Popüler Konu 2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Amin canm inşallah Allah razı olsun. 28haftada doğdu normalde küvezdeyken oksijeni kesilen bebekler emiyo yutuyo taburcu oluyo bizim oksijen bitti ama emme yutma reflleksi olmadığı için 3haftadır bekliyoruz çok az bi emme de geliime varmış belki sizin dualarınız sayesinde çünkü şimdi çıktm Doktor'un yanından
Allah yardımcınız olsun hep güzel haberler al inşallah canım 🙏🏻

Ayy hadi inşallah benim birkaç gündür sancım var hafif NST de sancım olduğunu söyledi doktor ve cumartesiye kadar bekleyelim şuan suyu ve hareketleri iyi dedi belki kendi sancin artar normal doğum yaptırabiliriz dedi cumartesi ye kadar acilmam olmazsa doğum için gün vericem dedi
Ben de yarın gidicem. Kimi bebek aşırı iri diye kimisi de bizimki gibi ufak diye zorluyor sanırım herkesi. Allah güç kuvvet versin hepimize ne diyelim. İlk gebeliğimde bunları hiç yaşamadım . Bu defa zorladı

Ben de yarın gidicem. Kimi bebek aşırı iri diye kimisi de bizimki gibi ufak diye zorluyor sanırım herkesi. Allah güç kuvvet versin hepimize ne diyelim. İlk gebeliğimde bunları hiç yaşamadım . Bu defa zorladı
Evet ya doktorlar bu sene değişik galiba aynı kiloya kimi geride diyor kimi de çok ileride iri bebek diyor anlamadım 😅

Mama olarak sma comportmudur nedir ondan şipariş verdim tavsiye üzerine nolur nolmaz plips avent natural beberonu aldım akmayan memeyle uyumluymuş akışı zormuş tüm eksikler tamamlandı.😌

16 idi 5 günlük iken yatış verilmedi. Sağlık ocağı ebem de takip edelim dedi doğum kilosuna dönmüştü 5 günlükte 8 günlük ebeye yine gittim 10 Gr kayıp var dedi renkte de açılma yok sarı dedi çocuk doktoruna götür aklımiz kalmasın dedi. Gittik kan verildi 16.8 çıktı iniş yok artış var yatış verildi çünkü beslenme problemi de yok mecburen fototerapi dedi. Araştırıldı hamd olsun başka bir sey çıkmadı. 1. gün fototerapi verildi 14 e düştü ertesi gün 11 e düştü fakat ikinci gün ışık verilmedi ztn gözlem altında tuttular dün öğlen çıktık yarında kontrol var. Şuan hamd olsun gözleri daha açık en zoru uyku hali uyandiramamak çok yordu
Gerçekten uyandiramamak çok zor geçmiş olsun çok

Mama olarak sma comportmudur nedir ondan şipariş verdim tavsiye üzerine nolur nolmaz plips avent natural beberonu aldım akmayan memeyle uyumluymuş akışı zormuş tüm eksikler tamamlandı.😌
Ay bende avent almıştım set olarak yenidoğan olandan bebeğim hiç cekemedi biz elle bile 1damla zor akittik sonra 3numara ucu taktım oda çok zor geliyor bebek okdar yoruluyor uğraşıyor igneylede deldik biraz cekebilsin diye benim bebek emmiyor süt sagip veriyorum biberonla o yüzden baktık olcak gibi değil Dr Brown aldık valla

Bende bu sabah doğurdum kızlar. 37+2 de kilosu geriden geliyor diyr sezaryen oldum. 2260 doğdu. Sağlıklı çok şükür ama memeyi emmedi bir türlü :KK43: Mama verdiler bide elle sağıp kapakla verdiler. Sonradan gelişir mi bu emme refleksi yoksa bir sorun mu var acaba:KK43:
Ya benimkide küçük 2950 dgdu 38 de benimkide emmedi şimdi 10 gün oldu doğalı 2 gündür az emmeye basladi biraz zaman ver emecektir

Ay bende avent almıştım set olarak yenidoğan olandan bebeğim hiç cekemedi biz elle bile 1damla zor akittik sonra 3numara ucu taktım oda çok zor geliyor bebek okdar yoruluyor uğraşıyor igneylede deldik biraz cekebilsin diye benim bebek emmiyor süt sagip veriyorum biberonla o yüzden baktık olcak gibi değil Dr Brown aldık valla
Dr browna da baktım ikisi arasında kaldım. elimde we baby biberonda var akışı cok hızlı geldi olmadı onuda koyarım zorlanırsa cekimde ona geçerim

