2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Nst yi ben de hiç sevmedim. Nedense çok stres oluyordum bir de 2 defa baglayamadi beni kalp atışı falan görünmedi monitörde aşırı panik stres olmuştum 😐 sezeryan olsan bile kendi sancini beklemek riskli mi oluyor ikinci olduğu için? Ben de planli olsun hiç istememistim ama nasip 🥲

Aaa aliyim o zaman kizlar 270 lira civari bi fiyat gördüm internette eczaneye sorayim bakayim ne diyecek

Mart görünümlü Şubat anneleri olsun bence 😅
Oglum da ayni.doktordu sormustum beklesek kendi gelse kanala girince sezeryan zor geciyor demisti. Artik ne kadar dogru bilmiyorum. Ya Nst bekle.bekle sikici oluyor stresten.ziyade😁

Maşallah 🧿 canım senin küçük adam iyi büyümüş🐣🥰🧿 senin tarih de belli oldu artık darısı bize bakalım neler olacak 🙄😅🤣
Bende şaşkınım canım, 1 haftada 450 grm almış görünüyor 🙄 doktor normal doğum beklesek düşünürdüm baya dedi iri olduğu için 🙈
Ya masallah tosuncuk annesi bu 😂😂 sağlıkla gelsin inşallah 🙏🏻
Tam tosun daha 1 hafta daha kilo alsa oooo...
Ohh maşallah tosuncuğa 🧿 sağlıkla gelsin. Yalnız tarih çok iyi 🤤
Beklerse iyi tabi de beklememe ihtimali de var canım 🤭🤭🤭
Kızlar ben doğum yaptım, em kısa sürede detayları yazarım inşallah

24.02.2033 saat 14.42
1365 gr ve 50 cm boy
Normal Doğum
Hayırlısı olsun canım 🧿🧿 sağlıkla büyüsün 💕

Nst yi ben de hiç sevmedim. Nedense çok stres oluyordum bir de 2 defa baglayamadi beni kalp atışı falan görünmedi monitörde aşırı panik stres olmuştum 😐 sezeryan olsan bile kendi sancini beklemek riskli mi oluyor ikinci olduğu için? Ben de planli olsun hiç istememistim ama nasip 🥲

Aaa aliyim o zaman kizlar 270 lira civari bi fiyat gördüm internette eczaneye sorayim bakayim ne diyecek

Mart görünümlü Şubat anneleri olsun bence 😅
Bence al canım kremi bende çok işe yaradı yani dikiş izi kalmadı hiç. Bende sezeryan olcam bana da verir kesin alırım

Bende hayırlısıyla aldım bebeğimi kucağıma ikimizde iyiyiz ama benim ilk sezeryanla ara 1yil 8 ay yakın olduğu için herhalde bu kez daha çok ağrım var ilkinde daha hafif geçmişti .Darısı hepimizin başına inşaallah güzel.dilekleriniz için çok teşekkür ederim aynı ayrı hepinize

Eklentiler

• IMG_20230224_150752.jpg
    IMG_20230224_150752.jpg
    57,5 KB · Görüntüleme: 79
Bende şaşkınım canım, 1 haftada 450 grm almış görünüyor 🙄 doktor normal doğum beklesek düşünürdüm baya dedi iri olduğu için 🙈

Tam tosun daha 1 hafta daha kilo alsa oooo...

Beklerse iyi tabi de beklememe ihtimali de var canım 🤭🤭🤭

Hayırlısı olsun canım 🧿🧿 sağlıkla büyüsün 💕
Snn ki bekler baksana ne zamandır ha geldi ha gelecek diyoduk 😂

Sen de mi sezeryanla olacaksin.
Karın gelişimi geriden geldiği için haftaya doğum olabilir dedi . Suni sancıyla normal deneyebiliriz ama riskli olabilir o riske girmemek için direkt sezeryanla olsun dedim ama bı yandan da suni sanciyi denesem mi diyorum. Pazartesi kontrole gidicem bakalım ne olacak

Bende hayırlısıyla aldım bebeğimi kucağıma ikimizde iyiyiz ama benim ilk sezeryanla ara 1yil 8 ay yakın olduğu için herhalde bu kez daha çok ağrım var ilkinde daha hafif geçmişti .Darısı hepimizin başına inşaallah güzel.dilekleriniz için çok teşekkür ederim aynı ayrı hepinize
Ohh sira sira dogum haberleri aldikca insanin baya hosuna gidiyor. Gozunuz aydin😍

