- 5 Mayıs 2020
- 1.603
- 3.306
- 83
- Konu Sahibi NurseCelline
- #14.901
Hayırlı olsun canımKızlar Allah’a sükür bu sabah doğum yaptım 3400 kg 38+4 suyu azaldığı ve nabzı düştüğü için acil sezeryan oldu toparlanmam için dua eder misiniz lütfen![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayırlı olsun canımKızlar Allah’a sükür bu sabah doğum yaptım 3400 kg 38+4 suyu azaldığı ve nabzı düştüğü için acil sezeryan oldu toparlanmam için dua eder misiniz lütfen![]()
Kız mı erkek mi senin bebişOy maşallahbiz yüzünü doğru düzgün göremedik hiç göstermiyor gördüğüm kadarıyla babasına benziyor benim ki de
bu sefer belki görürüz artık bundada görmezsek doğacak zaten
![]()
Çok güzelmiş gerçekten ben yaptirmadim artik yetismez zaten. İnşallah sağlıkla gelsin 40i çıkınca sünnet de yaptirip mevlüt okumayı düşünüyorum o zaman böyle hediyelikler filan hazirlarim inşallahBebeğe bu zamanlarda süt ve muz çok yarıyormuş doktorum bana bol bol süt içmemi söyledi. Ben kefir mayalıyorum evde bi de bayadır hem metabolizma hem de bağışıklık için. Bir de arkadaşım galactago süt artırıcı damla önerdi sezaryen oldu bir gün önce içmiş doğumdan sonra hemen geldi dedi. Şuan da 3 aylık bebiş emziriyor sadece. Bende aldım umarım işe yararBir de çikolata, hediyelik yaptırmayanlar için süslebeni diye bir instagram sayfası var çikolatası çok lezzetliymiş ondan yaptırdım 400 tl gibi bir ücret verdim 90 adet çikolata, 50 adet hediyelik. Kapı süsü ve takı yastığı da yaptırdım o da çok güzel geldi instagram sayfasının adı minik_eller bakabilirsiniz
Benim yaptırdıklarım aşağıda ki gibi bakabilirsiniz![]()
Süt yerine peynir yoğurt kefir daha faydalı . 5 bardak süt bir dilim peynire denk fayda olarak. Mideyi dolduruyor süt faydasız değil ama diğer süt ürünlerine göre daha az faydalı. Diğerlerinden daha az yiyip daha çok fayda alırsınız geçenlerde bir gıda mühendisinin yazısını okumuştum şuan bulamadım amaBebeğe bu zamanlarda süt ve muz çok yarıyormuş doktorum bana bol bol süt içmemi söyledi. Ben kefir mayalıyorum evde bi de bayadır hem metabolizma hem de bağışıklık için. Bir de arkadaşım galactago süt artırıcı damla önerdi sezaryen oldu bir gün önce içmiş doğumdan sonra hemen geldi dedi. Şuan da 3 aylık bebiş emziriyor sadece. Bende aldım umarım işe yararBir de çikolata, hediyelik yaptırmayanlar için süslebeni diye bir instagram sayfası var çikolatası çok lezzetliymiş ondan yaptırdım 400 tl gibi bir ücret verdim 90 adet çikolata, 50 adet hediyelik. Kapı süsü ve takı yastığı da yaptırdım o da çok güzel geldi instagram sayfasının adı minik_eller bakabilirsiniz
Benim yaptırdıklarım aşağıda ki gibi bakabilirsiniz![]()
Ebegin kafası kanala girince su falan gelince normal dogummu yapiyorlar yoksa sezeryan olabiliyormu benimde tek korkum bu bebek erken kanala girerse normal dogum olursa diyeAşağıya doğru öyle bi itiyo ki kendini kasarak tam rahim ağzında hissetmek çok tuhaf oluyo normalde bu kadar böyle yapmaz ya sağa toplanır ya sola toplanır bi iki tekmeler dururdu sanırım oda doktora kızdı ne umutlarla gitmiştik bugün hala içeride olunca isyanlara bağladı sanırım![]()
Bu sert ve haşin hareketler erkek bebelerinde oluyo heralde benimkide öylePoposu tam midemin orda ben çok kastımı kendini poposuna vuruyorum pıt pıt indir popişini düzgün dur diye yukarı doğru çıkıyo poposu bazen sivri bi şekildeelleriyle yumruk savuruyo sağa sola bide tekme atıyo doktor baş geliş demeden bende emin olamıyordum hiç kızlarımda anlıyordum ama onlar bu kadar hareketli değildi genelde minik minik ellerini kollarını oynatır arada bir gerneşir yerleşirlerdi ikinci kızımda ayrıntılı ultrasona kadar cinsiyeti belli olmamıştı ben hareketlerinden anlamıştım kız olduğunu birebir aynıydı hareketleri vucüt tipim farklıydı sadece
