2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Evet canım gerçekten çok zor hem uykusuz hem ağrılı yorgun bebeğe adapte olmaya çalışıyordum bide ikisi bı konusuyorlardiki sanki hiç birbirini görmemişler tüm hayat hikayelerini anlattılar🤣 bide benm eve gelişim vardiki bı geldim eltim çocukları görümcem çocukları ev savaş alanı açım yemek yok wcye gittim ağladım bı güzel oyuzden kimse lohusam bitene kadar gelsin istemiyorum kendim kendime ve bebeğime daha iyi bakarım bazen büyükler çok anlayışsız oluyor gerçekten
Bence de kimsenin gelmemesi iyi,ilk doğumumda eşim hariç yanımda kimseyi istemedim…izni bitene kadar eve çıktığımda da o şekilde devam ettik,biraz bebek büyüdü mü 10 gün biri 10 gün biri geldi…sürekli yanımda birine ihtiyaç duymadım

Sabah erkenden kan verdim canım doktorum ultrasona aldi bebeğin konumu biraz trajikomik🤭🤭baş aşağı ama / şeklinde duruyormuş, doktor hiçbir ölçüm yapamadı konumdan kaynaklı hem karın hem vajinal ultrason denedi olmadı. Bebekte hareket yok, eve git yemek ye gel hareketlensin de ölçüm yapalım dedi.
Şakacı minik 🤭 güzel yemekler ye de bi kendine gelsin annesi ☺️

Bence de kimsenin gelmemesi iyi,ilk doğumumda eşim hariç yanımda kimseyi istemedim…izni bitene kadar eve çıktığımda da o şekilde devam ettik,biraz bebek büyüdü mü 10 gün biri 10 gün biri geldi…sürekli yanımda birine ihtiyaç duymadım

Ben de kimse gelsin istemiyorum, bakalım. Herkesin gönlünü göreceğim derken insan kendini bebeğini ihmal ediyor, canı sıkılıyor. Allah yardım eder inşallah, kimseye muhtaç etmez 🤲🏻

Sabah erkenden kan verdim canım doktorum ultrasona aldi bebeğin konumu biraz trajikomik🤭🤭baş aşağı ama / şeklinde duruyormuş, doktor hiçbir ölçüm yapamadı konumdan kaynaklı hem karın hem vajinal ultrason denedi olmadı. Bebekte hareket yok, eve git yemek ye gel hareketlensin de ölçüm yapalım dedi.
Ayyy benimki de oturarak uyuyodu baya sarstık uyandırmak için hahah😀😀😀

Yasimdan basimdan utandim resmen 🙈🤣
Ben tek cocugum zaten, hic boyle yakinimda buyuyen kardes, yegen, akraba, arkadas cocugu vs olmadi. Bebek bakimina asiri yabanciyim. Bu yastan sonra ogrenmek de biraz zorlayabilir ama olsun bu yola kalbimi koydum 😅
Hayir bi de 12. haftadan sonra indirim gordukce bebek bezi stoklayayim diyordum, iyi ki ogrendim bu boy isini🤣
Ay cok tatlısın 🥰😍 Yeğen vermeyenler, çocuk yapmayan konu komşu arkadaş utansın 😅 Biraz yeni doğan al. 3,5 kilodan falan fazla doğarsa çok kullanamayabilirsin onu da, 1den devam edersin. Gerci ben de unuttum, bakma 😄

İnan bende hiç ihtiyaç duymadım birine ama gelme desem kaos çıkar oyuzden kendimi kasmadan akışına birakicam

Kızlar bisey soracağım 8 haftalik hamileyim tsh 3 cikti serbest t4 de yüksek doktor endoktrine yolladi o da bana levotiron 25mg yarısını icmemi söyledi benim hiçbir şekilde troid rahatsızlığım yok bu ilac bende feci bas ağrısı yapti 3 hafta sonra kontrole gitcem ilk gebeligimde parol daha icmemistim simdi bole horman hapi kullanmak üzüyor beni acaba doktor normale dönünce biraktitir mi hapi aranızda kullanan var mı bi zarari oldu mu bebeklerinizde?

Geçer geçer 🙃Bakalım cinsiyeti öğrenebilecek miyiz? Fetal DNA testi yaptıracağım inşallah sağlıkla gelir. Ben unutuyorum hep hamile olduğumu geçen seyir tepesi gibi bir yere çıktım koşa koşa indim eşim yukarıdan yavaş diye bağırıp peşimden koştu düşeceksin diye tabi sonra geldi aklıma.

Şimdi kuzum önce derin bir nefes alıyoruz... elimizi yüzümüzü yıkayıp sakın oluyoruz kendimize sorun yok diye telkin veriyoruz...

