Öncelikle dr zaten söylemiş sorun olmayacağını ki çoğu zorlamadan öneriyor. Yakınlarının soylediklerine bakılırsa o yakınlarına biraz mesafeli ol çünkü çok düşünseler sni korkutacak tedirgin edecek şeyler söylemezler icleri el vermez. Ama çaycı bile ağzını açıp sni korkutacak seyler söylüyor ne demek düşerse görüşsün bardak mi bu düşünce kırılmasından ders alasın. Sn icini ferah tut. Örnek de vereyim ben spora gidiyordum ya varsa hamileysem diye 2 gun zorlamadim yürüdüm dambıl falan kaldirdim ama sonra zaten olmuyo bu ayda olmaz dedim cok tempolu kostum agir hareket yaptim makinelerle bacaklarimi gerdim falan ama cok şükür suan bisey yok. Yaklasik 8.haftadayim. sende de yüzmeden dolayi birsey olmaz zaten snn yazdığın gibi sagliksizsa o bi sekilde bırakır ama saglikliysa ne yapsan yap tutunurMerhabalar arkadaşlar size bir sorum olacak 6+5 haftalık hamileyim geçtiğimiz pazar günü deniz planımız vardı doktoruma sordum yüzebilirmiyim diye tabiki yüzebilirsin dedi ama havuz tercih etme denizde yüz dedi.pazar günü denize gittik 6-7 saat kadar kaldık ama toplasanız 3 saat falan yüzdüm. pazartesi gününden beri beni azarlamayan kalmadınasıl yüzmeye gidermişim cahil yapmazmış yaptığımı 1 buçuk aylık hamile yüzermiymiş. ofisteki yemek yapan abla bile baya bir kızdı bana o kadar uğraştın kaybedersen görürsün dedi köylerinde bir kadın yüzdükten sonra çocuğunu kaybetmiş falan filan . valla canım çok sıkıldı doktora sordum diyorum doktor risk olsaydı yüzme derdi zaten dedim sen doktora ne bakıyorsun diyorlar :) bir doktorun makalesinde okumuştum bebek sağlıklı ise düşme ihtimali %10 bile değil sağlıksız ise vücut onu atmaya çalıştığı için düşük oluyor. çok söylenenleri ciddiye almıyorum ama o kadar çok konuşuldu ki acaba mı dedim düşük olsaydı hemen olurdu değil mi şimdiye kadar? yani yüzmemin üstünden 3 gün geçti düşecek olsaydı düşerdi demi? Allah korusun dua edelim birbirimize inşallah hepimiz bu süreci sağ salim atlatır bebeklerimizi kucağımıza alırız
Canım kantaronu nasıl hazırlıyorsun mümkünse tarif edebilir misin ? Bir de miktar olarak az az mı sürdün ?Hakiki zeytin yağı ve kantaron yağıama ben kantaroncuyum. Kızımda hiç pişik kremi kullanmadım kendi yaptığım kantaron yağını kullandım , diş dönemindeki o ağır pisikleri kantaronla geçirdim hep. Hiç pişik kremsiz geldik bu günlere. Ki eger kız bebekte pişik kremi vajinal yapisiklik yapabiliyor diye doktorum da pişik kremi kullanmayacaksin kantaron kullan dedi. Aklınızda bulunsun. Her bez değişiminde kantaron yağı.
Her mutlu mesajina oyle seviniyorum ki tum hamileliği zor gecenlere acil sifalar versin rabbimTropikal sepetinde kalmamış ama eşim baktı şimdi hepsiburada da varmış 1 kg 145 TL canım 4 tane geldi kıyamıyorum şimdi yemeye neyse 1 kg dah sipariş veririm öyle güzel gidiyor ki dünden beri bulantım olmadı hala da canım nasıl çekiyor hemen al sende canım tadı güzel sulu geldi ben korktum kupkuru sünger gibi gelecek diye ama çyle gelmedi güzel geldi
Akşam ben de icicem kesin bugün ilk defa cıkarttım is yerinde çok kötüydü insallah en yakın zamanda geçerBen kullanıyorum günde 2 kere hatta bazen gaviscon bile alıyorum gün içerisinde ,başka türlü kafamı kaldıramıyorum bulantıdan doktorum endişelenme bebeğe bir zararı olmaz 1,2 hafta içerisinde bırakmayı deneriz demişti .
güzel haberlerini bekliyorum inşallah canımCanım ben de geçen hafta 5+3'te gittim. Haftaya gel kalp atışı demişti. Bu hafta cumaya aldım. 6+5 olacağım. Duyulur diye umuyorum ben de. Haftasıyla uyumlu ise duyuluyormuş, eğer geç döllenme vs yoksa.
