2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    170
Bu ikilem bende de var. Hem kavuşmak istiyorum hem de aynı bedenden ayrılmak istemiyorum. Bebişli hayatımız nasıl olur hayal edemiyorum 3 yıldan uzun süredir iki başımıza hop orda hop burda gezmeler tozmalar yaşadık. Hep dipdibe birbirimizle vakit geçirdik. Eve işe bebişe eşime yetişebilir miyim hiç bilemiyorum. Daha dün bi arkadaşım şuanki kendinle vedalaş bir daha asla şuanki sen olmayacak falan dedi 😬 bu endişe sizlerde de var mı merak ediyorum 😅
Bende o iki kişilik yılları hatırlamıyorum 😂😂 çocukla hersey daha güzel. Merak etme. Şuanki sen olmayacak konusuna katılıyorum. Değişiyor insan ama güzel merak etme ❤️❤️

Yürüyüş yapıyorum yavrum haftada iki gün online pilates yapıyorum yetmiyor sanırım . Merdivene başlıcam o da etkili dediler
Evet merdiven bir de simge dumanın videoları var onu dene istersen. Ha bir de sıcak duşta eğilip kalkmak çok işe yarıyor demişti arkadaşım. Şuan bana yasak ama senin aklında bulunsun. Adaçayı, ahududu yaprağı çayı

Dün eşime delirdim. Hormonların ve artık ağrıların etkisiyle tahammülüm kalmadı gerçekten.

Eşim çok ablalı bi evin tek oğlu bu nedenle mutfağa ev işlerine zerre kadar yardımı dokunmayan sürekli önüne hizmet bekleyen biri. Suçlamıyorum ailesi böyle yetiştirmiş evin tek oğlu diye. Ama artık evliyiz. 2 sene oldu. Ben de çalışıyorum ve sabah evden beraber çıkıp beraber giriyoruz. Yani öğretmen felan olup da yarım gün çalışmıyorum.
Haliyle yoruluyorum ve destek bekliyorum. Benim işlerim ondan çok daha yoğun . Ama eve bi geliyor hamallık yapmış bu adam dersiniz. sırf bişey talep etmeyim diye. ben karnım burnumda yatana kadar bazen dolanıyorum o koltukta elinde kumanda önünde çekirdek tatlı meyve keyif sürme derdinde. tek yaptığı vicdanı rahat olmadığı için bitanem gel artık yoruldun sende yapma. bişeyler izleyelim.

sağolsun ilk başlara nazaran Bişeyler yapmaya çalışıyor ama bazı zamanlar yalvartana kadar uğraşıyor. bu durumda benim canımı çok sıkmaya başladı.

hafta sonları sırf arkadaşlarıyla takılmak ve mesaide para almak için amele gibi hiç kendiyle alakası olmayan bedensel yorucu işlere gidiyor. Gocunmuyor yüksünmüyor. gece 2,5 lara kadar amelelik yapıyor resmen sırf mesai için , sabah 6 da evden gidiyor. Bunlar asla ona yük olmuyor. Şikayet etmiyor. ( her zaman değil ayda 2 kez felan gittiği oluyor)

ama bi evi süpürmesini istesem. makinaya bulaşık yerleştirir misin desem. kurutmadan çamaşırları alıp salona getirir misin desem hemen suratı düşüyor. başıma vura vura yapar gibi söylenip duruyor. yarım yamalak yapıyor. Burnumdan getiriyor. söylediğime pişman ediyor beni. çoğu kez de erteliyor.
salonun ortasın 4 gün boyunca ütü masası kaldığını bilirim. Diğer odaya götürmeye yüksündüğü için. Bende inat ettim. götürmedim. 4 gün salonun orta yerinde kocaman ütü masasıyla yaşadık. gram rahatsız olmadı. yarın kaldırıcam yarın götürücem diye diye 4 gün yalvarttı beni.

kaç kez de uyardım ben ablanlar gibi anne gibi ev hanımı değilim ve yetemiyorum. Mecbursun bana yardım etmeye diye. Konuşuyoruz güzel güzel hak veriyor bana 1 hafta düzeliyor sonra iş fiiliyata gelince benim sınırları baştan aynı şekilde zorluyor.

