• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    129
Hoşgeldin 🥰
İns sağlıkla benegini kucağına alırsın 🤲🏼

Amniyotik bant terimini yeni duydum. Ama plasentası aşağıda olup yukarı çıkan çok kişi var. Hafta ilerledikçe göreceksin. İns seninki de çıkacak. Bence Dr lar su aşamada bu bilgiyi gereksiz verip hamileleri geriyorlar. :KK12:

Benim bir ay önce ragim ağzına yakındı. Yan tarafındaydı. Dün göbek deliği hizasında, ortadaydı. Bebek gibi eş de devamlı hareket halinde. Onu kafana takma ins 😉
Hoşbuldumm🌸
Yani aşağıda ya da yukarıda da demedi ama yakın dedi ben de başta ona odaklanmadım bant olayı varken ama eve gelince takıldım.

Amniyotik bant da nadir görülüyormuş sanırım maşllah ne nadir insanım onu da buldum. Bakalım takmamaya çalışacağım detaylı ultrasona kadar 🙌

Kızlar ben hamileliğimin başından beri pek kabızlık yaşamadım iki gündür niyetliydim ben acaba pek su içmediğim için mi böyle oldu afedersiniz biraz zor çıkıyorum lavaboya 🤦🏻‍♀️ ve bende hemoroid de var sanırım Umutvari Umutvari sende de vardı bu durum hatta lady peacock lady peacock ve ben sana krem görsellerini atmıştık doktora soracaktın bir bilgin var mı acaba kullanılabilir mi hafif ağrım oluyor benim bilemedim doktor kontrolüm yok şimdilik en son gittiğimde bir ay sonra gel demişti bunun için de gitmek istemedim şimdilik
Geçmiş olsun bacım. Geceden bir bardak suya iki kuru kayısı koy. Sabah ilk iş onları ye ve suyunu iç. İns rahatlarsın.

Ben oruçla ilgili old pek sanmıyorum. Yani gün kısa, yaklaşık 12 buçuk saat. Mevsim kış. Ben acıkmıyorum pek susamıyorum da. Bugün niyetliydim. Yarın da tutacağım ins. Amaaaaa gecede beş kez WC ye kalktığım halde suyu zorla olsa da içiyorum susuz kalmayayım diye.:confused:

Sen rahatsızsan kendini zorlama. Annemin dediği gibi “Allahın bizim tutacağımız oruçlara ihtiyacı yok” Ameller de niyetlere göre. :KK51:

Eğer çok ağrın sızın varsa, sıcak suya oturma banyosu yap. Çok rahatlatır.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun bacım. Geceden bir bardak suya iki kuru kayısı koy. Sabah ilk iş onları ye ve suyunu iç. İns rahatlarsın.

Ben oruçla ilgili old pek sanmıyorum. Yani gün kısa, yaklaşık 12 buçuk saat. Mevsim kış. Ben acıkmıyorum pek susamıyorum da. Bugün de niyetliydim. Yarın da tutacağım ins. Gecede beş kez WC ye kalktığım halde suyu zorla olsa içiyorum ama susuz kalmayayım diye.

Çok sağol ladyicim 🥰
Sabah içemem de acaba bir kaç saat içerisinde içebilir miyim ya gece 4-5 e kadar yarında niyetli olacağım onun için sabah içemem
şimdi kalkıp sıcak suya biraz oturayım hafif ağrım var rahat değilim hiç
Krem kullanmadım bilgim olmadığı için gebelikten önce ağrım olduğunda krem de fitil de kullanıyordum tabi şuan durum farklı

Çok sağol ladyicim 🥰
Sabah içemem de acaba bir kaç saat içerisinde içebilir miyim ya gece 4-5 e kadar yarında niyetli olacağım onun için sabah içemem
şimdi kalkıp sıcak suya biraz oturayım hafif ağrım var rahat değilim hiç
Krem kullanmadım bilgim olmadığı için gebelikten önce ağrım olduğunda krem de fitil de kullanıyordum tabi şuan durum farklı
Oda ısısında birkaç saat beklet sahurda iç.

