- 31 Ocak 2020
- 5.219
- 11.740
- 198
Niye beğenilerde alkis butonu yok yaaaKız da erkek de toplumun kalıplarına göre yetişirse sıkıntı zaten. Anneler olarak toplumu biz inşa ediyorsak bizim çocuk yetiştirme tarzını değiştirmemiz gerekiyor önce. O kadar haklısın ki. Benim de düşüncem çocuğu ilerde kendi başına yaşayacak kadar temel becerileri edinmiş olarak yetiştirmek. Kadınlar olarak bütün dünyada bunu iyi başardık aslında. Hızlı şekilde iş hayatına girdik, kamyon şoförlüğüne kadar her işi canavar gibi yapıyoruz. Bir çok kadın erkeklere göre yalnız yaşama becerilerine daha çok sahip. Senin pembe renk derken ne demek istediğini anlıyorum sembolik anlamda diyorsun toplumsal cinsiyet rollerini reddediyorsun. Kız kendi isterse istediğini giysin. Ama ben de anne olarak dayatmam herhalde elbise giymesini falan. Zaten 2 yaşa kadar fiziksel aktivitelerni kısıtlıyor elbiseler o da ayrı konu. Bazı çocuk da kendi istiyor süslenmeyi o zaman süslensin engel de olmamAma ben asıl erkeklerde çok ciddi sıkıntı görüyorum. Üzülüyorum da oğlum öyle olsun istemem hiç. Belli yaşa kadar anne sonrasında eş bakımına muhtaç yaşıyorlar. Atıyorum oğlum 15 yaşına gelip hala yatağını toplamıyorsa bir bardak suyu bile benden istiyorsa, karnı acıkınca gidip bi tabak yemeği mikrodalgaya koyamıyorsa gerçekten sıkıntı var. İlerde de eşine muhtaç kalır hiç istemiyorum. Ne kızımın ne oğlumun kimseye muhtaç kalmasını istemiyorum. Oğlum şöyle iki kahve koy da bi muhabbet edelim senle demek isterim. Güzel kahve yapmayı öğreteceğim Kızımın da atıyorum gelinlik hayalleri kurup tek hayali anne olmak olmasın. Kadınlarda pek kalmadı diyorum ama hala mesleğim itibariyle muhatap oluyorum 15-16 yaşında evden kaçıp evlenen kızlarla. Hayatta tek amacı evlenmek olmuş. O kadar üzülüyorum ki çocukları evli görünce Bence herkes yalnızdır hayatta. Çok şükür ailem hayatta iyiler eşim yanımda ama yine de hep bu felsefeye göre hayatımı kurdum. Kimseye muhtaç olmak istemem Allah korusun. Sağlık konusunu ayırıyorum tabi. Ben sağlıklıyken muhtaç olmayı eleştiriyorum. Yanlış anlaşılmayayım
Evet takılıyorum dediklerinizin hepsine. Benim kızım elbise hiç istemiyor mesela. Giymeyi tercih etmiyor. Oyuncaklarında kamyon da var , matkap vida da... pamuk prenses kitapları oyuncaklari da.. istediğini yapar. Oğlum olursa tek başına hayatta kalacak tüm becerilere sahip olmalı ayni şekilde kızım da. Lamba da değiştirmeli priz de takmali sallıyorum futbol da oynamalı. Kız erkek diye ayrım yapılıp ayrı yetiştirilmesine çok karşıyım. Ama bunu anneler yapıyor. Erkek çocuğunu da kız çocuğunu da yetiştiren anneler. Çocuk anneden babadan gördüğünü yapıyor, hem eşine hem çocuklarına. O yüzden erkek anaları erkek çocuklarına iyi insan olmayı öğretmeleri gerekiyor en başta