• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
İlk gebeliğin mi benim üçüncü çocuğum olacak 6.gebeligim sanırım 😔en baştan aynı Dr da idim ilk gebeligimle şimdiki gebeliğim arasındaki rahatlığı çok farklı normalde ilk zamanlar haftada 2 çağırdı takip kan daki deger kese kalp atışı duyuldu duyulmadı falan diye şimdi direk kese var tamam hadi 2 hafta sonra gel vajinadan bakardı hep drirek göbekten bakıyor bende alışkın değilim anne tedirginliği de olmaz bir sorun yoksa bekleyeceğiz inşallah sağlıkla alalım kucağımıza
Canim ne guzel allah kucagina da almayi nasip etsin, benim ilkinde 10 haftalikken kalbi durdu ondan bende de hep bi korku var acaba yine diye seni anliyorum ama en azindan 2 tane daha var geride sukurler olsun ki saglikla gebe kalip dogurabiliyorsun kendini boyle teselli edip yuregini az rahatlat kuzu. Ama asla o kayiplarin yeri dolmaz ister 1 gunluk ister 1 yillik. Seni o yuzden cok iyi anliyorum🥰 allah kucagimiza sag salim almamizi nasip eder insallah 🙏

Fasulye keseler normal canım bebek erkek oluyor genelde öyle keselerde
Aaa bunu bilmiyodumm bende kese de sorun mu var acaba demistim. Ilk gebeligimde sekli yuvarlakti ilk kez boyle gorunce tedirgin olmustum 🥰 canim benim cok sagol burda cok guzel birbirimize yeni seyler ogretiyoruz destek moral oluyoruz allah hepinizden razi olsun🧿🙏

Kuzum çok geçmiş olsun. Doktorun en iyisini bilir tabi de benim bildiğim kanaması olan gebeye coraspini keser doktorlar. Bunu sordun mu doktoruna neden devam et dedi?
Kuzum ilk dr um hemen birak dedi dunku doktor da hayir igne yazdim progestan yazdim devam et dedi. Eger igne ve progestana ragmen kanama yine surerse o zaman kesicekmis :/

Evet cnm, sabah saat 9 da kalkıyorum 12 de hop öğle uykusu akşam yatişımda 9-10 arası. Aslında tüm gün uyusam uyurum resmen. Midem de boş kalmayacak hiç anında senfoni orkestrası çalmaya başlıyor sanki😄
Ay nasıl imrendim ben çalışıyorum malesef içim uyuyor resmen akşam olsa diye saat sayıp duruyorum :(

Cnm iyi olduğuna çok sevindim ama doktorunuzn konuşma tavrını açıkçası hiç sevmedim. Bebekte demeyelim et parçası diyelim demesi biraz hissiyatsiz aman bosver der gibi geldi. Mesela benim ilk gebeligimde 1. ay kanamam oldu düşük tehlikesi vardı çok uzun süre progestan fitil kullandım. Dusuk sonra erken doguma ihtimaline dondu cunku. Bir ara doktorum izinli diye sağlık ocağı doktoruna yazdırmam gerekti. Durumu anlattım bundan dolayı kullaniyorum diye, dr. bebek demeyelim et parçası sonuçta düşerse düşer hiç kendini üzmeye değmez tutunsun diye bu kadar uğraşman saçma, millet ne ağırlıklar kaldırıyor da hiçbir şey olmuyor , demekki saglam degil hic ugrasma dussun yasin genc yenisini yaparsin dedi. Bir moralim bozuldu anlatamam. Hala sağlık ocağına gittiğimde onun yüzünü görünce duygusal olarak kendimi çok kötü hissederim. Ben karnımdakine canım bebeğim diye bakarken, güvenip emanet edeceğim kişinin aman et parçası yani demesi bana çok güvensizlik veriyor gerçekten. Ne kadar bilgisi olursa olsun benim gözümde hiçbir değeri olmuyor.
Evet kuzum o benim de dikkatimi cekti simdi bi tane alsancakta umur yensel diye bir doktor var oraya baslayacagim arastirdim baya iyiymis. Insallah allah karsimiza iyi doktorlar cikarir. O et parcasi insana donusecek bunu en iyi onlar biliyor aslinda. Zaten uslubunu tavrini cok begenmemistim biliyosun. Ayrica o senin doktora sa sinir oldum onlar icin siradan ama bizler icin cok buyuk birsey. Yillarca yolunu gozluyoruz. Resmen onlar icin evlilik yapiyoruz. Ben kanamam oldukca bile resmen (cunku bilmiyodum) burda yazilan 9 ay boyunca kanama olmus vs diyenler sayesinde rahatliyordum gercekten de kanamasi olup ilaclarla bebegini kucagina alanlar var. Bir de tum bunlari diyen doktorlar hep kadin. Normalde kadin kadini anlamasi gerekken çok acı