Gözün aydın canım sağlıkla büyüsün 🧿🤲

Sağlıcakla büyüsün canım şansı bahtı güzel olsun 😍

Karın gelişimi geriden geldiği için haftaya doğum olabilir dedi . Suni sancıyla normal deneyebiliriz ama riskli olabilir o riske girmemek için direkt sezeryanla olsun dedim ama bı yandan da suni sanciyi denesem mi diyorum. Pazartesi kontrole gidicem bakalım ne olacak
Karin gelisimi ne kadar geride. Ben hic bilmiyordum kilodan.ziyade karin gelisimi mi önemseniyor acaba

Ne güzel yine doğum yapan arkadaşlar olmuş😍 mart anneleri şubat anneleri gibi olmuş😇
Doğum yapan minnoş anneler hepinizin gözü aydın❤️ Rabbim evlatlarınıza ve sizlere sağlık sıhhat versin inşaAllah🥰🤲🏻
Hepinizi tek tek alıntılayamadım 50-60 sayfa civarı birikmişti hızlı hızlı okumaya çalıştım😄

Taşınma aşamasında annelerle ilgili sorduğum soruya cevap veren arkadaşlarımada çok teşekkür ediyorum hepsini tek tek okudum inşaAllah lohusalıkta ikisiylede baş edebilirim🙈

Taşınma işi ve annelerle ilgili problemlerden dolayı çok stres yaptım galiba ve dudaklarım silikonlu gibi şişmiş durumda 3 tane uçuğum var ve yara çatlak dolu, konuşmakta ve yemek yemekte çok zorlanıyorum.
Bu uçukların bebeğe zararı olur mu acaba enfeksiyon vs durumu oluyo mudur kafama çok takıldı, 4 gün oldu geçmedi hala, çenem de de çıkacak gibi duruyor😕
Ben de hala çalıştığım için yetişemiyorum muhabbetlere sonradan okuya okuya geliyorum. 😊

Benim de az kaldı Martın başında taşınıyoruz. İşten sonra evde koli yapmaya çok üşeniyorum. İşler gözümde inanılmaz büyüyor. 😞 Stres yapmadan taşınabilirim umarım.

Yeni evlerimizde bebişlerimizle güzel güzel otururuz yakında. 🥹

Bana burda hep özelde doğuranlar son dakikaya kadar hep normal doğum diye gittik ama sezaryen olduk dediler. Diş teli tedavisi görüyorum dişcim bile aynisini dedi iyice kafam karisti. Bana da hep normal dedi doktor ama belli de olmazmis tabi son dakikaya kadar. Belki de doktorla alakalidir dediğin gibi. Ben de mecbur kalmadikca keyfi sezaryen olmak istemiyorum büyük konuşmak istemiyorum ama 🫣

Sezaryen oranlarında Türkiye OECD ülkeleri arasında ilk sırada. Bu oran özel hastanelerde iyice artıyor. %70 oranla sezaryen yapılan hastaneler varmış. Özel hastanelerde oranın artması doktorların hiçbir olumsuzluk ihtimalini istememesinden kaynaklı. Onlar da haklı çünkü herhangi bir aksilik çıkarsa insanlar doktor ihmali olduğunu düşünüyor. Ameliyat doktor için çok daha kontrollü bir işlem. Bir de saatini belirleme olayı var. Kendi doktoruyla doğum yapmak istiyor insanlar özelde doğal olarak, e bütün kadınlar normal doğum yapsa doktorun gecesi gündüzü, tatili kalmaz.

Bir de genel olarak herkes sezaryen doğum yaptıkça insanlar fikri çok daha benimsiyor. Ben bile mesela en başta normal olur umarım derken burada sezaryen olup bebeğine daha kontrollü kavuşan anneleri gördükçe, ben de mi sezaryen olsam diye düşünürken buluyorum kendimi.

Bakalım umarım sağlıklı bir şekilde bebeklerimize kavuşuruz ama Türkiye’deki oranlar dünyanın geri kalanına bakınca hiç normal değil.

Eklentiler

• F99AA3FD-5F26-4A23-BB65-E81B4B820EE4.png
    F99AA3FD-5F26-4A23-BB65-E81B4B820EE4.png
    101,3 KB · Görüntüleme: 72
Kızlar ben doğum yaptım, em kısa sürede detayları yazarım inşallah

24.02.2033 saat 14.42
1365 gr ve 50 cm boy
Normal Doğum
Hadi gözün aydın. Bebeğin kilosu çok az gibi geldi ama her şey yolundadır umarım. Birlikte uzun mutlu ömürler. 😊

X