- Emoji Skoru
- 4.299
- Puanlar
- 83
Ne kadar gizemlisin YaaEklememmmmmmmeklemek için beklediğim şeyler var
supriz olsun ekleyince söylerim
![]()
![Grinning face with smiling eyes :smile: 😄](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f604.png)
![Face with tears of joy :joy: 😂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f602.png)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ne kadar gizemlisin YaaEklememmmmmmmeklemek için beklediğim şeyler var
supriz olsun ekleyince söylerim
![]()
Benim 9+3 te kahverengi çamurumsu akıntım oldu doktora gittim panikle düşük önleyici hap kullanıyordum günde 3 tane onu 4 e çıkarttı. birde progestan iğne verdi haftada bir vuruluyorum. yat dinlen dedi 1 hafta yattım mecbur kalmadıkça kalkmadım. 4-5 gün daha sürdü ama çamurumsu tarzda değilde leke tarzında şuan kesildi. normal olabiliyor dedi doktor bebeği gösterdi kalp atışını dinletti rahatlattı bayağı beni. canınızı sıkmayın panik yapmayın inşallahKızlar merhaba ben bugün tam 12 haftaligim ve bu zamana kadar çok rahat sıkıntısız hic kanamam lekelenmem olmadan hamilelik gecirdim. Gecen hafta doktor keseye uzakta kanama oldugunu söyledi progestan başladı dün kontrolümde iyice kücüldügünü söylemisti ki bugün sabah bir uyandim ic camasirim islak ve kahaverengi kanamam olmus ama cok fazlaydı hemen doktora gittim bebegin iyi oldugunu söyledi progestanin dozajini arttirdi igne yapti hic kalkma yat dedi. Neyse bu kadar uzun yazdim kusurabakmayin cok endiselendim bu haftalarda bunu yasayan var mı
Yani gercekten 12 hafta boyunca bunu yasayan hamileler var gercekten hic kolay degilmis. İsin kötüsü dün kendimi o kadar enerjik hissediyordum ki ne mide bulantım vardi ne yorgunluk tamam dedim güzel günler basliyor kendime nazar degdirdim. Umarim hepimiz saglikla kucagimiza aliriz bebisleriBenim 9+3 te kahverengi çamurumsu akıntım oldu doktora gittim panikle düşük önleyici hap kullanıyordum günde 3 tane onu 4 e çıkarttı. birde progestan iğne verdi haftada bir vuruluyorum. yat dinlen dedi 1 hafta yattım mecbur kalmadıkça kalkmadım. 4-5 gün daha sürdü ama çamurumsu tarzda değilde leke tarzında şuan kesildi. normal olabiliyor dedi doktor bebeği gösterdi kalp atışını dinletti rahatlattı bayağı beni. canınızı sıkmayın panik yapmayın inşallah
inşallah sağlıkla tamamlarız sürecimizi ve kucağımıza alırız bebeklerimiziYani gercekten 12 hafta boyunca bunu yasayan hamileler var gercekten hic kolay degilmis. İsin kötüsü dün kendimi o kadar enerjik hissediyordum ki ne mide bulantım vardi ne yorgunluk tamam dedim güzel günler basliyor kendime nazar degdirdim. Umarim hepimiz saglikla kucagimiza aliriz bebisleri
Maşallah banada öle demişti doktorum erkek gibi demişti ama kesin degil dedi erkek çıktıKızlar, dün biraz ağrım vardı bugünde korktum doktora gittim, çok şükür herşeyi yolundaymış, cinsiyeti sorduğumda erkeğe yakın dedi, 2 hafta sonra tekrar gideceğim o znm kesinleşir heralde. Erkeğe yakın dedi ama ne kadar yanılma olur bilemiyorum![]()