beklemek gerçekten çok zor, ben de bir hafta daha nasıl geçecek bilmiyorumBen de pazartesi 6+5te gideceğim. Kafamda hep bu var. Bi aksilik olacak diye aklım çıkıyor. Arada kafamı dağıtıyorum sonra yine aklıma geliyor. İnşallah bi duyalım da rahatlayalım canım
YaaaYok tamamen haklisin bence de geç söylenebilir. Çünkü benim kızım 5 yaşında ve her sabah ağaçlarda yaprak görünce ağlıyorher gün doğsunlar artık kardeşlerime sarılmak istiyorum diyor yapraklar dokulunce de kar ne zaman yagacak diye bekleyecek ne kadar geç söylesen o kadar iyi
Canım benim, hiçbirimiz öğrenerek dogmadik ki. Ben mesela ilk çocuk doğduğunda kucağıma almaya saçını oksamaya korkuyordum bir şey olacak diye. Aaa baktım bir süre sonra o benden daha sağlam tek elle kaldırıp takla attiriyordum resmen.Ya ben napcam bilmiyorum
Çocuk büyültmekle ilgili hiçbir fikrim yok. Yeğenim var sadece o da ben il dışında olduğum için iki ayda bie görüyordum ve ağlayınca abla çocuğuna bak diyip veriyordum.
Çocuk nasıl tutulur nasıl beslenir ne giyer ne alınır hepsi kocaman soru işareti. bi de gittik çocuk yaptık iyi mi allah yardımcımız olsunteşekkür ediyorum bilgi için.
Guzel memelerime catlamadan patlamadan doya doya bakayim
Ay ne güzeelllBenim oğlum zaten çok istiyordu, doktora kalp atışını duymaya beraber gittik
Merak etme canım, ben de 5+6 vajinal ultrason ile duydum kalp atışını.
Çok küçük olduğu için görülmez dedi doktorum, haftaya tekrar kontrolüm var 8+6 da inşallah sağlıklıdır
Ben de pazartesi 6+5te gideceğim. Kafamda hep bu var. Bi aksilik olacak diye aklım çıkıyor. Arada kafamı dağıtıyorum sonra yine aklıma geliyor. İnşallah bi duyalım da rahatlayalım canım
Çok teşekkürler kızlargüzel haberlerini bekliyorum inşallah canım
Mwrsinliyim ailem orda ben eşimin gorevinden dolayı Osmaniye'deyim sezin hanm perinatolog mu acabaHayırlı haberler veraaa mersindemisin sen? Ben de Mersin'de yaşıyorum. Geçen hafta bana da bi doktor dış gebelik teşhisi koydu kürtaja alıyordu ertesi gün. Hemen Sezin Özyurt a gittim, çok şükür o rahatlattı beni kesemizi gösterdi. Çok iyi, bilgili ve çok rahatlatan sevecen bi doktor şiddetle tavsiye ederim
Ben de yukarılarda 2 kız 1 erkek tahmin etmiştim. Sonucu merakla bekliyorumYaaaKalbim erir.. Maşallah kuzuyaa Çocuklara hiç dayanamıyorum.. Hepsi çok çok mutlu olsunlar Allah'ım inşallah Ay bir de 3 kardeş birden Bir arkadaşım tek kızı üzerine ikizlerinin 2si de kız oldu. 3 kız annesi Sizin de sanki 2 kız 1 erkek olacak gibi :) Hadi oğlana da erkek kardeş olsun 1 kız 2 erkek de olur hihiihi Hepsi aynı olmaz bence yaa... Baya bir düşük ihtimal ama kimbilir :)
Ya sorma gün sayıyorum resmen. Arada gitmemek için kendimi zor tutuyorum ama gitmeyeceğim kararlıyımbeklemek gerçekten çok zor, ben de bir hafta daha nasıl geçecek bilmiyorum
Tabi canım bu gibi durumlarda doktorun dediği ve çocuğun durumu önemli . Benim kızım kusmadı kussaydi bende ara verirdim muhtemelen ama kusmayinca acıya acıya devam ettim sürece. Zaten emmeyi öğrenince düzeliyor memeler ya, birde o süreçte ne iyi gelir vs hepsini öğrendik acı tecrübeyleBende ağlıyordum emzirirken ayaklarımı yere vura vura emziriyordun meme ucu kopacak gibiydi neredeyse her emzirmede çocuk kan kusuyordu midesi bulanıyordu resmen çocuğa göz göre göre işkence yapamazdım doktor zaten emzirmemi istemedi sağ dedi. Yoksa çocuk her emzirmeden sonra şakır şakır kusuyordu. Yapacak bişi yok tek emzirmeyen ben değilim ya dünya da olmayacağı varmış çok uğraştım otomatik sağma makinası aldım ben sağdıkça bi baktım sütüm nar suyu gibi geliyordu. Dedim bu çocuğa ben bunu nasıl yapmışım yazık iyi ki de bırakmış haklı çocuğun midesi bulanmakta inşalalh bunda bu sefer yaşamam böyle bişeyi canım
