- 15 Şubat 2024
- 1.807
- 2.159
- 33
Ooo senin oğlan tombiş kızGünaydınlar 35+0 da 2750 46 cm olmuşuz :) doktor tahmini 20-21 kasım gibi alırım dedi.sancım cıkmadı nst de az kaldı baya heyecan yükleniyor :)
Benim vardı karpal tünel el kol ayak ve bacaklarda. Doğum yapalı 13 gün oldu henüz geçmedi bir süre daha geçmezse hastaneye gidicem randevu alıpGünaydınkolunda sinir sıkışması yaşayan var mı çok fenayım geceleri özellikle aşırı uyuşma ve ağrı oluyor. Boyun kökünden parmak ucuna kadar. Su içecektim bardağı tutamadım 1 lt şişeyi kaldıramadım umarım geçer doğum sonrası yoksa fizik tedavi gerekecek gibi
Benim de tüm aile gelecek cokk yüksek ihtimalle canim eşimin aileside benim ailede ikimizde 3 kardeşiz onlarda gelir buna yapacak hiç bişeyim yokÇok geçmiş olsun bende eylülden beri ikinci kez yakalandım acayip bir öksürük vardı ateş yoktu doktorum ateş varsa şehir hastanesine git ihmal etme demısti ateş yoktu allahtan
Evet maalesef covid varmış özellikle hamilelere daha çabuk bulaşıyormus salgın da cabası
Aman dikkat edelim
Hatta ben doğuma ki kp in sabahın köründe bizle hastaneye gelmesini istemediğimden doktora söyledim eşime siz söylermisiniz salgın var diye dedim bebek doğsun alıp gelsin otuz dk durup geri bıraksın evlerine diye
Söylerim dedi tabi eşim ne derece dinler meçhul aşırı aileci bir kişilikanası babası ne yapacaksa hastane de bi halta yaradıkları yok
Gr sevmemem de başka boyutu yılan dilli şirretler
Valla ben artık ilaca bağladım çünkü refluden mide. Bulantısı dan öte biseye dönüştü midem açıyor ağrıyor resmen dün içmedim ilaci gerçekten bir tik daha iyiyim bugünde icmiycem bakalım ona göre doktora burdan önerilen ilaçları sorucamİlaçtan mı bilmiyorum ama ilk hamilelikte 9 ay boyunca çektim süt içince hafiflerdi azcık
Bunda o kadar acıya rağmen sürekli baharat yerim yaşamadım pek ilk kızdı bu erkek ve kızımda saçsız doğdu
11.11 sezeryan tarihin mi randevu mu güzel tarihe denk geliyor
Yaa ay hem ilaçtan olmasına sevindim hem üzüldüm vallahi çok kötü birşey demirin kaç canim etkileşimi ilaç benim kaç aydır icmeme rağmen 10.3 ya i gerekirse damardan veriliyormuş önümü talep etsem acaba diyorum gerçi bizim taleplerimizle oluyomu bilmiyorum amaBen aylardır böyleyim, nexium-lansor kullandim, sise sise gaviscon-rennie duo ictim, sonra bu ilaçtan olduğunu ilacı 15-20 gün bırakınca anladim. Simdi baska bir ilac deniyorum, ferrum hausman diye. Eskisi gibi degil midem ama tabi öncesinde kotu kavrami benim icin baya baya ölüm gibi bişeydi. Şimdi daha iyiyim.
benim de oyle baya onde gidiyordu son gidişlerimde kilo alımı yavaşlamıştı yerinde sayıyor gibi. ben de benim gibi tombiş olacak diyordum vazgecti heralde en son 3400 düKızlar benimde randevum vardı bugün kızımın kilo alımı yavaşladı boyu da aynı kalmış doktor zaten kilosu güzel genetik olabilir dedi cuma günü sabah 9 da kavuşuyoruz bebeğimle 3170 olmuş 38 haftalık boyu 50 cm başından beri uzun boylu kilolu bir bebek diyordu doktor 3 haftadır aynı kaldı boyu kızımın kilosu da çok az artıyor 100 gr almış sadece ben diğer gittiğimde yanlış ölçtü diye düşünmüştüm demek doğruymuş o zaman da az çıkmıştı formunu koruyor güzel kızım
Benim bildiğim doğum sancısı en çok bele vuruyor. Karındaki kasılmalar yalancı sancı da olabiliyor çünkü. Bende bel ağrısından anlamıştım sabahtan beri inanılmaz bir bel kalça ağrım vardı en son duşla da azalmayınca acile gitmiştim. karnın indi kafasını hissediyorsan bel ağrısının gelmesi de yakındır. Benim karnım indi 3 gün sonra doğum yaptım hatta gruba atmıştım hanımlar karnım indi heralde diye 3 güne doğurdumKızlar dün akşamdan beri hafif ağrı ve sancılarım oluyordu, bebeğim de çok hareketliydi, sabah karın ağrısıyla uyandım arada bir gelen karın ağrılarım oldu bu doğum sancısı mı ben ayırt edemiyorum. Duşa gireyim dedim şuan ilk kez bebeğin başını aşağıda hissediyorum midemde rahatladı. Kızım hareket ede ede aşağıya indi resmen anladım bunu. 35+4teyim erken mi sizce şuan. Sancı dediğimiz şey karın ağrısı gibimi anlayamıyorum
