• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Şimdi gittiğim devlette ama daha önceki doktorum özelde Ağustos 15 inden sonra ona devam etcem inşallah gitmeden tahlilleri yapsammi diye düşündüm
Ben gitmeden kan tahlilleri istemişlerdi diğer gittiğim doktor, bu doktorum eksik olanları istedi yine yaptırdım değişen bir şey olmadı :)

Ben sadece toparliyirum oda bana işkence gibi geliyor bulantilardan bişey yapamıyorum deterjan da eşim WC leri yıkıyor çamaşır suyuyla yerleri iki haftadır silemedik Allah'tan deterjan kokusu beni rahatsız etmiyor ama yapamıyorum galiba ayda bir büyük temizlik haftada bir de günlük sil supur ütü işine yardımcı alcam kendimi toparlayana kadar eşim aşçı uzun saatler çalışıyor böyle idare etcez
Aynı bizde ki durum canım 2haftadır yerler silinmedi 🙈 bende deterjan kokusundan bunalmıyorum. Elektrikli süpürgeyide eşime yaptırıyorum ama sıkılıyor bir salonu yapıyor bir mutfak diğer yerler kaloyor 😞 yardımcı bulmakta zor istanbulda 450 olmus temizlik 🫤

Anladım canım benim Dr 600 TL muayenesi bu zamnda çok para ama mecbur gidicem en iyisi bu hafta sağlık ocağında yaptırım söylerim görmek isterse gösteririm eksik olan varsa mecbur yapicam Allah'ım yaa oğlumda iki haftada bir giderdim hastaneye şimdi o kadar pahalı ki iki ayda bir özele ayda bir de devlete gitmeyi düşünüyorum
Ben de geçen gittim muayene oldum ve iki tüp kan aldı 1600 TL tuttu 2 hafta sonrasına da gün verdi kontrole. İnsan diyor şehir hastanesinde git gün al takibini yaptır. Aman ne bileyim yaa.

Ben bıraktım temizlik yapmayı zaten halim yok işten gelince küt yatıyorum. Çamaşır suyu kullanmayı çok severim bol bol başın dönene kadar ama öğrendiğimden beri bir ya da iki defa kullandım. Yemek de yapmıyorum koku hassasiyetim var.
Hepimiz aynıyız bu sürecte 🙏🏼 Yemek bende yapamıyorum kusmasamda çok kötü yapıyor beni. Çamaşır suyunu bugun baya kullandım sonra banyodan çıktım aklıma dank etti :( alışmışım onsuz nasıl olucak bilmem 😁

C
Evimi özledim bulantılarım çok kötü yatalak gibi oldum annemde kaldım 1,5 hafta şimdide kız kardeşime geçtim bulantılarım en aza inene kadar evde bakacak kimsem yok. Ayakta zor duruyorum çok moralim bozuk bakıyorum çoğu arkadaşımın hafif bulantıları oluyor o da arada kimisi belirti yaşamıyor bir de bize bak yataktan kalkınca midem bulanıyor her gün çıkarıyorum su bile içemiyorum hergün serrım yazıyor doktorum artık iyi olmak iyi hissetmek istiyorum gerçekten hayattan soğudum
Canım seninki zormuş baya 😞 Bende de daha o kadar kötülenme olmadı çok tedirginim bende olursam kim bakacak diye. Ailemde uzakta eşim bakacak mecbur. Bol bol dinlen üzülme bugünlerde geçicek 3aydan sonra sıkıntı kalmıyormuş vucut alışıyor hamileliğe

Hepimiz aynıyız bu sürecte 🙏🏼 Yemek bende yapamıyorum kusmasamda çok kötü yapıyor beni. Çamaşır suyunu bugun baya kullandım sonra banyodan çıktım aklıma dank etti :KK43: alışmışım onsuz nasıl olucak bilmem 😁
Ben direk eşimi çağırıyorum bu çamaşır suyu zararlı şunu yapar mısın diye normalde çamaşır suyuna el sürmeyen adam çocuğa zarar gelmesin yeterki diye herşeyi yapıyor ahh ahhh

Aynı bizde ki durum canım 2haftadır yerler silinmedi 🙈 bende deterjan kokusundan bunalmıyorum. Elektrikli süpürgeyide eşime yaptırıyorum ama sıkılıyor bir salonu yapıyor bir mutfak diğer yerler kaloyor 😞 yardımcı bulmakta zor istanbulda 450 olmus temizlik 🫤
Canm benm arkadasimn tanıdığı var 300 e gelecek ayda bir haftada bir günlük sil supur içinde istiyordum ama özel hastane fiyatlarını duyunca şok oldum oyuzden şimdilik ayda bir gelcek yardımcı yemeklerinde eşim müsait oldukça yapcak akşamdan yada iş yerinden getirecek

