. Bende ıkınma hissi henüz yoktu ben sancı geldikçe ıkındım. Ikınma hissi geldiğinde doğumhaneye gidecek vaktimiz olmayabilir dedi dr um böyle yapıyorlarmış

Bebeğini ters yöntem ile emzirme ni tavsiye ederim görseli Google da var ne zaman olsam hemen gecer bende cok oluyor maalesef
Canım benimki ilerlemiş üç gündür birikmiş süt olmuş kanallarda pıhtı gibi duruyor acile gittik doktor masaj yaparak sağ dedi ama elle sağılacak gibi değil yarın elektrik olanlarından alacağım

Kızlar merhaba biz de doğduk çok şükür kavuştuk kızımla. Epidural sezaryen olduk. Korktuğum gibi olmadı iyiyiz. Her şey yolunda çok şükür darısı sizlerin başına.. Sevgiler🍀
Gözün aydın canım 🥰🥰 sen mi tercih ettin sezeryani en son normal düşünüyordun sanki yanlış hatırlıyor da olbiliriim

Lahanayı buzluğa kpydum canım ateşini aldı göğsümün manuel de çok saçma gerçekten yarın bebeğin ilk kontrolü var ordan alcam elektronik en azından bu göğsü boşaltmam lazım acısı da çok fena 😤 sağ sağ bitmiyor anlamadım nasıl bir şey acile gittik ağrı kesici antibiyotik yaptılar ama bana mısın demedi
Boşaltmadan dayanamazsın hakikaten çok zor

X