2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    241
bana da bir gün her şey normalmiş gibi geliyor ama sonra bi hareket yapıyor, yok diyorum kesin sıkıntı var. günler de geçmiyor bir türlü. beni çok iyi anladığınızı biliyorum çünkü birebir başınıza gelmese de insanın bebeğiyle ilgili en ufak bir rahatsızlık ihtimali bile kalbine yük oluyor. daha bir üzerine düştüm şimdi birkaç gündür. önceden iki üç saat oynuyorsam şu an işi gücü bıraktım tamamen onunla oynuyorum. bu arada bir şeyleri tutmaya başladı. oyuncak uzatıyorum eline sürmeden. iki eliyle tutuyor ya da bi elini uzatıp tutuyor. bir elinden diğerine bir şey geçiremiyor ama bunu yapması gerekir miydi bilemedim. aşağıda resim atıcam, şu oyuncağı tutup ağzına götürüyor, kemiriyor. ama emziğini ağzına götüremiyor. götürse de ağzına sokamıyor tam memeyi. piyanolu halının üstünden sarkan oyuncaklara önceden sadece eliyle vuruyordu. dünden beri tutup asılmaya başladı. kavraması da rahatlaştı gibi ama vücudunu çok kasıyor. kucağıma aldığımda bile direniyor. hani 2 yaşında çocuk olur, o kucağından inmek ister de sen zorla kucağında tutarsın. ya da o başka yöne dönmek ister sürekli kıpır kıpırdır, öyle bir inatlaşma var. ama ayakta gezerken daha rahat. keşke size video atabilsem de yorum yapsanız. gerçi daha mı çok kafam karışır öyle de. bilmiyorum. şu kasma meselesi olmasa daha iyi hissedeceğim.

Eklentiler

• 1000030437.jpg
    122,7 KB · Görüntüleme: 30
  • 1000030440.jpg
    150 KB · Görüntüleme: 31
Yaa bişey yok bence yaa. Dogum hikayesinden dolayı bence oyle davranmaları

Kasma dediğin olayı şu an daha iyi anladım. Onun dışında hepsi çook normal gözüküyor sanki ya. Yapmadığını düşündüğün şeyleri bu aylarda yapması gerekiyorsa bile biliyorsun bir süreç ya, tüm bebekler aynı anda yapmıyor zaten. Bir gün bir bakacaksın emziği ağzına götürmüş ve emmeye başlamış. Bak ne güzel haftasonu yapmıyor dediklerini bugün yapmaya başlamış. :)

Kasma meselesi de belki de prematüre oluşu ve geçirdiği ufak şeyden kaynaklıdır. Bunu doktor değerlendirir tabii. Belki o kaslar işte fizik tedavi ile rahatlayıp kasmayacak duruma getirilir. Ama söylediğin diğer her şey çoook normal.

Dur bakalım perşembe günü doktor ne diyecek. Enseyi karartmayalım. Bu sefer güzel şeyler duyacaksın bence. Özellikle çocuk doktorlarının bir tık daha hassas olması gerekiyor aslında. Tamam ihtimalleri söylesinler bilelim ama daha uygun bir dille anlatılabilir aslında. Bir alemler.

Napıyor acaba ekstra bişey mi? Bende çarşambaya randevu aldım smear testide alacak doktorum
Dikişlere baktı iç duruma baktı hem ultrason hem vajinal ultrasonda. Bende smeer almadı çünkü ben hamile kalmadan hemen once yaptırmıstım kültür smeer falan. Vajinal muayene de yaptı mantar enfeksiyon falan var mı diye. Korunma teknigi konusunda 2-3 dk konustuk ama o benim durumumumdan kaynaklı olabilir sadece tek secenek spiral gibi kontrol hapı falan kullanmıycaz zaten. Adet gordugunde yaptırmak istersen ara gel dedi. Genelde 6. Ay gibi goruluyo adet daha erken olmuyor dedi. Oyle genel bi muayene kullandığımız takviyeler falan konusu oldu.

