• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
İnşallah gerek kalmaz biz zaten sırf yenidoğan yoğun bakımi var die Koru hastanesini seçtik yoksa medicanayla anlaşmıştık doktorumuz da iyiydi. Üç gün surecekmis hayırlısı umarim oglus bekler biraz daha.
Acilde uzman kadın doğum doktoru bulunduran tek yerdi koru hast. Benim bi hafta sonu acil olarak hastaneye gitmem gerekti doğum paketim olmasına rağmen kendi hastaneme değil koruya gitmiştim tatilde gece vakti doçent doktor vardı nobetci ben ilgi alakadan da çok memnun kalmıştım. Koru kesin nöbetçi iyi bir doktor bekletiyordur diye düşünüyorum

Acilde uzman kadın doğum doktoru bulunduran tek yerdi koru hast. Benim bi hafta sonu acil olarak hastaneye gitmem gerekti doğum paketim olmasına rağmen kendi hastaneme değil koruya gitmiştim tatilde gece vakti doçent doktor vardı nobetci ben ilgi alakadan da çok memnun kalmıştım. Koru kesin nöbetçi iyi bir doktor bekletiyordur diye düşünüyorum
İnşallah öyledir ya çok teşekkür ederim bianda semptomlarim hafifledi🤣 beyin gücü nasıl birşey ya hemen panikleyip ne senaryolae kuruyordum kafamda😅Şuan daha rahatim

İnşallah öyledir ya çok teşekkür ederim bianda semptomlarim hafifledi🤣 beyin gücü nasıl birşey ya hemen panikleyip ne senaryolae kuruyordum kafamda😅Şuan daha rahatim
Gerçekten rahat olun ben kendi hastaneme gitmedim tatilde gece yarısı doktor yok diye .koruda doçent doktor vardı o saatte koru bu konuda işini sıkı tutuyor benim iki arkadaşım orada doğum yaptı onlar da çok memnun kaldı Allah nasip ederse ikinci bebekde ben direk koruda başlıcam diyorum🥰🙏 onlar b planı yapmadan bütün doktorları gondermezler mutlaka vardır nöbetçi ve uzman dir hatta doçenttir .

Nişan veya su gelirse gel dediler bana ama sancı olmazsa sancıyı orda beklemek de bana sıkıntılı geliyor. bir de suyunuz gelirse gitmeniz de şart ya saatlerce sancı gelmezse arkasından? o zaman bebeğin ve sizin enfeksiyon riskiniz yükseliyormuş. Böyle durumlar da var. İnsan korkuyor 🤔 koşa koşa gitmem hazırlığımı yapıp giderim hastaneye ama su veya nişan geldikten sonra da beklemem evde fazla en fazla birkaç saat.
Yok zaten bahsettigim, sanciyla birlikte gerceklesen durumlar icin. Sanci olacak ustune ya su gelir ya da nisan gelir bu durumda sanci sıklığı oldukca dustugunde o zaman hastaneye gecmek mantikli olanmis. Yani suyun veya nisanin gelmesi acil bir durum degilmis onu demek istedim

Bana da hep geç döllenme tarihine göre gidicez dedi ama hep ilerde diyor şimdide. Neyse daha çok işime gelir onun tarihi şuan hazır değilim ayrı bir depresyon halı var üzerimde 😑
Canım bugün aklima geldin .aktif kullananlar grupta bir kaç gün yazmayinca acaba doğum mu oldu diye düşünmeye başladım:KK66: peki sende açıklık olması bir belirti verdi mi sulu akıntı sancı vs gibi🥰🙏
Bende herhangi bir belirti olmadi. Olduysa da anlamamis olabilirim cunku bebek cok agirlasti arada kasilmalar bazen ani vuran sancilar bacak kalca agrilari falan yasiyorum. Ama bununla mi ilgili emin degilim hic

Kizlar dun gece belimden kasigima giren siddetli agrilarim oldu.. dedim sonunda basliyo saatlerce gecmedi uzansam da zaman zaman zorladi beni.Sabaha karsi dusa girdim ciktim sonra biraz uyiyim dedim daha yeni kalkmisim agrilardan eser yok 😄 acaba biraz olsun acmis midir o sancilar ya yada basliyo mu acaba dogum ufaktan ilk kez yasadim
Vücut kendini doğuma hazırlıyor yavaş yavaş doğum sancısı olsa hafiflemez giderek şiddetlenerek sıklığı artar. Her doğum birbirinden farklı oluyor. İki doğumumda da nişanla 4-6 cm açılmayla çok sancısız hastaneye gittim suyumu hep doktorlar patlattı. Vakti geldiğinde inşallah çabucak sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişinizi ☺️
İlk gebelikte çatı muayenesinde catı darlığı çıktı ama normal doğumu çok istiyordum denemek istedim ve kızımi normal doğurdum 2800 doğdu belki zayıf olduğu için bı sıkıntı olmadı.ama şimdi 37.2 de bebek 3200 acaba tekrar normal doğum yapabilirmiyiz bı korku sardı Dr ile daha konuşmadık ikinci nasıl olur ki
Şimdiki gebelikte de aynı doktora mı gidiyorsunuz? Çatı muayenesi tekrar isteyebilirsiniz kafanızda soru işareti varsa doktorunuza sorun bakalım ne diyecek