Ay maşallahHayırlısı olsun benimde şu an bir aksilik olmazsa 3 kalp atışı duyduk ama perinatolog a gidip gitmeme konusunda kararsız kaldım
teşekkür ederim canım benim düşük enerjim yükseldi bugün sayenizdeZaten yeterince korku ve endişlerle geçiriyoruz hamileliğimizi kayıplar yüzünden. Kimsenin bizi dibe çekmeye hakkı yok, izin verme. Gerekirse kimseye bişey anlatma. Her şey çok güzel olacak
Ay çok sevindim canımBenimde ayvalarım geldi gelir gelmez bşr tanesini soyup yedim öyle güzel geldiği anlatamam demekki boşuna çekmemiş canım normalde herşeyi geri çıkartan ben bunu çıkartmadım :)))
Hayır değil ama özellikle perinatolog diyorsan ve ücretini fazla bulmazsan prof. var Filiz Çayan. Daha önce üniversitedeki, şimdi özel kliniği var.Mwrsinliyim ailem orda ben eşimin gorevinden dolayı Osmaniye'deyim sezin hanm perinatolog mu acaba
teşekkür ederim canım benim inşallah hayırlısıyla atlatırız bu süreciÖncelikle dr zaten söylemiş sorun olmayacağını ki çoğu zorlamadan öneriyor. Yakınlarının soylediklerine bakılırsa o yakınlarına biraz mesafeli ol çünkü çok düşünseler sni korkutacak tedirgin edecek şeyler söylemezler icleri el vermez. Ama çaycı bile ağzını açıp sni korkutacak seyler söylüyor ne demek düşerse görüşsün bardak mi bu düşünce kırılmasından ders alasın. Sn icini ferah tut. Örnek de vereyim ben spora gidiyordum ya varsa hamileysem diye 2 gun zorlamadim yürüdüm dambıl falan kaldirdim ama sonra zaten olmuyo bu ayda olmaz dedim cok tempolu kostum agir hareket yaptim makinelerle bacaklarimi gerdim falan ama cok şükür suan bisey yok. Yaklasik 8.haftadayim. sende de yüzmeden dolayi birsey olmaz zaten snn yazdığın gibi sagliksizsa o bi sekilde bırakır ama saglikliysa ne yapsan yap tutunuriçini ferah tut saglikla kucaklayalim insallah
Ay bende bir dönem ağlaya ağlaya emzirmiştim. Kabuk bağlayıp kanıyordu.. Oyy.. ne fenaydı ya.. Bana da tahin yağı iyi gelmişti. Tahin durunca üzerinde yağ birikir ya. Onu sürüp üzerine streç kapatıyordum sonraki emzirmeye kadar. Çok şükür düzelmişti ya onunla. Şimdi daha erken davranırım artık.Tabi canım bu gibi durumlarda doktorun dediği ve çocuğun durumu önemli . Benim kızım kusmadı kussaydi bende ara verirdim muhtemelen ama kusmayinca acıya acıya devam ettim sürece. Zaten emmeyi öğrenince düzeliyor memeler ya, birde o süreçte ne iyi gelir vs hepsini öğrendik acı tecrübeylebenimde tek korkum o yara durumu şuan. Ama emzirme konusunda daha tecrubeliyiz belki tekrar olmaz diyorum..
Hahaha arsızlığın daniskası bize ağlama nedir ya. Bosver kuzum çevrendeki insanları tanımış oldun bu vesile ile. Arana güzel bir mesafe koy hepsine. Böyle düşünen insanlar seni hayatta hep geri çeker zaten. O yüzden bosver kendine keyfine bak.teşekkür ederim :) içim rahattı fazlasıyla ama o kadar çok üstüme gelindi ki canım sıkıldı . ama şuan tekrar içim rahatladı:) ben çok susturdum ama bu sefer farklı yoldan geliyorlar kaybedersen bize ağlama dedi ya yüzüme bakarak utanmadan. nutkum tutuldu terbiyesizliğe... stres yapmak istemiyorum takmamaya çalışıyorum kendimi iyi hissediyorum rahatım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?