Canm benm arkadasimn tanıdığı var 300 e gelecek ayda bir haftada bir günlük sil supur içinde istiyordum ama özel hastane fiyatlarını duyunca şok oldum oyuzden şimdilik ayda bir gelcek yardımcı yemeklerinde eşim müsait oldukça yapcak akşamdan yada iş yerinden getirecek
İyi bulmuşsun valla yada bir yaptırsın genel temizliğini sonra hafif hafif toparlarsın. Aynen yemekte pratik şeyler yapıcaz artık. Ben çok sulu yemek falan yiyemiyorum bu ara kokuyor gibi geliyor ☹️
Evet hastaneler fena valla temmuz ayında sıkı zam yaptı butun doktorlar hastaneler o da bize denk geldi

😯😯yok anamm kalsın ne kadar pahalı ya bide iki hafta sonraki kontrol ücretlimi ücretsiz mi
Ben de geçen gittim muayene oldum ve iki tüp kan aldı 1600 TL tuttu 2 hafta sonrasına da gün verdi kontrole. İnsan diyor şehir hastanesinde git gün al takibini yaptır. Aman ne bileyim yaa.

İyi bulmuşsun valla yada bir yaptırsın genel temizliğini sonra hafif hafif toparlarsın. Aynen yemekte pratik şeyler yapıcaz artık. Ben çok sulu yemek falan yiyemiyorum bu ara kokuyor gibi geliyor ☹️
Evet hastaneler fena valla temmuz ayında sıkı zam yaptı butun doktorlar hastaneler o da bize denk geldi
Evet canm aynı kişi bizim binaya komşuma 600 e geliyor + 50 TL yol ücreti alıyor arkadaşım sağolsun ayarladı hergun bir ev temizlediğini düşünsek valla zenginler benm gunluk kazancımin iki katı neredeyse

Sulu yemeği bende yiyemiyorum bu ara pilav ve sade makarna çok az yiyebiliyorum bide karpuz bu üçlü arasındayım hep

Kızlar temizlik vs nasıl yapıyorsunuz. Ben hiç makina vileda falan yapmıyorum. Çamaşır ve mutfak işleri sadece 😞 Diğer işleri yapsam bir sorun olur diye korkuyorum.. birde çamaşır deterjanı kullanımı nasıl sizde malum ben bol bol kullanıyorum 🙈🙈
Bence robot supurge almanin tam vakti buyuk rahatlik 👍 diger isleri de bolerek yapiyorum kendimi iyi hissedince

Canm gidicem derken randevu ordanmi alınıyor ben MHRS den sanıyordum
Hayır kuzum işte mhrsde randevu çıkmıyor ben de gidicem direkt hamilelere öncelik tanınıyormuş bakar doktor heralde şansımı deneyeceğim napıyım randevu yok 😬

Kızlar bi kaç gündür yeşilimsi akıntılarım ve vajinamda yanma hissi var. Ama idrar yaparken yanmıyor yani sistit gibi bişey değil. Daha yeni bütün kan ve idrar tahlillerimi yaptırdım doktorum baktı enfeksiyon vs. olsa söylerdi ilaç falan yazardı dimi? Progestan fitil olarak kullanıyorum ondan kaynaklanıyor olabilir mi?

Saglik ocakları da randevulu mu calisiyo? Ben hiç randevu almiyorum gidip sıra alıyorum ki çok kalabalık olmuyor zaten çok yakın 2 3 tane sağlık ocağı var bölgede o yüzden sanırım
Ben de randevu bulamıyorum ya ama sanırım hamilelere öncelik varmış pazartesi gidicem ben de

Kızlar bişey sorcam drnuz hiç tahlil yaptımi size daha önce kalp atışını duyunca tahlil istiyordu ama bu sefer istemedi bide özele gidenler malum orda tahlil yaptırmak çok pahalı nasıl yapıyorsunuz geçen biyerde okumuştum devlette yapıp özele gösteriyorlarmis öyle yapsak Dr bakarmiki
İlk gebeliğimde hep öyle yaptım özeldeki doktorum hiç bişey demedi. Kendisi de önceden devletteydi sonradan özele geçti belki de ondan bilemiyorum. Geçen hafta keseyi devlette görür görmez doktorum tahlil istedi 7 tüp falan kan verdim 15 gün sonra çıkara dediler sonucu. 12 haftadan sonra da ara ara özele gitmeyi düşünüyorum ama finali devlette yapmayı düşünüyorum.

Kızlar sağlık ocağında kayıt yapmak ve gebelik testleri yaptırmak için aile hekimine randevu gerekli mi yoksa direk gidilip yaptırılıyormu sizler nasıl yaptınız randevular dolu bulamıyorum
Ben kayıt falan hiç bişey yapmadım. Diğer gebeliklerimde de yaptırmadım. Hatta kimyasal olduğum zaman bile sisteme hamile olarak düştüğüm için sağlık bakanlığından hemen aradılar. Onlar sistemde görüyor kendileri arıyor zaten o yüzden pek umursamıyorum :)

Back