en basit örnek , haftasonu kahvaltı hazırlarım en güzelinden. Bulaşıklar mak. atılacak mesela. bende o esna da çamaşır veya diğer ev işleriyle uğraşıyorum.

biraz uzanayım biraz yatayım biraz bişey izleyim. akşam 6 ya kadar yapmıyor sonra da sanki orası öyle dağınık değilmiş gibi hadi annemlere gidelim hadi ablamlara gidelim sıkıldım gelince yaparım vs diyor. Tabi ki geldiğimiz de de sabah uyanınca yapsam olmaz mı diye söyleniyor. itiraz ettiğim de de resmen kafama vura vura yapıyor.

Lanet gelsin diyorum kalkıp kendim yapıyorum mecburen . Sinirlerim bozuluyor. Dağınıklıktan nefret ederim çünkü.

Dün de halılar geldi yıkamadan silinmesi lazım yerlerin haliyle toz oldu kaç gündür. Kıyameti kopardı yapana kadar. halıya laf etti vay efendim gereksiz yere sildiriyormuşum. görülen yerleri sildi geçti köşelere uzanmak istedikçe ben bana da kızıyor yapma çocuğa zarar vereceksin diye. Bıraktım sonra ne halin varsa gör diye.

ev işlerinde keyfen destek istemişim de ona eziyet yapmışım gibi davranıyor. Sonra sinir oldum ve küstüm erkenden yattım.
sabah o hiçbir şey olmamış gibi canım cicim modunda ama artık çok canımı sıkıyor bu durum.

Bana minnet buyurmuş gibi yapması sinirime dokunuyor. o ev ikimizin sorumluluğunda. beraberi yiyip içip yatıyoruz. dışarı işine bu kadar koşarken evde ki sorumluklarından bu kadar kaçmasını kafam almıyor. ( sadece bulaşık çamaşır temizlik gibi düşünmeyin mesele evde bişey monte edilecek bi yer tamir edilecek onda da benzer hal tavırlar)
Bu kadar değişmesi için kendini yıpratana kadar nasıl olsa 32yi geçtin bence işten ayrılmalısın. Ben senin yerinde olsam öyle yapardım. Şuan 35im işe devam ediyorum sabah 8 akşam 5. Ama eşim her akşam yemeğe sofraya yardım ediyor haftasonu elektrik süpürgesi açıyor, bu hafta perdeleri yıkatacağım kendisine. Af edersin de kaç aylık hamile halinle hem işe gidip hem temizlik hem yemek yapamayız bizim de bir sınırımız var. Kendisine bi seçim yapmasını yoksa işi bırakman gerektiğini söyle bence

Bu kadar değişmesi için kendini yıpratana kadar nasıl olsa 32yi geçtin bence işten ayrılmalısın. Ben senin yerinde olsam öyle yapardım. Şuan 35im işe devam ediyorum sabah 8 akşam 5. Ama eşim her akşam yemeğe sofraya yardım ediyor haftasonu elektrik süpürgesi açıyor, bu hafta perdeleri yıkatacağım kendisine. Af edersin de kaç aylık hamile halinle hem işe gidip hem temizlik hem yemek yapamayız bizim de bir sınırımız var. Kendisine bi seçim yapmasını yoksa işi bırakman gerektiğini söyle bence
İşe bıraksam sorun etmez ama ben ekonomik özgürlüğümü bırakmak istemiyorum. Konuşsan sorsan anlatsan tamam haklısın yardım edicem kafasında ama nafile. bir yapıyor iki yapıyor üçüncüye yan çiziyor. bu cuma son zaten ama evde olsam da desteğe ihityacım olacak.
bu kadar surat asıp mırın kırın ederek sanki bana lütfediyormuşcasına yapmasına tahammül edemiyorum artık.

