- 4 Ağustos 2017
- 2.297
- 9.118
- 158
- 27
- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #24.361
Çok çok geçmiş olsunKızlar sabah işe giderken bir trafik kazası geçirdik, arkadan vurdular bize. Emniyet kemeri çok sıktı göbeğimi, hemen hastaneye geldim. Doktor ultrasonda sıkıntı görmedi ama plasentanın arkasında kanama alanı olmadığından emin olmak için bir gün yatış verdi. Kan verdim, şimdiye kadar da 3 kere nstye girdim, çok şükür bir sıkıntı yok gibi. İnşallah böyle ilerler de sabaha taburcu olurum
Oy kıyamam sana ya bizim de tayinimiz çıkmıştı ikimizin de ev tutup taşınacaktık güya ama geçen hafta ev aramaya gittik tutulabilecek ev yok Adana’da hepsi 15 20 katlı binalar ve Adana’da deprem bekleniyor o yüzden çok pişman olduk şimdi iptal ettirmeye çalışıyoruz onun stresi var üzerimizde çarşamba gün Urfa’ya döneceğim artık Mersin’den, geçen hafta kontrolde doktor 1 hafta geri demişti karın çevresine yarın tekrar gideceğim yolculuğu sormak için cuma da Urfa’da kendi doktorumda randevum var ya süreç o kadar karmaşık bir hal aldı ki oturup hüngür hüngür ağlamak istiyorum ağlasam hiçbir şey çözülmeyecek biliyorum ne yapacağım anlamış değilimBizim süreç biraz farklı gelişti, eşim görevlendirmeyle istanbulda çalışıyordu nisan mayıs gibi tekrar ankaraya döneceksiniz dendi.. biz de zaten ankara da yaşıyorduk evimiz benim ailem filan ankarada hep..Ankaraya taşındık daha doğrusu ben ve çocuklar gelmiş olduk nerdeyse 1,5 ay oldu eşimin işi henüz onaylanmadı haftasonları geliyor haftaiçi tekrar istanbula dönüyor2 çocuk 6,5 ve 3 yaş sürekli ben ilgileniyorum artık hamilelik de ilerledi aşırı zorlanıyorum 34 haftadayım benim de yavaştan kasılmalarım başladı ve doktorum sürekli dinlenmen gerek diyor..
Ayy içimi dökmüş oldum
Canımmm, öncelikle Allahtan diliyorum ki hayırlara sağlıkla seni/sizi selamete çıkarsın. Bizde tayinciyiz, seneye şubatta tayin çıkabilir, ya da oldu ki tayinimiz çıkmadı diyelim, seneye temmuzda da sözleşmemiz bitiyor yine her türlü gitme ihtimalimiz var. Kiracılık ne demek biliyorum yaniAilelerimiz uzakta, benim ailemdeki herkes de çalışıyor yani muhtemelen taşınma esnasında da mecburen yalnız olacağız eşimle, o yüzden bizde daha fazla eşya olmasın diye oda yapmadık. Bizim dolabımızdan bir kısım ayırdım oraya yerleştirdik eşyalarını, birde park yatağını aldık seneye taşınana kadar idare edeceğiz allahın izniyle. Çok şükür bundan büyük mutluluk yok Durumun zor gerçekten, insan ister ki kafası rahat olsun, hele ki böyle bir süreçte haklısın da inan ama önemli olan evlatlarımızın hayırla sağlıkla doğması, maddi şeyler zor olsa da yerine gelir. Sana önerim bir valize bebiş için ufak tefek birkaç şey hazırlaman, en azından kafan bir tık rahatlar. Hem şöyle düşün, tam taşındınız ya da bu karışıklıkta taşınamadınız o esnada bebiş mi geldi, sorun değil koltuğa/yatağa serersin temiz bir çarşaf ohh mis gibi evladınla/eşinle yan yana uyursun. Allah sağlık derdi vermesin, en kısa sürede gönlünüzden geçenler olur inşallah. Daralır da konuşmak istersen buradayım, istediğin zaman özelden yazabilirsin
