2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar ben doktorlarımızın hakkını yemeyelim derim. Kişilik bozukluğu her meslekten insanda olabilir. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın. Doktor konusunda da öyle. Ama bu genelleme yapmayı gerektirmez. Hamile olduğumuz için hassas olabiliyoruz. Sen de kızmakta haklısın ama doktorlarımız çok kıymetli. Yıllarca devlet hastanelerine gittim pek fazla özele gitmiyorum. Hastanın müşteri olarak görülmesi bana daha kötü geliyor. Tabiki özeldeki doktorlara da çok saygım var. Herkesin tercihi farklı olabilir. Ben devlet hastanelerini daha iyi buluyorum. Genelde de memnun kaldım şimdiye kadar. Dediğim gibi şans meselesi biraz da. Hepimizin karşısına iyi doktorlar çıkar umarım. Üçüz konusunda da sonuna kadar arkandayım. Kafana takma hiç modun düşmesin. Tanıdığım var üçüzü olan. İki oğlu bi kızı var çocuklar 12 yaşında şu an ve çok sağlıklılar. Sen de başaracaksın merak etme. Bebeklerin büyüdüğünde ne kadar şanslıymışım diyeceksin. Olumsuz şeyler duyduğunda takılma sakın

O nasıl iştir öyle ya. Ne demek birini alalım. Rabbim öyle nasip etmiş kesinlikle aldırma derim ben gerekirse hiç devlet hastanesiyle işin olmasın ama o cana kıyma

Kızlar ya ben gebeliğimi sağlık ocağına bildirmedim henüz. Gidip ne demem lazım onu da bilmiyorum. Giden var mı ne gibi işlemler uyguluyorlar?
Ben de gitmedim benim mi gitmem gerek, onlar mı arıyor acaba
D vitamini benimde düşük çıktı canım damla verdi doktorum

Ne zaman ararlar acaba, özel hastaneye gideli 1 hafta oldu bugün
Geçmiş olsun canım,
Aynı yerde yapılmalıydı canım, makineler cok fark ediyor

Arkadaşlar... Ben az önce çiğ hindi sosis yedim. Sonra birden aklıma geldi yememem gerektiği... Normal paketli sosisten bir tane aldım ve pişirmeden yedim. Korktum birden.
Afiyet olsun, olan olmuş artık canım ilk zamanlarda bende yemiştim böyle hapur hupur. Tekrarı olmaması için dikkatli olmamız gerekiyor, arada böyle şeyler oluyor malesef. Ben şahsen bor şey olacağını düşünmüyorum 1 kereden yine de kendinizi takip edin ektram bir durum olunca doktorunuza sorarsınız.

Kızlar ya ben gebeliğimi sağlık ocağına bildirmedim henüz. Gidip ne demem lazım onu da bilmiyorum. Giden var mı ne gibi işlemler uyguluyorlar?
Onlar seni arayacaklar canım merak etme. Tetanoz aşılarım falan olacak haber verecekler onlar

Sağlık ocağı kendi arıyor canım aşı zamanın gelince onlar da kendi çapında takip yapıyor

Benim de sat 8 haziran aramızda birer gün var ne güzel, ben 6+6 bugün itibariyle

Bende aynı fikirdeyim, meslekle sınırlamamak gerekiyor bencede. Kişilik meselesi.
Devlet hastanesinde de özel hastanede de çok kıymetli doktorlarımız var. İnsan ilişkileri kuvveli ve halden anlayan. Sizin karşılaştığınız gibi bazıları çıkıyor işte aradan. Hep diyorum doktorların eline düşmeyelim ama onlarsız da kalmayalım. Çünkü mutlaka bır gün ihtiyacımız oluyor ve şuan da da en ihtiyacımız olduğu dönemdeyiz, en ufak bir sorunda kapılarını çalıyoruz işte. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın....

Ben de gitmedim benim mi gitmem gerek, onlar mı arıyor acaba
Canım kimisini sağlık ocağı aramis, sistemlerine gebelik bilginiz düştüyse ararlar, mesela beni aramadilar ben bu gün gittim sisteme islettim gebeliği, form doldurduk adres telefon sağlık bilgileri vs. Artık kontrollerde onlar arayacaklar. Sağlık ocağına gitmeden önce kalp atisi duyulmasını istiyorlar, bilginiz olsun.

