2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Niye beğenilerde alkis butonu yok yaaa
Evet takılıyorum dediklerinizin hepsine. Benim kızım elbise hiç istemiyor mesela. Giymeyi tercih etmiyor. Oyuncaklarında kamyon da var , matkap vida da... pamuk prenses kitapları oyuncaklari da.. istediğini yapar. Oğlum olursa tek başına hayatta kalacak tüm becerilere sahip olmalı ayni şekilde kızım da. Lamba da değiştirmeli priz de takmali sallıyorum futbol da oynamalı. Kız erkek diye ayrım yapılıp ayrı yetiştirilmesine çok karşıyım. Ama bunu anneler yapıyor. Erkek çocuğunu da kız çocuğunu da yetiştiren anneler. Çocuk anneden babadan gördüğünü yapıyor, hem eşine hem çocuklarına. O yüzden erkek anaları erkek çocuklarına iyi insan olmayı öğretmeleri gerekiyor en başta

Canim dedigim gibi eger cok rahatsiz oldugun bir konuysa konusarak anlatmaya calisacaksin bikmadan ve sinirlenmeden. Bu tarz konular bir konusmayla cozulmez. Belki defalarca konusacaksin. Defalarca konusmana ragmen tamam deyip yapmiyorsa, o zaman sinirlenip yaptirimlar uygulayabilirsin :) ama anladigim kadariyla sen bugune kadar adamakilli konusmamissin, icinden cildirip sinirlenip cikislarda bulunmussun. O da muhtemelen “bunda bu kadar sinirlenecek ne var ki” diyor icinden.

Canım ikinci gebelik mi? birinci gebelikte anneler çok anlamazmış hareketlerini ama ikinci gebelikte minicik kıpırtıları bazı anneler hissedermiş diye okumuştum
İkinci gebelik bu hatta tesadüfen oğlumda da yine 10 haftalarında aynı miniminnacık kıpırdamaları hissediyordum bilmiyorum ama ben galiba erken hissediyorum kızlar

anlatmak istediklerimi o kadar güzel detaylandırmışsın ki, maalesef erkek/kız farketmez birey yetiştirmemiz gerekiyor kimseye muhtaç olmadan 2 yumurta kırabilecek, kendi bardağını makineye koyabilecek, her işin üstesinden yeri geldi mi gelebilecek...pembe rengi de tam senin dediğin gibi o cinsiyete dayatma olarak görüyorum, bir mağazaya giriyorsun kız reyonunun % 80'i pembe, çocuklar resmen onu sevmeye empoze ediliyorlar, erkekler için de mavi tabi...kız çocuklarına doğuştan itibaren empoze edilen mutlaka anne olma(olabilen var olamayan var),aileye bakma, ailenin sözünden çıkmama(herkes ağır başlı olmak zorundaymış gibi:) ) gibi kalıpların içinde büyüyorlar sürekli. ben üzülüyorum, ama işte hep böyle prenses gibi bebekle büyüyen akvaryumda gibi büyütülen genç kızlarda da böyle kaçma vb. mevzuları yaygın, çünkü hayatı filmlerde izledikleri gibi sanıyorlar, reel dünya çok farklı aslında onu anlatmaya çalışıyorum, ben yazmak istemedim sen yazmışsın tek amacı kadının anne olmak olmamalı, biz bireyiz iş eş aile arkadaşlar sosyal statümüzün parçaları, bu nedenle hep söylüyorum eşi de olsa çocuğu da olsa işi de olsa eğer hayatının merkezine koyarsa bir kadın artık benliğini kaybediyor, kesinlikle kıymeti de bilinmiyor....kız olsun erkek olsun bu bilinçle çocuklarımızı da yetiştirmeliyiz, aşk sevgi arkadaşlık dostluk çalışmak iyi niyet aile tabi ki en başta sağlık bunların hepsi bir bütün yapbozun parçaları gibi...çocuklarımıza da bunu aşılarsak biraz daha gerçek hayatın içinde büyürler...