İnanın bende öyleOy kıyamam sana ya bizim de tayinimiz çıkmıştı ikimizin de ev tutup taşınacaktık güya ama geçen hafta ev aramaya gittik tutulabilecek ev yok Adana’da hepsi 15 20 katlı binalar ve Adana’da deprem bekleniyor o yüzden çok pişman olduk şimdi iptal ettirmeye çalışıyoruz onun stresi var üzerimizde çarşamba gün Urfa’ya döneceğim artık Mersin’den, geçen hafta kontrolde doktor 1 hafta geri demişti karın çevresine yarın tekrar gideceğim yolculuğu sormak için cuma da Urfa’da kendi doktorumda randevum var ya süreç o kadar karmaşık bir hal aldı ki oturup hüngür hüngür ağlamak istiyorum ağlasam hiçbir şey çözülmeyecek biliyorum ne yapacağım anlamış değilim
Ben varım artık hem ruhen hem fiziken dayanamacakk raddeye geldimKızlar içim çok sıkılıyor ya kendimi çok bunalmış ve daralmış hissediyorum benim gibi hisseden var mı hormonlardan mı bilemiyorum offf
Çok geçmiş olsun Allah korumuş, sorunsuz çıkarsınız inşallahKızlar sabah işe giderken bir trafik kazası geçirdik, arkadan vurdular bize. Emniyet kemeri çok sıktı göbeğimi, hemen hastaneye geldim. Doktor ultrasonda sıkıntı görmedi ama plasentanın arkasında kanama alanı olmadığından emin olmak için bir gün yatış verdi. Kan verdim, şimdiye kadar da 3 kere nstye girdim, çok şükür bir sıkıntı yok gibi. İnşallah böyle ilerler de sabaha taburcu olurum
Ben de öyleydim bir süreliğine kontrolümu bile düşünmeden erteledim, yazlığa geldim. İstanbul beni ruhen dahada bunalttı bebek iyice büyüdü. Doğum öncesi hava değişikligi iyi geldi ama tabi ki bahsettiğiniz bu tükenmişlik var oluyor hormonal bence yoruldukKızlar içim çok sıkılıyor ya kendimi çok bunalmış ve daralmış hissediyorum benim gibi hisseden var mı hormonlardan mı bilemiyorum offf
Ay canım ne zor bir süreç Allah sonunu aydınlık kılsın, sağlıcakla bebeğini kucağına aldirsinBizim süreç biraz farklı gelişti, eşim görevlendirmeyle istanbulda çalışıyordu nisan mayıs gibi tekrar ankaraya döneceksiniz dendi.. biz de zaten ankara da yaşıyorduk evimiz benim ailem filan ankarada hep..Ankaraya taşındık daha doğrusu ben ve çocuklar gelmiş olduk nerdeyse 1,5 ay oldu eşimin işi henüz onaylanmadı haftasonları geliyor haftaiçi tekrar istanbula dönüyor2 çocuk 6,5 ve 3 yaş sürekli ben ilgileniyorum artık hamilelik de ilerledi aşırı zorlanıyorum 34 haftadayım benim de yavaştan kasılmalarım başladı ve doktorum sürekli dinlenmen gerek diyor..
Ayy içimi dökmüş oldum
Bende tam 34 haftamdayım, ara ara kasılmalar toplanmalar oluyor, dinlenince uzanınca geçiyorsa ya da şiddetlemniyorsa normal diyor doktorumMerhaba arkadaşlar bugün itibarıyla 34.haftama girdim sabahtan beri 10 dan fazla kasılmam oldu bebek sertleşiyor halada devam ediyor böyle yaşayan var mı
Yatıncada devam ediyor çok uzamaz inşallahBende tam 34 haftamdayım, ara ara kasılmalar toplanmalar oluyor, dinlenince uzanınca geçiyorsa ya da şiddetlemniyorsa normal diyor doktorum
Anladım çok teşekkür ediyorumMerhaba, spinal anestezi tam bir hissizlik hali sağladığı için normal vajinal doğumda kullanılamaz. Dogumda kasılma ve sancıları hissetmeniz gerekir, süreci tamamlayabilmek için. Epidural anestezi kullanılabilir buna da prenses dogum deniyor.
