İnan geldiği an anlayacaksın noluyo bana bugün bir garip diyeEvet seni iyi takip ediyorum canım, 35.haftada 2800gr 50cm idi, küvözden korkmuyorum ama şuan hazır değilim sanırım. Bi de sancıyı tanımadığım için kendimi çok çaresiz hissettim gerçekten, hafif adet ağrısıyla bildiğin karın ağrısı çekiyorum arada bir düzensiz geliyor zaten. Heyecanlıyım inşallah sağlıkla olur herşey
Evet canım bizizKızlar siz 37-38 lerde 48-50 cm boylu bebekler söylüyorsunuz ilk oğlum da 36 haftada 49 cm doğmuştu şuanki küçük oğlum 1 hafta küvezde kaldı taburcu olurken boyunu 57 cm girmişler bu çocuk beklese 38. Haftada 60-65 cm mi çıkacaktı benden yaniben 1.50 yim 3de1 im kadar bebek zaten bir anne vardı grupta bebeği çok uzun olan kendi de uzundu ama allah ona sabır versin P Pcosveanneadayi sendin sanırım bebeği uzun olan değil mi
Maşallah canım yaa evet müdahale ediyorlar üstten ebeler bastırıyor gebe okulunda demişti ene bana daha zamanı var deseneŞimdi çıktım canım. 2870 gr olmuş oğluş ☺ Kilo alıyor mu evet ama hala geriden geliyor karın çevresi. Doğuma kadar kilosu 3 olsun bizim olsun yeter dedikZaten vajinal doğum istiyorsun napacaksın tombik çocuğu bırak kolay çıksın diyor doktorum Çatı muayenesi hiç acımadı ama beklediğim kadar da basit olmadı bilmiyorum değişik bir histi 3 çatı çeşidi var diyorum ben dedi. 1 asla kafası geçmez dediklerim, 2 rahat rahat geçer dediklerim 3 müdahale ister dediklerim dedi. Senin müdahale isteyen türden tam kafası oraya dayandı mı söyleyeceğim ebeye üstten bastıracaklar ben alttan alacağım pırtlatcaz çocuğunu dedi Açılmam yokmuş hiç kanala da inmemiş 2 hafta daha dayanacağım gibi duruyor ☺
Benimki de 34 de 51 doğdu taburcu boyuna 57 yazmışlarEvet canım bizizyavrun yazık sığamıyor marul gibi üç büklüm olmuş kalmış doktorlarıyla boyunu ölçemiyorum 38’da falan bakalım kilosu ideal olursa alalım bari dedi dedi 33. Haftada 50 cm di canım
Benim HGB 11.9 çıktı başka bir dr bırakalım bi süre dedi diye bıraktık benim doktora kalsak devam diyordu hatta ben de damardan takviye istedim artık dayanamayınca ama o da riskli, devam etmekten başka çare yok dedi. Diğer kan ilaçları bu kadar etkili değilmiş. Mideye zarar vermeyen ve kabız yapmayan demir ilaçları 17mg olanlar ve demiri yükseltmeyenlermiş. Sonuç olarak 10. Kez şikayet edince ben ferrum’a geç dedi zorla.Yaa ay hem ilaçtan olmasına sevindim hem üzüldüm vallahi çok kötü birşey demirin kaç canim etkileşimi ilaç benim kaç aydır icmeme rağmen 10.3 ya i gerekirse damardan veriliyormuş önümü talep etsem acaba diyorum gerçi bizim taleplerimizle oluyomu bilmiyorum ama
Ayaklarını sağ kaburgamda hissediyorum topuğuyla ittiriyo baya meselaBebeğinin başı aşağıda olan anneler bebeğin ayaklarını nerede hissediyosunuz ben 2 gündür başı aşağıda mı yukarıda mı anlamıyorum büyüdükçe hareketleri ve bana verdiği hissiyatlar değişiyo açıkcası yukarıda hissettiğim başı mı poposu mu anlamıyorum artık doktora gitmeden nasıl anlayacağım ya
Maşallah canım yenidoğan takımları 52 cmBenimki de 34 de 51 doğdu taburcu boyuna 57 yazmışlarsağlıkla gelsin uzun bebişin çıksın da rahat rahat gerinsin annesi de nefes alabilsin
Bende karnımın en solunda bazende sol kaburgamın altında hissediyorum. Alt tarafıma çok baskı var poposuyla bu kadar baskı yapabilir mi bilmiyorum inş yukarda hissettiğim şey poposudurAyaklarını sağ kaburgamda hissediyorum topuğuyla ittiriyo baya mesela
Oğlumun hareketleri canımı çok yakıyordu. Doğum kasılmalarını ben ilk birkaç saat oğlum dönüyor hareket ediyor falan sandım belimin ağrısı iyice artınca anladım aha birşeyler oluyor diyeMaşallah canım yenidoğan takımları 52 cmdoktor bana çok bişey alma dedi doğsun alırsın dedi uzun bacaklarını geçen gün açmaya çalıyor ölüyorum sandım gece acile gittik nefes alamadım doktor diyor ne bu ayak ne bu bacak sen nasıl açmaya çalışıyorsun bacakları diyor bacakları açarken sanki diz kapakları böyle karnımın içini bıçakla keser gibi bi his veriyor öyle belli oluyor ki kemik dışardan bakan net o kemiği görüyor
Kesinlikle canım. Hamilelikte çok takıp detaylı düşündüğüm şeylerin ne kadar kendimi yormak olduğunu şuan farkediyorum. Çünkü sen ve bebeğin sağlıklı olduktan sonra diğer şeylerin eskisi gibi gözünde anlamı kalmıyorOy oy maşallah maşallah nasıl başladı nasıl bitti hiç önemli değil . Önemli olan sağlıkla doğsun sen iyi ol .. kokulu kokulu öp bebişini keyfini Çıkar darısı bizlerin başına artık
Oldu canım. Darısı sağlıkla sizin başınızaAyyy kontrol de ne dedi doktor canm okuyamadm gecmişi pekte..
