• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Üst dişlerimiz bugün itibariyle patladı 🥲 inşallah yükselirken bu kadar zorlamaz. Anam babam bu neydi yaa böyle kazık gibi dişler tabi zor olucaktıda perişan olduk ☹️
Maşallah ya benim oğlumda daha hiç diş yok çok merak ediyorum dişli halini 🥰

Bende olmadım merak ediyorum ne zaman olurum diye umarım bir süre daha olmam ama olunca daha hızlı kilo veriliyormuş benimki de gece gündüz emiyor sürekli memeyi açmayı da öğrendi tiryaki gibi geldiler mi ona tişörtümü kaldırıyor yada kaldıramazsa üzerinden emmeye başlıyor. 18.aya kadar olmayan da oluyormuş emzirdiği halde 2.ayında olanda var değişik bişey, ben ilk doğumumda 40. gün olmuştum sancılı şekilde o zaman da emziriyordum
Ben de hala olmadım ve ödem var yani vücudumda hamilelikte bu kadar sismedim gibi geliyo bazen

Merhaba alt dişler ile üst dişler arasında ne kadar süre geçti acaba. Bende üst dişleri bekliyorum 😊 merak ettim.
Allah kolaylık versin şimdiden. Bizim 4.5 aylık altlar geldi 6.5 aylık üstler. 2 ay ata ata geliyo ama rahat geçirdiğimiz 1 ayımız var 5.5 aylıktan itibaren kaşıntılar başladı ☹️

Haklısın iyi niyetli kötülük olmaz onda zaten. Benim kafam kapının zilinin çalmasına bile müsait değil o derece anksiyetem tavan yapıyor. Yedir içir olacak lavabo WC temizliği artacak hepsi de bana bakacak:) normaline zamanım yokken +1 olması zihnen bile yordu suan
Al benim kaynanayı anlatmışsın bende gelmesin diye dua eder oldum geçicek bir köşeye bacağım ağrıyor diye ayağına kadar istiycek herşeyi seni çok iyi anlıyorum valla inşallah çabuk gider

Erkek mi kız mı? Erkek olup bu kadar bebek sevmek istemesi garip de kızsa da 26 yaşında yatağını toplamıyor olması garip 😵‍💫 bana bile anksiyete bastı şu an misafir hiç sevmiyorum hele bebekli evde. Neyse açık açık söyle seni misafir olarak ağarlayamam gelince ev işi yapıp benim yükümü hafifletmeyeceksen boşa yorulma. Yeğenin sonuçta herşeyi açıkça söyleyebilirsin gelecekse bu şartlar altında gelsin sende rahatsız olduğun şeyi direkt söyle. Bir yaştan sonra alttan alınan her konunun kişiye yük olduğunu bununda depresyon getirdiğini anladım. Şu dünyaya bir kere geliyoruz kimse senden değerli değil içine atma söyle gitsin. Üzülen sen olacağına başkası olsun bu kadar düşüncesizse.
O kadar haklısın ki:)🥲

Yeğenim kız. İş versem yapar ama annesi öyle yetiştirmediği için pek düzgün yapamıyor , elinin ucuyla derler ya. Öyle olunca da ben tekrar yapmak zorunda kalıyorum. Banyo vs yapılınca temizlemek akıllarına gelmiyor 🤷🏻‍♀️ ya da çocuklarımı emanet edemiyorum çünkü benim yetiştirme tarzımın çok dışında yaklaşımları var. Güvenemiyorum. Büyük kızımı bir kez bırakayım dedim yasaklı olan oyunlardan oynatmışlar telefondan. Bilmediklerinden tabii. Mevzu annede bitiyor ayşem, bizler de çocukları nasıl yetiştirirsek onu biçeceğiz 20sinden sonra.