Yasinizdan ötürü yüksek çıkmış olabilir. Normal bu illa bebekte sorun olacak sorun var anlamına gelmiyor, Sakin. İlk olarak iyi bir perinatolog bulun derim onlar çok daha hassas ve detaylı yaklaşıyor sürece. Ense kalınlığı normal çıktıysa nipt yaptırabilirsiniz. Ama ense kalınlığı yüksek ise nipt doğru sonuç vermezmiş amniyodan alınan örnek daha net sonuç verir demisti benim doktorum... ama bu sureci normal kadindogum doktoru yerine uzman perinatolog cok daha titizlikle yürütecektir...

Bence de hic olumsuz dusunmeyin. Ben de 36 yasindayim. ve troid ilaci kullaniyorum. Muhtemel benimki de riskli cikacak. Bu tamamen istatistikle ilgili. Allah in izni ile Dua edin bir sey olmaz insallah. Allah bilir, neyse hayirlisini verir🤲🌾

Canm hiç korkup endişelenme çünkü benm basimada geldi detaya girmeden anlatcam oğlumda ikili test güzel çıkmadı 6 7 hastane özel fakülte gezdim hepsi doğruladı hamileliğim boyunca hep ağladım ama boşuna sonra bı Dr tavsiye edildi gittim ayrintilida 2 saatt baktı Dr sadece üç hafta geride olduğu için boykeymis dediler sakat fln değil yani hamikeligimi zehir ettiler hiç bişey anlamadım doğuma girmeden 1800 kg ağırlığında dedikleri bebek 3.300 doğdu sapasağlam hiç biseyi yok ikili test te yanikma çok oluyor nerdeyse bebeği alicaklardi oyuzden hiç kafana bile takma Allah'ın izniyle içini ferah tut Allah'a sigin boll dua et hamileliğin tadını keyifle çıkar sağlıkla kucağına alırsın inşallah 😍

Bende de sorun yok ama aşılama olduğum günden beri progestana devam ediyorum 12. Haftaya kadar devam dedi korkma önlem amaçlı veriyorlar

İnşallah güzel haberler alacağız bugün 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Canım kendini hiç strese sokma enseyi karartma dur bakalım bu ikili test senin bebeğine tanı koyan bi test değil senin yaşındaki gebelerin verilerini toplayıp istatistiğe döken bir test. Önemli olan ense ve burun ölçümü nasıl çıktı? Bazı doktorlar hemen paniğe sürükleyebiliyor. Benim doktorum demişti ki ikili testte kötü çıkıp sağlıklı doğum yapan çok gebe var bu test bi istatistik. Ben mesela ultrasonda ölçümler iyi çıkınca rahatlamıştım onlar daha önemli geldi bana. Eğer maddi durumun elveriyorsa nifty i tabi yaptır ama yaptıramam diyorsan da bir de bi üniversite hastanesine perinatologa falan git dilersen. Zaten detaylıda her şey netleşecek. Tiroid sorununda da dozunu kim belirliyor? Kadın doğum ile devam ediyorsan bir de endokrine başvur bence dozun vs. Eksik kalıyor ya da gözden bir şey kaçıyor olabilir. Bu forumda bi kızın tiroidi 30 du. Doktorlar hemen bebeği alalım diye ayaklandı. Çocuk gayet normal doğdu büyüdü bi sorunu da yok. Sen tiroid sorunun için endokrine mutlaka görün. Hatta araştırma hastanesine gidersen çok daha fayda alırsın.

Valla işe yarayacak insan olsun yanında o halde bi de milleti mi avutacaksın. Alınan alınsın, küsen küssün. Ben böyle şeyleri hiç umursamıyorum. Ben doğurana kadar hastanede eşimden başka kimseyi istemiyorum. Doğurduktan sonra da annem ve kayınvalidem sadece. İkisi de işe yarar çünkü. Kayınvalidene hastane refakatçi kabul etmiyor koronadan dolayı diyip eve gelmesini söyleyebilirsin.

canım 2 li tarama tanı amaçlı değil belli bir risk gösteriyor sadece riskli çıkıp sonrasında sağlıklı olan çok bebek var zor ama sakinleşip testin sonucunu bekle dualarım seninle sağlıklı güzel haberler alırsın inşallah

Canım öncelikle bu süreçte sakin kalman bebeğin için en iyisi olacak. 2li tarama testi bir tanı testi değil yaş faktörü vs bunlarla elde edilen bir istatiksel sonuçtan farkı çok yok. Riski çok yüksek olup sağlıklı doğum yapan ve tam tersi durumla karşılaşan bir çok hasta var. Eğer nipt testi yaptıracaksan sonucu çıkana kadar strese girme derim.