Bugün benim de kontrolüm vardı doktorum biraz gergindi 4 hastanın erken yatışı yapılmış 32-34 haftalıklarmış. Birini acil sezeryana aldı falan Rabbim hayırlısını versin herkese. Bebişim 10 gün ilerden gidiyor 3250 olmuş ben hiç kilo almamışım son muayeneden bugüne çok sevindim☺️ Tansiyonum 10-7 Nstde sancı yok. 2 normal doğumum var doktor bekleyelim gününü akışına bırak herşey yolunda dedi bekliyoruz bakalım miniğim ne zaman gelecek 😊bu arada karın çevresi büyüklüğü ve kordon dolanmasından dolayı sezeryan olma durumunu sordum doktorum karın önemli değil kafa çevresi önemli dedi. Kordon için çoğu bebek en az 1 dolanmayla doğar 2 veya daha fazla dolanma için risk almayız dedi. Bunları dikkate alsak kimse normal doğuramaz dedi. Bebeğin hareketleri eskisi kadar sert olmaz son haftalardasın ama günde 10 kere ben burdayımı hissetmen gerekiyor. Kanama su gelmesi durumunda sancı bekleme 3. Doğum risk alma hemen gel dedi. 1 hafta sonra yine kontrol. Bizde de durumlar böyle 🤗

Bugün benim de kontrolüm vardı doktorum biraz gergindi 4 hastanın erken yatışı yapılmış 32-34 haftalıklarmış. Birini acil sezeryana aldı falan Rabbim hayırlısını versin herkese. Bebişim 10 gün ilerden gidiyor 3250 olmuş ben hiç kilo almamışım son muayeneden bugüne çok sevindim☺️ Tansiyonum 10-7 Nstde sancı yok. 2 normal doğumum var doktor bekleyelim gününü akışına bırak herşey yolunda dedi bekliyoruz bakalım miniğim ne zaman gelecek 😊bu arada karın çevresi büyüklüğü ve kordon dolanmasından dolayı sezeryan olma durumunu sordum doktorum karın önemli değil kafa çevresi önemli dedi. Kordon için çoğu bebek en az 1 dolanmayla doğar 2 veya daha fazla dolanma için risk almayız dedi. Bunları dikkate alsak kimse normal doğuramaz dedi. Bebeğin hareketleri eskisi kadar sert olmaz son haftalardasın ama günde 10 kere ben burdayımı hissetmen gerekiyor. Kanama su gelmesi durumunda sancı bekleme 3. Doğum risk alma hemen gel dedi. 1 hafta sonra yine kontrol. Bizde de durumlar böyle 🤗
Benim ilk doğumda 3 tür kordon dolanmisti devlete gidiyordum hiç ultrosonda gözükmedi ama son bi iki gün hareket azdı ama normal doğum oldu doğumda ebe 1 2 3 diye döndürdü kafasından çıkardı Allah korudu mu her şekilde koruyor

Ben h
Ben geçen hafta gittiğimde benimki de öyle söylüyordu sizinki gibi zorlayabilir vs. Biraz da sezeryana itmek için yaptıklarını düşünüyorum. Sana diyolar ki işte bebek çok iri seni zorlayabilir... iri olmasa da kolay mı sanki doğum yapmak ?? Bebeklerin kafatasları neden kemikleşmiyor doğmadan önce? Doğum sırasında çıkarken esnemesi için. Bu da gösterir ki aşırı kilolu olmadığı sürece illa ki bizim olduğu kadar bebeğin de esneme payı var. Elbette doktor sözüne de güveneceğiz ama ben bu ihtimali 4 kiloyu geçerse düşüneceğim. O zaman razı olabilirim onlar için sezeryan daha kolay çünkü. Gün versin alsın bebeği tamam işi bitti. Normal doğumda öyle mi bazen saatlerce sancı çekiyorsunuz sancınızı açılmanızı beklemek zorundalar ve bebeği ittirmenizi ıkınmanızı bekleyecekler vs. Onlara daha zor geliyor. Bir de gecenin bir yarısı sabahın körü de olabiliyor bu olay onların da işine gelmiyor bence.
ben hep çevremden kilolu bebeğin daha kolay doğduğunu duydum. Tabi hani afaki bir kilo değil. Zaten kedi gibi değil mi kafası çıkabildikten sonra geriside fırt diye geliyor.