Ben 9-10 yaşlarında bir insanın kendisine en azından bir menemen yapabilmesi bir kahvaltılık hazırlanabilmesi gerektiğine inanıyorum. Eğer 15-16 yaşında bir insanın arkasını topluyorsak orda bir yanlış var bence. Sonra bak yaş büyüyor ama hala çocuk kalıyorlar. Hiç kimse evlatlarımıza bizim kadar merhametli şefkatli olmayacak. Sırf bu yüzden hayatta kalma yetilerini geliştirmemiz lazım. Yoksa işte böyle gittiği yere rahmet mi zahmet mi olacak diye düşünür dururuz.
Kıyamam kız ne kadar zor yaa Allahım bir an önce çıkarmak nasip etsin ☹️ bu sefer üst dişler için kullandık tetagil anlık rahatlattı ama hiç yoktan iyidir onun dışında sürekli kaşıyorum soğuk diş kaşıyıcı veriyorum filede soğuk elma armut veriyorum bol oyun bol kucak bol emzirme 🥲
Ben de edineyim tetagil, çekiniyordum kullanmaya. Ama arada lazım o anlık da olsa. 💐

Yeğenim kız. İş versem yapar ama annesi öyle yetiştirmediği için pek düzgün yapamıyor , elinin ucuyla derler ya. Öyle olunca da ben tekrar yapmak zorunda kalıyorum. Banyo vs yapılınca temizlemek akıllarına gelmiyor 🤷🏻‍♀️ ya da çocuklarımı emanet edemiyorum çünkü benim yetiştirme tarzımın çok dışında yaklaşımları var. Güvenemiyorum. Büyük kızımı bir kez bırakayım dedim yasaklı olan oyunlardan oynatmışlar telefondan. Bilmediklerinden tabii. Mevzu annede bitiyor ayşem, bizler de çocukları nasıl yetiştirirsek onu biçeceğiz 20sinden sonra.

Ben 9-10 yaşlarında bir insanın kendisine en azından bir menemen yapabilmesi bir kahvaltılık hazırlanabilmesi gerektiğine inanıyorum. Eğer 15-16 yaşında bir insanın arkasını topluyorsak orda bir yanlış var bence. Sonra bak yaş büyüyor ama hala çocuk kalıyorlar. Hiç kimse evlatlarımıza bizim kadar merhametli şefkatli olmayacak. Sırf bu yüzden hayatta kalma yetilerini geliştirmemiz lazım. Yoksa işte böyle gittiği yere rahmet mi zahmet mi olacak diye düşünür dururuz.

Ben de edineyim tetagil, çekiniyordum kullanmaya. Ama arada lazım o anlık da olsa. 💐
Yeğenin başka şehirde mi veya ailesiyle mi yaşıyo? Bana sanki ramazandan önce zorlaması bebek görmekten çok başka bir planı varda onum için gibi geldi 🤔
Tetagil veya osanit ikiside olur bencede al azda olsa rahatlık sağlıyor

Vayy baboooo çok geçmiş olsun şimdiden, ben erkektir diye düşünüyordum bu daha zormuş. Ne desem bilemedim.

Çocuk yetiştirme konusundaki fikirlerini kesinlikle destekliyorum ama anayla bitmiyor. Biz de babayı öyle yetiştirmişler ki oğluma yemek tabağını bitirince kaldır desem sen erkeksin senin işin değil diyor 🥴 aaahhh ahh bu konuda çok dertliyim evlenmeden önce insanların iç yüzünü görebilsek keşke ben severek evlendim bir de adam resmen kabul değiştirdi evlendikten sonra 😵‍💫

Bu arada inşallah bir yol çıkar karşınada engellersin gelmesini belli ki sana çok yük olacak Rabbim yardımcın olsun🤲

Merhaba 5.Ay kontrollerine giden kız bebek anneleri bebelerin boyu kaç cm di paylaşabilir misiniz ? 🥰🥰🍯

