- Konu Sahibi NurseCelline
- #14.841
Merhaba kızlar soeum olacak ikizlere hamileyim erken doğum olacak pesser takan varmı hiç aranızda
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benimde enson 12 ile 15 mayıs arasi sogum ama kesin degil dedi mayisin 5de kontrolüm var bana sorarsa 15 mayıs diyecegimseçim gümbürtüsüne gitmek istemiyorumKızlar aklıma takıldı netten bakıyorum 38haftalık bebek ölçüleriyle uyumluyuz zaten 38haftalık olmam gerekiyordu 3hafta önce 35demişti doktor 3100gram 50cm boy baş çevresi vs hepsi 38ke uyumlu ama doktor bana 37 dedi 37+3 37 haftalık olarak not ettirdi ölçümlerini şaşırdım aklıma takıldı bir hafta sonra gelin dedi ama randevu bulamadım yok 12 gün sonraya var randevu hastane çok uzak gidip ordan fişte alamıyoruz o yüzden ister istemez stres yapıyorum dün kayınvalidem de 12 gün çok değil mi sancın tutuverir mi bide deyip durdu seçimlere denk gelirse ne der doktor ya seçimlere karışırsa diye bi sürü şey dedi gerildim çok![]()
Belkide olabilir içeride ne şekilde nasıl duruyorlar hiç kestiremiyorum ben artıkBenim de hep baş aşağı ultrasonda ama bazen hıçkırığı sağlı sollu hissediyorum acaba göğüs kafesi göbeğimize yakın durduğu için mi öyle oluyor kalbinin orayı mı hissediyoruz , ondan olabilir mi
Benimde korkum o dua ediyorum habire seçimden önce olsun diyeBenimde enson 12 ile 15 mayıs arasi sogum ama kesin degil dedi mayisin 5de kontrolüm var bana sorarsa 15 mayıs diyecegimseçim gümbürtüsüne gitmek istemiyorum![]()
İlk hamileliğimde doğum yaklaştıkça aynı korkuları yaşadım çok düşündüm ağladım bile ama annelik içgüdüsel bişey doğduğu anda anında sende yeniden doğmuş gibi değişiyosun ağlamasını bırak nefes sesine bakmak için bile uykundan uyanır hale geliyosun daha ağlamadan kıpırdasa haberin oluyo kucağına alıp bir kere kokladın mı bütün hayatın bütün bemliğin değişiyo bütün o korkuların acabaların silinip gidiyo o gücü kendinde hissediyorsun benim 3. Olduğu halde bende biraz korkuyorum sezeeyanda normal doğum hiç yapmadığım ondan daha çok korkuyorum ama şuanki hastanelere ve geldiğimiz noktadaki teknolojiye güveniyorum ağrı sızı acı ameliyat vs hepsi geçiyo iyileşiliyo Rabbim evletlarımızdan ayırmasın strese sokma kendini mucize ana çok az kaldı sadece öpüp koklayacağın minik ağını burnunu yüzünü görebileceğin o güzel anı düşün olumsuzlukları düşünmeOff kızlar ya ben hic uyuyamadim cok korkuyorum sezeryandan. Normal doğumdan da korkuyorum. Beni korku kapladi. Şimdi erken doğcak ya, ya aglamazsa diyorum. Ya ben uyanikken ters giderse bir şeyler. İyi anne olabilecek miyim. Bakabilecek miyim. Kafamda kırk tilki var hiç birinin de kuyruğu birbirine değmiyor. Hep kötü düşünceler.
Sanirim hepimiz benzer korkular yaşıyoruz ki bu çok normalmiş hele ki ilk dogumlarda. Erken veya geç her doğumda riskler var hem anne hem bebek için. Benm de bebeğimin bacak kol boyu hep geride ve bu yüzden yoğun bakım ihtiyacı olabilir sendromlu doğabilir dogumdan sonra belli olacak laflariyla geldim son günlere. Şimdi hem birşey ters gider mi kucağıma alabilecek miyim ya bana birşey olursa vs vs durten düşünceler var. Ama ben terapiyle ilerledim açıkçası depremden sonra da ihtiyaç duydum şuan pozitif doğum senaryolari kuruyorum kafamda. Eve geldiğimiz anlari yazin gidecegimiz yerleri neye kime benzediğini kokusunu hayal ediyorum. Allah hepimize yardim etsin sağlıkla kavuşup evimize dönelim inşallahOff kızlar ya ben hic uyuyamadim cok korkuyorum sezeryandan. Normal doğumdan da korkuyorum. Beni korku kapladi. Şimdi erken doğcak ya, ya aglamazsa diyorum. Ya ben uyanikken ters giderse bir şeyler. İyi anne olabilecek miyim. Bakabilecek miyim. Kafamda kırk tilki var hiç birinin de kuyruğu birbirine değmiyor. Hep kötü düşünceler.