Bende herhangi bir belirti olmadi. Olduysa da anlamamis olabilirim cunku bebek cok agirlasti arada kasilmalar bazen ani vuran sancilar bacak kalca agrilari falan yasiyorum. Ama bununla mi ilgili emin degilim hic
Bende de hiç belirti yoktu. Sadece son 2 gündür beni yürütmeyen bir kasık ağrım başlamıştı.
Yok zaten bahsettigim, sanciyla birlikte gerceklesen durumlar icin. Sanci olacak ustune ya su gelir ya da nisan gelir bu durumda sanci sıklığı oldukca dustugunde o zaman hastaneye gecmek mantikli olanmis. Yani suyun veya nisanin gelmesi acil bir durum degilmis onu demek istedim
Sancı gelince beklerim sıklaşmasını ama su veya nişan için doktorm beklemeden gelmemi söyledi 🤔 kontrol amaçlı sanırım

Ben h

ben hep çevremden kilolu bebeğin daha kolay doğduğunu duydum. Tabi hani afaki bir kilo değil. Zaten kedi gibi değil mi kafası çıkabildikten sonra geriside fırt diye geliyor.
Bilmiyorum canım valla 😄 yaşayan daha iyi bilir ve herkes kendi yaşadığını bilir her hamilelik farklı olduğu gibi doğum da farklı oluyor. Kilolu bebekler daha mı erken gelmek istiyor acaba 😬

Açıklık olup da bebek kanala girmediği durumlarda ne oluyor bilen var mı? Dün açıklık olduğunu öğrendim ama bebeğim daha kanalda değil hıçkırdığında kafası sol kasıktaydı aşağı doğru ama yukarıda da değil ....

Bugün doğum yaptım. 3 kilo küsür. Sezeryan sonrası Gaz sancısı koluma vurdu pratik bir çözümü olan var mı? Gazım yok ama sancısı var ve inanılmaz.
Gözün aydın canım Rabbim sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin 🥰🧿 sezeryan sonrası o kola vuran ağrı için bana 2hastanedeki doktorumda bol bol Nescafe içmemi söylemişti özeldeki de devletteki de iki sezeryan sonrası bol bol Nescafe içtim 3 4 gün

Açıklık olup da bebek kanala girmediği durumlarda ne oluyor bilen var mı? Dün açıklık olduğunu öğrendim ama bebeğim daha kanalda değil hıçkırdığında kafası sol kasıktaydı aşağı doğru ama yukarıda da değil ....
Bende hıçkırıklarını dün sağlı sollu hissettim ama doktor baş geliş kanala girmeye çalışıyo deyip yalancı sancılarla gerçek doğum sancısının farkını anlatmıştı bazen hıçkırığı aşağı yukarı bazende sağlı sollu atıyo oluyo çözemedim bende inan ama baş geliş dendi

Kızlar aklıma takıldı netten bakıyorum 38haftalık bebek ölçüleriyle uyumluyuz zaten 38haftalık olmam gerekiyordu 3hafta önce 35demişti doktor 3100gram 50cm boy baş çevresi vs hepsi 38ke uyumlu ama doktor bana 37 dedi 37+3 37 haftalık olarak not ettirdi ölçümlerini şaşırdım aklıma takıldı bir hafta sonra gelin dedi ama randevu bulamadım yok 12 gün sonraya var randevu hastane çok uzak gidip ordan fişte alamıyoruz o yüzden ister istemez stres yapıyorum dün kayınvalidem de 12 gün çok değil mi sancın tutuverir mi bide deyip durdu seçimlere denk gelirse ne der doktor ya seçimlere karışırsa diye bi sürü şey dedi gerildim çok 🙄

Bende hıçkırıklarını dün sağlı sollu hissettim ama doktor baş geliş kanala girmeye çalışıyo deyip yalancı sancılarla gerçek doğum sancısının farkını anlatmıştı bazen hıçkırığı aşağı yukarı bazende sağlı sollu atıyo oluyo çözemedim bende inan ama baş geliş dendi
Benim de hep baş aşağı ultrasonda ama bazen hıçkırığı sağlı sollu hissediyorum acaba göğüs kafesi göbeğimize yakın durduğu için mi öyle oluyor kalbinin orayı mı hissediyoruz , ondan olabilir mi

Back