Epidural anestezi yönteminde ilac dozu ayarlanabildigi için agri şiddeti kismen düşürülerek biraz daha konforlu bir doğum olanağı sağlar. 10 birim agri çekeceksiniz bunu 6 7 birime indiriyorlar.
Normal dogumda her gebede farklı belirtilerle başlıyor. Suyunuz gelebilir, oncesinde nişan denilen tıkaç gelebilir. Hafif hafif düzensiz başlayan kasılma - sancilar zamanla düzenli ve şiddetli bir hal almaya başlar. Bu kasılmalar ortalama 10-5 dk. da bir e düşüp düzenli şekilde gelmeye başladığında hastanede olmanız gerekir.
Duruma gore epizyotomi (halk arasında kesili dogum denir) açılabilir. Nadir de olsa bu kesiye ihtiyac duymadan da süreç tamamlanabilir. Normal dogum kontrolün tamamen siz ve bebekte olduğu çok dinamik bir surec. Başlangıcı, dogum ani ve sonrası tamamen size ait, dinlediğiniz kimseninkine benzemeyen bir süreç olacak.
Kac yasinda oglun coook gecmis olsun salgin var diyorlqr surekli bitmeyen salginlarla mucadeledeyiz ulkede her tur insan var her ulkenin hastaliklari icimizde biri bitse biri basliyor sen kendinide koru canim bagisikligina dikkat et cokBende gece hiç uyuyamadım oğlum ateş kusma ishal oldu dün hastanedeydik gecede ateşini dusuremedim anca ateşini düşürdüm niye böyle oldu anlamadım iyi olsunda uykusuz kalırım
Yaa bendede migren varGerçekten bu konu o kadar karar verilemeyecek bir konu ki. Bazıları işte belden uyuşturmada ağrısı kaldı diyor bazısı hiçbir şey olmadı diyor. Artık ilaçlar değişti eskisi gibi değil diyenler var. Kafam allak bullak oldu gerçekten. Yaptırsan bir dert yaptırmasan bir dert gibi. Yeni doğum yapmış ağrısı olan insanlar var mı acaba? Çünkü ağrı oldu diyenler hep bi kaç sene önce doğuranlar sanki
Ayy ne guzel haberler verdin bize coook mutlu olduk ya ,sut sagma makinasi markasimi yoksa oyle hastahanenin verdigi bisey mi canim bende sut sagma makinasi bakiyorum ,madela ne onuda anlamadim benKızlar hello.
Ameliyatım üzerinden 14 gün geçti bugün. Sezaryen izim yok gibi bir şey. Hafif kaşınıyor sadece bir de çevresi hala hissiz, sorduğumda sinirler kendini henüz tamir edemedi zamanla his geri gelir dediler.
İlk 4-5 gün oturmak kalkmak ve öksürmek çok zordu. Ama tahmin ettiğimden hızlı geçiyor hiç korkmayın.
Ben tabii çok şişmediğim için şu an neredeyse eski göbeğime döndü. Bana korse tavsiye ettiler onu alacağım yakın zamanda çünkü göbek geri çekiliyor ama yumuşak kalıyor.
Süt sağma - meme verme konusundaki tek tecrübem kızımı hala alamadığım için yoğun bakıma süt götürmekten ibaret. İlk 2 gün sütüm gelmedi ve yara oldu. Bana garmastan pomat verdiler mucize gibiydi hemen iyileştirdi göğüs uçlarımı. Sonra zamanla alıştı ve artık yara olmuyor. Sol göğsümden çok az süt geliyor ama sağ açığı kapıyor:) önemli olan bebek emmese dahi sürekli sağmak ve bol su içmek. Gerçekten artıyor süt bu şekilde.
Biz hastane tipi madela kiraladık. Ama sonra giyilebilir alacağım çok övüldü rahat diyorlar.
Bebek de iyi, kilo alıyor. Her şey yolunda gidiyor inşallah böyle devam eder.