Hayır o senin de sorumluluğun bana lütuf gibi sunamazsın.

bugün yine konuşucam bakalım Çok canımı sıkıyor ve ailesine aşırı kızıyorum. Bu kadar sorumsuz yetiştirilmez bi evlat. Benim de 5 abim var. Hepsi de az çok destek oluyor eşlerine sorumluluklarını yerine getiriyor ve en önemlisi surat asmıyor. Abimlere gidelim mesela hamileyim diye abim mutfaktan tabak bile getirtmez bana. Kıyamaz. sen otur der. Kalkar kendi taşır. Benimki bunları da görüyor. Hatta laf sokuyorum evde bu işleri hep ben yapıyorum abi alışığım diyorum. Üzerine bile alınmıyor benimki.

İşe bıraksam sorun etmez ama ben ekonomik özgürlüğümü bırakmak istemiyorum. Konuşsan sorsan anlatsan tamam haklısın yardım edicem kafasında ama nafile. bir yapıyor iki yapıyor üçüncüye yan çiziyor. bu cuma son zaten ama evde olsam da desteğe ihityacım olacak.
bu kadar surat asıp mırın kırın ederek sanki bana lütfediyormuşcasına yapmasına tahammül edemiyorum artık.

Hayır o senin de sorumluluğun bana lütuf gibi sunamazsın.

bugün yine konuşucam bakalım Çok canımı sıkıyor ve ailesine aşırı kızıyorum. Bu kadar sorumsuz yetiştirilmez bi evlat. Benim de 5 abim var. Hepsi de az çok destek oluyor eşlerine sorumluluklarını yerine getiriyor ve en önemlisi surat asmıyor. Abimlere gidelim mesela hamileyim diye abim mutfaktan tabak bile getirtmez bana. Kıyamaz. sen otur der. Kalkar kendi taşır. Benimki bunları da görüyor. Hatta laf sokuyorum evde bu işleri hep ben yapıyorum abi alışığım diyorum. Üzerine bile alınmıyor benimki.
Ayyy erkekler hemen hemen hep aynı kuzum ya. Benim eşim söylenmez yardım istesem yapar ama. Herşey söylenmiyor. Yaptığını düzgün yapmıyor. Belim tutuldu mesela günlerdir kendi ihtiyacımı göremıyorum. Dün akşam salonda 4 çift çorap vardı. Söylendim bende. Eğilemıyorum alamıyorum vs diye. Kadın alıyorum haftada bir gün. Yetmıyor bile bazen. 3 çocuğumuz var. 4. Doğacak. Ama tavsiyem söylense de iş söyle. Söylemeye söylemeye alışıyorlar temelli

Ayyy erkekler hemen hemen hep aynı kuzum ya. Benim eşim söylenmez yardım istesem yapar ama. Herşey söylenmiyor. Yaptığını düzgün yapmıyor. Belim tutuldu mesela günlerdir kendi ihtiyacımı göremıyorum. Dün akşam salonda 4 çift çorap vardı. Söylendim bende. Eğilemıyorum alamıyorum vs diye. Kadın alıyorum haftada bir gün. Yetmıyor bile bazen. 3 çocuğumuz var. 4. Doğacak. Ama tavsiyem söylense de iş söyle. Söylemeye söylemeye alışıyorlar temelli
Tamamen aile yetiştirmesinden kaynaklı. Hala gideriz kv evine utanmasa çiğneyip ağzına verecek oğlum yorulmasın diye:) görümceler ufak çocuklarından çok kardeşim kardeşim peşinde dolanırlar ikram yapıcaz diye. 1 bardak çay doldurmamış evlenene kadar durum o kadar vahim yani. Evlenince de haliyle çok zor geliyor ona.