Lütfen biraz ipucu verin bize şu saat oldu uyuyamadık diş atak hepsi karıştı 🥺
Kuzum valla özellikle yaptığım bişey yok genelde hep erken yatıyo. Düzenimizi anlatayım belki farklı bişey vardır. Sabah 5.30 6 kalkış. Her 1.5 saatte bir uyku yapıyo 30 40 dk kadar. 4 uyku yapıyo uyutmasıda 20 dk civarını buluyo. Uyku saatine yakın oyun oyuncak heycanlı ses tonu hepsini bitiriyoruz hafif müzikle 5 dk kucakta dansla sakinleşip uyumaya gidiyo. Akşam rutinide 6da başlıyoruz meyveli yoğurt banyo dans kitap okuma 7de 7.30ta yatağa. En geç 8.30 uyumuş oluyo. Ama diş varsa işin içinde düzen bitiyo. Bizimde 2 haftadır karman çormandı patladı dişler rahatladık şükür geri düzeldi.

Kuzum valla özellikle yaptığım bişey yok genelde hep erken yatıyo. Düzenimizi anlatayım belki farklı bişey vardır. Sabah 5.30 6 kalkış. Her 1.5 saatte bir uyku yapıyo 30 40 dk kadar. 4 uyku yapıyo uyutmasıda 20 dk civarını buluyo. Uyku saatine yakın oyun oyuncak heycanlı ses tonu hepsini bitiriyoruz hafif müzikle 5 dk kucakta dansla sakinleşip uyumaya gidiyo. Akşam rutinide 6da başlıyoruz meyveli yoğurt banyo dans kitap okuma 7de 7.30ta yatağa. En geç 8.30 uyumuş oluyo. Ama diş varsa işin içinde düzen bitiyo. Bizimde 2 haftadır karman çormandı patladı dişler rahatladık şükür geri düzeldi.
Uyku uykunun mayasıysa
Uykusuzlukta uykusuzluğun mayası işte
🤣
En iyi püf nokta burada güne çok erken başlaması ve düzenli aralıklarla uyuması.

Benimki 8-8.30 gibi uyanıyor arada 3-3,5 saat var haliyle o kadarda geç yatıyor böyle düşününce 23 ten önce uyumamasını çok normal karşıladım 😃 gün içindede 3,5-4 saatte bir 30 dk lık 3 uyku yapıyor çok arası açık benim bile uykum geliyor.
Akşam erken yatması senin için avantaj sabah geç kalkması benim için keşke orta yolu bulsaydı bu bebeler yada duamız tam olsun erken yatıp geç kalksınlar Amin.

Uyku uykunun mayasıysa
Uykusuzlukta uykusuzluğun mayası işte
🤣
En iyi püf nokta burada güne çok erken başlaması ve düzenli aralıklarla uyuması.

Benimki 8-8.30 gibi uyanıyor arada 3-3,5 saat var haliyle o kadarda geç yatıyor böyle düşününce 23 ten önce uyumamasını çok normal karşıladım 😃 gün içindede 3,5-4 saatte bir 30 dk lık 3 uyku yapıyor çok arası açık benim bile uykum geliyor.
Akşam erken yatması senin için avantaj sabah geç kalkması benim için keşke orta yolu bulsaydı bu bebeler yada duamız tam olsun erken yatıp geç kalksınlar Amin.
Kesinlikle yaa uyku meselesi çok bala şansa bir iş birde. Aynen çok erken başlıyoruz güne bizde sadece şöyle bir artı oluyo sabah iki uykuda da yanıma alıp yatıyorum minimum 40dk maximum 1.5 saat uyuyoruz oda günü tamamlam için yetiyo bana şükür 🙏🏻akşam 10da 12de emziriyorum tekrar gecede 2 defa emiyo uyanmadan şükür uykumu alıyorum öyle böyle bir şekilde. Şu bir net ama erken yatan bebe erken kalkar geç yatan bebede erken kalkar 🤣 o yüzden heeeeerkese erken yatan bebeler diliyorum

Back