ikisi kesin erkek bence :)

Şimdi anneler de daha bilinçli genel olarak bu umut verici bişey. Maalesef toplumsal dönüşümler yavaş oluyor. Ama daha iyi olacak ilerde herşey. Bu ileri yaş annelik belki geçmişte riskliymiş ama şimdi hem tıp ilerledi insan ömrü uzadı hem annelerin mantıksal çizgisi daha iyi oturmuş oluyor. Bu grubu da o yüzden seviyorum çok iyi anneler var burada çok sevdim hepinizi

Nokta atış teşhisi koydun. Gerçekten öyle konuşmayıp içimde tutup sonra patlıyorum eşim de hep abartıyorsun diyor. Hamilelik tribi falan dedi dün ciddiye alınmamak da kızdırıyor beni. Kaçış yok karşıma alıp adam akıllı konuşacağım

Ya ne güzel bilinçli akıllı kadınlar var grupta çok güzel şeyler konuşuyoruz çok hoşuma gitti. Bazen bu düzensiz göç meselesi moralimi bozuyor. Geçen hastalıklardan bahsedildi. Bir de işin kültürel sosyal yönü var. Hem endişe ediyorum bazen hem inadına üremeliyiz diye düşünüyorum çok seviniyorum sizin gibi anneler görünce umutlanıyorum

Ben kullanmadım ama kuzenim kullanmıştı kullanmadığı gebelikte bebeği beslenemedigi için çok uzun kuvezde kaldi ikincisinde ise kendisi demis verdiler içmedim bu sefer verin içerim diye o bebeği 2 kiloyu gecebilmisti hemen cıktı kuvezden ama onun erken doğuyor her zaman

Sana hayırlı uğurlu olsun biraz min-nan cinsiyet tahminim yok doğal olarak sağlıkla büyüsün inşallah

Canım folik asidi neden bırakırtırdı doktorun

12 hafta oldu geçen sefer de 12. Haftada bıraktırdı bir de gecen sefer süpriz gebelikti geç başlamama rağmen erken bırakmıştım bu sefer 6 aydır içiyorum ben zaten Şubat anından itibaren içtiğim için bırak deyince mutlu oldum bende 1 tablet kaldıydı ya onu içsem öyle bıraksam deseydim keşke çok pahalı bir ilaç almıştım çok cimriyimdir femara da bitmedi kafama baya takıldı doktora dedim size vereyim yazık çok para verdik bir isteyen gebeye verirsiniz boşuna para vermesin yani param boşa giderse çok uzulurum paylaşırım o konuda sorun yok ama

Bu arada Melikeben kendi evliliğime nazar değdirdim eşimle tartıştık dün Bırak 12 hafta 9 aydan sonra bile ilişki yok artık çok kızdım gece sarılayım diyor çok istedim ama uzak dur dedim

Biz de tartıştık ya benimki de markette araba robot falan bakıyor alacakmış oğluma ben her şeyi alcam dedi çok sinirlendim bende ağlayacaktım hayır 3 tane çocuğumuz olacak tüm parayı oğlana harcayacağız herhalde ben kızlarımı ezdirmem ama yaa erkeklerde çocuk zaten onları dikkate almamalıyız artık herhalde bu hormonlarla da zor oluyor ama

1 erkek 2 kiz diyorum cok tatlilar ya maşallah

Evet doktorum da aynısını dedi renklide de bakmak istedi olmadı ya olsaydı daha güzel resimlerimiz olacaktı

Bende de var ama üçüz diye olduğunu sanıyordum ben

Içerisi çok kalabalık ya maşallah sübhanallah

Ahahah evet çok kalabalık ya bel ağrılarım normalmiş görünce anladım

Ayy cok tatli degil mi ya kalp üzdü

Evet bende bir de 3 cocuk var nasıl oluyordur benimkiler acaba

Yok ben açıkçası hep hamileleri haklı buluyorum hele maddi konularda anne daha mantıklı oluyor benim yukarıda anlattığım olayda görüldüğü gibi erkekler oğulları olunca bir şey oluyor zannediyorlar hayır bence ikisi aynı ama böyle olunca hepsi kız olsaydı keşke diyorum