Evet alışkanlıkları değiştirmek çok zor ama zoru başarabilirsin yani. İnsan da merhamet olacak diyorum bazen :) eşime kalsa bende boşuna iş çıkarıyorum kendime dursun sonra yaparız modunda. sonra ne zaman gelecek çok o sonra yaparız da ki sonra nerede inanın çok merak ediyorum :)

Maşallah canmmm🧿☺☺ bende 37 de oldum çatı muayenesi hiç stres yapma kolayca oldu:)
Aslında stres yapmıyorum ama sabırsızlanıyorum sanırım 😁 hani darsa ve sezeryansa bir an önce bilelim gün versin hadi modundayim shshs ama doktor zaten o şekilde yapmiyormus dar kesinlikle doğmaz yada kesin doğabilir gibi net birşey söylemiyorum ben zaten dedi birde 38 biraz geç gibi geldi ben her an doğurabilirim modundayim ( kendimi erken doğum ihtimaline de çok önceden hazırlamıştım bir anda şoke olmayım diye 😁)

38 deyim yavrum cuma 39 olucam. Nasıl sağlıklı gelecekse dedim, Çatı muayenesi vajinal doğuma uygun çıktı normal doğumu denicem ama bebek yukarda dedi doktor bekliyorum 😂💙
Randevun ne zaman canım? Benim cuma. Bakalım merakla bekliyoruz 😍

Ayy çok heyecanlı değil mi benciller geliyor artık her bebek de kendi doğurmuşum gibi seviniyorum duygulanıyorum 😁
Ben doğum yapan ya da yapacak olan herkes için çok mutluyum ama iş kendime gelince çok tırsıyorum ya 😂 Bir de üstten üstten konuştum hep doktoruma ben vajinal doğum istiyorum kendime güveniyorum diye şimdi kolay kolay almam seni sezaryene diyor bana yaklaştıkça ben ne yaptım diyorum Allah güç kuvvet verir inşallah 😅

bişi sorcam C Cett kafası büyük olduğu İçin sezeryan demiş ya sana doktor, benimkinin de kafa baya bi önden gidiyordu.kaçıncı haftada söyledi doktor sana bunu ve hangi ölçütten sonra sezeryan karar veriyorlar acaba ? Yani çatı muayene olup damı bu şekilde oldu ? Bide kafası çok büyük olacak mı ya 😕 görüntü anlamında falan :KK43: çok soru sordum ama kilosu kaçta şuan tahmini ?

bişi sorcam C Cett kafası büyük olduğu İçin sezeryan demiş ya sana doktor, benimkinin de kafa baya bi önden gidiyordu.kaçıncı haftada söyledi doktor sana bunu ve hangi ölçütten sonra sezeryan karar veriyorlar acaba ? Yani çatı muayene olup damı bu şekilde oldu ? Bide kafası çok büyük olacak mı ya 😕 görüntü anlamında falan :KK43: çok soru sordum ama kilosu kaçta şuan tahmini ?
Canım benim de bebeğimin baş ve karın çevresi 2 hafta önden gidiyor ama bununla ilgili çok doktor dinledim. Kafa kemikleri birbiri üzerinde kayabilir bu normal doğuma engel değildir diye

Evet merdiven bir de simge dumanın videoları var onu dene istersen. Ha bir de sıcak duşta eğilip kalkmak çok işe yarıyor demişti arkadaşım. Şuan bana yasak ama senin aklında bulunsun. Adaçayı, ahududu yaprağı çayı
Kaçinci hafta başlanmali cnım çaya falan

Tamamen aile yetiştirmesinden kaynaklı. Hala gideriz kv evine utanmasa çiğneyip ağzına verecek oğlum yorulmasın diye:) görümceler ufak çocuklarından çok kardeşim kardeşim peşinde dolanırlar ikram yapıcaz diye. 1 bardak çay doldurmamış evlenene kadar durum o kadar vahim yani. Evlenince de haliyle çok zor geliyor ona.

Evet alışkanlıkları değiştirmek çok zor ama zoru başarabilirsin yani. İnsan da merhamet olacak diyorum bazen :) eşime kalsa bende boşuna iş çıkarıyorum kendime dursun sonra yaparız modunda. sonra ne zaman gelecek çok o sonra yaparız da ki sonra nerede inanın çok merak ediyorum :)
Aynen öyle canım. Maalesef bu sadece kocaların değil toplumun suçu. Ben de hep oğullarıma daha çok iş veriyorum. Herkes odasını süpürür. Makina boşaltır dolabını yerleştirir. Kocaya da söylene söylene olduğu kadar. ❤️

X