Kızlar üst çıtçıtlı bodylerin artık olmadığını nasıl anlayabilirim koldan ve belden kısa mı gelmesi gerekiyor?

Bebeği kanguru ile çıkarırken üşür diye endişeniz olmuyor mu ya ben çok çekiniyorum sırf bu yüzden kanguru almadım her seferinde bebek arabası da zor geliyor

1 saat içinde 2 kez belden taşmalı kaka normal mi üşüttü mü acaba ya. Kıvamı da çok sulu değil normal gibi geldi bana

Bebeği kanguru ile çıkarırken üşür diye endişeniz olmuyor mu ya ben çok çekiniyorum sırf bu yüzden kanguru almadım her seferinde bebek arabası da zor geliyor
Ben hiç kanguru ile çıkarmadım ama zaten Zara’dan aldığım bi astronutumsu tulumu var onu giydiriyorum kanguru olsa yine onu giydirir çıkardım. Bebek arabasına da alışsın diye haftada en az 4-5 kere çıkarmaya çalışıyorum arabada gezmeye alışsın diye

Yok kız niye üşüsün astronot mont giydiriyorum ara ara da göğsünü sırtını kontrol ediyorum hep sıcacık

Kasılmayı tam anlayamadığım için bir şey diyemeyeceğim canım ama benim oğlan da tutma hareketlerini birebir aynı yapıyor seninki ile dün tam 5 aylık oldu. Emziğini iste gece düşününce hala kendi alamıyor emziği ile oynuyor dışı ile dişlerini kaşiyor vs ama bilinçli bir şekilde alıp ağzına götüremiyor benim anladığım zamanı var. Bence kalbini ferah tut Perşembe günü de güzel haberlerle geleceksin eminim

Yok kız niye üşüsün astronot mont giydiriyorum ara ara da göğsünü sırtını kontrol ediyorum hep sıcacık
Babası biraz takıntılı üşür falan dedi ben de endişelendim ya üşürse diye astronot tulumla beraber alayım bari kaç tog tulum?

Ben bir iki haftadır evden de çıkaramıyorum bebek arabası ile çıkmak gerçekten çok zor merdiven var bir de apartman girişinde. E bebekten tavşan tulum almıştım o da olur mu ki acaba

1 saat içinde 2 kez belden taşmalı kaka normal mi üşüttü mü acaba ya. Kıvamı da çok sulu değil normal gibi geldi bana
Belki ilkinde hepsini tam çıkaramamıştır canım, taşması da duruş pozisyonundan olabilir

aslında çocuk nöroloğumuz çok tatlı. o böyle olabildiğince önlem amaçlı mr isteyelim gibi konuştu. iyi ki öyle konuştu diyorum yoksa biz hiç üzerine düşmeyecektik belki. ama aynı gün gittiğimiz fizyoterapistler korkunçtu. daha bebeği görmeden bile bana öyle şeyler saydılar ki telefonda. haklı olsalar bile asla doğru tutum ve üsluba sahip değillerdi dediğin gibi. aynen perşembeyi bekliyoruz dualarla...

Bizde bu çok oluyor doğduğundan beri özellikle kahvaltı saatimizde 2 kez kalkıp kaka temizlediğim çok olmuştur sırttan taşma zaten kronik sorunumuzüşütünce afedersin sümüksü oluyor ve kokusu kötü oluyor bir

Babası biraz takıntılı üşür falan dedi ben de endişelendim ya üşürse diye astronot tulumla beraber alayım bari kaç tog tulum?
Bilmiyorum ki normal mont bi bakarım ama üşümez sana yapışık olduğu için senin sıcağını da alıyo zaten. Ben montun içine ince body giydiriyorum çünkü terliyo çocuk sadece bir kere hasta oldu o da terlediği için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…