- 2 Ağustos 2022
- 1.207
- 1.028
- 63
- Konu Sahibi NurseCelline
- #14.861
Gözünüz aydınKızlar Allah’a sükür bu sabah doğum yaptım 3400 kg 38+4 suyu azaldığı ve nabzı düştüğü için acil sezeryan oldu toparlanmam için dua eder misiniz lütfen![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gözünüz aydınKızlar Allah’a sükür bu sabah doğum yaptım 3400 kg 38+4 suyu azaldığı ve nabzı düştüğü için acil sezeryan oldu toparlanmam için dua eder misiniz lütfen![]()
Merdiven de inip çıktım evet. Kendimi çok yormamamı ve ıkınmamamı söylüyorlardı ama. Zorlanınca duruyordum.Merdiven çıkmak açıklık için mi iyi bebeğin kanala girmesi için mi iyi?
Gözünüz aydın maşallah Rabbim sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsinKızlar Allah’a sükür bu sabah doğum yaptım 3400 kg 38+4 suyu azaldığı ve nabzı düştüğü için acil sezeryan oldu toparlanmam için dua eder misiniz lütfen![]()
2740 gr 47 cm çıktıBende 35+2 yim aramızda 1 gün var benim kesin sezeryan olacak amabende 36 da gidicem gün verecek bakalım kaç kilo için dedi ilerde diye benimki de zaten sezeryan olacağından büyük olursa olsun diyor hep
![]()
Evt Nescafe hastane çantasına mutlaka konulması gerekiyor.Bas ağrısı için de birebir ,yine bitter çikolata da iyi geliyorGözün aydın canım Rabbim sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsinsezeryan sonrası o kola vuran ağrı için bana 2hastanedeki doktorumda bol bol Nescafe içmemi söylemişti özeldeki de devletteki de iki sezeryan sonrası bol bol Nescafe içtim 3 4 gün
Kızlar aklıma takıldı netten bakıyorum 38haftalık bebek ölçüleriyle uyumluyuz zaten 38haftalık olmam gerekiyordu 3hafta önce 35demişti doktor 3100gram 50cm boy baş çevresi vs hepsi 38ke uyumlu ama doktor bana 37 dedi 37+3 37 haftalık olarak not ettirdi ölçümlerini şaşırdım aklıma takıldı bir hafta sonra gelin dedi ama randevu bulamadım yok 12 gün sonraya var randevu hastane çok uzak gidip ordan fişte alamıyoruz o yüzden ister istemez stres yapıyorum dün kayınvalidem de 12 gün çok değil mi sancın tutuverir mi bide deyip durdu seçimlere denk gelirse ne der doktor ya seçimlere karışırsa diye bi sürü şey dedi gerildim çok![]()
kızlar gun saglık ocagından ebe aradı bılgılendırmek amaçlı dogumdan 4 gun sonra bebegın topugundan kan alınacagını soyledı bırde dogumdan 1 hafta once gögüslere hindistan cevızı yagıyla masaj yapmamı soyledı süt kanallarını acıyor dıye sız böyle bırsey duydunuzmu
Geçmiş olsun hayırlı olsunKızlar Allah’a sükür bu sabah doğum yaptım 3400 kg 38+4 suyu azaldığı ve nabzı düştüğü için acil sezeryan oldu toparlanmam için dua eder misiniz lütfen![]()
Gözünüz aydin bian önce toparlarsiniz inşallahKızlar Allah’a sükür bu sabah doğum yaptım 3400 kg 38+4 suyu azaldığı ve nabzı düştüğü için acil sezeryan oldu toparlanmam için dua eder misiniz lütfen![]()
Evet devlete gidiyorum gittiğim hastane ilde ben ilçedeyim burdaki hastane 3. Sezeryanı yapmadığı için buranın ilinin şehir hastanesine gidiyorum gün vs vermedi kafama göre çıkıp gidemiyorum da randevusuz almazsa eşim topa tutar sabah erkenden gidip normal sıra alsak çok fazla beklememiz gerekir diye eşimde gitmek istemiyoDevlete gidiyordun sanki değil mi Dr aslında randevusuz bile bakması lazım artık erkenden gitsen sekreter sora vermiyor mu ? Gün verip şu gün gel deseymiş keşke .39 a yaklasiyosun o da risk yani
15tane alıp koymuş bile kayınvalidem kendisi hazırladığı çantaya o yüzden ben alıp koymadım haber verdi ben koydum siz almayın diye o benden heyecanlıEvt Nescafe hastane çantasına mutlaka konulması gerekiyor.Bas ağrısı için de birebir ,yine bitter çikolata da iyi geliyor
Bana da tüm evrakları getir geçici kimlik belgesi yapılan testler vs. De dedi. Onlar da topuk kanı alıyomuş arkadaşın dediği gibi. 2.ye gerek yok diye düşünüyordum ama olsun kontrol olmuş olur diye düşünüyorum artık.Bana da 5.gun gel dedi ilk kızımda da aynı o zaman gitmiştim.ama göğüs masajıni duymadım
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. İnşallah doğal bir doğum geçiririm rabbim nasip eder de...Merdiven de inip çıktım evet. Kendimi çok yormamamı ve ıkınmamamı söylüyorlardı ama. Zorlanınca duruyordum.
