• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    114
E nabiza raporu islemis :(
Plesenta circumvallate demis ya
Canim bu teshis net mi bilmiyoruz, velev ki net boyle bi durum varsa bile senin simdiye kadar kanaman olmadi sanirim, bebegin gelisimi de guzel ilerliyo yani plasenta ve kordondan bebege yetersiz besin ya da oksijen vs gitmiyo. Bu durumda gebeligin sorunsuz ilerleyecektir en azindan bebis gelisimine devam edecektir. Eger boyle bi anomali varsa erken dogum riski olusabilir diyo chatgpt ama olup olmayacagi mechul, boyle bi sey varsa daha sıkı takipli doktora gidersin her sey kontrol altinda olur ve yine sorun yasanmaz diye dusunuyorum. Nedense benim icim cok ferah senin icin, doktor bi hirtlik yapti iyi inceleyemedi gibi geliyo bana sanki 🤔

Kızlar rahimdeki baskılarım hala devam ediyor çarşamba kontrol için gittim doktor bebeğin eşinin biraz aşağıda olduğunu ama rahim ağzı uzunluğumun 50 mm olduğunu erken doğum riskinin olmadığını söyledi ama ara ara geçsede hala devam ediyor rahimdeki baskı başına gelen var mı böyle bir rahatsızlık kimi bebek büyüyor baskı yapması normal diyor ama korktum yine de
Benim de 2 gundur tas gibi karnim degisik bi his var anlayamadigim, gaz vardir diye umit ediyorum cunku sertlesip sonra yumusamiyo bu sebeple kasilma degildir diye dusundum. Ister istemez bebekler yukari cikmaya devam ediyo rahim git gide buyuyo ara ara boyle baski hafif sanci vs hissedicez sanirim.

Selam kızlar önce eşim şimdi küçük kızım influenza oldu hastaneden geldik çok kötü ya çocuklar hasta olmasın hep 39 ateş sürekli yükselio 😔 ben de kendimi iyi hissetmiyorum öksürük başladı bakalım nolcak ☹️

Yaa teşekkür ederim cevap verdiğiniz için ben de hissetmiyorum iki gün oldu diye yazmıştım size ama çok şükür buraya yazdıktan iki saat sonra hissetmeye başladım tekrar ☺️ çok şükür diyorum sürekli 🙏🏻 anne olmak çok zormuş 🐣
Sonu yok gerçekten, önce kalp atışı duyayım diyordum, sonra bi hareket etse endişelenmem diyordum şimdi de bugün neden az hareket etti diyorum🥲 tam bir delilik hali. Allah sıkıntısız bitirmeyi nasip etsin hepimize bu süreci 🙏🏼🌸

Selam kızlar önce eşim şimdi küçük kızım influenza oldu hastaneden geldik çok kötü ya çocuklar hasta olmasın hep 39 ateş sürekli yükselio 😔 ben de kendimi iyi hissetmiyorum öksürük başladı bakalım nolcak ☹️
Çok geçmiş olsun bir an evvel sana da geçmeden biter gider inşaallah. Benim de çevremde çok var influenza. Bir yere gitmemeye çalıştık ama yine koruyamadık demek ki, çünkü dün gece oğlum kusarak uyandı, tüm gece nöbet bekledim başında, 4-5 defa kustu. İnfluenza büyük ihtimal ama çok ateşi olmadı bakalım gözlemleyeceğim, inşaallah hafif geçer hızlı atlatır.