Benim de 12+3 ye başladı. Çok küçük bir kanama alanı var dedi. Bir haftadr hala lekelenmem var. Dr um hemen geçmez bı sure devam eder endişelenme dedi. Günde iki kere progestan kullanıyorum. Arkadaşlarım da da bu haftalarda hep olmuş ve progestan kullanmışlar. Dr da bebek gayet iyi olabiliyo böyle plesanta büyümeye başladığı için merak etme dedi. Oyuzden ben rahatımKızlar merhaba ben bugün tam 12 haftaligim ve bu zamana kadar çok rahat sıkıntısız hic kanamam lekelenmem olmadan hamilelik gecirdim. Gecen hafta doktor keseye uzakta kanama oldugunu söyledi progestan başladı dün kontrolümde iyice kücüldügünü söylemisti ki bugün sabah bir uyandim ic camasirim islak ve kahaverengi kanamam olmus ama cok fazlaydı hemen doktora gittim bebegin iyi oldugunu söyledi progestanin dozajini arttirdi igne yapti hic kalkma yat dedi. Neyse bu kadar uzun yazdim kusurabakmayin cok endiselendim bu haftalarda bunu yasayan var mı
Bu kalp atış hızına göre cinsiyet tahmini de diğer cinsiyet tahminleri gibi ya@Aycoregi1 canım ilk haftalar zaten çok düşük oluyormuş. Kalp atisi hızı Demekki bu tabloya gore baz alarak yaparsak bi fikir edinebilirsiniz.
Gebelik döneminde bebeğin kalp atış hızının cinsiyet hakkında bilgi verdiği düşünülür. Kız bebek gebeliklerinde genellikle bebeğin kalp atış hızının 140 civarında olduğu belirlenir. Erkek bebeklerin kalp atış hızlarının ise 140'ın altında olduğu görülür.
Gebelik yaşı/fetüs boyu Normal kalp atış hızı 2 mm embriyo 75 bpm 5 mm embriyo 100 bpm 10 mm embriyo 120 bpm 15 mm embriyo 130 bpm 5 hafta 80 ile başlar ve 103 bpm ile biter 6 hafta 103 ile başlar ve 126 bpm ile biter 7 hafta 126 ile başlar ve 149 bpm ile biter 8 hafta 149 ile başlar ve 172 bpm ile biter 9 hafta 155-195 bpm (ortalama 175 bpm) 12 hafta 120-180 bpm (ortalama 150 bpm) 12 hafta sonra 110-160 bpm (ortalama 140 bpm)
Kaçıncı hafta da söylemişti hatırlıyor musunuz, genelde erkeğe benziyor deyince çok yanılma olmuyor diyorlar ama hayırlısı bakalımMaşallah banada öle demişti doktorum erkek gibi demişti ama kesin degil dedi erkek çıktı![]()
Aynı olmus umarim bir an önce gecer tesekkür ederim icim biraz daha rahatladı ben de bu sabaha kadar cok rahattim lekelenmeden fazlasi olunca tedirgin oldum neyse bebis iyi olsunda biz yatariz kalkariz yuvarlaniriz napalim :) Ama hakikaten sadece bir monitörden gördügün minicik bir sey icin bu kadar hisse sahip olmak tarifsiz bir duyguymus.Benim de 12+3 ye başladı. Çok küçük bir kanama alanı var dedi. Bir haftadr hala lekelenmem var. Dr um hemen geçmez bı sure devam eder endişelenme dedi. Günde iki kere progestan kullanıyorum. Arkadaşlarım da da bu haftalarda hep olmuş ve progestan kullanmışlar. Dr da bebek gayet iyi olabiliyo böyle plesanta büyümeye başladığı için merak etme dedi. Oyuzden ben rahatımDr sıkıntı yok diyorsa siz de ona güvenin endişe etmeyin. Sadece kendinizi yormayın. Dr um ayakta uzun süre kalma, dinlen kendini yorma dedi.
Evet minicik şeyler çok büyük hisler yaşatıyor insanaAynı olmus umarim bir an önce gecer tesekkür ederim icim biraz daha rahatladı ben de bu sabaha kadar cok rahattim lekelenmeden fazlasi olunca tedirgin oldum neyse bebis iyi olsunda biz yatariz kalkariz yuvarlaniriz napalim :) Ama hakikaten sadece bir monitörden gördügün minicik bir sey icin bu kadar hisse sahip olmak tarifsiz bir duyguymus.
