Almasin hic bisey istemiyoruz ki ondan. Evlenirken ne istemisim cocugum icin isteyeyim. Evet parayi cok seviyor ama parasini isteyen yok. Niye gozumuz varmis gibi davraniyor anlayamiyorum. Hayir bir de kizim kendi aldi hep dunurler bisey yapmadi. Kocasi bile odemedi kendi odedi her seyi deyip duruyordu. Gorumce ben en pahalilarini en guzellerini begendim kayinvalidem de sagolsun benim istediklerimi aldi dedi onun yaninda bir gun :) hayir insan utanir kizina kayinvalidesinin hediye ettigi seyi kendi gelinine vermeye. Ben olsam utanirim yani. Soz konusu para olunca hic biseyden cekinmiyor yahu. Almasin bisey vermesin de istemiyorum.Anliyorum sizi... Muhtemelen o esyalari kabul etseniz pek bi sey almicakti. Simdi almak zorunda kalacak, bu canini sikmis kv nin. Parayi seviyor galiba
Anlatsam olanlari burdakiler cok olumsuz etkilenir. Cidden buyuk seyler yasadim. Bebekle ilgili ozellikle ... Suanda soylemedim gebe oldugumu. Allah tan farkli sehirdeyiz. Mumkun oldugunca gec soylicegim ki buraya gelmeyi planlamasin. Hayatinda baska olanlar olursa belki gelmek istemez. Sonrasinda 15 temmuz oldu, is icin rapor almadim falan, cagirdim o zaman da gelmemisti. Belki gelmek istemez onu da dusunmuyor degilim ...sizler önemini bizden daha iyi anlarsınız tabi ki yaşadığınız için benim ilk deneyimim olacak kayınvalidem annemden daha hassas, saygılı ve düşünceli ben o yüzden özellikle o olsun istedim öylede olacak kısmetse inşallah sizinde kendiliğinden hiç zorlanmadan çözülür rahat bir dönem geçirirsiniz
Diyemedim demedim. Kirmak da istemiyorum. Kizlarina oyle mi yaptin dicem bi gun tekrar ederse sonra ben kaynanayim beni hep kiriyorlar diye anneme sikayet edecek yine. Zorluyo zorluyo laf dememek icin tutuyorum kendimi sonra bigun tutamiyorum. Sikayet ediyo anneme gidip. Annem de garibim arada kaliyor hep olaylardan haberi bile yok.Böyle insanlarla uğraşmak çok zor valla senin 2. Çocuk zaten bi şey derse ben de 1 tane büyüttüm ne yapacağımı çok iyi biliyorum ben size sormadan bana akıl vermesin kimse de ortaya geç. Eşine büyük görev düşüyor burda o annesini daha iyi susturur
Allah akıl fikir versin bezleri sen yıkayacaksan neden olmasın deseydin
günaydın herkese kimseyi üzmek istemiyorum ama paylaşmak istiyorumbende iyi haberler yok maalesef doktora gittim ve ikili tarama sonucuna göre nipt yaptırmamı istedi. 34 yaşındasın değerin düşük bu testi yaptırmanı öneririm dedi ve sonrasında da hastaneden ayrılacağını söyledi. moralimi çok bozdu o doktora güvenmiştim bugün saat 17.00'ye başka bir doktora randevu aldım onun yönlendirmesine göre hareket edeceğim inşallah her şey yolundadır ikili tarama doğru değildir diye dua ediyorum bir de tabi tiroit sorunum var 11den 8e düşmüş ama hala çok yüksek 200 mg ilaca rağmen düşmüyor bir türlü. o da beyin gelişimini etkiliyormuş onunla ilgili de çok olumlu konuşmadı canımı çok sıktı sabah sabah böyle yazdım kusura bakmayın lütfen. inşallah sizlerde her şey yolundadır.
