• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Aynen canım ya şimdi de baş ağrım geçti mide bulantım başladı çıkardım az önce. Sanırım yarın doktordan bulantı için ilaç isteyeceğim böyle olmayacak çok fena🥴
Kesinlikle yarın bende isteyeceğim hayattan soğudum hasta gibiyim yatalak oldum mide bulantılarımdan baş dönmesi baş ağrısı yapıyor kalkamıyorum yerimden

Hamile kaldıktan sonra sigorta yaptırılmıyor canım. Ben de hamile kalmadan 1 ay önce yaptırdım görüştüğüm bütün firmalar bunu söylemişti. Ama gerçekten büyük rahatlık çevremde çocuk düşünen herkese söylüyorum öneriyorum
Kızlar gebelerde devlet doğumda dahil bütün sürecinizin tedavilerini devlette ve SGK nın geçtiği özel hastanelerde karşılıyor. Analık hakkından yararlanıyorsunuz. Özel hastaneye gittiğiniz zaman analık hakkımdan yararlanmak istediğinizi söylerseniz sgk üzerinden işlem yaparlar.

Kızlar gebelerde devlet doğumda dahil bütün sürecinizin tedavilerini devlette ve SGK nın geçtiği özel hastanelerde karşılıyor. Analık hakkından yararlanıyorsunuz. Özel hastaneye gittiğiniz zaman analık hakkımdan yararlanmak istediğinizi söylerseniz sgk üzerinden işlem yaparlar.
Bunu ilk defa duydum canım 🙄 benim yaptırdığım özel sigorta. Sgklıyım aslında ama devlet hastanesine gitmek istemediğim için özellerde hep para ödedim önceki 2 gebelikte de. O yüzden özel sigorta yaptırmaya karar verdim

Canım geciktirme boşver kocanı kaynananı.
O kadar kanaman oluyomuş bekletilmez bu durum. Doktorun yaptığı da terbiyesizlik görür de nasıl yazmaz anlamış değilim.
Sen başka doktor arayışına gir kuzum hemen yarın da git bence daha fazla bekleme. İnşaAllahh Allahın izniyle, sağlıcakla alıcaksın bebeğini kucağına🤲🏻❤️
Kuzum dr a gittim aksam dondu bana yazamadim buraya çık evden gel bakalim dedi. Gittim bak bebek burda yani bebek de demeyelim simdilik et parcasi gibi dusunelim dedi kalbi de atiyor ama cok kucuk cihaz algilayamaz dedi. 5+6 olmam gerekirken 6+1 cikti sorun degil bu dedi. Kese etrafina bakti kanaman yok ama haftada 1 pruluton igne yazdi verdi. Sonra biz dedik eşimle hemen dinletmeyin bagimiz oluyor sorun kesin yok dediginiz an dinletin dedik o israrla dinletmeye calisti da duyulmadi.eşimde neden hem duyulmaz diyip hem duyurmak icin bakip durdu dedik seni panik yapmamaya calisti bence keseye bakti dedi. Kesem bir onceki gebelige gore yamuktu tam olarak fasulye tanesine benziyordu bu normal mi dedim yani bir onceki gebeligimde yuvarlakti dedim. Zamanla duzelir o dedi. Yani olumlu konustu. Sanki olumsuz bisi olsa da ufak oldugundan demek istemedi yada demez gibime de geldi. Progestan fitili sabah aksam coraspine devam et folik asitine devam et dedi. Yolk bir onceki gebelikte buyuktu onu sordum yok normal dedi ama annem de dedi cok ufak suan yolku nasil anlamis hemen buyuk kucuk diye dedi oyle kuzum icim rahatladi haftaya persembeye bi daha kontrole cagirdi

Yani ben bu durumu anlamıyorum bir doktorla herkes iyi anlasamayabilir yani bunun ikisi beşi olmaz ki, uyusmazsaniz uyuşmazsınız sonuçta. Enerjin tutmaz beklediğin özeni vermez değiştirirsin, pazarcı değil ki yani 9 ay boyunca kendini ve çocuğunu emanet edeceksin, insan gözü kapalı güvenmek istiyor.
Evet kuzum kesinlikle oyle. Ama sonunda aksam dondu doktorum gittim kontrole hemen