Benim 10 cm açıklık olmasına rağmen kanala girmemişti. Yürüyüş yaptırıp, pilates topunda zıplattılar. Sonra sancılarım gelmeye başladı ve sancı geldikten 1.5 saat sonrada doğum oldu.Açıklık olup da bebek kanala girmediği durumlarda ne oluyor bilen var mı? Dün açıklık olduğunu öğrendim ama bebeğim daha kanalda değil hıçkırdığında kafası sol kasıktaydı aşağı doğru ama yukarıda da değil ....
Ben de hiç anlamıyorum burası kafası gibi diyorum sonra yine emin olamıyorumBelkide olabilir içeride ne şekilde nasıl duruyorlar hiç kestiremiyorum ben artık
Benimde korkum o dua ediyorum habire seçimden önce olsun diye
İlk hamileliğimde doğum yaklaştıkça aynı korkuları yaşadım çok düşündüm ağladım bile ama annelik içgüdüsel bişey doğduğu anda anında sende yeniden doğmuş gibi değişiyosun ağlamasını bırak nefes sesine bakmak için bile uykundan uyanır hale geliyosun daha ağlamadan kıpırdasa haberin oluyo kucağına alıp bir kere kokladın mı bütün hayatın bütün bemliğin değişiyo bütün o korkuların acabaların silinip gidiyo o gücü kendinde hissediyorsun benim 3. Olduğu halde bende biraz korkuyorum sezeeyanda normal doğum hiç yapmadığım ondan daha çok korkuyorum ama şuanki hastanelere ve geldiğimiz noktadaki teknolojiye güveniyorum ağrı sızı acı ameliyat vs hepsi geçiyo iyileşiliyo Rabbim evletlarımızdan ayırmasın strese sokma kendini mucize ana çok az kaldı sadece öpüp koklayacağın minik ağını burnunu yüzünü görebileceğin o güzel anı düşün olumsuzlukları düşünme![]()
Merdiven çıkmak açıklık için mi iyi bebeğin kanala girmesi için mi iyi?Benim 10 cm açıklık olmasına rağmen kanala girmemişti. Yürüyüş yaptırıp, pilates topunda zıplattılar. Sonra sancılarım gelmeye başladı ve sancı geldikten 1.5 saat sonrada doğum oldu.
Ben de sabahtan beri doğum başladı mi die dk tutuyorum inanilmaz sert kasilmalar oldu ama şuan uzandim geçti gibi göbeğimin sol tarafinda tepecik oluşturdu sipa inanılmaz zorladi aglamaya başladımAz önce ufak çaplı bi panikatak geçirdim 5dakikalık birden karnımdan omuriliğime belime vuran keskin acı bi sancı başladı bebek aşırı hareketlendi ardardına tekmeler kasılmalar falan omuriliğim ayrılcak gibi sancıdı Allah dedim bismillahnasıl korktum anlatamam 5dk sürdü yavaş yavaş hafifledi geçti hala hareketli bebeğim aşağı doğru sürekli baskı yapıyo itiyo kendini bildiğin hissediyorum tam rahim ağzında hissediyorum hareketlerini ağrı sancı yok kesildi aşırı panik oldum napıcamı bilemedim yalancı sancı oluyo sanırım bu korktuğum başıma gelmez inşallah hiç olmadığı kadar çok ve sert hareketler yapıyo bugün
3. Doğumun olcak Allah nasip ederse kafamda aynı düşünceler illaki dönüyo ya bi daha çocuklarımı görmek nasip olmazsa ya masada kalırsam diye helallik istiyorum bazen eşime çocuklara iyi bak falan konuşmaları yapasım geliyo yapmıyorum kafamdan atıyorum ona desem kızar biliyorum kötüyü çağırma kendi kendini üzme diye 2. Doğumumda 1buçuk yaşında kızımla vedalaşarak gitmiştim bi önceki gece sarılıp yanımda yatırdım bol bol kokusunu çektim içime bunlar insanı yıpratan yoran düşünceler ama kadınların doğasında var ince düşünmek. Bol bol dua etmek güzel düşünmek gerek bu sefer aklıma sizin dediğiniz gibi bol bol güzel şeyler getiriyorum