Ayyy oldu mu bebişgözün aydn canm benim.
Oyyy yerim seni bal evlat maşallah
Ayy yavrucum gözünüz aydın çok sevindim ne mutlu kavuştunuz evladınızadarısı başımıza inşallah
Poposudur bence kaburganda hissediyosan tekmeyi kafayı oynattıkça müthiş baskı oluyo altta günde iki kere iç çamaşırı değiştiriyorum mecburBende karnımın en solunda bazende sol kaburgamın altında hissediyorum. Alt tarafıma çok baskı var poposuyla bu kadar baskı yapabilir mi bilmiyorum inş yukarda hissettiğim şey poposudur
Bence doğumun en net belirleyicisi bel ağrısı. Bildiğim bütün şeyleri unuttum o kadarda eğitim almıştımOğlumun hareketleri canımı çok yakıyordu. Doğum kasılmalarını ben ilk birkaç saat oğlum dönüyor hareket ediyor falan sandım belimin ağrısı iyice artınca anladım aha birşeyler oluyor diye
Bak bakKesinlikle canım. Hamilelikte çok takıp detaylı düşündüğüm şeylerin ne kadar kendimi yormak olduğunu şuan farkediyorum. Çünkü sen ve bebeğin sağlıklı olduktan sonra diğer şeylerin eskisi gibi gözünde anlamı kalmıyorRabbim sizede vakti geldiğinde sağ salim evlatlarınızla birlikte yeni hayatınıza başlamayı nasip etsin
Oldu canım. Darısı sağlıkla sizin başınıza
AhahaOğlumun hareketleri canımı çok yakıyordu. Doğum kasılmalarını ben ilk birkaç saat oğlum dönüyor hareket ediyor falan sandım belimin ağrısı iyice artınca anladım aha birşeyler oluyor diye
Doğumtarihiİlaçtan mı bilmiyorum ama ilk hamilelikte 9 ay boyunca çektim süt içince hafiflerdi azcık
Bunda o kadar acıya rağmen sürekli baharat yerim yaşamadım pek ilk kızdı bu erkek ve kızımda saçsız doğdu
11.11 sezeryan tarihin mi randevu mu güzel tarihe denk geliyor
Ya tabi gelsinler ama benimkiler yılan dilli strese sokuyorlarBenim de tüm aile gelecek cokk yüksek ihtimalle canim eşimin aileside benim ailede ikimizde 3 kardeşiz onlarda gelir buna yapacak hiç bişeyim yok
Evet canım öyle oldu. Kesinlikle kendinizi birşeye şartlamayın algılar olayı çok değiştiriyor. Benim sancılarım sık gelmişti 2 dkda bir olacak şekilde ve ben o şekilde geldiğinde doğuma yakın 8-9 cmde olduğunu biliyordum. Ama hastaneye geldiğimde 1-1.5 cm açıklık var diyince hayal kırıklığı oldu ve sürecin çok uzun süreceğine inandım. O kadar süre ilk doğum olunca yapamayacağımı düşündüm. Halbuki ikinci hastaneye gittiğimde yarım saatte 4 cm gelmişti açıklık çok hızlı ilerliyordu ama benim inancımın bitmesi ve beklentimin farklı olması olayın seyrini değiştirdi. 4 cm normalde gayet iyi bir açıklıkmış hemşireler ikna etmeye çalıştı ama benim kafamda bittiği için olmadı. O yüzden akışta kalırsanız ve kendinizi birşeye şartlamazsanız yaparsınızE Eslem Huma
Canım senin vajinal doğumdan sezaryene döndü galiba değil mi? Sancıyı yaşadığın kadarıyla verebileceğin bir tavsiye var mı?