Kızlar ben gerçekten bu mevzuların korkutulduğumuz kadar ciddi olduğunu düşünmüyorum artık. Çevremdeki her hamilede ıvır zıvır bi sürü şey çıkarıyorlar. Yarısında tiroit var zaten neredeyse. Ben de dahil. Eskiden kimse tiroit hastası değildi sanki. Ya da bir sürü başka şey. Yok çocukta şu olur bu olur. Bişey olduğu da yok. Herkes sağlıklı çocuklar doğurup duruyor bu döngü devam ediyor. Türkiye’deki kadar kadınların hamileyken test yapıldığı muayene edildiği ülke yok hiçbir yerde. Bir sürü ülkede tanıdığım var hepsi hamilelik boyunca 2-3 kez ultrasona girip sonra da doğuma gidiyor. Doğum sonrası bakım ilgi çok güzel ama hamile kadınları tamamen kendi akışına bırakmışlar gibi. Türkiye’de bu kadar test muayene olması daha iyi gibi geliyor bize ama aslında istatistik olarak sonuçlar aynı. Türkiye’de ne kadar anomali ya da ölü doğum vs. varsa Almanya’da da öyle. Yani bu kadar kontrol edilmemize rağmen sonuçlar değişmiyor bi sorun olmuyor yine olacağına varıyor herşey. Hamilelik doğum normal süreçler bunlar. Sanki işin içinde bir rant var bişey dönüyor gibi hissediyorum bilmiyorum. Çevremde ne kadar hamile ya da anne olmuş kadın varsa neredeyse hepsi hamileyken bi sorun çıkmış karşısına. Ama çocuklarda bişey çıkmıyor. Acaba fazla mı korkutuluyoruz bilmiyorum. Elbette ben de test sonuçlarına ya da doktorlarıma güveniyorum. Çağırdıkça muayeneye gidiyorum istenen testleri yaptırıyorum ilaç kullanıyorum. Ama bi yandan da hamilelik bu kadar karışık olamaz diye düşünüyorum. Kendime de söz geçiremiyorum evham yapan korkan herkesi anlıyorum ama bi yandan da dediğim gibi sorguluyorum bunlarıCanım kendini hiç strese sokma enseyi karartma dur bakalım bu ikili test senin bebeğine tanı koyan bi test değil senin yaşındaki gebelerin verilerini toplayıp istatistiğe döken bir test. Önemli olan ense ve burun ölçümü nasıl çıktı? Bazı doktorlar hemen paniğe sürükleyebiliyor. Benim doktorum demişti ki ikili testte kötü çıkıp sağlıklı doğum yapan çok gebe var bu test bi istatistik. Ben mesela ultrasonda ölçümler iyi çıkınca rahatlamıştım onlar daha önemli geldi bana. Eğer maddi durumun elveriyorsa nifty i tabi yaptır ama yaptıramam diyorsan da bir de bi üniversite hastanesine perinatologa falan git dilersen. Zaten detaylıda her şey netleşecek. Tiroid sorununda da dozunu kim belirliyor? Kadın doğum ile devam ediyorsan bir de endokrine başvur bence dozun vs. Eksik kalıyor ya da gözden bir şey kaçıyor olabilir. Bu forumda bi kızın tiroidi 30 du. Doktorlar hemen bebeği alalım diye ayaklandı. Çocuk gayet normal doğdu büyüdü bi sorunu da yok. Sen tiroid sorunun için endokrine mutlaka görün. Hatta araştırma hastanesine gidersen çok daha fayda alırsın.
Siz istemeseniz de geleneklerimiz geregi baskalarina karsi bir sey yapmak zorunda hisseder. Sizinle ilgisi yok kesinlikle tamamen kendi ruhsal sureci. Burada en onemli olan esinizin bunu gormesi ve sizi desteklemesi. Gerisi hic onemli degil :) ki daha once esinizin farkinda oldugunu soylemistiniz, ne mutlu sizeAlmasin hic bisey istemiyoruz ki ondan. Evlenirken ne istemisim cocugum icin isteyeyim. Evet parayi cok seviyor ama parasini isteyen yok. Niye gozumuz varmis gibi davraniyor anlayamiyorum. Hayir bir de kizim kendi aldi hep dunurler bisey yapmadi. Kocasi bile odemedi kendi odedi her seyi deyip duruyordu. Gorumce ben en pahalilarini en guzellerini begendim kayinvalidem de sagolsun benim istediklerimi aldi dedi onun yaninda bir gun :) hayir insan utanir kizina kayinvalidesinin hediye ettigi seyi kendi gelinine vermeye. Ben olsam utanirim yani. Soz konusu para olunca hic biseyden cekinmiyor yahu. Almasin bisey vermesin de istemiyorum.