Ben ilçedeki devlete gidiyorum canım. Okuduysan son durumlardan sebep bugün Rakip Bey'e gittim. Çok memnun kaldım. Erciyes hastanesini çok sevmiyorum ama Rakip Bey çok ilgiliydi. Safra kesesine kadar her şeyine tek tek baktı. Detaylıya gitmemiştim hani. Sen detaylı için onu düşünebilirsin canım, memnun kalırsın. Ben bi Burak Bey'e gidicem Acıbadem'de. Sonra karar veririm ya Burak Bey ya Rakip Bey'le devam ederim. İlçedeki devletteki doktordan da memnunum.
Sen naptın, son durum nedir
Anladim canim ilcede bunyan iyi diyorlar
Üniversite mi yoksa erciyes kartal mi?
Üniversite hastanesiyse hic gidemem 2 vasita degistirmem lazim arabamiz tamirde ve beni o hastane cok yoruyor terste bize cok

Ben detayliya gitmedim detayliya dunyama gidicem haftaya bir sey olmazsa inşallah
Cunku sehir hastanesinde sira yok ariyorum 4 gundur maalesef
Dunyamda detayliya zuleyha hoca bakıyor sanirim ve en sevdigim doktor kendisi
Acibadem beni aşar çok pahalı oralar🙈

Cok gecmisolsun. Acil şifalar diliyorum.

Sonu yok gerçekten, önce kalp atışı duyayım diyordum, sonra bi hareket etse endişelenmem diyordum şimdi de bugün neden az hareket etti diyorum🥲 tam bir delilik hali. Allah sıkıntısız bitirmeyi nasip etsin hepimize bu süreci 🙏🏼🌸
Kesinlikle aynı şeyleri yaşıyoruz 😄🌸 doğduktan sonra yanımızdan ayırmayız bu gidişle ☺️❤️ allah o günleri de göstersin inşallah sağlıkla 🌸

Geçmiş olsun çok üzüldüm hamileyken hasta olmak ne kadar zor bilirim 😞 umarım ailecek toparlarsınız bir an önce

Kızlar 2 gündür işte çok yoruldum malesef sürekli ayaktayım eğilip kalkmam gerekiyor 2 gündr sağ kasığım batıyor ayrıca karnımın içide acıyor acaba bebeğe birşeymi oldu yaşıyormu diye düşünmekten kafayı yedim hareketlerini hisseediyormusun derseniz ilk hamileliğim olduğu için pek anlamıyorım açıkcası bilmiyorumda hep bi korku içindeyim karnımda büyümeyince acaba gelişmiyomı yaşamyormu diye salak salak düşüncelere girdim 🥴

Kızlar 2 gündür işte çok yoruldum malesef sürekli ayaktayım eğilip kalkmam gerekiyor 2 gündr sağ kasığım batıyor ayrıca karnımın içide acıyor acaba bebeğe birşeymi oldu yaşıyormu diye düşünmekten kafayı yedim hareketlerini hisseediyormusun derseniz ilk hamileliğim olduğu için pek anlamıyorım açıkcası bilmiyorumda hep bi korku içindeyim karnımda büyümeyince acaba gelişmiyomı yaşamyormu diye salak salak düşüncelere girdim 🥴
O korku herzaman oluyor canim. Keşkimicimizi görebilsek. Yorgunluktan veya buyume ağrısıdır canim. Randevun ne zaman?

Canim bu teshis net mi bilmiyoruz, velev ki net boyle bi durum varsa bile senin simdiye kadar kanaman olmadi sanirim, bebegin gelisimi de guzel ilerliyo yani plasenta ve kordondan bebege yetersiz besin ya da oksijen vs gitmiyo. Bu durumda gebeligin sorunsuz ilerleyecektir en azindan bebis gelisimine devam edecektir. Eger boyle bi anomali varsa erken dogum riski olusabilir diyo chatgpt ama olup olmayacagi mechul, boyle bi sey varsa daha sıkı takipli doktora gidersin her sey kontrol altinda olur ve yine sorun yasanmaz diye dusunuyorum. Nedense benim icim cok ferah senin icin, doktor bi hirtlik yapti iyi inceleyemedi gibi geliyo bana sanki 🤔
Bugun baska bi kadin doguma gittim, oda gordu ve bana detay detay anlatti. Bu cok nadir gorulen plesanta anemisiymisz yani plesanta dus degil burusuk buda ileri haftada bebege kan ve oksijen saglayamiyor ve gelisim geriligi oluyor veya mesaneye dogru ilerliyor kanama ben riske giriyorum. Takip gerekli dedi suan icin erken 24 haftalikken tekrar bakilir gelisim geriligi vs varmi diye dedi.
Canim sikildi sikilmadi degil 😔
Previa olsa yatarim, dikilir edilir vs ama bu direk plesantanin duz seklinin burusuk seklini almasi, yani plesanda birbirine yapisik sanirm anladigim bunlar.