Söylediği şeye bak. Gerçekten çok güzel üzülüyorum ben doğuracaksam istediğim doktora giderim kimseyi ilgilendirmez. Herkese iyi olan bana da iyi olacak değil. Bir kere o negatif enerjiyi aldıysam da bir daha asla adım atmam. Umursamaz insanlara tahammül seviyem sıfırın altında bu yaştan sonra kimseye de boyun eğemem eşim anası babası kendş ailemde dahil zaten kimse de yönlendirmiyor. Önemli olan benim iyi şeyler hissedebilmem. Yoksa kimse senin ne hissettiğini umursamıyor anladığım kadarı ile. Sen riski süreçtesin tegirdinsin sıkıntı yaşıyorsun ama kimsenin umurunda da değil. Yazık gerçekten de çok üzülüyorum
Kesinlikle oyle kuzum kanamam geliyor esime soyledigimde bile hemen panik yapma yerlesme kanamasidir yani bir yerlesme kanamasi ogrendi herseyde onu diyor. Dun kanamam geldi 5 dk olmadi uzattim havaya ayaklarimi yatiyorum camlari ort sunu yap bunu yap surekli birsey buyuruyor. En son dedim insanlar karisinin ustune titriyor daha 10 dk olmadi kanamam gelmis is buyuruyosun diye. Anacimla babacima aksama yemege gittim de uzandim dun annem konustu bugun biraz duzeldi. Eş destegi cok onemli çok

Canim insallah bunca olumsuzluga ragmen saglikla evladini kucagina alirsin. Hic kimseye birsey deme yardimi olmaya kostek olmasin derim hep, anasin sen bulursun. Arastir istedigin fiyat skalasinda tek doktor o olamaz. Doktor takvimi falan yorumlarina bak, burda konu ac izmirden doktor onerisi iste, yazanlara fiyat sor. Bak ben gecen sene ise basladim, uzun aradan sonra. 2 kere bel fitigi ameliyati olmustum cok aralikli olmayan oyle olunca birakmistim isi. Neyse basladigim zaman cocuk yapmaya karar vermistik esimle, normalde onun sigortasi cok guzel karsiliyordu herseyi ama calisinca cikinca ilk is kendime cok kapsamli sigorta yaptirmak oldu. 2 maasimi direkt sigortaya verdim sirf o zaman gelince bu doktor islerinde ozgur kalayim diye. Sansimiza 2 sene olmayinca cocuk, simdide dogum araliga girmedigi icin haliyle 3. Kez uzatmam gerekecek ama hic pisman degilim. Sen hamile oldugun icin bu saatten sonra sigorta oluyor mu bilmiyorum. Onu sorabilirisin, cok daha uyguna geliyor dogum tahlil muayene falandan. Yoksa da her fiyat araliginda yer olduguna eminim. Ben tup bebek icin sartlari sagladigim icin devlet hastanesinden rapor aldim, hos sonra raporuda kullanamadim, buldugum doktor sgk ile anlasmali olmadigi icin gecmedi onda, ama o kadar iyi bir doktorla tanistim ki bu surecte devlet hastanesinde. Evime 1.5-2 saat mesafede olmasa, inan sigortayi falan bosverir ona giderdim. Harika bir adamdi ya, adama en son gittigimde ayagina tas degmesin dedim :)) icimdeki teyzeyi cikardi resmen tasli teyze gibi dua ettim adama. Devlet hastanesinde dusununce, kalabalik cok hasta falan diye cekiniyoruz elimizde imkan varsa, ama hala diyorum harika bir adamdi, onunla hamileligini tup bebek tedavisini devam ettirenler bence cok sansli. Sen de eminim seni rahatlatacak mutlu edecek birini bulabilirsin. Bos verme, ugras. Bir omur evladin icin ugrasacaksin zaten biraz erken baslayacaksin sadece :) insallah saglikla kucagimiza aliriz evlatlarimizi bunlar da dost sohpetlerinde anlatilacak askerlik anilarimiz olur :)
Yaa ne guzel rahatlattin beni 🙏 insallah iyi dileklerin seni de bulur kuzum benim 🧿 bu arada simdi bir arkadasa detayli yazmistim belki gormezsin sana da aynisini yaziyorum basima geleni kuzum dr a gittim aksam dondu bana yazamadim buraya çık evden gel bakalim dedi. Gittim bak bebek burda yani bebek de demeyelim simdilik et parcasi gibi dusunelim dedi kalbi de atiyor ama cok kucuk cihaz algilayamaz dedi. 5+6 olmam gerekirken 6+1 cikti sorun degil bu dedi. Kese etrafina bakti kanaman yok ama haftada 1 pruluton igne yazdi verdi. Sonra biz dedik eşimle hemen dinletmeyin bagimiz oluyor sorun kesin yok dediginiz an dinletin dedik o israrla dinletmeye calisti da duyulmadi.eşimde neden hem duyulmaz diyip hem duyurmak icin bakip durdu dedik seni panik yapmamaya calisti bence keseye bakti dedi. Kesem bir onceki gebelige gore yamuktu tam olarak fasulye tanesine benziyordu bu normal mi dedim yani bir onceki gebeligimde yuvarlakti dedim. Zamanla duzelir o dedi. Yani olumlu konustu. Sanki olumsuz bisi olsa da ufak oldugundan demek istemedi yada demez gibime de geldi. Progestan fitili sabah aksam coraspine devam et folik asitine devam et dedi. Yolk bir onceki gebelikte buyuktu onu sordum yok normal dedi ama annem de dedi cok ufak suan yolku nasil anlamis hemen buyuk kucuk diye dedi oyle kuzum icim rahatladi haftaya persembeye bi daha kontrole cagirdi