Hangi değerin düşük çıktı canım bana da doktor önerdi o testi 2 li taramadan sonra teknsorun yaş o yüzden önermiş hemen kötü dusunmegünaydın herkese kimseyi üzmek istemiyorum ama paylaşmak istiyorumbende iyi haberler yok maalesef doktora gittim ve ikili tarama sonucuna göre nipt yaptırmamı istedi. 34 yaşındasın değerin düşük bu testi yaptırmanı öneririm dedi ve sonrasında da hastaneden ayrılacağını söyledi. moralimi çok bozdu o doktora güvenmiştim bugün saat 17.00'ye başka bir doktora randevu aldım onun yönlendirmesine göre hareket edeceğim inşallah her şey yolundadır ikili tarama doğru değildir diye dua ediyorum bir de tabi tiroit sorunum var 11den 8e düşmüş ama hala çok yüksek 200 mg ilaca rağmen düşmüyor bir türlü. o da beyin gelişimini etkiliyormuş onunla ilgili de çok olumlu konuşmadı canımı çok sıktı sabah sabah böyle yazdım kusura bakmayın lütfen. inşallah sizlerde her şey yolundadır.
inşallah gelmez o zaman :)Anlatsam olanlari burdakiler cok olumsuz etkilenir. Cidden buyuk seyler yasadim. Bebekle ilgili ozellikle ... Suanda soylemedim gebe oldugumu. Allah tan farkli sehirdeyiz. Mumkun oldugunca gec soylicegim ki buraya gelmeyi planlamasin. Hayatinda baska olanlar olursa belki gelmek istemez. Sonrasinda 15 temmuz oldu, is icin rapor almadim falan, cagirdim o zaman da gelmemisti. Belki gelmek istemez onu da dusunmuyor degilim ...
Evet evet tam hislerimi yazmışsın bu nifty testi yokken noluyodu mesela? Ya da ikililer üçlüler yokken? Geçen annem diyor ne kan hapı bildik ne folik asit ultrasonla bi kere bakmışlar cinsiyet bile söylememişler bırak detaylıyı falan. Teknoloji geliştikçe seçenek artıyor seçenek arttıkça sektör genişliyor sektör genişledikçe rant çoğalıyor ucu da bize dokunuyor işteKızlar ben gerçekten bu mevzuların korkutulduğumuz kadar ciddi olduğunu düşünmüyorum artık. Çevremdeki her hamilede ıvır zıvır bi sürü şey çıkarıyorlar. Yarısında tiroit var zaten neredeyse. Ben de dahil. Eskiden kimse tiroit hastası değildi sanki. Ya da bir sürü başka şey. Yok çocukta şu olur bu olur. Bişey olduğu da yok. Herkes sağlıklı çocuklar doğurup duruyor bu döngü devam ediyor. Türkiye’deki kadar kadınların hamileyken test yapıldığı muayene edildiği ülke yok hiçbir yerde. Bir sürü ülkede tanıdığım var hepsi hamilelik boyunca 2-3 kez ultrasona girip sonra da doğuma gidiyor. Doğum sonrası bakım ilgi çok güzel ama hamile kadınları tamamen kendi akışına bırakmışlar gibi. Türkiye’de bu kadar test muayene olması daha iyi gibi geliyor bize ama aslında istatistik olarak sonuçlar aynı. Türkiye’de ne kadar anomali ya da ölü doğum vs. varsa Almanya’da da öyle. Yani bu kadar kontrol edilmemize rağmen sonuçlar değişmiyor bi sorun olmuyor yine olacağına varıyor herşey. Hamilelik doğum normal süreçler bunlar. Sanki işin içinde bir rant var bişey dönüyor gibi hissediyorum bilmiyorum. Çevremde ne kadar hamile ya da anne olmuş kadın varsa neredeyse hepsi hamileyken bi sorun çıkmış karşısına. Ama çocuklarda bişey çıkmıyor. Acaba fazla mı korkutuluyoruz bilmiyorum. Elbette ben de test sonuçlarına ya da doktorlarıma güveniyorum. Çağırdıkça muayeneye gidiyorum istenen testleri yaptırıyorum ilaç kullanıyorum. Ama bi yandan da hamilelik bu kadar karışık olamaz diye düşünüyorum. Kendime de söz geçiremiyorum evham yapan korkan herkesi anlıyorum ama bi yandan da dediğim gibi sorguluyorum bunları
*Helenk de paylamış mesela kendi yaşadığını. Hep aynı şeyler oluyor sanki