Kızlar ben gerçekten bu mevzuların korkutulduğumuz kadar ciddi olduğunu düşünmüyorum artık. Çevremdeki her hamilede ıvır zıvır bi sürü şey çıkarıyorlar. Yarısında tiroit var zaten neredeyse. Ben de dahil. Eskiden kimse tiroit hastası değildi sanki. Ya da bir sürü başka şey. Yok çocukta şu olur bu olur. Bişey olduğu da yok. Herkes sağlıklı çocuklar doğurup duruyor bu döngü devam ediyor. Türkiye’deki kadar kadınların hamileyken test yapıldığı muayene edildiği ülke yok hiçbir yerde. Bir sürü ülkede tanıdığım var hepsi hamilelik boyunca 2-3 kez ultrasona girip sonra da doğuma gidiyor. Doğum sonrası bakım ilgi çok güzel ama hamile kadınları tamamen kendi akışına bırakmışlar gibi. Türkiye’de bu kadar test muayene olması daha iyi gibi geliyor bize ama aslında istatistik olarak sonuçlar aynı. Türkiye’de ne kadar anomali ya da ölü doğum vs. varsa Almanya’da da öyle. Yani bu kadar kontrol edilmemize rağmen sonuçlar değişmiyor bi sorun olmuyor yine olacağına varıyor herşey. Hamilelik doğum normal süreçler bunlar. Sanki işin içinde bir rant var bişey dönüyor gibi hissediyorum bilmiyorum. Çevremde ne kadar hamile ya da anne olmuş kadın varsa neredeyse hepsi hamileyken bi sorun çıkmış karşısına. Ama çocuklarda bişey çıkmıyor. Acaba fazla mı korkutuluyoruz bilmiyorum. Elbette ben de test sonuçlarına ya da doktorlarıma güveniyorum. Çağırdıkça muayeneye gidiyorum istenen testleri yaptırıyorum ilaç kullanıyorum. Ama bi yandan da hamilelik bu kadar karışık olamaz diye düşünüyorum. Kendime de söz geçiremiyorum evham yapan korkan herkesi anlıyorum ama bi yandan da dediğim gibi sorguluyorum bunları
* Helenk Helenk de paylamış mesela kendi yaşadığını. Hep aynı şeyler oluyor sanki 🤔

hepinize desteğiniz için çoook teşekkür ederim. bugün gideceğim doktorda muayene ettikten sonra ne derse o şekilde hareket edeceğim. bende biliyorum aslında bu verilerin her zaman doğru sonuç vermediğini ama insan strese giriyor.

çok sağolun iyiki varsınız.

Selam kızlar :KK54:
Çok okuyamadım herkes ve bebecikler iyidir inşallah 😊🙏🏻
Bugün oğluma söyledik 😍 Duygusal anlar yaşadık.. Ben de heyecan yaptım. Doktora gittik, kalp atışını dinlettik yavruma 🥰 Şükür olsun 🙏🏻🧿 Gözler dolmalı, yaşlar akmalı bir sabah oldu 🥲 Allah herkese nasip etsin 🙏🏻 Haftaya da ailelere soylucez inşallah. Simdi söyleyince biraz daha stres oldum. İnşallah Allah umutlarimizi boşa çıkarmasın, sağlıkla kavusalim hepimiz 🙏🏻 Bu da yavruşun fotosu ama yine cinsiyet anlaşılmıyor bence. Ne dersiniz 🌸🐣 9+3🧿

Eklentiler

• 20220826_134658.jpg
    20220826_134658.jpg
    98,5 KB · Görüntüleme: 79
Selam kızlar :KK54:
Çok okuyamadım herkes ve bebecikler iyidir inşallah 😊🙏🏻
Bugün oğluma söyledik 😍 Duygusal anlar yaşadık.. Ben de heyecan yaptım. Doktora gittik, kalp atışını dinlettik yavruma 🥰 Şükür olsun 🙏🏻🧿 Gözler dolmalı, yaşlar akmalı bir sabah oldu 🥲 Allah herkese nasip etsin 🙏🏻 Haftaya da ailelere soylucez inşallah. Simdi söyleyince biraz daha stres oldum. İnşallah Allah umutlarimizi boşa çıkarmasın, sağlıkla kavusalim hepimiz 🙏🏻 Bu da yavruşun fotosu ama yine cinsiyet anlaşılmıyor bence. Ne dersiniz 🌸🐣 9+3🧿
Ayy maşallah ne güzel duygular bunlar. İçime kız doğdu❤️