dualar ediyorum kötü düşünceleri kovuyorum daha iyiyim psikolojik olarakSanirim hepimiz benzer korkular yaşıyoruz ki bu çok normalmiş hele ki ilk dogumlarda. Erken veya geç her doğumda riskler var hem anne hem bebek için. Benm de bebeğimin bacak kol boyu hep geride ve bu yüzden yoğun bakım ihtiyacı olabilir sendromlu doğabilir dogumdan sonra belli olacak laflariyla geldim son günlere. Şimdi hem birşey ters gider mi kucağıma alabilecek miyim ya bana birşey olursa vs vs durten düşünceler var. Ama ben terapiyle ilerledim açıkçası depremden sonra da ihtiyaç duydum şuan pozitif doğum senaryolari kuruyorum kafamda. Eve geldiğimiz anlari yazin gidecegimiz yerleri neye kime benzediğini kokusunu hayal ediyorum. Allah hepimize yardim etsin sağlıkla kavuşup evimize dönelim inşallah
Aşağıya doğru öyle bi itiyo ki kendini kasarak tam rahim ağzında hissetmek çok tuhaf oluyo normalde bu kadar böyle yapmaz ya sağa toplanır ya sola toplanır bi iki tekmeler dururdu sanırım oda doktora kızdı ne umutlarla gitmiştik bugün hala içeride olunca isyanlara bağladı sanırımBen de sabahtan beri doğum başladı mi die dk tutuyorum inanilmaz sert kasilmalar oldu ama şuan uzandim geçti gibi göbeğimin sol tarafinda tepecik oluşturdu sipa inanılmaz zorladi aglamaya başladım![]()
Benin terapistim bu tarz düşünceleri bastirmamak gerektiğini söyledi ve bu beni rahatlatti açıkçası çünkü çevreden sürekli şu baskıyı aliordum "aman evrene kötü enerji yayma, kötüyü çağırma başına gelir vs vs". Halbuki kadinlarin doğasında her türlü ihtimali düşünüp kendini ona hazirlama die birşey var ve aslinda korumaya aliorz kendimizi ve çevremizi. Sadece o düşüncelerin bizi ele geçirmesine ve onlara dayanarak karar almamaya dikkat etmek gerekiyor. Ben o korkularla da barışmaya çalışıyorum evet böyle riskler var ama biz güzel olani düşünelim sonuçta olacak olan her türlü oluyor Allaha emanetiz hepimiz.3. Doğumun olcak Allah nasip ederse kafamda aynı düşünceler illaki dönüyo ya bi daha çocuklarımı görmek nasip olmazsa ya masada kalırsam diye helallik istiyorum bazen eşime çocuklara iyi bak falan konuşmaları yapasım geliyo yapmıyorum kafamdan atıyorum ona desem kızar biliyorum kötüyü çağırma kendi kendini üzme diye 2. Doğumumda 1buçuk yaşında kızımla vedalaşarak gitmiştim bi önceki gece sarılıp yanımda yatırdım bol bol kokusunu çektim içime bunlar insanı yıpratan yoran düşünceler ama kadınların doğasında var ince düşünmek. Bol bol dua etmek güzel düşünmek gerek bu sefer aklıma sizin dediğiniz gibi bol bol güzel şeyler getiriyorum dualar ediyorum kötü düşünceleri kovuyorum daha iyiyim psikolojik olarak
Aşağıya doğru öyle bi itiyo ki kendini kasarak tam rahim ağzında hissetmek çok tuhaf oluyo normalde bu kadar böyle yapmaz ya sağa toplanır ya sola toplanır bi iki tekmeler dururdu sanırım oda doktora kızdı ne umutlarla gitmiştik bugün hala içeride olunca isyanlara bağladı sanırım![]()
Poposu tam midemin orda ben çok kastımı kendini poposuna vuruyorum pıt pıt indir popişini düzgün dur diye yukarı doğru çıkıyo poposu bazen sivri bi şekildeBen de hiç anlamıyorum burası kafası gibi diyorum sonra yine emin olamıyorum
Merdiven çıkmak açıklık için mi iyi bebeğin kanala girmesi için mi iyi?
