• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bikaç sayfadır konuşulmuş ben bebeğimin kalp atış hızını bile bilmediğimi fark ettim. Hayır gamsız da değilim o kadar ama neyi bilmem gerektiğini de bilmiyorum sormak aklıma bile gelmedi. Doktor iyi diyor tamam diyorum 🙂 Dedem zamanından kalma bi ultrason kağıdı verdi doktor onda da Crl dışında bişey yazmıyor🙈🙂 Niye böyle bi inancım var bilmiyorum kurcalamazsam daha iyi olacak gibi geliyor. Devlet hastanesi koridorlarında elinde ve karnında sürüyle bebek taşıyan anneleri görüyorum. Eminim diyorum hiç bişey bilmiyorlar patır patır doğuruyorlar. Son kontrolümden sonra çok saldım zaten. Nerdeyse her gün dışardayım market poşetlerimi de taşıyorum, yukarı da uzanıyorum, cinsel ilişki tam gaz🙊 Ne bileyim yanlış mı yapıyorum sizce? Gerçekten bazen burada yazılanları okuyup çok mu geniş davranıyorum daha hassas olmalı mıyım diyorum. İnatla bi problem yaşamadan özel doktora gitmeyeceğim diyorum ama burada herkes bebeği hakkında o kadar bilgi sahibi ki yanlış mı yapıyorum diyorum. Benim garibim öyle büyüyor kendi kendine. Onu çok seviyorum çok hassaslaştım şu an ağlayasım geliyor 😔
Doktor yasaklamadıysa risk görmemiştir demekki. bize ilişki yasak mesela 2 ay oldu. ağır kaldırmıyorum ve çok ayakta kalma dedi. zaten masabaşı işte çalıştığım için onada dikkat etmiş oluyorum. ne kadar az bilirsen o kadar iyi aslında valla kafa rahat oluyor.

ayni ben :) soyledik ve p.esi kontrole gittim ama hala tedirginim, bir dahaki kontrole kadar da zaman nasıl gecicek bilmiyorum. siz bayag beklemişsiniz ya nerdeyse 4 aylık olacak :KK70:
biz de geçen haftasonu cocuklara soyledik, anneme söyledik bir de yakın arkadaslarımız var bir çift onlara soyledik. işyerine daha dogrusu müdürüme haftasonu soyleyecegim ama cok zor geliyor işyerine soylemek, özellikle yakın calıstıgım iş arkadasımdan nasıl bir tepki alacagım bilmiyorum benden hiç beklemiyor. onlar da bebek planlaması yapıyorlar eşi işten ayrılmıs kontrollere rahat gitmek ve hamileliğinde rahat olmak icin. hayırlısı bakalım
Önceki gebeliğimde söyledikten 2 gün sonra düşük yaptım malesef. O yüzden bu sefer psikolojik olarak hazır hissedemedim bi türlü. Ama artık zamanı geldi sanırım içimde tutamıyorum burası da olması kafayı yerdim heralde🤣🤣🤷‍♀️

Bikaç sayfadır konuşulmuş ben bebeğimin kalp atış hızını bile bilmediğimi fark ettim. Hayır gamsız da değilim o kadar ama neyi bilmem gerektiğini de bilmiyorum sormak aklıma bile gelmedi. Doktor iyi diyor tamam diyorum 🙂 Dedem zamanından kalma bi ultrason kağıdı verdi doktor onda da Crl dışında bişey yazmıyor🙈🙂 Niye böyle bi inancım var bilmiyorum kurcalamazsam daha iyi olacak gibi geliyor. Devlet hastanesi koridorlarında elinde ve karnında sürüyle bebek taşıyan anneleri görüyorum. Eminim diyorum hiç bişey bilmiyorlar patır patır doğuruyorlar. Son kontrolümden sonra çok saldım zaten. Nerdeyse her gün dışardayım market poşetlerimi de taşıyorum, yukarı da uzanıyorum, cinsel ilişki tam gaz🙊 Ne bileyim yanlış mı yapıyorum sizce? Gerçekten bazen burada yazılanları okuyup çok mu geniş davranıyorum daha hassas olmalı mıyım diyorum. İnatla bi problem yaşamadan özel doktora gitmeyeceğim diyorum ama burada herkes bebeği hakkında o kadar bilgi sahibi ki yanlış mı yapıyorum diyorum. Benim garibim öyle büyüyor kendi kendine. Onu çok seviyorum çok hassaslaştım şu an ağlayasım geliyor 😔
Hahah ben de aynıyım hiç bilmiyorum kalp atış hızını falan. Doktora iyi mi diyorum iyi diyor tamam diyorum aynı sen gibi😂 Ben memleketimde fındık bile topladım hiç normal hayatıma ara vermedim açıkçası. Doğacak olan doğacak mantığındayım bu sefer :) Yalnız değilsinnn❤️

Aycoregi1 Aycoregi1 canım ilk haftalar zaten çok düşük oluyormuş. Kalp atisi hızı Demekki bu tabloya gore baz alarak yaparsak bi fikir edinebilirsiniz.

