- 19 Şubat 2024
- 1.337
- 1.185
- 48
- 32
bana da bir gün her şey normalmiş gibi geliyor ama sonra bi hareket yapıyor, yok diyorum kesin sıkıntı var. günler de geçmiyor bir türlü. beni çok iyi anladığınızı biliyorum çünkü birebir başınıza gelmese de insanın bebeğiyle ilgili en ufak bir rahatsızlık ihtimali bile kalbine yük oluyor. daha bir üzerine düştüm şimdi birkaç gündür. önceden iki üç saat oynuyorsam şu an işi gücü bıraktım tamamen onunla oynuyorum. bu arada bir şeyleri tutmaya başladı. oyuncak uzatıyorum eline sürmeden. iki eliyle tutuyor ya da bi elini uzatıp tutuyor. bir elinden diğerine bir şey geçiremiyor ama bunu yapması gerekir miydi bilemedim. aşağıda resim atıcam, şu oyuncağı tutup ağzına götürüyor, kemiriyor. ama emziğini ağzına götüremiyor. götürse de ağzına sokamıyor tam memeyi. piyanolu halının üstünden sarkan oyuncaklara önceden sadece eliyle vuruyordu. dünden beri tutup asılmaya başladı. kavraması da rahatlaştı gibi ama vücudunu çok kasıyor. kucağıma aldığımda bile direniyor. hani 2 yaşında çocuk olur, o kucağından inmek ister de sen zorla kucağında tutarsın. ya da o başka yöne dönmek ister sürekli kıpır kıpırdır, öyle bir inatlaşma var. ama ayakta gezerken daha rahat. keşke size video atabilsem de yorum yapsanız. gerçi daha mı çok kafam karışır öyle de. bilmiyorum. şu kasma meselesi olmasa daha iyi hissedeceğim.Canım herkes yazmış zaten. Burada o kadar iyi anlıyoruz ki birbirimizi. Yazmışımdır buraya belki, ilk günlerde doktor sarılık nedeniyle yatırma ihtimalinden bahsettiğinde bile (ihtimal diyorum bak, ki kan uyuşmazlığı vs yoktu standart sarılık nedeniyle ışık tedavisi olacaktı muhtemelen) boğazıma kocaman bir yumru oturmuştu ve epey bir süre geçmemişti.
Ağlamak geliyorsa içinden ağla, kalbin yumuşasın, kendini tutmak da zorluyor insanı. Ama sonra yüzünü yıka ve bebişinle her zamanki günlük rutinlerine devam et lütfen. Hep konuşuyoruz ya burada her şeyi hissediyorlar.
Şimdi anlattıkların zaman zaman o kendini kasma da dahil çoğu bebekte oluyor bence. Örneğin kızım bugüne kadar düzgünce bir şeyleri kavrayamıyorken birden daha iyi tutmaya başladı. Emziği vs ağzına doğrudan götürememesi gibi durumlar da normal geldi, el göz koordinasyonları yavaş yavaş gelişiyor. Sanki bazı şeyleri de böyle dünden bugüne bir anda yapmaya başlıyorlar.
Biz doktor değiliz tabii ki, kaldı ki prematüre olması ve bahsettiğiniz kılcak çatlak/beyin kanaması durumları muhakkak etkiliyordur. Tedbiri elden bırakmamakta fayda var. Zaten gidecekmişsiniz bir doktora daha.
Ama anlattıkların kadarıyla gerçekten nedense bir sorun yok gibi geliyor. Her şey olacağına varacak. Her ne olursa olsun
üzülmek evet çok normal ama sonrasında silkelenip ne yapmak gerekiyorsa onu yapacağız. Lütfen gönlünü ferah tutmaya çalış ve bizlere bol bol yaz.
Bu arada hasta bebişlere çook geçmiş olsun. İnşallah bir an önce iyileşirler. Bebişlerimizin keyifleri her daim yerinde olsun inşallah.