Benim ilk gebelik ve erkek... dediğiniz gibi erkeklerin hareketleri çok sert ben bi kere sizin gibi poposuna vurduğumda kendini mesaneye bi bastırdı biraz daha bastırsa olduğum yere salıcaktımPoposu tam midemin orda ben çok kastımı kendini poposuna vuruyorum pıt pıt indir popişini düzgün dur diye yukarı doğru çıkıyo poposu bazen sivri bi şekildeelleriyle yumruk savuruyo sağa sola bide tekme atıyo doktor baş geliş demeden bende emin olamıyordum hiç kızlarımda anlıyordum ama onlar bu kadar hareketli değildi genelde minik minik ellerini kollarını oynatır arada bir gerneşir yerleşirlerdi ikinci kızımda ayrıntılı ultrasona kadar cinsiyeti belli olmamıştı ben hareketlerinden anlamıştım kız olduğunu birebir aynıydı hareketleri vucüt tipim farklıydı sadece
Aynen öyle doğamızda var hertürlü ihtimali düşünüp ona göre hayatımızı sürdürmek kötüyü çağırma iyi düşün iyi olsun aman şeylerini bende doğru bulmuyorum önce tedbir sonra tevekkül kafamın içinde kendimle çok münakaşa etmeye alışık olduğum için sanırım kendimle konuşup son karar iyi düşünmek iyi olanı seçip Allah'a güvenmek olarak karar alıyorum hayatta kötü olan başımıza gelen olumsuzlukları mutsuzlukları da duygu olarak kabullenip bi süre misafir etmeyi bunlarla barışabilmeyi öğrendim yokss şu hayatta normal yaşayabilmek tutunabilmek mümkün değil pekBenin terapistim bu tarz düşünceleri bastirmamak gerektiğini söyledi ve bu beni rahatlatti açıkçası çünkü çevreden sürekli şu baskıyı aliordum "aman evrene kötü enerji yayma, kötüyü çağırma başına gelir vs vs". Halbuki kadinlarin doğasında her türlü ihtimali düşünüp kendini ona hazirlama die birşey var ve aslinda korumaya aliorz kendimizi ve çevremizi. Sadece o düşüncelerin bizi ele geçirmesine ve onlara dayanarak karar almamaya dikkat etmek gerekiyor. Ben o korkularla da barışmaya çalışıyorum evet böyle riskler var ama biz güzel olani düşünelim sonuçta olacak olan her türlü oluyor Allaha emanetiz hepimiz.
Sabrederler inşallah bakalımBenimki de doktora kızmış olabilir beni almak yerine konferansa mi gittin die. İkna etmeye çalışıyorum oğluşum salı gününe kadar dayan die ama çok asabi bugün
![]()
Evet evet kızlar dürtüyolar rahat bırakmıyolar daha çok deliriyo onların hoşuna gidiyo ama benim içim dışıma çıkcak gibi oluyoBenim ilk gebelik ve erkek... dediğiniz gibi erkeklerin hareketleri çok sert ben bi kere sizin gibi poposuna vurduğumda kendini mesaneye bi bastırdı biraz daha bastırsa olduğum yere salıcaktımparmakla dokunup ayağını uyarıyorum daha sert tekmeliyo en çok ayağının nerde olduğundan emin olabiliriyorum yumurta gibi ittirip gezdiriyo karnımda yanlarda oynaya oynaya gezdiriyo karnımda gıdıklıyorum o zaman tekme yiyorum işte
![]()
Benide aradı ebe doğar doğmaz haberim olsun burdada topuk kanı alınacak getirmeniz lazım dedi göğüslere masaj yapmayı hiç duymadım ben emzirirken hafif hafif masaj yapmak gibi bi kaç video izlemiştim Instagram'da karşıma çıkıyo hep emzirme yöntemleri bilgileri vs falan ben ben ayva çekirdeğini jel gibi yaptım onu kullanıcam göğüs uçları için onu duymuştumkızlar gun saglık ocagından ebe aradı bılgılendırmek amaçlı dogumdan 4 gun sonra bebegın topugundan kan alınacagını soyledı bırde dogumdan 1 hafta once gögüslere hindistan cevızı yagıyla masaj yapmamı soyledı süt kanallarını acıyor dıye sız böyle bırsey duydunuzmu