Kuzum dr a gittim aksam dondu bana yazamadim buraya çık evden gel bakalim dedi. Gittim bak bebek burda yani bebek de demeyelim simdilik et parcasi gibi dusunelim dedi kalbi de atiyor ama cok kucuk cihaz algilayamaz dedi. 5+6 olmam gerekirken 6+1 cikti sorun degil bu dedi. Kese etrafina bakti kanaman yok ama haftada 1 pruluton igne yazdi verdi. Sonra biz dedik eşimle hemen dinletmeyin bagimiz oluyor sorun kesin yok dediginiz an dinletin dedik o israrla dinletmeye calisti da duyulmadi.eşimde neden hem duyulmaz diyip hem duyurmak icin bakip durdu dedik seni panik yapmamaya calisti bence keseye bakti dedi. Kesem bir onceki gebelige gore yamuktu tam olarak fasulye tanesine benziyordu bu normal mi dedim yani bir onceki gebeligimde yuvarlakti dedim. Zamanla duzelir o dedi. Yani olumlu konustu. Sanki olumsuz bisi olsa da ufak oldugundan demek istemedi yada demez gibime de geldi. Progestan fitili sabah aksam coraspine devam et folik asitine devam et dedi. Yolk bir onceki gebelikte buyuktu onu sordum yok normal dedi ama annem de dedi cok ufak suan yolku nasil anlamis hemen buyuk kucuk diye dedi oyle kuzum icim rahatladi haftaya persembeye bi daha kontrole cagirdi
Bak bi problem yokmuş herşeyi anlatmış tek tek sen kafanı oralara takma artık❤️
Ama yine içine sinmiyosa başka doktor araştır derim kuzum doktorun da içine sinmesi çok önemli..
Bebişinin iyi olmasına çok sevindim seninle aynı gidiyoruz galiba🥰 biz de bugun 6 haftalık olduk🥰
İnşaAllah bu stresli dönemleri atlatıp artık cinsiyet tahminlerine geçeceğimiz dönemlere geliriz😍

Bak bi problem yokmuş herşeyi anlatmış tek tek sen kafanı oralara takma artık❤️
Ama yine içine sinmiyosa başka doktor araştır derim kuzum doktorun da içine sinmesi çok önemli..
Bebişinin iyi olmasına çok sevindim seninle aynı gidiyoruz galiba🥰 biz de bugun 6 haftalık olduk🥰
İnşaAllah bu stresli dönemleri atlatıp artık cinsiyet tahminlerine geçeceğimiz dönemlere geliriz😍
Evet kuzum ama o kanamalar neden geldi o zaman dedim yerlesme kanamasidir dedi. Baya uzun surdu ve cok gelmisti. Kese etrafinda falan sukur kanama yoktu. Simdilik baska doktora gidicem haftaya kontrole cunku tavrini cok begenmedim. Ama seninle ayni hafta gündeyiz kuzum ay cok seviniyorum boyle olunca 🥰 su 6 haftayi da allah nasip eder de saglikla atlatirsak syper olcak 🥰 insallah cinsiyetler belli olur burda bi cinsiyet partisi de yapar da saglikla kucagimiza aliriz kuzum🧿🎉

Aaa bunu bilmiyodumm bende kese de sorun mu var acaba demistim. Ilk gebeligimde sekli yuvarlakti ilk kez boyle gorunce tedirgin olmustum 🥰 canim benim cok sagol burda cok guzel birbirimize yeni seyler ogretiyoruz destek moral oluyoruz allah hepinizden razi olsun🧿🙏
Gönlünden ne geçiyorsa o olur inşallah arkadaşın ki de fasulyeydi ben ordan biliyorum ama bakalım nasip ne çıkacak 🤩😍bilimsel değil de çoğunluğa göre bişey bu

Back