- 24 Haziran 2023
- 110
- 186
- 23
- 32
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #33.621
Tetagil benim psikolojimi kurtardıMaşallah, daha alt dişler bizim yeni zorluyor. İlk bebeğimde üç tane üç tane beraber patlıyordu ve o kadar huzursuzdu ki o dönem. Şimdi dejavu oldu bana. O kadar halim selim olan kız gitti hiçbir şeyden memnun olmayan bebek geldi.
5 dakika sürmüyordu uykuya geçmesi. Dün gece 1 buçuk saat uğraştım. Ne için? Yarım saat sonra ağlayarak uyansın diye
Sen tetagil gibi şeyler kullanıyor musun? Ve diğer kıymetli annelerim, dişler için böyle ilaçlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kesinlikle katılıyorum sana geç kalkıyor dediğim bebe 8 de kalkıyor aslında geç değil yıllarca 5,30-6 da uyanan biri olarak 8 bana geç geliyor. Gündüz uyuma imkanın varsa süper ben asla uyuyamıyorum uzun uyusa bile. Şaka maka 7 aylık oldu ua kuzular zaman su gibiKesinlikle yaa uyku meselesi çok bala şansa bir iş birde. Aynen çok erken başlıyoruz güne bizde sadece şöyle bir artı oluyo sabah iki uykuda da yanıma alıp yatıyorum minimum 40dk maximum 1.5 saat uyuyoruz oda günü tamamlam için yetiyo bana şükürakşam 10da 12de emziriyorum tekrar gecede 2 defa emiyo uyanmadan şükür uykumu alıyorum öyle böyle bir şekilde. Şu bir net ama erken yatan bebe erken kalkar geç yatan bebede erken kalkar o yüzden heeeeerkese erken yatan bebeler diliyorum
EvetKesinlikle katılıyorum sana geç kalkıyor dediğim bebe 8 de kalkıyor aslında geç değil yıllarca 5,30-6 da uyanan biri olarak 8 bana geç geliyor. Gündüz uyuma imkanın varsa süper ben asla uyuyamıyorum uzun uyusa bile. Şaka maka 7 aylık oldu ua kuzular zaman su gibi
Cnm biz de ayni durumdayiz. Esim hatta sanırım bu saatte yatan tek bizim cocuklatimizdir dedi dün. Hatta bu gece toplasan 2 saat uyudum. Ikizlerin biri ateşli 37.6 civarı. Diş oldugunu düsünüyorum. 3 gecedir neredeyse hep huzursuz uykuda kalamiyor Yanaklar pembelesiyor. Ara ara da ateş yükseliyor. Ateş dusurucü dd vermedim hic belki rahatlatirdi ama 38 i gecmedigi sürece vermiyorum. Patlayan dişte yok henüz.Lütfen biraz ipucu verin bize şu saat oldu uyuyamadık diş atak hepsi karıştı
Hay masallah ikinize de. Beninkilerde bi ara saat 9 da uyurlardi. 4 ay atagindan sonra bir daha hic bisey eskisi gibi olmadiYes biz varız
Biz de aynı durumdayız geçen haftalarda 9.30 gibi uyuyunca yaşadığımı hatırlamıştım ama yine başa döndükHay masallah ikinize de. Beninkilerde bi ara saat 9 da uyurlardi. 4 ay atagindan sonra bir daha hic bisey eskisi gibi olmadi
Başka şehirde. Başka planları yok, yeni nişan attı, freelance çalışıyor para biriktirdikçe gezmek için İstanbul’a geliyor. Standart yaptığı bişey. Bebito için çok geç kaldım bian önce görmem gerek diyo ki evet cidden içi gidiyor.Yeğenin başka şehirde mi veya ailesiyle mi yaşıyo? Bana sanki ramazandan önce zorlaması bebek görmekten çok başka bir planı varda onum için gibi geldi
Tetagil veya osanit ikiside olur bencede al azda olsa rahatlık sağlıyor
Kızı erkeği yok bizim ailede. Hatta ben öyle davranan birisini görürsem özellikle elimi bişeye sürmem, kalksın kocası/oğlu/kardeşi/yeğeni yapsın. Basit bir örnek vereyim, çay koymak. Eşimin ailesi zaten o konularda eşitlikçi. Hele ki kadın bir de dışarda çalışıyorsa asla ekstra bir hizmet beklenmez. Benim taraf biraz daha erkeğe hizmet eden kültür ama o da benim neslimle kırıldı. Rahmetli babama “sen niye kalkıp çayını kendin doldurmuyorsun” dediydim de herkes şok herkes buzVayy baboooo çok geçmiş olsun şimdiden, ben erkektir diye düşünüyordum bu daha zormuş. Ne desem bilemedim.
Çocuk yetiştirme konusundaki fikirlerini kesinlikle destekliyorum ama anayla bitmiyor. Biz de babayı öyle yetiştirmişler ki oğluma yemek tabağını bitirince kaldır desem sen erkeksin senin işin değil diyoraaahhh ahh bu konuda çok dertliyim evlenmeden önce insanların iç yüzünü görebilsek keşke ben severek evlendim bir de adam resmen kabul değiştirdi evlendikten sonra
Bu arada inşallah bir yol çıkar karşınada engellersin gelmesini belli ki sana çok yük olacak Rabbim yardımcın olsun
Süper. Bugün hemen edineceğim.Tetagil benim psikolojimi kurtardıgünde 1 ya da 2 günde 1 uykuya geçerken kullanıyoruz, diş sancısı başlayınca asla uyumuyordu önceden onu atlatmamızı sağlıyor
Bizimde öyle bozuldu daha farklıydı ama yapacak bişey yok büyüyolar şükürHay masallah ikinize de. Beninkilerde bi ara saat 9 da uyurlardi. 4 ay atagindan sonra bir daha hic bisey eskisi gibi olmadi
Benm kız neredeyse herşeye ağzını kapatıyorKızlar konulardan bağımsız bir şey soracağım hala sebze karışımları mı veriyorsunuz sadece.. yoksa bu karışımlara irmik bulgur vs ekliyor musunuz ben eklemeye başladım da yanlış mı yapıyorum acaba? Meyveyi de irmikli yapıyorum bazen pirinç unuyla yapıyorum sadece meyve ya da sebze mi olarak vermem gerekiyordu ?