Canim masallah Allah nazarlardan saklasin minnoslari
Saglikla buyusun, saglikla gelsinler insallah

Sağol canım Allah hepimizinkini korusun sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin

İkinci gebelik bu hatta tesadüfen oğlumda da yine 10 haftalarında aynı miniminnacık kıpırdamaları hissediyordum bilmiyorum ama ben galiba erken hissediyorum kızlar

Zayıf mısınız? Zayıf hamile kalıp erkenden kilo almayanlar daha erken hissedebilir demişti sanki Tv de bir doktor izlerim ben doktorlu programları da

ikisi kesin erkek bence :)

Valla 2 tane görünen var ya birine kız birine erkek dedi bir tanesine çok anlam vermedi boyunu bile biraz zor ölçtü kıza benziyor ama bu hiç kesin degil bunun cinsiyet değişebilir bir sonrakine dedi şuan doktorum 2 kız dedi ama belli değil tam yani

Ben de hissediyor gibiyim arada, 14 gibi iyice belli eder diyorum kendini ilk gebeliğimde 20. Haftalarda hissetmiştim

bence haklısın, ama böyle şeyleri konuşmadan bir anda sinirlenerek ve ani tepki göstererek devam ettirirsen hep suçlu sen olacaksın veee aaa bu işin sonunda nasıl ben suçlu oldum diyeceksin bunu 11 yıllık evli biri olarak söylüyorum.

benim önerim şu olur, anlaşmazlık olduğu zamanlar bazı şeyler konuşarak da çözülmüyor, belli somut akışlar çizmek lazım...mesela bu durumdan rahatsızsan bir daha olursa ne yapmak lazım, olmaması için ne yapmak lazım onları ayda şu kadar tlden fazla gereksiz para harcamamalısın gibi bir noktada paylaşırsınız ama sen de söylersin sen parayı ister git hepsini kupaya yatır, eve getirdin mi ben de gereksiz gördüğümü atmakta özgürüm evin enerjisinin yoğun eşya ile bozulmasını istemiyorum diyebilirsin...veya her gördüğünü kafasına göre almasa senden onay alarak alsa olmuyor mu, market alışverişi vb. için demiyorum ama zaruri ihtiyaçlar haricini birlikte belirleyelim, alır gelirsen bana da atma hakkı doğar desen.biz mesela eşimle eve öyle kafamıza göre birbirimize sormadan bir şey almıyoruz.. mutlaka bir kural olmalı, ya da dediğim gibi bir limit belirleyeceksin mesela aylık 500 tl git istersen 100 kupa al bu rakamı geçemezsin, eve de istediğini alabilirsin bu para ile ama ben de gereksiz görüyorsam atabilirim dersin...

Bu arada Melikeben kendi evliliğime nazar değdirdim eşimle tartıştık dün Bırak 12 hafta 9 aydan sonra bile ilişki yok artık çok kızdım gece sarılayım diyor çok istedim ama uzak dur dedim
Kız valla bu sıcakta ne sarılması ya çocuktan önce sarılıp uyurduk felan , hamilelikte de doğumdan sonra da yanmalarım devam etti kendimden bile uzaklaşısım var yani. Birde sarılırsan oooo alev alev yanarım kesin.

Bilmiyorum kesin bilgi degil tabi ama annem ananem şöyle derdi erkek bebekler erken hareketllenmeye başlar ve çok hareketli olur o yüzden daha çabuk kendini belli eder diye bende anneme dün anlattım çok hareketliydi dedim kızımada hamileydi bu kadar degildi uyuyordu saga sola dönünce gene duruyordu bu hamilelgimde kaydırak gibi kullanıyor beni kendini yukarı çıkartıp aşagı itiyor kendini annem kesin erkek dedi bakalım sonuçlar 7 gün içinde çıkıcak kim kazanıcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…