Bak sarı kantaron yağı şifadır derler buna.
Hiçbir şey yoksa pamuğu zeytinyağına batır. Az yumuşat o bölgeyi.

Kizlar ben bebisin hareketlerini çok net hissetmeye başladım bı kaç gündür içimde güçlü bı asılma yada derimi gerdiriyo gibi asiliyo hissi var biraz zayıf olduğumdan dolayı olabilir mi varmı benim gibi hisseden @pirelideve bu arada bende hep solda hissediyorum bebeği belki 2 3 defa sağ tarafta hafif bişey hissetmisimdir genelde erkek bebekler soldan vurur diye biliyorum bı söylenti de olabilir 😂
Kızım olacak Allah'ın izniyle ve hep sol tarafimda hep. Sürekli sol tarafımdan asılıyor, gerdiriyor, tekmeliyor. Sağdan ortadan falan da tekmeliyor ama en çok sol tarafimda. O kadar gergin ki sol tarafım nefes bile alamıyorum şimdiden. Son aylarda ne yapacağım hiç bilmiyorum. 🥰
Cinsiyet kız 🎉 büyük ihtimal dedi.
Kalpte parlaklık görüldü kızlar bilgisi olan var mı 3. Trimesterde geçebiliyormuş ama sol ventrikülerde hiperekojenik intrakardiyak odak diye geçiyor. Endişelendim bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi
Geçmiş olsun konuyla ilgili bir bilgim yok ama olup da geçenleri duymuştum inşallah geçer gider. Hayırlı olsun kızın sağlıkla al inşallah kucağına 🥰
Galiba doğum esnasında en yalnız ben olacağım... İki tarafa da uzakta görev yapıyoruz Kayınvalidem yazları köye gidiyor bağ bahçe işleri varmış gelemezmis. Annemler de nişanlı olan kardesimin düğün işleriyle meşgul olurlar muhtemelen. Burdaki en yakın arkadaşım çok uzaklara taşındı... İlk dogumumda da salı doğum yapmıştım cumartesi annem gitmişti. 28 yaşındaki kız kardeşim ben yemek yapamam diye annemi çağırmıştı.... İlki normal doğumdu hayırlısıyla ikinci de öyle olur da kimseye ihtiyaç duymam inşallah 🤲🏻 Bu arada bugün kontrolüm var kızlar 1 ay oldu gormeyeli bebeğimi inşallah her şey yolundadır 🌸
Gelemezmis ne demek ki. Torunu olacak sonuçta garip değil mi? Annenler de 1 hafta da olsa gelemezler mi düğünü ne zaman olacak kardeşinin? Yemek yapamam demesi de garip olmuş kuzum kardeşinin. Benim engelli dayım var kendi yemegini yiyor işini goruyor yine de çok şükür annem babam bakıyorlar. Ama annem gelmişti babam günlerce yemek yapmıştı bulaşık yikamisti dayımla ilgilenmisti. Rabbim kimseye muhtaç etmesin inşallah güzelce toparlanir bebeğinle ilgilenirsin inşallah canım benim ❤️
bu mübarek günde rabbim beni nasıl mutlu etti iki oğlum vardı şimdide kızım geliyorrrr hep hissettim hep rüyalarımda gördüm hamilelerin rüyaları çıkıyor kızlar 🙏🏼 birde ek bilgi şuna emin oldum iki erkekten sonra 15 haftada tekmeleri dışarı fırlayacak olan gebeliklerimden sonra kızımı hala hissedemiyorum bile kızlar gerçekten sakin anne karnında allahım hepinizin gönlüne göre hayırlı olanı versin sağlıkla gelsinler dünyaya insallah 🙏🏼❤️
Maşallah sağlıkla al kucagina inşallah kızını 😍 valla ben kızlar sakin diyemiyorum büyük kızım da durmazdi karnimda 17. Haftada hissettim hep tekmelerdi dönerdi. Bu ufak kız da 14-15 den itibaren durmuyor yerinde hep hissediyorum 🤣🥰
Ben 54 55 arası başladım (4 haftalık öğrendiğimde tartışmıştım çünkü) şuan 63 kiloyum. Muhtemelen aranızda en çok alanlardan biriyim 🥲🥲🥲

Bir de ellerimde inanılmaz uyuşma var, doktor tuzu hemen kesiyosun dedi eğer böyle devam ederse doğuma kadar ellerimi gündüz atele almak zorunda kalacakmışım. Muhtemelen ödeme bağlı sinir sıkışması ama bu hafta için çok erken bu durum dedi.