Canim insallah bunca olumsuzluga ragmen saglikla evladini kucagina alirsin. Hic kimseye birsey deme yardimi olmaya kostek olmasin derim hep, anasin sen bulursun. Arastir istedigin fiyat skalasinda tek doktor o olamaz. Doktor takvimi falan yorumlarina bak, burda konu ac izmirden doktor onerisi iste, yazanlara fiyat sor. Bak ben gecen sene ise basladim, uzun aradan sonra. 2 kere bel fitigi ameliyati olmustum cok aralikli olmayan oyle olunca birakmistim isi. Neyse basladigim zaman cocuk yapmaya karar vermistik esimle, normalde onun sigortasi cok guzel karsiliyordu herseyi ama calisinca cikinca ilk is kendime cok kapsamli sigorta yaptirmak oldu. 2 maasimi direkt sigortaya verdim sirf o zaman gelince bu doktor islerinde ozgur kalayim diye. Sansimiza 2 sene olmayinca cocuk, simdide dogum araliga girmedigi icin haliyle 3. Kez uzatmam gerekecek ama hic pisman degilim. Sen hamile oldugun icin bu saatten sonra sigorta oluyor mu bilmiyorum. Onu sorabilirisin, cok daha uyguna geliyor dogum tahlil muayene falandan. Yoksa da her fiyat araliginda yer olduguna eminim. Ben tup bebek icin sartlari sagladigim icin devlet hastanesinden rapor aldim, hos sonra raporuda kullanamadim, buldugum doktor sgk ile anlasmali olmadigi icin gecmedi onda, ama o kadar iyi bir doktorla tanistim ki bu surecte devlet hastanesinde. Evime 1.5-2 saat mesafede olmasa, inan sigortayi falan bosverir ona giderdim. Harika bir adamdi ya, adama en son gittigimde ayagina tas degmesin dedim :)) icimdeki teyzeyi cikardi resmen tasli teyze gibi dua ettim adama. Devlet hastanesinde dusununce, kalabalik cok hasta falan diye cekiniyoruz elimizde imkan varsa, ama hala diyorum harika bir adamdi, onunla hamileligini tup bebek tedavisini devam ettirenler bence cok sansli. Sen de eminim seni rahatlatacak mutlu edecek birini bulabilirsin. Bos verme, ugras. Bir omur evladin icin ugrasacaksin zaten biraz erken baslayacaksin sadece :) insallah saglikla kucagimiza aliriz evlatlarimizi bunlar da dost sohpetlerinde anlatilacak askerlik anilarimiz olur :)
Bir de benim de ozel saglik sigortam varmis gebelik kapsam da degilmis ilk gebelikte yaptirmak istedim ama bana 1 yil gebe kalmamaniz lazim demislerdi onu bi arastirayim bende kuzum🙏