Ay canım senin büyük oğlan 36. haftada kaç kilo doğmuştuKızlar siz 37-38 lerde 48-50 cm boylu bebekler söylüyorsunuz ilk oğlum da 36 haftada 49 cm doğmuştu şuanki küçük oğlum 1 hafta küvezde kaldı taburcu olurken boyunu 57 cm girmişler bu çocuk beklese 38. Haftada 60-65 cm mi çıkacaktı benden yaniben 1.50 yim 3de1 im kadar bebek zaten bir anne vardı grupta bebeği çok uzun olan kendi de uzundu ama allah ona sabır versin P Pcosveanneadayi sendin sanırım bebeği uzun olan değil mi
3.100 doğmuştu o kısa ama tombuldu bu da uzun ama zayıf giysilere boyu yetiyor ama içi dolmuyorAy canım senin büyük oğlan 36. haftada kaç kilo doğmuştu
Ben de şu an o kadar garip bir haldeyim ki 36. haftada 3350 gr 49cm ölçtü doktor bebeği 40’a kalırsak tosun doğurucam diye korkuyorum ve bende 150’yimay çok fenayım
Ya sen böyle söyleyince heyecanlandım şimdi. Rahmimde hafif adet ağrısı gibi oluyor geçiyor ama bel sırt ağrım hiç yok açıkçası. Takip edeceğim. Biraz erken şuan 36.haftaya girmedik daha. Bi kaç hafta daha böyle kalsa iyi olacakBenim bildiğim doğum sancısı en çok bele vuruyor. Karındaki kasılmalar yalancı sancı da olabiliyor çünkü. Bende bel ağrısından anlamıştım sabahtan beri inanılmaz bir bel kalça ağrım vardı en son duşla da azalmayınca acile gitmiştim. karnın indi kafasını hissediyorsan bel ağrısının gelmesi de yakındır. Benim karnım indi 3 gün sonra doğum yaptım hatta gruba atmıştım hanımlar karnım indi heralde diye 3 güne doğurdum
Ay maşallah ya kiloyu da alır şimdi dışarda3.
3.100 doğmuştu o kısa ama tombuldu bu da uzun ama zayıf giysilere boyu yetiyor ama içi dolmuyorbenim ilkinde doktor eğer kendi doğmasaydı 39-40 da 4 kiloyu geçer demişti bana bunda da kontrolüm vardı doğumdan 4 gün önce o zaman da doktor yine benzer demişti çok kilo alıyor yapısı böyle heralde çok beklerse 4 ü geçer demişti. Galiba oğlum daha durursa çıkamayacağını farketti de çok erken gelmeye karar verdi
Eğer bebek gerekli boy kiloya ulaştıysa 36 hafta da geldiyse hiç endişelenme zaten çoktan gelişimini tamamlamış oluyor çoğu bebek 36. Haftada. ilk oğlum 36 hafta doğdu küveze hiç girmedi bile ikinci oğlum 34 de doğdu sadece nefes darlığı yüzünden girdi erken doğduğu için hassastı antibiyotik aldı 1 haftada çıktı. Şuan sadece kalbinde açıklık olduğunu öğrendik ama o da her bebekte olabilen bir durummuş müdahale gerekmiyor sadece 6 ay sonra tekrar kontrole getir dedi.Ya sen böyle söyleyince heyecanlandım şimdi. Rahmimde hafif adet ağrısı gibi oluyor geçiyor ama bel sırt ağrım hiç yok açıkçası. Takip edeceğim. Biraz erken şuan 36.haftaya girmedik daha. Bi kaç hafta daha böyle kalsa iyi olacak
Maşallah maşallahAy maşallah ya kiloyu da alır şimdi dışardaKıyamam ben ona sağlıkla yanında ya annesi şimdi en önemlisi o
Benimki de 40’ı beklerse 4 üzeri doğacak heralde işin garip kısmı eşim de ben de minyon insanlarız. Çocuk resmen çekinik genlerin mucizesi olmuş
Şimdi çıktım canım. 2870 gr olmuş oğluş ☺ Kilo alıyor mu evet ama hala geriden geliyor karın çevresi. Doğuma kadar kilosu 3 olsun bizim olsun yeter dedikGazan mübarek olsun canımoğlan kaç kilo olmuş bak bakalım napyo
Evet seni iyi takip ediyorum canım, 35.haftada 2800gr 50cm idi, küvözden korkmuyorum ama şuan hazır değilim sanırım. Bi de sancıyı tanımadığım için kendimi çok çaresiz hissettim gerçekten, hafif adet ağrısıyla bildiğin karın ağrısı çekiyorum arada bir düzensiz geliyor zaten. Heyecanlıyım inşallah sağlıkla olur herşeyEğer bebek gerekli boy kiloya ulaştıysa 36 hafta da geldiyse hiç endişelenme zaten çoktan gelişimini tamamlamış oluyor çoğu bebek 36. Haftada. ilk oğlum 36 hafta doğdu küveze hiç girmedi bile ikinci oğlum 34 de doğdu sadece nefes darlığı yüzünden girdi erken doğduğu için hassastı antibiyotik aldı 1 haftada çıktı. Şuan sadece kalbinde açıklık olduğunu öğrendik ama o da her bebekte olabilen bir durummuş müdahale gerekmiyor sadece 6 ay sonra tekrar kontrole getir dedi.