Dr Brown da akışı epey var benimki emerken sürekli boğulur gibi oluyor gece aventle veriyorum mesela gündüz brownla
Duruma göre dönüşümlü kullanırım ilk aylarda hiç kullanmadığım için bilmiyorum kucukler ya ağzında süt birikmesin. oğlumda 4 aylıkken gece rahat uyusun diye az az vermiştim 1 kutu kullanıp bırakmıştım.2.sezaryan ya sütüm hemen gelmez felan dursun cantada😊

Eskiler 4 5 kiloyu gayet doğurmuşlar şimdi doktorlar 4e bile tehlikeli diyor ben anlamıyorum çatı müsaitse ne sıkıntı var ki. 37de dün 3600 dedi bana haftaya kadar 4 olma dedi çünkü +- 400 gram oluyor ya 4 olursa 4400 de olmasın gibisine diyet yap alma daha dedi e böyle ben stresle 1 hafta ne yapıcam vakit geçer mi. Senin diğer 3ü de erken doğdu demek hepsi erkek miydi. Genelde erkekler erken doğuyor ya kızım 9 ay 9 günde doğdu bu da 8 ay 26 günde doğacak salıya kadar doğmazsa eğer. Birde beni korkutan bebeğin kalbi için salı sabah sunu sancı vericem çok ağır vericem zaten nöbetçiyim çarşamba sabaha kadar ben varım ağır gidelim dedi bu nasıl olsa ikinci daha hızlı olur derken böyle uzun istemiyorum bilmiyorum
Yok canım ilk oğlum 35 haftalık 3100 doğdu ikinci kızdı 4050 doğdu 38 haftada üçüncü de çözdük olayı meğer benim gebelik şekerim varmış hep 38 de 3700 doğdu ama insulinle falan bu defa kız ama en baştan hep diyetle gittim günde 4 kez insülin hep iyiydi ama son vakitler bıraktım artık tutamıyorum kendimi devamlı birşeyler yiyorum yiyince iğne de fayda etememis işte 4 kg doğumdan sonra rahim sarkmam oldu yani sadece doğurmak değil sonrası da mesele hatta sanırım mesane sarkmam da var o yüzden 4 u geçerse direk sezeryan diye kendim dicem sonra devamlı enfeksiyonlarla uğraşıyorum . İkinci daha çabuk olur ona hiç endişelenme

Yok canım ilk oğlum 35 haftalık 3100 doğdu ikinci kızdı 4050 doğdu 38 haftada üçüncü de çözdük olayı meğer benim gebelik şekerim varmış hep 38 de 3700 doğdu ama insulinle falan bu defa kız ama en baştan hep diyetle gittim günde 4 kez insülin hep iyiydi ama son vakitler bıraktım artık tutamıyorum kendimi devamlı birşeyler yiyorum yiyince iğne de fayda etememis işte 4 kg doğumdan sonra rahim sarkmam oldu yani sadece doğurmak değil sonrası da mesele hatta sanırım mesane sarkmam da var o yüzden 4 u geçerse direk sezeryan diye kendim dicem sonra devamlı enfeksiyonlarla uğraşıyorum . İkinci daha çabuk olur ona hiç endişelenme
Benim şekerim de yok galiba metabolizmamla alakalı bilmiyorum. Hangisi bebek ve senin için hayırlısıysa öyle olsun inşallah. Ve hangisi olursa da rabbim zorlaştırmasın kolaylaştırsın 🙏 Ben evhamlıyım valla dün hiç uyumadım durmadan aklım doğumda bakalım ne olacak

Bazen rahim ağzının dış tarafı hassas oluyor, benim vajinal muayenede kanıyor ya da ilişki esnasında kanama olur demişti doktor. Ama bebekle alakasız tamamen dışarıda bi yer. Belki seninki de öyle birşeydir ama kontrol ettirmek her zaman çok önemli. Pembe için çok kritik değil ama sarı/yeşil kakası olabilir, kırmızı da kordondan gelebilir o yüzden gel hastaneye demişti doktorum.
Süt sağma makinesini kesin koyun ben hemşireyi dinledim koymadım doğumdan sonra gelip elle sağım yapıyorlar bebeğim küveze gittiği için elle sağdılar çok canım yanmıştı eve gelince makineyle sağdım büyük rahatlık kolaylık

X