Popüler Konu 2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    227
Kızlar ben iki gün önce emzirmede tutuş problemi vs yaşadım bebeğimi iyi doyuramadım bu yüzden 😞 dün kontrolümüz vardı doğumhanede ebelere yönlendirdi doktorumuz, ebeler çok güzel bi eğitim verdiler bana ve eşime. Hem emzirirken tutuş pozisyonları hem de gazını alma pozisyonları. Sonra da ilçemizdeki ketem’in ebeleri geldi (gebelik okulunda demişlerdi arayın evinize geliriz diye) onlar da gelip çok güzel anlattılar her şeyi lütfen doğum yapınca hastanenizde ve sonra böyle gerekirse keteminizde ebelerle iletişimle olun bu eğitimleri alın. O kadar rahatladık ki dünden beri.

Bu arada ebemiz meme kontrolü de yaptı, süt sağma makinesinin benim meme uçlarımı şu an tahriş ettiğini fark etti. Elle sağmayı gösterdi (ben çok önyargılıydım ama çok çok kolaymış.) ve elle sağdığımda makineden daha fazla süt geldi. Yine de şu aşamada sağım yapmama gerek yokmuş ama memelerimde doluluk hissi olursa sağabileceğimi söyledi.

Özet olarak lütfen bebeği tutma/emzirme/gaz çıkarmada zorluk yaşarsanız ebelerle iletişime geçin kendinizi yalnız hissetmeyin 🩷
 
X