Canım bebeğinin iyi olmasına sevindimKızlar merhaba ben bugün tam 12 haftaligim ve bu zamana kadar çok rahat sıkıntısız hic kanamam lekelenmem olmadan hamilelik gecirdim. Gecen hafta doktor keseye uzakta kanama oldugunu söyledi progestan başladı dün kontrolümde iyice kücüldügünü söylemisti ki bugün sabah bir uyandim ic camasirim islak ve kahaverengi kanamam olmus ama cok fazlaydı hemen doktora gittim bebegin iyi oldugunu söyledi progestanin dozajini arttirdi igne yapti hic kalkma yat dedi. Neyse bu kadar uzun yazdim kusurabakmayin cok endiselendim bu haftalarda bunu yasayan var mı
Tesekkür ederim cok tatlısınız insallah ❤Canım bebeğinin iyi olmasına sevindimHiç endişe etme şu an önemli olan yavrunun iyi olması. Grubumuzda da var benim çevremde de var bu şekilde olan. Doktorunun dediğini yap ilacını kullan ve kafan rahat olsun. 12.haftaya gelmişsin bikaç hafta sonra çok rahatlayacaksın artık merak etme kötü bişey olmayacak
![]()
Sende hiç tutmadi, tezimizi hemen çürüttünBu kalp atış hızına göre cinsiyet tahmini de diğer cinsiyet tahminleri gibi yabenimki 12. 13.haftada 172,160 flndi. Dr kesin erkek dedi.
ya çok tatlısın yerim seni :) olurmu hiç öyle şey, tabiki sen de yavrunu cok seviyorsun ve hiçbişeyi yanlıs yapmıyorsun. herşeyi bilemeyiz ki, doktor olumsuz bir bilgi vermedikce kafana takacagın hiçbişey yok sakın boyle düşünme. bebegin kalp atısını bilmek zorunda degiliz, önceki gebelikleri olan arkadaslar hatırladıgı icin takip ediyordur, sen takip etmedigin icin kendini asla suclu hissetmene gerek yok. okadar haklısın ki cahillik mutluluktur diye bosuna soylemiyorlar, cok cocugu olan kadınlar sanki bizim gibi sık sık kontrole mi gidiyor, ne crl biliyor ne kalp atısı. akışına bırak en güzeli bu, keşke hepimiz geniş olabilsek zaten, bu kadar kafaya takmasak. hiiiçç boş yere üzme kendini tamammıBikaç sayfadır konuşulmuş ben bebeğimin kalp atış hızını bile bilmediğimi fark ettim. Hayır gamsız da değilim o kadar ama neyi bilmem gerektiğini de bilmiyorum sormak aklıma bile gelmedi. Doktor iyi diyor tamam diyorumDedem zamanından kalma bi ultrason kağıdı verdi doktor onda da Crl dışında bişey yazmıyor
Niye böyle bi inancım var bilmiyorum kurcalamazsam daha iyi olacak gibi geliyor. Devlet hastanesi koridorlarında elinde ve karnında sürüyle bebek taşıyan anneleri görüyorum. Eminim diyorum hiç bişey bilmiyorlar patır patır doğuruyorlar. Son kontrolümden sonra çok saldım zaten. Nerdeyse her gün dışardayım market poşetlerimi de taşıyorum, yukarı da uzanıyorum, cinsel ilişki tam gaz
Ne bileyim yanlış mı yapıyorum sizce? Gerçekten bazen burada yazılanları okuyup çok mu geniş davranıyorum daha hassas olmalı mıyım diyorum. İnatla bi problem yaşamadan özel doktora gitmeyeceğim diyorum ama burada herkes bebeği hakkında o kadar bilgi sahibi ki yanlış mı yapıyorum diyorum. Benim garibim öyle büyüyor kendi kendine. Onu çok seviyorum çok hassaslaştım şu an ağlayasım geliyor
![]()