Evet canım gerçekten çok zor hem uykusuz hem ağrılı yorgun bebeğe adapte olmaya çalışıyordum bide ikisi bı konusuyorlardiki sanki hiç birbirini görmemişler tüm hayat hikayelerini anlattılarLohusa iken gercekten psikolojimiz hic ama hic dengede olmuyor. Surekli aglayan bebek duyuyordum ben .... Kizimdan gozumu ayiramadim hic ... Yani bunlar bile buyuk sorunken ki bebege alisma sureci, bebegin getirdigi sorunlarla bir de yetiskinler sorun cikarinca zor oluyor benim icin
Ne zor, ne zormusEvet canım gerçekten çok zor hem uykusuz hem ağrılı yorgun bebeğe adapte olmaya çalışıyordum bide ikisi bı konusuyorlardiki sanki hiç birbirini görmemişler tüm hayat hikayelerini anlattılarbide benm eve gelişim vardiki bı geldim eltim çocukları görümcem çocukları ev savaş alanı açım yemek yok wcye gittim ağladım bı güzel oyuzden kimse lohusam bitene kadar gelsin istemiyorum kendim kendime ve bebeğime daha iyi bakarım bazen büyükler çok anlayışsız oluyor gerçekten
Bende ablamın gelmesini cookkk istiyorum gelse bile bizimkiler yine gelir oyuzden iki hafta sonra gelcek çünkü ablam çok dobra sürekli laf sokar onlara bide onların triplerini çekememNe zor, ne zormusBen de kv gelmesin diye kimseyi istemiyorum demeyi dusunuyorum. Esimin izni bitince sirayla birer hafta gelsinler ... Keske Ablam yanimda olsa... Canim Ablam hayattaki en buyuk destekcim... O yuzden kizimin kiz kardesi olsun isterim. Ikisi birbirine destek
Yani bende öyleyim, napayim yani babası diye kullandığı donu kızima mi giydireyim , bana da diyor ki ben guzelce yıkadım utuledim mis gibi oldu bende yok sende kalsin oğlunun donuna baka baka geçmişi hatırlarsın dedimAhahahah sesli güldüm
Hem sabah oluyor hem akşam dün akşam resmen herşeyden tiksindim inşallah benimde 12. Haftada geçer hatta şimdiden geçer sizede Allah kolaylık versinBende hergün acaba yarın geçer mi diyorum ama geçmiyor açıkçası bulantılar ilaç da kullanıyorum ama çok ise yaramadı 12. Haftada geçer diyorlar bekliyorum bakalım
Tamam de öyle yapalım ama ben yıkama kısmını bilmiyorum,siz yapmışsınız tecrubelisiniz ben tüm kullanılmış bezleri biriktirir sana veririm sen yikar getirirsin demek lazım böylesineKayinvalide sorunsallari. Yalniz degilmisim. Ben de kesinlikle istemiyorum onun yarattigi stresten cocugu doguramam kesin. Bizimki küstü zaten bize cocuk haberini verince. Umarim barismaz o zamana kadar da. Gerci bir iki adim atiyormus galiba annemle esimi arayip duruyormus surekli. Biseyler diyormus. Beni bir kere bile aramadi sormadi küstügü gunden beri :) boyle de devam eder umarim. Galiba kizinin cocugunun eski esyalarini istemedigimiz icin kûsmüs anneme oyle biseyler demis. Sacma sapan tripler onlar mi kucuk biz mi belli degil. Sabah sabah yine stres oldum dusununce :) 10 metre paatiska alir keserim onu kullanirsin hem bez pahali hem de patiska daha saglikli biz eskiden oyle yapiyorduk kaynatir kullaanirsin dedi kadin ya.
Güzel haberlerle geleceksin kuzumŞuan fakultedeyim kızlar, umarım güzel şeyler duyarımo kadar tedirginim ki....
Dur hemen moral bozma bakalım,günaydın herkese kimseyi üzmek istemiyorum ama paylaşmak istiyorumbende iyi haberler yok maalesef doktora gittim ve ikili tarama sonucuna göre nipt yaptırmamı istedi. 34 yaşındasın değerin düşük bu testi yaptırmanı öneririm dedi ve sonrasında da hastaneden ayrılacağını söyledi. moralimi çok bozdu o doktora güvenmiştim bugün saat 17.00'ye başka bir doktora randevu aldım onun yönlendirmesine göre hareket edeceğim inşallah her şey yolundadır ikili tarama doğru değildir diye dua ediyorum bir de tabi tiroit sorunum var 11den 8e düşmüş ama hala çok yüksek 200 mg ilaca rağmen düşmüyor bir türlü. o da beyin gelişimini etkiliyormuş onunla ilgili de çok olumlu konuşmadı canımı çok sıktı sabah sabah böyle yazdım kusura bakmayın lütfen. inşallah sizlerde her şey yolundadır.
