• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    217
Merhaba çok şükür sağlıkla geldi bebeğim sabah yatışım yapıldı 08.30da hiç açılmam yoktu ebe ilk açılmayı muayene ile yaptı ve fitil suni sancı verildi saat 10.30 gibi seruma başlandı suni sancı süreci gerçekten kolay değil ben bu kadar zor olacağını düşünmemiştim açıkçası ama epidural çok rahatlatıyor ben 3 kez epidural aldım saat 17.32de tam açıklıkla doğumhaneye gittim 17.40da bebeğim doğdu nasıl bir mucizeyse bu doğduğu anda bütün sancı ağrı her şey bi abda bitti ve dünyanın en güzel hissini yaşadım 🥲 şimdi 18 günlük olduk bile zaman çok hızlı 🥰
Ya çok merak ettiğim bir konu var.. ben hastahaneye suyum gelmeye başladığı için öğlen 2 de 3 cm açıklık ile gittim. Her saat kontrol edildi. Sabah 6 da suni sancı verildi. Sabah 8 de hala 3 cm idi. Ardından sezeryana alındım . Sizin doğumununz da yapıldığı gibi bana da yapılsaydı açılma olur muydu sizce?

Kızlar 12 de doğum yaptım şimdi bebeği topuk kanı almak için götürdüler sonra sağlık ocağında da alacaklar dendi iki kere mi alınıyordu ben ilk oğlumda hiç hatırlamıyorum

Kızlar bizde geldik 37+6 da 3.500 Gr doğduk. Sütüm akmasada damlıyor bebise yetmiyor gibi geliyor ama emzirmeye ten tene temasa devam. Sezeryan dikislerim ağrıyor ama biliyorum ki bir gün sonra iyileşecek iyi olacak. İlk sezeryan olacak arkadaşlar şunu düşünsun o an evet şimdi ağıli ama geçecek,🫶🏻🩷
Canım naptık ne ettik yine aynı gün doğurduk 😂❤️

Kızlar 12 de doğum yaptım şimdi bebeği topuk kanı almak için götürdüler sonra sağlık ocağında da alacaklar dendi iki kere mi alınıyordu ben ilk oğlumda hiç hatırlamıyorum
Evet oğlumda hem hastanede almışlardı sonra sağlık ocağına çağırıp almışlardı

Ya çok merak ettiğim bir konu var.. ben hastahaneye suyum gelmeye başladığı için öğlen 2 de 3 cm açıklık ile gittim. Her saat kontrol edildi. Sabah 6 da suni sancı verildi. Sabah 8 de hala 3 cm idi. Ardından sezeryana alındım . Sizin doğumununz da yapıldığı gibi bana da yapılsaydı açılma olur muydu sizce?
açılma için fitil, oksitosin veya balon uygulandı mı acaba? ben de bilmiyorım ilk doğumum ama doktor bunları uygulayacaklarını söyledi rahim ağzı için

“Servikal Olgunlaştırma Amaçlı Balon Kateteri: Bu yöntem, rahim ağzına yerleştirilerek şişirilen bir balon aracılığıyla yapılır. Balon şişirilerek rahim ağzının açılması sağlanır. Bu balon kateter, sancılar başlayıp yeterli rahim ağzı açıklığı elde edilinceye kadar tutulur ve muayene yapılır.”

Kızlar bizde geldik 37+6 da 3.500 Gr doğduk. Sütüm akmasada damlıyor bebise yetmiyor gibi geliyor ama emzirmeye ten tene temasa devam. Sezeryan dikislerim ağrıyor ama biliyorum ki bir gün sonra iyileşecek iyi olacak. İlk sezeryan olacak arkadaşlar şunu düşünsun o an evet şimdi ağıli ama geçecek,🫶🏻🩷
Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah canım 🤲
Kızlar ben bugün 15.56da doğum yaptım. Dünyanın en güzel şeyi yanımda yatıyor 🥰 cinnabon cinnabon 3200 kg boyu dosyada yazıyor dediler ama ben dosyaya bakamadım daha. 40+2de doğdu. İsmi Aras Tuna oldu. Hastaneden başvurduk kimliğe. Burda bi arkadaş söylemişti 🙏🏼 benim doğum hikayem malesef biraz olumsuz. O yüzden anlatıp doğum yapmamış arkadaşları etkilemek istemem. Tunişimle buluşmak her şeye değermiş. Sol göğsümden süt gelmeye başladı. Hemen tıktık Tunanın ağzına. Hemen uyuya kalıyor çok ememiyor uzun süre 2 cuk cuk uyuyor. Doğum Tunayı da benim kadar yordu. İlk gecemiz iyi geçer inşallah 🤗🙏🏼
Kızlar bir anda sancım geldi doğum yaptım cok şükür
Mali müşaviriniz var ise doğum belgelerini ona gönderin o hallediyor herşeyi.. doğum yaptıktan hemen sonra mali müşavirimiz evraklarımı istedi. Ben hiç bir yere başvuru yapmadan bir kaç gün sonra 857 tl emzirme ödeneği ile 1778 tl sgk dan ödeme yattı. Başka ne yatar yada 1778 tl neden yattı bilmiyorum
1778 TL doğum öncesi çalışamaz raporu aldığınız için yatmıştır.
Evet cnm 2kez alındı bizde de.bizim hastanede kalma sürecimiz olduğu için ikisini de hastane aldı.

Doğum yapan arkadaşlarım sağlıkla büyütmek nasip olsun 🥰 bende şimdi haataneye gitmek üzere evden çıkıyorum. 8 de doğum var allahın izniyle. İnşallah bizde sağlıkla kavuşuruz 🙏🌸

Back