🙂 ayrıntılı aciklama için teşekkür ederim. Başta da demiştim çok bilgi sahibi değilim diye , kontrol sırasında ufak bir konuşma geçmişti, bizde +- uyuşmazlığı olmadığından hiç detayını sormamistım. Sayenizde öğrenmiş olduk 🌺
O zaman bizde sizin yaşınızı, yaşadığınız şehri, kaçıncı çocuk olduğu, son adet tarih başlangıcı ve kilonuzu öğrenelim en baştaki tabloda bilgilerinizi dolduralım. 🙂🙂🙂😇
Bende yeri gelmişken vereyim yaşadığım şehir Muğla Bodrum 3.cocuk 98 kilo 😔 son adet tarihi 30 Mayıs tesekurler

Ayy ben birden fazla kalp atışı duydum sende durumlar nasıl 🙈 ben 3 tane kalp atışı duydum ayrı ayrı hala şoktayim 🙈

Ayy burada öyle bir konu başlığı mi var bakarım katılırım mutlaka oraya 🙈 ben yeni uyeyim sadece buralarda takıldıgım için bilmiyorum hiç 😂🌸
Aaamasallah üç kalp atışı mi yarabbim en çok istediğim şeydir iki kalp atışı duymak üçte olurdu aslında senin yüksekti kandaki hamilelik değeri onu sormuştun yalnis hatirlamiyorsam sağlıkla al kucağına doğal gebelik mi maşallah yine

Kızlar kalp atışını duyanlar haftasını da yazar mı ne zaman duyduklarını ona göre bizde karşılaştırma yapalım ben şuan 6+2 haftadayım randevum yarın kalp atışını duyabilecek miyim merak ediyorum
Dün ben Dr uma sordum geleyim mi diye hayır erken duyulmaz daha dedi 21 inde gel demişti ondan sana sen git duyarsan bende gidecem dedim inşallah duyarsın vajinadan duyulur bence olmasa bir iki gün daha bekletir

Kuzum doktor işini bi tutturamadim. Bu doktor da gorumcemin doktoruymus. Onda cok ilgili alakali davranmis tabi 10 yil once. Simdi esim bizde ona gidelim diyor. Ilgilenmiyor diyorum acele ediyosun daha bebek bile gozukmedi diyor onun rahatligi beni cileden cikartiyor. Asla elektrigimde tutmadi zaten dr la
İlk gebeliğin mi benim üçüncü çocuğum olacak 6.gebeligim sanırım 😔en baştan aynı Dr da idim ilk gebeligimle şimdiki gebeliğim arasındaki rahatlığı çok farklı normalde ilk zamanlar haftada 2 çağırdı takip kan daki deger kese kalp atışı duyuldu duyulmadı falan diye şimdi direk kese var tamam hadi 2 hafta sonra gel vajinadan bakardı hep drirek göbekten bakıyor bende alışkın değilim anne tedirginliği de olmaz bir sorun yoksa bekleyeceğiz inşallah sağlıkla alalım kucağımıza

Kızlar bende ingilterede 13. Hafta ilk randevu olmasına rağmen 6. Haftada rica minnet zoraki baktırdım🙈 alttan baktılar fakat, herhangi bir sıkıntı oluşturmadı. 6 haftalık dedi, haftamla uyumlu, kesem göründü, kalp atışını gösterdi fakat dinletmedi, 13. Haftadan önce dinletmiyorlar burada. Bende belirti olarak sadece göğüste aşırı hassasiyet, gece uyutmayacak şekilde😢 bir kaç kezde hafif mide yanması oldu. Her şey yolunda sağlıklı dedi, darısı sizlere💕

Back