Gebelik döneminde bebeğin kalp atış hızının cinsiyet hakkında bilgi verdiği düşünülür. Kız bebek gebeliklerinde genellikle bebeğin kalp atış hızının 140 civarında olduğu belirlenir. Erkek bebeklerin kalp atış hızlarının ise 140'ın altında olduğu görülür.

Gebelik yaşı/fetüs boyuNormal kalp atış hızı
2 mm embriyo75 bpm
5 mm embriyo100 bpm
10 mm embriyo120 bpm
15 mm embriyo130 bpm
5 hafta80 ile başlar ve 103 bpm ile biter
6 hafta103 ile başlar ve 126 bpm ile biter
7 hafta126 ile başlar ve 149 bpm ile biter
8 hafta149 ile başlar ve 172 bpm ile biter
9 hafta155-195 bpm (ortalama 175 bpm)
12 hafta120-180 bpm (ortalama 150 bpm)
12 hafta sonra110-160 bpm (ortalama 140 bpm)
Teşekkür ederim canım ❤️
Canım benim kendi doktorum da kalp atışı şu vs hiç demedi ki.
İkili tarama da radyoloji uzmanı rapora yazmış orada gördüm.
Yoksa bildiğimden değil, hatta ben de tek soru sormadan çıkarım doktordan sen de ki mantık var bende de, fazla kurcalamak istemiyorum

Selamlar, ikili test sonucum çıktı, hastanenin uygulamasında görüyorum.
Daha e-nabız da yok..
Bu değerler sizce normal mi?
Kaç günde çıktı canım.
Ben de pazartesi yaptırdım.

Teşekkür ederim canım ❤️

Canım benim kendi doktorum da kalp atışı şu vs hiç demedi ki.
İkili tarama da radyoloji uzmanı rapora yazmış orada gördüm.
Yoksa bildiğimden değil, hatta ben de tek soru sormadan çıkarım doktordan sen de ki mantık var bende de, fazla kurcalamak istemiyorum

Kaç günde çıktı canım.
Ben de pazartesi yaptırdım.
Bende pazartesi yaptırdim, bugün hastanenin sitesinde gördüm sonuçları.
Daha e nabız da yok ama. Bu arada İstanbul'dayım.

Kızlar,14 haftanın başında doktor cinsiyetine erkeğe yakın dediyse yanılma payı çok mudur az mıdır size? Çok heyecan bastı beni🤗

Keşke bende öyle olsam ya kafam rahat olur belki ben herşeyi araştırıp didikliyorum da noluyor 🤦‍♀️ bazen doktor bazı terimler söylüyor hemen atlıyorum ben onu biliyorum diye. Öyle düşünme canım benim hepimiz herşeyi tam bilmiyoruz ki zaten 😊🌸

Bebek arabasını aldık ❤️❤️❤️

Eklentiler

• ED600D90-C9F6-43A4-9F7E-B5980BCFB413.jpeg
    ED600D90-C9F6-43A4-9F7E-B5980BCFB413.jpeg
    135,2 KB · Görüntüleme: 54

Canım aynen öyle, ben de merak etmiyorum sormuyorum. Eğer bilmek beni gerecekse hiç bilmeyeyim daha iyi diyorum. İlk kızımda bebek geriden geliyormuş, 37.haftada 36 gibi. Ben bunu 10 yıl sonraki usd kağıdında görüp anladım. O zaman bilsem baya kafaya takardım. 3200 doğmuştu. Doktorum erkekti ve çok sakin biriydi. Oğlumda da kadın doktorum bana boyunda kordon var dedi 7 aylıkken. Nasıl günlerim geçti bilinmez. Başka bir doktor, bazen her detayı söylemeyiz, boynunda değil boynunun yakınında demişti. O nedenle gebe olduğunu unut, normal hayata devam Allah’ın izniyle.

Kızlar,14 haftanın başında doktor cinsiyetine erkeğe yakın dediyse yanılma payı çok mudur az mıdır size? Çok heyecan bastı beni🤗
Bence azdır canım erkekte yanılma oranı daha düşük ve 14 başındasın değişebilir tabi kesin değil ama bence az bi ihtimal☺️☺️

Bence azdır canım erkekte yanılma oranı daha düşük ve 14 başındasın değişebilir tabi kesin değil ama bence az bi ihtimal☺️☺️
Önce sağlıklısını ve hayırlısını diliyorum hep Allahtan, çok şükür 3,5 yaşında bir kızım var, birde oğlum olsun isterim. Bakalım nasibimizde ne varsa Rabbim onu versin inşallah 🤗🥰

Back