Kasilmalarada normal degil dediler, 38 haftaya kadar perogestan kullanicam

Bugun baska bi kadin doguma gittim, oda gordu ve bana detay detay anlatti. Bu cok nadir gorulen plesanta anemisiymisz yani plesanta dus degil burusuk buda ileri haftada bebege kan ve oksijen saglayamiyor ve gelisim geriligi oluyor veya mesaneye dogru ilerliyor kanama ben riske giriyorum. Takip gerekli dedi suan icin erken 24 haftalikken tekrar bakilir gelisim geriligi vs varmi diye dedi.
Previa olsa yatarim, dikilir edilir vs ama bu direk plesantanin duz seklinin burusuk seklini almasi, yani plesanda birbirine yapisik sanirm anladigim bunlar.

Anladim canim ilcede bunyan iyi diyorlar
Üniversite mi yoksa erciyes kartal mi?
Üniversite hastanesiyse hic gidemem 2 vasita degistirmem lazim arabamiz tamirde ve beni o hastane cok yoruyor terste bize cok

Ben detayliya gitmedim detayliya dunyama gidicem haftaya bir sey olmazsa inşallah
Cunku sehir hastanesinde sira yok ariyorum 4 gundur maalesef
Dunyamda detayliya zuleyha hoca bakıyor sanirim ve en sevdigim doktor kendisi
Acibadem beni aşar çok pahalı oralar🙈
Yok canım Sivas'ın ilçesi 😃 Sivas'tayım ben. İlçede yaşıyorum, Kayseri'ye yakınım.
Erciyes Kartal Rakip Bey. Diğer doktorlardan biraz pahalı muayene ücreti ama ben çok ücret kısmına takılmıyorum açıkçası. Detaylı için yine ona mı giderim, Mehmet Tayyar hoca varmış ona mı giderim emin olamadım.
E güzel canım, Dünyamda devam edersin olmazsa. Arkadaşım da orda Aynur hoca idi sanırım onda doğum yaptı memnundu

Bu beni de uzdu acikcasi, ama nedense icimde hep bi seyler yolunda olacak seninle ilgili gibi bi his var, gercekten... Iyi bi doktor bulup daha sıkı takipli ilerlersen icin de rahat eder bundan sonra, uygun ucretli vs. Ya su cerrahpasanin randevulari ocak basindan beri dolu, bi bosluk olsa da oraya gitsen hem ucretsiz hem de perinatolojiye giderdin guzel takip ederlerdi. Ben arada bakiyorum hep bosluk gorursem haber edeyim sana da.

Kızlar merhaba İstanbul Avrupa’dayım ben de perinatoloji randevusu kovalıyorum. Randevu bulsam bile bazen doktor değil asistanı giriyormuş öyle bir şey istemiyorum. Bu konuda önereceğiniz veya önermeyeceğiniz, git/gitme dediğiniz hastaneler var mı İstanbul’da?

Kızlar merhaba İstanbul Avrupa’dayım ben de perinatoloji randevusu kovalıyorum. Randevu bulsam bile bazen doktor değil asistanı giriyormuş öyle bir şey istemiyorum. Bu konuda önereceğiniz veya önermeyeceğiniz, git/gitme dediğiniz hastaneler var mı İstanbul’da?
Normal khd icin asistan bakiyor cogu hastanede ama perinatolojide asistan bakamaz ki

Geçen bakıcı konusu konuşan çalışan annelerimiz vardı şimdi denk geldim Ankara İzmir İstanbul da bakıcı desteği varmış e devletten başvuruluyormuş bı detaylı araştırıp bakın isterseniz 🤗

Back