Kızlar demiştiniz ya ücretsiz tahmib yapıyor diye instagramdan yazdım yüzde 90 kız dedi bakalım doktor da kız gibi ama net değil demişti 🥰🥰🥰erkeksen de fark etmez annecim çok sevicez seni😍😍
Bana da yüzde 90 kız dedi, bi arkadaşa da yüzde 80 erkek dedi onun netleşti erkekmiş burda bi topikte atanların hepsinin cinsiyetini doğru bilmiş bakalım bizimkiler de tutacak mı 🙈

günaydın herkese kimseyi üzmek istemiyorum ama paylaşmak istiyorum :KK43: bende iyi haberler yok maalesef doktora gittim ve ikili tarama sonucuna göre nipt yaptırmamı istedi. 34 yaşındasın değerin düşük bu testi yaptırmanı öneririm dedi ve sonrasında da hastaneden ayrılacağını söyledi. moralimi çok bozdu o doktora güvenmiştim bugün saat 17.00'ye başka bir doktora randevu aldım onun yönlendirmesine göre hareket edeceğim inşallah her şey yolundadır ikili tarama doğru değildir diye dua ediyorum :KK43: bir de tabi tiroit sorunum var 11den 8e düşmüş ama hala çok yüksek 200 mg ilaca rağmen düşmüyor bir türlü. o da beyin gelişimini etkiliyormuş onunla ilgili de çok olumlu konuşmadı canımı çok sıktı :KK43: sabah sabah böyle yazdım kusura bakmayın lütfen. inşallah sizlerde her şey yolundadır.
Canım şimdi gördüm. Doktorun ayrılacak olması da kötü olmuş. Üstüste gelmis ya.. Dur bakalım canım. 30 yaş üstüne kötü oranlar gelebiliyor. Zaten biliyorsun bunlar sadece oran. Net bir sonuç değil. Burun kemigine baktı mı? Bir de 3lu test yapılıyordu. Onunla ilgili bir şey dedi mi? Gerekirse nifty yaptirirsin. Güzel düşünmeye çalış canım. Allahım sağlıkla kavuşturacak inşallah 🙏🏻🙏🏻

Şuan fakultedeyim kızlar, umarım güzel şeyler duyarım 🤧 o kadar tedirginim ki....
Ne oldu canım 🙏🏻 Çıktın mı? Hadi inşallah hayırlı mutlu haberlerle 🌸🙏🏻✨
Ayy maşallah ne güzel duygular bunlar. İçime kız doğdu❤️
Saol canım 🥰 Hadi bakalım ne çıkacak.. 2 hafta sonra gidecegim kismetse. Bakalim daha net görebilecek miyiz 🐣 Benim doktor biraz temkinli. Oglanla gittik, boyle ona bile bir bozuldu sanki hani cocuga söylemek icin erken gibisine 🙈 Cinsiyeti de geç soyler gibime geliyor. Beklicez bakalim..
Allah hep mutluluklar yaşatsın hepimize inşallah 🙏🏻

Bana da yüzde 90 kız dedi, bi arkadaşa da yüzde 80 erkek dedi onun netleşti erkekmiş burda bi topikte atanların hepsinin cinsiyetini doğru bilmiş bakalım bizimkiler de tutacak mı 🙈
Salı doktora gideceğim, bakalım bana ne diyecek orası 11+5 te 🤭

Canım şimdi gördüm. Doktorun ayrılacak olması da kötü olmuş. Üstüste gelmis ya.. Dur bakalım canım. 30 yaş üstüne kötü oranlar gelebiliyor. Zaten biliyorsun bunlar sadece oran. Net bir sonuç değil. Burun kemigine baktı mı? Bir de 3lu test yapılıyordu. Onunla ilgili bir şey dedi mi? Gerekirse nifty yaptirirsin. Güzel düşünmeye çalış canım. Allahım sağlıkla kavuşturacak inşallah 🙏🏻🙏🏻

hastaneden ayrılacağını söyleyince başka bir şey sormadım. bugün doktor detaylı muayene etsin test sonucuna baksın bakalım ne derse belki başka birine daha danışırım kafam karışık biraz.

hastaneden ayrılacağını söyleyince başka bir şey sormadım. bugün doktor detaylı muayene etsin test sonucuna baksın bakalım ne derse belki başka birine daha danışırım kafam karışık biraz.
Burun kemiğine falan bakılacak canım. Bebeği de incelemek gerekiyor yani. Öyle bir testle hiçbir şey belli olmaz. Her şey yolundadır inanıyorum canım 🙏🏻

Back