Ben 4.5 ay gibi ince sadece irmik ve sadece pirinç ununu denettimKızlar konulardan bağımsız bir şey soracağım hala sebze karışımları mı veriyorsunuz sadece.. yoksa bu karışımlara irmik bulgur vs ekliyor musunuz ben eklemeye başladım da yanlış mı yapıyorum acaba? Meyveyi de irmikli yapıyorum bazen pirinç unuyla yapıyorum sadece meyve ya da sebze mi olarak vermem gerekiyordu ?
Ahaajaj yaaa Sen napacaksınnn ekmeği hele bi dur daha erken minnoş yaBenm kız neredeyse herşeye ağzını kapatıyor
İrmikli elmayı seviyor
Armut alerji yaptı
Ama dha komiği bildiğin ekmek kemiriyorboğazına takıla takıla öksüre tıksıra ezmeyi ve yutmayı öğrendi
Ve en doğrusunu yapıyorsun benim doktorum 5 sayfalık liste verirken ben bunu sadece fikir amaçlı veriyorum anne olarak içgüdüsel olarak bebeğine ne yedireceğini zaten sen bilirsin demişti. Her bebek farklı her anne de bebeği yormayacak şekilde ihtiyaçlarına karşılık verir.Ben 4.5 ay gibi ince sadece irmik ve sadece pirinç ununu denettim
5.ay itibariyle 1 gün meyve yada sebzeyi 1 çay kaşığı denetiyorum.bir alerji yoksa sonra muhallebi yapıp içine katıyorum
Konu hakkında çok bilgim yok tamamen içgüdüsel ilerliyorum
Baya baya yüzü döktü egzama atopik dermatit belası oldu. Bir hafta hiçbir şey vermeyerek toparladım.Ahaajaj yaaa Sen napacaksınnn ekmeği hele bi dur daha erken minnoş yaarmut nasıl yaptı alerji pişik mi oldu
Merhaba.. Benim oğlumda da bacaklarda deride değişiklikler oluyo. Ek gıdaya başladık.. Tadım olarak.. Ondan mıdır acaba.Baya baya yüzü döktü egzama atopik dermatit belası oldu. Bir hafta hiçbir şey vermeyerek toparladım.
biraz dolduruyor olabilirim çünkü doluyumBaşka şehirde. Başka planları yok, yeni nişan attı, freelance çalışıyor para biriktirdikçe gezmek için İstanbul’a geliyor. Standart yaptığı bişey. Bebito için çok geç kaldım bian önce görmem gerek diyo ki evet cidden içi gidiyor.
Ama işte empati biraz eksik:) yapacak bişey yok.
Kızı erkeği yok bizim ailede. Hatta ben öyle davranan birisini görürsem özellikle elimi bişeye sürmem, kalksın kocası/oğlu/kardeşi/yeğeni yapsın. Basit bir örnek vereyim, çay koymak. Eşimin ailesi zaten o konularda eşitlikçi. Hele ki kadın bir de dışarda çalışıyorsa asla ekstra bir hizmet beklenmez. Benim taraf biraz daha erkeğe hizmet eden kültür ama o da benim neslimle kırıldı. Rahmetli babama “sen niye kalkıp çayını kendin doldurmuyorsun” dediydim de herkes şok herkes buzbi de çok sinirlenip “çamaşırını bile yıkayıp ortaya çıkaramayan adamlar kalkmış karısını eleştiriyor” demiştim de “haklısın kızım biz erkekler eşlerimize muhtacız” demişti. Annem bayılacaktı neredeyse her an bir kaos çıkabilirdi çünkümsü.
Koca çok önemli bir rol model. Ben yine de annenin baba figüründen çooook daha etkili ve önemli bir model olduğu inancındayım.
Kocan öyle mi diyor, hemen arka planda oğluşuna ne kadar yorulduğunu aslında eş olarak babasının yardımcı olması gerektiğini ama yanlış yetiştirildiğini söyleyebilirsin. Büyüyünce kadına değer verip eş olarak sorumluluk paylaşma bilinci oluşturabilirsin.
bence dene. Ama yanlışlıkla babaya karşı doldurma
Kendim anladım, irmikli armutlu muhallebi yapmıştım. Daha önce yemişti armut yine yüzü gözü kızarmıştı ama bu sefer coştu. Doktor daha önce alerjik bir bebek olduğunu söylemişti ama benim ikinci bebeğim ve ilki de atopik dermatit idi. O çok ileri seviye yaşadı gıda alerjisini. O sebeple biraz tecrübeliyim alerjiyeMerhaba.. Benim oğlumda da bacaklarda deride değişiklikler oluyo. Ek gıdaya başladık.. Tadım olarak.. Ondan mıdır acaba.
Siz kendiniz mi anladınız armuttan mı olduğunu Dr mu söyledi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?