2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Anliyorum sizi... Muhtemelen o esyalari kabul etseniz pek bi sey almicakti. Simdi almak zorunda kalacak, bu canini sikmis kv nin. Parayi seviyor galiba
Almasin hic bisey istemiyoruz ki ondan. Evlenirken ne istemisim cocugum icin isteyeyim. Evet parayi cok seviyor ama parasini isteyen yok. Niye gozumuz varmis gibi davraniyor anlayamiyorum. Hayir bir de kizim kendi aldi hep dunurler bisey yapmadi. Kocasi bile odemedi kendi odedi her seyi deyip duruyordu. Gorumce ben en pahalilarini en guzellerini begendim kayinvalidem de sagolsun benim istediklerimi aldi dedi onun yaninda bir gun :) hayir insan utanir kizina kayinvalidesinin hediye ettigi seyi kendi gelinine vermeye. Ben olsam utanirim yani. Soz konusu para olunca hic biseyden cekinmiyor yahu. Almasin bisey vermesin de istemiyorum.

Anlatsam olanlari burdakiler cok olumsuz etkilenir. Cidden buyuk seyler yasadim. Bebekle ilgili ozellikle ... Suanda soylemedim gebe oldugumu. Allah tan farkli sehirdeyiz. Mumkun oldugunca gec soylicegim ki buraya gelmeyi planlamasin. Hayatinda baska olanlar olursa belki gelmek istemez. Sonrasinda 15 temmuz oldu, is icin rapor almadim falan, cagirdim o zaman da gelmemisti. Belki gelmek istemez onu da dusunmuyor degilim ...

Diyemedim demedim. Kirmak da istemiyorum. Kizlarina oyle mi yaptin dicem bi gun tekrar ederse sonra ben kaynanayim beni hep kiriyorlar diye anneme sikayet edecek yine. Zorluyo zorluyo laf dememek icin tutuyorum kendimi sonra bigun tutamiyorum. Sikayet ediyo anneme gidip. Annem de garibim arada kaliyor hep olaylardan haberi bile yok.

Kızlar ben gerçekten bu mevzuların korkutulduğumuz kadar ciddi olduğunu düşünmüyorum artık. Çevremdeki her hamilede ıvır zıvır bi sürü şey çıkarıyorlar. Yarısında tiroit var zaten neredeyse. Ben de dahil. Eskiden kimse tiroit hastası değildi sanki. Ya da bir sürü başka şey. Yok çocukta şu olur bu olur. Bişey olduğu da yok. Herkes sağlıklı çocuklar doğurup duruyor bu döngü devam ediyor. Türkiye’deki kadar kadınların hamileyken test yapıldığı muayene edildiği ülke yok hiçbir yerde. Bir sürü ülkede tanıdığım var hepsi hamilelik boyunca 2-3 kez ultrasona girip sonra da doğuma gidiyor. Doğum sonrası bakım ilgi çok güzel ama hamile kadınları tamamen kendi akışına bırakmışlar gibi. Türkiye’de bu kadar test muayene olması daha iyi gibi geliyor bize ama aslında istatistik olarak sonuçlar aynı. Türkiye’de ne kadar anomali ya da ölü doğum vs. varsa Almanya’da da öyle. Yani bu kadar kontrol edilmemize rağmen sonuçlar değişmiyor bi sorun olmuyor yine olacağına varıyor herşey. Hamilelik doğum normal süreçler bunlar. Sanki işin içinde bir rant var bişey dönüyor gibi hissediyorum bilmiyorum. Çevremde ne kadar hamile ya da anne olmuş kadın varsa neredeyse hepsi hamileyken bi sorun çıkmış karşısına. Ama çocuklarda bişey çıkmıyor. Acaba fazla mı korkutuluyoruz bilmiyorum. Elbette ben de test sonuçlarına ya da doktorlarıma güveniyorum. Çağırdıkça muayeneye gidiyorum istenen testleri yaptırıyorum ilaç kullanıyorum. Ama bi yandan da hamilelik bu kadar karışık olamaz diye düşünüyorum. Kendime de söz geçiremiyorum evham yapan korkan herkesi anlıyorum ama bi yandan da dediğim gibi sorguluyorum bunları
* Helenk de paylamış mesela kendi yaşadığını. Hep aynı şeyler oluyor sanki

Siz istemeseniz de geleneklerimiz geregi baskalarina karsi bir sey yapmak zorunda hisseder. Sizinle ilgisi yok kesinlikle tamamen kendi ruhsal sureci. Burada en onemli olan esinizin bunu gormesi ve sizi desteklemesi. Gerisi hic onemli degil :) ki daha once esinizin farkinda oldugunu soylemistiniz, ne mutlu size

