2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Ay valla bazen ona da ozeniyorum sabah bulantısı olsa sadece die de benimki olur olmadık genelde aksamları 😂 yemekten sonra yatmadan falan genel olarak bulantı tiksinme hali hep var bazen kusturuyor. Mesela aksam yemegini fazla kacırdıysam kusmazsam rahat yok. Fazla dediğimde mesela saydım gecen gün 4 kasın falan barbunya 5-6 kasık makarna biraz ortadan meze. Yogurt falan. fazla geldi. Gecen gün pide yedik son dilimleri eşime verdim ama gene fazla geldi. Bana akşamları en güzel,Yulaf yogurt meyve sanırım ya da makarna😂
Sen bensin ya ben de aynı durumdayım prilam kullanmaya basladim 2 gündür yoksa yedigimi çıkaracağim bebege besin gitmeyecek

Kizlar ikili tarama da cinsiyet belli olur mu 😐
Kuzum ikili taramada boyun ölçülüyor burnuna bakıyor doktor ve kan veriyorsun ama ultrasonda eğer gösterirse söyler tabi doktorun ama 12. Haftada kesin birşey söylemiyorlar anladığım kadarıyla ihtimal söylüyorlar sanırım

Sen bensin ya ben de aynı durumdayım prilam kullanmaya basladim 2 gündür yoksa yedigimi çıkaracağim bebege besin gitmeyecek
Yok hüç öyle düsünmeyin benim ilkü de cok kusmalıydı dogurana kadar balık hüç yemedim et tavuk yiyemedim yumurta hiç yemedim nerdeyse. Peynri yogurt bile cok az yedim herşey ama heeer şey den tiksiniyordum. Cocugum beslenemez dedikçe benimki hep gelişimi önde tosuncuk oldu. Kan degerin düşer protein hiç almıyorsun dediler ama kanım falan da iyiydi sanırım 10 a kadar falan düsmüs olabilir en kötü 10-11 altıne indigini hatırlamıyorum. Benim beslenmeme göre cocugun 1 kilo anca 🙈doğması lazım ama 34-35 te falan 3,ü gecti benim en dikkat ettigim şey takviyelerimi düzenli kullanmaktı ve hiç ikiletmedim demir kullan dedi 12 de ferroglobin basladım. D vitamini multivütaminleR ocean falandı. Belki o sebeple hüçbişey eksik gitmedi

Kuzum ikili taramada boyun ölçülüyor burnuna bakıyor doktor ve kan veriyorsun ama ultrasonda eğer gösterirse söyler tabi doktorun ama 12. Haftada kesin birşey söylemiyorlar anladığım kadarıyla ihtimal söylüyorlar sanırım
Benim belli olmustu kesin konusmutu yani %95 dedi daha dogrusu

Kızlar aksam bulantim cok oluyor diye doktorum prilam vermisti
Yok hüç öyle düsünmeyin benim ilkü de cok kusmalıydı dogurana kadar balık hüç yemedim et tavuk yiyemedim yumurta hiç yemedim nerdeyse. Peynri yogurt bile cok az yedim herşey ama heeer şey den tiksiniyordum. Cocugum beslenemez dedikçe benimki hep gelişimi önde tosuncuk oldu. Kan degerin düşer protein hiç almıyorsun dediler ama kanım falan da iyiydi sanırım 10 a kadar falan düsmüs olabilir en kötü 10-11 altıne indigini hatırlamıyorum. Benim beslenmeme göre cocugun 1 kilo anca 🙈doğması lazım ama 34-35 te falan 3,ü gecti benim en dikkat ettigim şey takviyelerimi düzenli kullanmaktı ve hiç ikiletmedim demir kullan dedi 12 de ferroglobin basladım. D vitamini multivütaminleR ocean falandı. Belki o sebeple hüçbişey eksik gitmedi
Masallah masallah🧿 ben de takviye ve d vitamini kullaniyorum. Bulanti icin de prilam kullaniyorum geceleri 1 tane. Gebelikteki bu surekli uyku hali icin ne yapmak lazim surekli sarhos gibiyim

Ne garip insanlar var ya
Adı üstünde eylül anneleri, biz bir evlada sahip olabilmek için neler çekiyoruz. Burada birbirimize destek oluyoruz aynı şeyleri yaşamıssak yol gösteriyoruz.
Biri fake den konusuyor, biri sürtünme olursa hamılemıyımdır dıyor gercekten ınanılmaz kaba dusuncesız toplum bireyleri.
Kusura bakmayın kendımı tutamadım, bu başlık yeri değil.

Evet doktorum dedi. Gecen sene de aynı şeyleri anlattı. Detaylıya girdigim doktor da boyle anlattı. Afp degerine bakıyoruz dedi. Hatta ben 3li tarama zannediyordum digerini ama hayır hayır kacırmıssın ben 3 lü önermiyorum zaten dedi afp degerlerine bakıyoruz dedi

Birde noral tüp defektine de bakılıyor hani duymussunuzdur sefali ile biten durumlar 4-5 tane türü var 2 tanesi hariç digerlerinin belli tedavi şekilleri var. Yani boyle bir durumda bunu bilmek lazım diye dusunuyorum. En azından dogum yapacagın hastane doktor donanımını ayarlanabilir. Zaten aldırmak için değil fakat dogum yapacagın hastaneyi ve doktoru belirlemek için bu testlerin gerekli oldugunu dusunuyorum. Doğum sorasında mudahale gerekebilir cunku
Canım yanlış biliyorsun sefali durumları direk ultrasonda görülür. Hidrosefali mikrosefali trigonosefali akrosefali vs bir sürü türü var hepsi ayrıntılı ultrasonda görünür. Noral tüp defekti farklı birşey omurilik açıklığı (spina bfida) demek tehlikelidir çocuk doğduğunda ya birkaç gün yaşar vefat eder ya da ömür boyu felçli kalır. Tedavisi yaşarsa bebek çok zor ve meşakkatlidir . Noral tüp defektinin en büyük sebebi folik asit eksikliğidir . Ablamı bu hastalıktan kaybettik ...

X