2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Yeşil akıntı iltihap demek mutlaka söyleyin drunuza sarı beyaz ve açık renkler olması lazim yeşil akıntı da sarıya kaçan yeşil oluyor bazen acaba öyle mi ne zaman yaptirdiniz testlerinizi bir sorun yinede

Canım vajinal enfeksiyon olmuş olabilirsin. Progestan kullanırken o bölge enfeksiyon kapmıştır büyük ihtimalle onu ihmal etme doktoruna göster muhakkak. Enfeksiyon çok tehlikeli doğumu (düşüğü) tetikler.

Anladım canım sağlık ocağı hepsini yapmıyor dediler bide ozeldeki Dr bakarmi diye tereddütte kaldım sağlık ocağı kaydı için randevu alıp mi gidiliyor yoksa hemşireye mi direk gidim
Direkt hemşireye gideceksin kuzum. Hatta sor kendi aile hekiminin ebesi kim diye? Gebelik kaydı yaptırıcam dersen zaten onlar gereken bütün testleri yapmak isteyecekler. Olmayanları özelde yaptırırsın, yazık çok para tutar yoksa. Özelde bütün doktorlar kabul eder merak etme

Doğrudur canm yeni ev aldık elimiz okadar sıkışık ki özelde yapmak istemiyorum ama mecbur kalırsam yapcam önce bı sağlık ocağına gidince bakım orada hangilerini yapcak
Bende aynı durumdayım Allah'ım yardımcımız olsun

Peki tahlilleri kim yazıyor doktor yazması gerekmiyor mu hemşire mi yapıyor biliyor
Ben tahlilleri çalıştığım hastanede yaptirmistim. Doktor yeni yaptirmissin bir ay sonra gel ikili test sonucunu da getir tekrar tahlil isteyelim dedi. Doktorun yanına giriyorsunuz ama işlemleri hep hemşire anlatıyor. Umarım hemşireniz Iyidir.

Bi de söyle bir şey var. Gebelik takibi sağlık ocağı için önemli atlarlar eksik bir şey yaparlarsa başları belaya giriyor. O yüzden ilgilenirler bayaa merak etmeyin.

Saglik ocakları da randevulu mu calisiyo? Ben hiç randevu almiyorum gidip sıra alıyorum ki çok kalabalık olmuyor zaten çok yakın 2 3 tane sağlık ocağı var bölgede o yüzden sanırım
Evet canım normalde randevu istiyorlar özellikle büyük şehirlerde. Bu pandemiden sonra daha çok istemeye başladılar

Yeşil akıntı iltihap demek mutlaka söyleyin drunuza sarı beyaz ve açık renkler olması lazim yeşil akıntı da sarıya kaçan yeşil oluyor bazen acaba öyle mi ne zaman yaptirdiniz testlerinizi bir sorun yinede
Tam tarih hatırlamıyorum ama 1-2 hafta önce yaptırdım

Ay Allah korusun. Tamam canım gideceğim

Kızlar günaydın :) 7+2 olan annemiz var mi aramızda? Belki süreci birlikte ilerletiriz :)
Bir de deneyimli annelere bir sey danışmak istiyorum. Saçlarınızı en erken ne zaman boyattiniz ? Doktorum ilk trimesterda önermiyorum dedi ama kardeşimin düğünü var ağustos sonunda hemen hemen 11 haftanın üzerinde oluyoruz. Kararsizim net bir bilgi paylaşabilecek kimse var mı ?

Xcanim benim dr hicbir seye izin vermedi..ama kardesimin dr dogal urunle boyatti saclarini

Bulantı ilacı su icemedigm için cikaryrdm. O durumlarda tek çare hastaneye yatmakti. Doktor o zaman ilacı serumla veriyordu aklında olsun canım inşallah senin 9 ay sürmez.
Evet hergün serum takılıyor bana da canım su dahi içemediğim için doktorum serum yazdı hergün taktır düzenleme kadar dedi. Allah yardımcmız olsun

Arkadaslar mhrs indirin cep e oyle cikiyor randevu ..bende bulamiyordum..randevusuz artik bakmiyorlar dr yonlendiriyor..eger ki hemsireniz iyiyse super ..benim ki hep aradi sordu takip etti sagolsun.ama 3 tane saglik ocagi degistirmistim .cep numarasi falan var .

Allah yardımcın olsun çok ağır süreç hele yalnız kalmak çok kötü. Allahtan annem ve kız kardeşlerim birbirimize yakın oturuyoruz hep. En uzağımızla aramızda 15 dk var arabayla bulantılarım geçsin her işimi kendim yapayım insan kendi evini de çok özlüyor ama

Kızlar sağlık ocağında kayıt yapmak ve gebelik testleri yaptırmak için aile hekimine randevu gerekli mi yoksa direk gidilip yaptırılıyormu sizler nasıl yaptınız randevular dolu bulamıyorum
Canım ben randevu alarak gitmiştim ama gerek yokmuş zaten bizim işimiz hemşireyle olduğu için direk ben ebeye geldim hamileyim derseniz yardımcı oluyorlar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…