Umarım sizler de iyisinizdir :)
Kasılma gevşeme aralığını takip et canım, kasılma olduğunda ağrı da eşlik ediyor mu, 1-2 saat sürekli devam ediyorsa bi nts çekebilirlerYatıncada devam ediyor çok uzamaz inşallah
Yaaa en kötü günlerim demeyin bence ,ben çok korkarım öyle şeylerden biraz isyana giriyor gibi oluyor bir anda Allah korusun daha kötüsü geliyorKızlar bugün sabah devlete öğleden sonra özele gittim idrarda şeker cıktı yüksek oranda protein kaçağını filan duymuştum ama şeker ilk defa duydum idrarda çok sasırdım. Bebeğin karın cevresi bir hafta geriden geliyor dedi aslında beslenmeme hiç dikkat etmediğim kadar dikkat ediyorum stresten olabilir diye düşündüm. Suyum normale dönmeye baslamıs azalmıştı bol bol su içmiştim faydası geldi. Hala ev. Bulup taşınamadığım için stresli ve berbat haldeyim çocuğun esyalarını bile yıkayamadım ev ayakta kartonların içindeyim. Bilmiyorum kime ne yaptım ama hayatımın en kötü berbat günlerini yaşıyorum psikolojim tamamen bitik halde .. sizin güzel yazısmalarınız hazırlıklarınız cok mutlu ediyor beni iyiki varsınızdualarım sizlerle Rabbim evlatlarınızı size bağışlasın sağlıkla zamanında gelsinler
Ayyy cok gecmis olsunn canim ALLAH sizi korumus canim benimKızlar sabah işe giderken bir trafik kazası geçirdik, arkadan vurdular bize. Emniyet kemeri çok sıktı göbeğimi, hemen hastaneye geldim. Doktor ultrasonda sıkıntı görmedi ama plasentanın arkasında kanama alanı olmadığından emin olmak için bir gün yatış verdi. Kan verdim, şimdiye kadar da 3 kere nstye girdim, çok şükür bir sıkıntı yok gibi. İnşallah böyle ilerler de sabaha taburcu olurum
Yaa kıyamam sana, benim de 28. Haftamda ev sahibi arayip evi satacagini, çıkmamız gerektigini söyledi. Ustune gittigim kontrolde suyumun azaldığını, karin cevresinin 2 hafta geriden geldiğini, erken almak zorunda kalabilecegini söyledi doktor. Ev meselesi filan da karışınca ben yapmayı planladığım her şeyden vazgeçtim, bebek odasi mobilyalarıni filan iptal etmeyi düşündüm. Duvar kağıdı yapacaktım vazgectim. Sonra ailemin, eşimin ve eşimin ailesinin desteğiyle kisa sürede topladım mentalimi. Aklimda her seyi olağan seyrinde yaparsam, her sey yolundaymış gibi devam edersem bunun bana ve bebegime iyi geleceğini düşündüm.Kızlar bugün sabah devlete öğleden sonra özele gittim idrarda şeker cıktı yüksek oranda protein kaçağını filan duymuştum ama şeker ilk defa duydum idrarda çok sasırdım. Bebeğin karın cevresi bir hafta geriden geliyor dedi aslında beslenmeme hiç dikkat etmediğim kadar dikkat ediyorum stresten olabilir diye düşündüm. Suyum normale dönmeye baslamıs azalmıştı bol bol su içmiştim faydası geldi. Hala ev. Bulup taşınamadığım için stresli ve berbat haldeyim çocuğun esyalarını bile yıkayamadım ev ayakta kartonların içindeyim. Bilmiyorum kime ne yaptım ama hayatımın en kötü berbat günlerini yaşıyorum psikolojim tamamen bitik halde .. sizin güzel yazısmalarınız hazırlıklarınız cok mutlu ediyor beni iyiki varsınızdualarım sizlerle Rabbim evlatlarınızı size bağışlasın sağlıkla zamanında gelsinler
Zaman zaman ağrımda oldu eğer gecede devam ederse ben bi acile gideyim canım en iyisi haklısın ilk defa bu kadar fazla kasılma hissediyorumKasılma gevşeme aralığını takip et canım, kasılma olduğunda ağrı da eşlik ediyor mu, 1-2 saat sürekli devam ediyorsa bi nts çekebilirler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?