Hastane için de 1 tane gecelik takım, 2 tane kısa kollu pijama takımı almıştım. Öyle süslü beyaz fırfırlı falan değil ama😅😅

Ben normal doğumdan çok çekiniyorum Allah'ın gücüne kadar keserlerse beni diye o yüzden bir şey dilemeyi bıraktım ve en az biçki dikiş hangisinde olacaksa çabuk ayağa kalkabileceksem ona razıyım 🙈🙈

Ben de annemi kaybettim o yüzden zaten yanımda elimden başka yardımcı olacak biri olsa da olmasa da benim için aynı şey neticede annem değil 🙂 başımın çaresine bakarım gibi düşünüyorum 💪🏼

İsim düşündünüz mü? İsimler belli mi?? Erkek çocuğuna isim bulmak inanılmaz zor diye düşünüyorum... 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Geçmis olsun canım tuzu bırak bakalım inşallah sıkıntı olmaz. En az dikiş normal doğumda olur kuzum hayırlısı neyse o olsun ikiniz için en sağlıklı hangisi olacaksa o olsun inşallah. Basın sağolsun. Rabbim sana güç kuvvet versin bebeğinle ilgilen inşallah. İsim olursa Eda olacak gibi. Bakalım fikrimiz değişmezse 🥰
Kızlar buraya bayadır giremedim . Bugün kontrolden geldik ve kızımız olacakmışşşş 🩷🩷🩷 çevremde herkes erkek hissediyordu bize ters köşe yaptı . 🙈🙈
Maşallah canım sağlıkla gelsin minik kızın inşallah 🥰 ❤️

Kızlar ben hamileliğimin başından beri pek kabızlık yaşamadım iki gündür niyetliydim ben acaba pek su içmediğim için mi böyle oldu afedersiniz biraz zor çıkıyorum lavaboya 🤦🏻‍♀️ ve bende hemoroid de var sanırım Umutvari Umutvari sende de vardı bu durum hatta lady peacock lady peacock ve ben sana krem görsellerini atmıştık doktora soracaktın bir bilgin var mı acaba kullanılabilir mi hafif ağrım oluyor benim bilemedim doktor kontrolüm yok şimdilik en son gittiğimde bir ay sonra gel demişti bunun için de gitmek istemedim şimdilik

Bende de hemoroid var 1 haftadır. Doktora da sormadım valla kullanmak zorundayım çünkü çok acıyordu I, Proctolog kullandım iyi geldi tam geçmedi ama düzenli kullanmak gerekiyor. Ben iki gündür sürmedim. Bi de sıcak su banyosu iyi geliyor 🌸

Bunu İnstada görmüştüm ama hala denemeye fırsat olmadı ama seninki muhteşem olmuş bayıldım 😍🤗
Biraz daha göbüş çıktıktan sınra sanırım bende deneyeceğim çok güzel bir foto oluyor 😂
Ben de ilk haftalarda kaydetmiştim ama benim göbüş biraz erken fırladı dayanamadım çektim🤣
Yaaaaa nasıl güzelsiniz 💐🥰
O sizin guzelliginiz efendim 🙃🫠

Bende de hemoroid var 1 haftadır. Doktora da sormadım valla kullanmak zorundayım çünkü çok acıyordu I, Proctolog kullandım iyi geldi tam geçmedi ama düzenli kullanmak gerekiyor. Ben iki gündür sürmedim. Bi de sıcak su banyosu iyi geliyor 🌸
Ya benimde pek bilgim yok kremler konusunda aynı krem bende de var ama zararı var mı bilemedim sıcak suyu deneyeceğim şimdi Teşekür ederim 🥰
Bu arada hoşgeldin sağlıkla sıhhatle kucağına al bebişini inşallah 🤲🏻

