2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Günaydın kızlar 8 Mart'ta 2li tarama randevum, doktor yaştan dolayı sanıyorum az risk görüp önce ikiliyi lüzum görürse Fetal DNA testini önerdi cumartesi randevumuzda. Onun süreci yönetme şekline güveniyorum. Fakat daha şimdiden stresi sardı beni neler yapılıyor tecrübeli hamişler bir aydınlatabilir mi? Doktorumuzun kendisi yapıyorsa örneğin o esnada olan biten her şeyi söylüyor mu yoksa sonuç falan bekliyor muyuz?
Anlamadım kuzum ben neden yaştan düşük risk diyor daha yaşın 27 değil mi senin. 2li taramada doktor bebeğimin boynunu ölçtü ve burun kemiğine baktı bizede gösterdi laboratuvara inip 1 tüp kan verdik o kadar stres yapılacak hiçbirşey yok. Benim doktorumda fetal dna önerdi biz düşünmüyoruz çünkü tedavisi olmayan rahatsızlıkları saptıyorr hata payı %1 falan dedi ama bazı hastalarım down sendromlu olsada aldırmayı düşünmüyor o yüzden yaptırmıyor diye

Anlamadım kuzum ben neden yaştan düşük risk diyor daha yaşın 27 değil mi senin. 2li taramada doktor bebeğimin boynunu ölçtü ve burun kemiğine baktı bizede gösterdi laboratuvara inip 1 tüp kan verdik o kadar stres yapılacak hiçbirşey yok. Benim doktorumda fetal dna önerdi biz düşünmüyoruz çünkü tedavisi olmayan rahatsızlıkları saptıyorr hata payı %1 falan dedi ama bazı hastalarım down sendromlu olsada aldırmayı düşünmüyor o yüzden yaptırmıyor diye
Kız senin bu düşük riski hep yanlış anlamanı napacağız :halay: Yani yaşı 30'dan az olunca riski az oluyor ya onu kastetmiş. 30'dan küçüklere direkt fetal DNA yaptırmana gerek yok ikilide anormali görünürse yaptırın diyorlar.

İşte yaşım daha 27 olduğu için düşük riskli olduğumu doğrudan fetal dna'ya gerek olmadığını ikilide bir problem çıkması halinde fetal bakmanın daha az maliyetli olduğunu söyledi kuşum.

Kızlar bi çiğ köfte yiyesim var şu an 🙈. Midemden dolayı pek bir şey yiyemiyorum ama şu an açım ve canım bunu istiyor. Bir seferden bir şey olmaz diyip beni rahatlatır mısınız?🫠

Kızlar bi çiğ köfte yiyesim var şu an 🙈. Midemden dolayı pek bir şey yiyemiyorum ama şu an açım ve canım bunu istiyor. Bir seferden bir şey olmaz diyip beni rahatlatır mısınız?🫠
Bende öyle bi duruma geldim ve iki tane dürümü bi yanda yedim 🤗 Etsiz olmasına dikkat et ve bildiğin bi yerden al ye canım sorun olmaz o kadar

Canım etsiz yiyebilirsin diye biliyorum ben 🥰 evde kendin yaptığın daha güvenilir olur tabii ama dışarda satılanların çoğu da zaten etsiz oluyor. 😁

Hamile olduğunuz andan itibaren nelerden vazgeçtiniz arkadaşlar yeme içme konusunda özellikle 🤩 yasaklı tüm gıdalar hayatınızdan çıkarttınız mı? Ben kola konusunda biraz zorlandım mesela onun yerine sade sodayla devam ediyorum ama eşim içtiği zamanlar canım çok istediğinde ondan bir iki yudum içiyorum 🤭

Hamile olduğunuz andan itibaren nelerden vazgeçtiniz arkadaşlar yeme içme konusunda özellikle 🤩 yasaklı tüm gıdalar hayatınızdan çıkarttınız mı? Ben kola konusunda biraz zorlandım mesela onun yerine sade sodayla devam ediyorum ama eşim içtiği zamanlar canım çok istediğinde ondan bir iki yudum içiyorum 🤭
Cips ilk aklıma gelen. Kola içmeyiz ama niğde gazozo falan alırdık onları da içmiyorum artık. Sucuk da severim ama yemedim hiç. Beni en çok zorlayan yumurta oldu normalde az pişmiş severim çünkü

En çok midye ve pastırma 😐 Geçen babam geldi sevdiğimi bildiği için 30 tane midye almış getirmiş adam ne bilsin zararlı olduğunu tabi onları yiyememek içime oturdu ama ben dayanamayıp bir tane sadece pirinç bölümünü yedim 😅😅

X