Valla ilginç değişik 12.haftaya kadar kalp atışı duyulsun bebek görünsün rahata Ersin gebeler öyle gelsin mi düşen düşsün geri kalan devam etsin gibi hakinda hayırlısı olsun insallah

O kısmını bende tam anlamadım ama çok yoğunlar belki de düşük riski ortadan kalkınca bakmak istiyorlardır. Benim özemdeki doktorum iyi zaten sadece perinatolog da takip etsin dediği için çapaya gitmem gerekiyor benim. Doğumu da kendi doktorumla yapmak istiyorum çok iyi ve vicdanlı bir insan

Yok ama insan bir an duyunca kötü hissediyor morali bozuluyor şimdi daha iyiyim ve takmıyorum kendi doktorum da onların prosedürü olabilir söylemek zorunda olabilir takma kafana dedi bende bıraktım gitti
Çapa çok net konuşuyor 2 3 hafta kaldı zaten 12. Hafta giderim artık onu da beklerim sorun olmaz

Gerçekten bazı doktorlar bazı şeyleri hakediyor. Ne kadar ayıp ya. Hiç üzülmeyin Allah bebeklerinize ve size sağlık versin

Teşekkür ederim yine de başına kötü bir şey gelsin istemem ama insan sinirlenmeden morali bozulmadan edemiyor böyle şeyler duyunca Allah hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Devlet üçüz bebek olayını desteklemiyormus ya , şu adamı bi şikayet etsene tatlım bakalım gerçekten desteklemiyorlarmis mi.

Valla aynen öyle dedi Çapaya gidince de sorcam desteklemiyor musunuz diye

Çok üzücü bu nasıl birşey ilk defa duyuyorum

Ben üçüzler grubunda görmüştüm böyle şeyler ama riskli dedikleri durumlar için söylemişler bana bebekler gayet sağlıklı dedi

Yaa genelleme yapmamak da lazım ama ben hep kötü durumla karşılaştım. Hep moral bozukluğu oldu ilk gebeligimde de doğuma gelseydin test yaptırmaya 8. Hafta mi gelinir diye azarlamıştı beni. O zaman tek gitmiştim bir de odadan çıkıp yarim saat ağlamış sonra doktoru şikayet etmiştim. 20 haftalikti baska bir devlet hastanesine mecbur gitmistim o da 2li 3lü 4lü test yaptirmamissin ve kalbi parlıyor cahil insanlar gibi davraniyorsunuz sonra gelip kontrol istiyorsunuz kontrole de gelmeyin o zaman demisti
Kızıma da 1 buçuk yaşında konuşamıyor diye gelişme geriliği var özel eğitime götür bu çocuğu demişti bunlar hep devlet hastanesinde gerçekleşti

Yine de tabi ben başlarına bir sey gelsin istemem en kötüsü için bile. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırın inşallah

Ayy böyle haberler duyunca insan mutlu oluyor gerçekten bende umarım sağlıkla kucağıma alırım

O nasıl iştir öyle ya. Ne demek birini alalım. Rabbim öyle nasip etmiş kesinlikle aldırma derim ben gerekirse hiç devlet hastanesiyle işin olmasın ama o cana kıyma

Yok zaten asla aldırmam ben bir cana kıyamam Allah nasip etmiş ben buna müdahale edemem
Çapa için umudum var biraz daha perinatoloji falan var onlar riskli gebelikleri takip ediyorlar ya insan umut ediyor bir kere de oraya gideyim bakayım inşallah iyi insanlarla karşılaşırım
Zaten her halükarda ben kendi doktorumda yapacağım doğumu doğum öncesi çok para harcamayayım diye doktorum kendisi dedi çapa da takip etsin seni diye. Bana da takma ne derlerse desinler dedi bende sakinlestim biraz daha

Ben de bilmiyorum ki arıyorlarmış galiba

dely Şuna takılıyorum ben, sonuçta adet zamanı hamile kalmadık, son adet tarihi baz alındığı için o kadar hafta yapıyor.. Aslında şu an 4 yada 5. haftadayım kendimce hesabım :) Neyse artık yarın belli olacak, özel sektörde çalışınca izinler sıkıntı oluyor ama artık ilerleyen zamanda mecburen ayrılıp kendimize vakit ayıracağız, henüz çok zorlamıyor bulantı vs çok fazla değil, herkese kolaylık versin Rabbim..

Ayşecim tesadüfen sana denk geldim hayırlı olsun çok sevindim batmalar ağrılar normal, kanama olmadıkça endişe etme kuzum. İleri haftalarda da olacak

Gerçekten şanssızlık olmuş hep senin için. Dediğim gibi ben hep memnun kaldım şimdiye kadar. Takma kafana canım boşver. Duymazdan gelmek lazım bazen. Önemli olan civcivlerin sağlığı

Canim dr a muayene olmak gerekiyo mu saglik ocaginda yoksa direkt gebelik bildirimi yaptigimizda girişteki gorevli mi sisteme ekliyor bilgin var mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…