Yaa çok çok sağol lady ❤️ deneyeceğim hemen bunu
Kuru kayısıyı da sahurda içeyim inşallah yarına kadar hafifler 🙏
Canlarım kabızlık ve basur varsa sıkıntı yaşıyorsanız niye dwmediniz doktora, ben de sıkıntı yaşadığım için kabız olunca dualapach kullanıyorum yarım saatte hallediyor sürekli kullanmıyorum tembellesmemek için sürekli ilaca abanmamak için ama bazen dayanılmaz oluyor kabız e basur da baskilayinca mecbur kalıyorum, kabız olmamak için de bı kaşık hondistan cevizi yağı sabah aç karnına iki bardak su mis gibi kahvaltıdan sonra boşaltıyor ne varsa, yeni aklıma geldi h.cevizi yağına başlamak, dualapachi bıraktım, hemoroid ağrısı için yumsatmak lazım ılık su tut bi parçacık pamuk sıkıştır araya sürtünmeyi hafifletsin yat dinlen, zeytin yağı benim kasindirdi basuru, belki sana iyi gelir bı dene ay offf çok sıkıntılı 😏

Aiyyy benim doktorum bana kremler yerine bağırsak düzenleyici bi takviye verdi. Ama probiyotik falan da değil. Solgar psyllium diye bir şey. 800 küsür lira bi de fiyatı. Biraz araştırdım ve gebelikte güvenli olup olmadığı konusunda çok bi çalışma yapılmamış ben de almadım 😀 eczacıya sorduk o da bence alma boşver dedi 😀 ertesi gün doktor aldın mı dedi yok dedim 😀 sana yalvarıyorum al tüm sorumluluğu kabul ediyorum. Çünkü ilerleyen dönemlerde bağırsakların sıkışacak ve çok daha fazla sorun yaşayacaksın dedi ben de gittim aldım. Her gün içiyorum bi etkisi var mı bilmem. Bu arada her gün mutlaka 3-4 kuru kayısı kuru erik yiyorum. Bi de aslaaaa laktozsuz olmayan bir süt ürünü tüketmiyorum. Çok şükür sorunsuz ilerliyoruz şu an 😀 eski halime geri döndüm

Ben oruçla ilgili old pek sanmıyorum. Yani gün kısa, yaklaşık 12 buçuk saat. Mevsim kış. Ben acıkmıyorum pek susamıyorum da. Bugün niyetliydim. Yarın da tutacağım ins. Amaaaaa gecede beş kez WC ye kalktığım halde suyu zorla olsa da içiyorum susuz kalmayayım diye.:confused:

Sen rahatsızsan kendini zorlama. Annemin dediği gibi “Allahın bizim tutacağımız oruçlara ihtiyacı yok” Ameller de niyetlere göre. :KK51:

Lady Oruçla ilgilide şunu söyleyeyim çok şükür hasta değilim hamileyim bir engelimiz yok tutmamak için evet bazı rahatsızlıklar oluyor ama eğerki zorlanmayacak durumda isek tutulması daha iyi ben şimdilik zorlanmıyorum ama ramazanda nasıl olur bilemiyorum ramazan da bile tutulmasa kefalet veriliyor ama o tutmamanın yerine bile geçmiyormuş ben böyle biliyorum yanlış ta olabilir
Rabbim tuttuklarımızı kabul eylesin inşallah bu güzel mübarek gecede dualarımızı kabul eylesin 🤲🏻❤️

Ya benimde pek bilgim yok kremler konusunda aynı krem bende de var ama zararı var mı bilemedim sıcak suyu deneyeceğim şimdi Teşekür ederim 🥰
Bu arada hoşgeldin sağlıkla sıhhatle kucağına al bebişini inşallah 🤲🏻
Kızlar hemoroid kremi kullanmayın gebelik kategorisi C. Sıcak suya oturmak da tehlikeli olabilir doktora mı danışsan canım?

Back
X