Benim kafamda bir soru var. Ilk cocugumda Annem ve kayinvalidem vardi dogumda. Ve ikisi birden olunca zorlanmistim. Stresten doktorlarin bile anlamadigi bir cilt hastaligina yakalanmistim (gecti sukur) bir de boynum tutulmustu. Cok zordu. Kayinvalidem(kv) de diger odada lohusa modunda hasta olmustu, esim ikimizin arasinda mekik dokudu. Esim de cok zorlandi. Gene gelmek isticek ama sirayla gelseler daha iyi olacak benim icin... Once tabii ki annemi isterim, esimin izni bitince ozel ihtiyaclarima kv karsilayamaz. Ama nasil ikna edicez kv yi. Hele erkek olursa kesinlikle kosarak gelirkizimda sanci baslayinca arayin yola cikarim demisti. Gece otobuse bindi sabah geldi :) hani beni zaten dusunmuyor bence. Yoksa onceden gelir yardimci olurdu. Zaten dogum yapincada yanimdaki refakatci yatagina benden once yatti uyudu. Doktorum aa bu ne, o mu dogum yapti demisti anlayin modumuzu...
Kesinlikle katiliyorum. Sadece hastanede degil kaldigi surece evde de lohusa modunda takiliyor. Bir de bebege eski usul uydurmaca seyler yapmak istiyorbu defa dediginiz gibi biraz net olucam. Umursamamak lazim kesinlikle kimseyi avutmak istemiyorum...
Bizi yoran kişiler mümkünse hayatlarımizdan tamamen çıksın ya... canım sen durumunu bildiğin için en doğrusunu bilirsin zatenAnlatsam olanlari burdakiler cok olumsuz etkilenir. Cidden buyuk seyler yasadim. Bebekle ilgili ozellikle ... Suanda soylemedim gebe oldugumu. Allah tan farkli sehirdeyiz. Mumkun oldugunca gec soylicegim ki buraya gelmeyi planlamasin. Hayatinda baska olanlar olursa belki gelmek istemez. Sonrasinda 15 temmuz oldu, is icin rapor almadim falan, cagirdim o zaman da gelmemisti. Belki gelmek istemez onu da dusunmuyor degilim ...
Çok ayıp yaaa... sizi annenize şikayet etmek nedir!Diyemedim demedim. Kirmak da istemiyorum. Kizlarina oyle mi yaptin dicem bi gun tekrar ederse sonra ben kaynanayim beni hep kiriyorlar diye anneme sikayet edecek yine. Zorluyo zorluyo laf dememek icin tutuyorum kendimi sonra bigun tutamiyorum. Sikayet ediyo anneme gidip. Annem de garibim arada kaliyor hep olaylardan haberi bile yok.
Sabah erkenden kan verdim canım doktorum ultrasona aldi bebeğin konumu biraz trajikomikRheaa canım ne yaptın? Merak ettim
Aman barışmasın hiç takılma, seni strese sokmaktan başka yaptıkları bir şey yok.Kayinvalide sorunsallari. Yalniz degilmisim. Ben de kesinlikle istemiyorum onun yarattigi stresten cocugu doguramam kesin. Bizimki küstü zaten bize cocuk haberini verince. Umarim barismaz o zamana kadar da. Gerci bir iki adim atiyormus galiba annemle esimi arayip duruyormus surekli. Biseyler diyormus. Beni bir kere bile aramadi sormadi küstügü gunden beri :) boyle de devam eder umarim. Galiba kizinin cocugunun eski esyalarini istemedigimiz icin kûsmüs anneme oyle biseyler demis. Sacma sapan tripler onlar mi kucuk biz mi belli degil. Sabah sabah yine stres oldum dusununce :) 10 metre paatiska alir keserim onu kullanirsin hem bez pahali hem de patiska daha saglikli biz eskiden oyle yapiyorduk kaynatir kullaanirsin dedi kadin ya.
Biraz anlayış olsa yeterli ama kimse anneyi düşünmüyor, hayır yardımım varsa gelirim ben, bir de doğum özel bir süreç. Kanama vs ben niye kayın validem görsün isteyim o anlarımı.Evet canım gerçekten çok zor hem uykusuz hem ağrılı yorgun bebeğe adapte olmaya çalışıyordum bide ikisi bı konusuyorlardiki sanki hiç birbirini görmemişler tüm hayat hikayelerini anlattılarbide benm eve gelişim vardiki bı geldim eltim çocukları görümcem çocukları ev savaş alanı açım yemek yok wcye gittim ağladım bı güzel oyuzden kimse lohusam bitene kadar gelsin istemiyorum kendim kendime ve bebeğime daha iyi bakarım bazen büyükler çok anlayışsız oluyor gerçekten
Kimseye gerek bile yok aslında, çocuk bakmak zor değil.Ne zor, ne zormusBen de kv gelmesin diye kimseyi istemiyorum demeyi dusunuyorum. Esimin izni bitince sirayla birer hafta gelsinler ... Keske Ablam yanimda olsa... Canim Ablam hayattaki en buyuk destekcim... O yuzden kizimin kiz kardesi olsun isterim. Ikisi birbirine destek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?