Maaşallah gözün aydın ve geçmiş olsun :)Kızlar Allah’a sükür bu sabah doğum yaptım 3400 kg 38+4 suyu azaldığı ve nabzı düştüğü için acil sezeryan oldu toparlanmam için dua eder misiniz lütfen![]()
İnanmıyorum yaaa banada karın 1 hafta ileride dedi böyle giderse kafa çikar rahatça ama karın bizi yorar dedi bu sebepten sezeryan olabilir dediBugün benim de kontrolüm vardı doktorum biraz gergindi 4 hastanın erken yatışı yapılmış 32-34 haftalıklarmış. Birini acil sezeryana aldı falan Rabbim hayırlısını versin herkese. Bebişim 10 gün ilerden gidiyor 3250 olmuş ben hiç kilo almamışım son muayeneden bugüne çok sevindimTansiyonum 10-7 Nstde sancı yok. 2 normal doğumum var doktor bekleyelim gününü akışına bırak herşey yolunda dedi bekliyoruz bakalım miniğim ne zaman gelecek
bu arada karın çevresi büyüklüğü ve kordon dolanmasından dolayı sezeryan olma durumunu sordum doktorum karın önemli değil kafa çevresi önemli dedi. Kordon için çoğu bebek en az 1 dolanmayla doğar 2 veya daha fazla dolanma için risk almayız dedi. Bunları dikkate alsak kimse normal doğuramaz dedi. Bebeğin hareketleri eskisi kadar sert olmaz son haftalardasın ama günde 10 kere ben burdayımı hissetmen gerekiyor. Kanama su gelmesi durumunda sancı bekleme 3. Doğum risk alma hemen gel dedi. 1 hafta sonra yine kontrol. Bizde de durumlar böyle
![]()
Kordon dolanması ultrasonda çıkmaz mıBenim ilk doğumda 3 tür kordon dolanmisti devlete gidiyordum hiç ultrosonda gözükmedi ama son bi iki gün hareket azdı ama normal doğum oldu doğumda ebe 1 2 3 diye döndürdü kafasından çıkardı Allah korudu mu her şekilde koruyor
Çoğumuz öyleyiz cnm yani vallahi dün sabaha karşı aglarayarak 4te peynir ekmek yedim midem zaten pertti daha da rezil oldu 6gibi uyudum 9da uyandım 3saatlik uyku ile tüm gün dolap içlerini oturduğum yerden temizlemeye çalıştım sonra sancım oldu çamaşırımda islaklikk oldu yoruldugumdan dolayı ağladım nasıl dogurcam ben diyeOff kızlar ya ben hic uyuyamadim cok korkuyorum sezeryandan. Normal doğumdan da korkuyorum. Beni korku kapladi. Şimdi erken doğcak ya, ya aglamazsa diyorum. Ya ben uyanikken ters giderse bir şeyler. İyi anne olabilecek miyim. Bakabilecek miyim. Kafamda kırk tilki var hiç birinin de kuyruğu birbirine değmiyor. Hep kötü düşünceler.
Bana da tüm evrakları getir geçici kimlik belgesi yapılan testler vs. De dedi. Onlar da topuk kanı alıyomuş arkadaşın dediği gibi. 2.ye gerek yok diye düşünüyordum ama olsun kontrol olmuş olur diye düşünüyorum artık.
Düşünceli kaynana maşallah15tane alıp koymuş bile kayınvalidem kendisi hazırladığı çantaya o yüzden ben alıp koymadım haber verdi ben koydum siz almayın diye o benden heyecanlı![]()
Evet orda alıyolar zaten diye düşünmüştüm ama sonra düşündüm ki kontrol edilmiş olur olsunEvet geçici kimlikle gel dedi bana da .Ama önemli topuk kanı hastanedeki ayrı o ilk gün oluyor.Hem bebeğin kaydını yapiyorlar aşı takvimini ebe ayarliyor size kilo kontrolü için gün veriliyor.4 yaşına kadar takipte oluyor
Kötüyü çekmiyorsunuz hiç korkmayın bende de aynı korkular var herşeyi geçtim benim annem ben 15yasindayken küçük kardeşime doğuma giderken beni öptü sarıldı babama kızım sana emanet vs dedi dün gibi hatırlıyorum3. Doğumun olcak Allah nasip ederse kafamda aynı düşünceler illaki dönüyo ya bi daha çocuklarımı görmek nasip olmazsa ya masada kalırsam diye helallik istiyorum bazen eşime çocuklara iyi bak falan konuşmaları yapasım geliyo yapmıyorum kafamdan atıyorum ona desem kızar biliyorum kötüyü çağırma kendi kendini üzme diye 2. Doğumumda 1buçuk yaşında kızımla vedalaşarak gitmiştim bi önceki gece sarılıp yanımda yatırdım bol bol kokusunu çektim içime bunlar insanı yıpratan yoran düşünceler ama kadınların doğasında var ince düşünmek. Bol bol dua etmek güzel düşünmek gerek bu sefer aklıma sizin dediğiniz gibi bol bol güzel şeyler getiriyorum dualar ediyorum kötü düşünceleri kovuyorum daha iyiyim psikolojik olarak
Ne güzel kayınvalideniz sizi düşünüyor15tane alıp koymuş bile kayınvalidem kendisi hazırladığı çantaya o yüzden ben alıp koymadım haber verdi ben koydum siz almayın diye o benden heyecanlı![]()