Hangi değerin düşük çıktı canım bana da doktor önerdi o testi 2 li taramadan sonra teknsorun yaş o yüzden önermiş hemen kötü dusunme

inşallah gelmez o zaman :)

Evet evet tam hislerimi yazmışsın bu nifty testi yokken noluyodu mesela? Ya da ikililer üçlüler yokken? Geçen annem diyor ne kan hapı bildik ne folik asit ultrasonla bi kere bakmışlar cinsiyet bile söylememişler bırak detaylıyı falan. Teknoloji geliştikçe seçenek artıyor seçenek arttıkça sektör genişliyor sektör genişledikçe rant çoğalıyor ucu da bize dokunuyor işte

Evet canım gerçekten çok zor hem uykusuz hem ağrılı yorgun bebeğe adapte olmaya çalışıyordum bide ikisi bı konusuyorlardiki sanki hiç birbirini görmemişler tüm hayat hikayelerini anlattılar bide benm eve gelişim vardiki bı geldim eltim çocukları görümcem çocukları ev savaş alanı açım yemek yok wcye gittim ağladım bı güzel oyuzden kimse lohusam bitene kadar gelsin istemiyorum kendim kendime ve bebeğime daha iyi bakarım bazen büyükler çok anlayışsız oluyor gerçekten

Ne zor, ne zormus Ben de kv gelmesin diye kimseyi istemiyorum demeyi dusunuyorum. Esimin izni bitince sirayla birer hafta gelsinler ... Keske Ablam yanimda olsa... Canim Ablam hayattaki en buyuk destekcim... O yuzden kizimin kiz kardesi olsun isterim. Ikisi birbirine destek

Bende ablamın gelmesini cookkk istiyorum gelse bile bizimkiler yine gelir oyuzden iki hafta sonra gelcek çünkü ablam çok dobra sürekli laf sokar onlara bide onların triplerini çekemem

Bende hergün acaba yarın geçer mi diyorum ama geçmiyor açıkçası bulantılar ilaç da kullanıyorum ama çok ise yaramadı 12. Haftada geçer diyorlar bekliyorum bakalım
Hem sabah oluyor hem akşam dün akşam resmen herşeyden tiksindim inşallah benimde 12. Haftada geçer hatta şimdiden geçer sizede Allah kolaylık versin

Tamam de öyle yapalım ama ben yıkama kısmını bilmiyorum,siz yapmışsınız tecrubelisiniz ben tüm kullanılmış bezleri biriktirir sana veririm sen yikar getirirsin demek lazım böylesine

Şuan fakultedeyim kızlar, umarım güzel şeyler duyarım o kadar tedirginim ki....
Güzel haberlerle geleceksin kuzum
Dur hemen moral bozma bakalım,
Kafan rahat olsun dersen baska doktora gidebilirsin.

pcfl bu benim ilk doğumda çok sıkıntı olmuştu, esimin ailesi oncelik hep kedilerinde olsun ister. Her yere ilk onlar gitsin, her seyde ilk onlara gidilsin.
Doğumda erkenden geldi ne yaptı dersen 1 kap yemek yapıp koymadı, bir de kv ve kayınpeder ayni anda geldi e annem de rahat edemedi erkenden gitti.
Lohusalık benim için iğrenç geçti diyebilirim, çünkü bana gram yardımı olmadı, daha da zararı oldu.
Bence eşini ikna et ayrı ayrı gelsinler.
Seni cok çok iyi anlıyorum

Bizi yoran kişiler mümkünse hayatlarımizdan tamamen çıksın ya... canım sen durumunu bildiğin için en doğrusunu bilirsin zaten

Çok ayıp yaaa... sizi annenize şikayet etmek nedir! eşinizin babaannesi veya anneannesi hayatta mı? Sizde onunla iyi geçinip kv yi ona sikayet edin

Rheaa canım ne yaptın? Merak ettim
Sabah erkenden kan verdim canım doktorum ultrasona aldi bebeğin konumu biraz trajikomikbaş aşağı ama / şeklinde duruyormuş, doktor hiçbir ölçüm yapamadı konumdan kaynaklı hem karın hem vajinal ultrason denedi olmadı. Bebekte hareket yok, eve git yemek ye gel hareketlensin de ölçüm yapalım dedi.

Aman barışmasın hiç takılma, seni strese sokmaktan başka yaptıkları bir şey yok.
Hele benim ki ben suni sancı çekerken karşımda refakatçi yemeği yemişti.
Ölür müsün, öldürür müsün.
Sinirlenip geriliyorum gene
Biraz anlayış olsa yeterli ama kimse anneyi düşünmüyor, hayır yardımım varsa gelirim ben, bir de doğum özel bir süreç. Kanama vs ben niye kayın validem görsün isteyim o anlarımı.
Kimseye gerek bile yok aslında, çocuk bakmak zor değil.
Sorun yaratan insanlarla uğraşmak zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…