Katılıyorum ben gün aşırı kahvaltilarda kaşar peyniri 2 adet yumurta domates salatalık tahin pekmez yiyorum bazen ara ögünde muz yiyorum bazi aksam tarhana çorbasi iciyorum hergün 1 adet maden sutu iciyorum 1 bardak süt içiyorum ve yesil sogan taze sarımsak roka bunlari yemek yaninda yiyorum tavsiye ederim süt yapıyirlar ve bebege kilo aldıriyorlarSüt yerine peynir yoğurt kefir daha faydalı . 5 bardak süt bir dilim peynire denk fayda olarak. Mideyi dolduruyor süt faydasız değil ama diğer süt ürünlerine göre daha az faydalı. Diğerlerinden daha az yiyip daha çok fayda alırsınız geçenlerde bir gıda mühendisinin yazısını okumuştum şuan bulamadım ama![]()
Ilk kızimda 5 aylıkken kestirmistim bisey olmadi bundada kestirecem dedim görümcem dogumdan sonra kestir az kaldı dedi bende kestirmedimKızlar ben saçımı kestirmek istiyorum ama çok fazla bu konuyla ilgili hurafe var ve inanan asla kestirme diyen var. Benim bir fikrim yok siz ne düşünüyorsunuz
Canım gelmezse sezeryan a alırlar ya öyle günlerce beklenmez heraldeKızlar tahmini doğum tarihine 3 gün kaldı ama bebişin gelesi yok galiba yayalancı sancılarım çok fazla ama düzenli gelen bı sancı yok. Dr bile dedi kızlar erken gelir seninki inatçı çıktı diyo
Salıya kadar gelmezse suni sancı verilecek ama bugün bı arkadaş yazmıştı suni sancıyla bebeğin nabzı düşmüş acil sezeryan alınmıştı ben korkmaya başladım ya insallah kendi gelir
![]()
Canım 38. Haftada,doğum yapmış oluyorsun bende 15 inde doğum yapcam ama benim 39.haftam olmuş oluyor. Zaten 38 39 artık olması gereken haftalar diye biliyorumŞimdi arkadaslar mayısın 15 benim sezeryan yaparsa 38+0 oluyo kaçıncı haftada sogum yapmış oluyorum ben yanı zamanında sogum yapmış oluyormuyum
İşte banada öyle diyolar ama ben küt kestirip rahat etmek istiyorum doğumda ve sonrasında şuanda uzun baya sknti geliyo banaIlk kızimda 5 aylıkken kestirmistim bisey olmadi bundada kestirecem dedim görümcem dogumdan sonra kestir az kaldı dedi bende kestirmedim
42 haftaya kadar bekleyen var... tabi 40 42 arası da tehlikeye girerse sezeryanla alıyolar ama tehlikeli durum yoksa önce suni sancı deneniyor...Canım gelmezse sezeryan a alırlar ya öyle günlerce beklenmez heralde
Benim de sancilarim geliyor ama bir türlü düzene binmedi. Bugün baya yürüdüm. Simdi bebis asiri hareketli asagi dogru ittirip duruyor.Kızlar tahmini doğum tarihine 3 gün kaldı ama bebişin gelesi yok galiba yayalancı sancılarım çok fazla ama düzenli gelen bı sancı yok. Dr bile dedi kızlar erken gelir seninki inatçı çıktı diyo
Salıya kadar gelmezse suni sancı verilecek ama bugün bı arkadaş yazmıştı suni sancıyla bebeğin nabzı düşmüş acil sezeryan alınmıştı ben korkmaya başladım ya insallah kendi gelir
![]()
Yetişirsen acil sezeryana alınıyosun canım zaten sezeryan doğum 20 ila 40 dk süren bi ameliyat sezeryandam 5yıl sonrası sağlıklı bir şekilde normal doğum yapanlarda var ssvd deniyodu sanırım bir çok kişi özel hastanelerde son sezeryanın üzerinden en az 5 yıl geçtiyse onaylayan doktorla anlaşıp normal doğum yapıyoB
Ebegin kafası kanala girince su falan gelince normal dogummu yapiyorlar yoksa sezeryan olabiliyormu benimde tek korkum bu bebek erken kanala girerse normal dogum olursa diye
Büyük ihtimalle öyle kızlarda hiç böyle hareketler yaşamadımBu sert ve haşin hareketler erkek bebelerinde oluyo heralde benimkide öyle
Ben saçımı omuz hizasına kadar kestim 3 4 ay önce uzundu dayanamıyordum böyle şeylere inanmıyorum Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin ilk hamileliğimde kesmedim bekledim lohusalıkta yaza denk geldi enseme kadar kestirmiştim belimdeydi artık gına gelmişti insan bide lohusayken ayrı bi kafada oluyoKızlar ben saçımı kestirmek istiyorum ama çok fazla bu konuyla ilgili hurafe var ve inanan asla kestirme diyen var. Benim bir fikrim yok siz ne düşünüyorsunuz
Kızlar tahmini doğum tarihine 3 gün kaldı ama bebişin gelesi yok galiba yayalancı sancılarım çok fazla ama düzenli gelen bı sancı yok. Dr bile dedi kızlar erken gelir seninki inatçı çıktı diyo
![]()