- 18 Temmuz 2022
- 3.924
- 6.664
- 88
Kızlar ben doktorlarımızın hakkını yemeyelim derim. Kişilik bozukluğu her meslekten insanda olabilir. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın. Doktor konusunda da öyle. Ama bu genelleme yapmayı gerektirmez. Hamile olduğumuz için hassas olabiliyoruz. Sen de kızmakta haklısın ama doktorlarımız çok kıymetli. Yıllarca devlet hastanelerine gittim pek fazla özele gitmiyorum. Hastanın müşteri olarak görülmesi bana daha kötü geliyor. Tabiki özeldeki doktorlara da çok saygım var. Herkesin tercihi farklı olabilir. Ben devlet hastanelerini daha iyi buluyorum. Genelde de memnun kaldım şimdiye kadar. Dediğim gibi şans meselesi biraz da. Hepimizin karşısına iyi doktorlar çıkar umarım. Üçüz konusunda da sonuna kadar arkandayım. Kafana takma hiç modun düşmesin. Tanıdığım var üçüzü olan. İki oğlu bi kızı var çocuklar 12 yaşında şu an ve çok sağlıklılar. Sen de başaracaksın merak etme. Bebeklerin büyüdüğünde ne kadar şanslıymışım diyeceksin. Olumsuz şeyler duyduğunda takılma sakınMerhaba herkese
Bugün devlet hastanesine gittim ve moralim bozuldu. Yani devlet hastanesine gidip de mutlu çıktığım bir günüm olmadi ama yani özemdeki doktorum bile devletten de takip al diyor mecburen gidiyorum umarım Çapa'da da benzer durum yaşamam orada iyi insanlarla karşılaşırım.
Doktor bey amca içeri girdim daha şikayetin ne dedi bende hamileyim üçüz bebeklere dedim burada senin için yeterli imkan yok çapa veya cerrahpasaya git, zaten devlet üçüz bebek olayını desteklemiyorum bebeklerden birini iğneyle alsınlar senden sende rahatlarsın dedi. Ben dedim pardon? Devlet hastaneleri üçüz bebekleri desteklemiyor birinin hayatini sonlandırıp alacaklar diye cevap verdi. Dedim peki buna kim karar veriyor ben izin verdim mi ki kim alıyor çocuğu bana sormadan? Bunun üzerine de git konuş sana da mantıklı gelecek, sen bana neden geldin onu söyle dedi. Dedim kan testleri için çünkü Çapa 12 haftadan önce gebe kontrol etmiyoruz dedi telefonda. Bunun üzerine tamam testleri veriyorum git hepsini yaptır 12. Haftada geç kalma git 14e kadar aldırmanlazım tekini
Hayır aldırmayacağım yani soruyorum sorun var mı yok hepsi iyi elleri kolları hareketli diyor. Neden alınsın o zaman zaten
Iki tanesi 8+6 bir tanesi 8+4 gözüküyor hepsi 9 haftalık gelişimleri oldukça iyiymiş ama ne bir resim ne bir şey sadece mutsuzluk ve olumsuz konuşmalar ile uğurladılar beni Allah'ım sonraki devlet hastanesi serüvenim böyle olmaz inşallah
Çok morali bozuluyor insanin
O nasıl iştir öyle ya. Ne demek birini alalım. Rabbim öyle nasip etmiş kesinlikle aldırma derim ben gerekirse hiç devlet hastanesiyle işin olmasın ama o cana kıymaMerhaba herkese
Bugün devlet hastanesine gittim ve moralim bozuldu. Yani devlet hastanesine gidip de mutlu çıktığım bir günüm olmadi ama yani özemdeki doktorum bile devletten de takip al diyor mecburen gidiyorum umarım Çapa'da da benzer durum yaşamam orada iyi insanlarla karşılaşırım.
Doktor bey amca içeri girdim daha şikayetin ne dedi bende hamileyim üçüz bebeklere dedim burada senin için yeterli imkan yok çapa veya cerrahpasaya git, zaten devlet üçüz bebek olayını desteklemiyorum bebeklerden birini iğneyle alsınlar senden sende rahatlarsın dedi. Ben dedim pardon? Devlet hastaneleri üçüz bebekleri desteklemiyor birinin hayatini sonlandırıp alacaklar diye cevap verdi. Dedim peki buna kim karar veriyor ben izin verdim mi ki kim alıyor çocuğu bana sormadan? Bunun üzerine de git konuş sana da mantıklı gelecek, sen bana neden geldin onu söyle dedi. Dedim kan testleri için çünkü Çapa 12 haftadan önce gebe kontrol etmiyoruz dedi telefonda. Bunun üzerine tamam testleri veriyorum git hepsini yaptır 12. Haftada geç kalma git 14e kadar aldırmanlazım tekini
Hayır aldırmayacağım yani soruyorum sorun var mı yok hepsi iyi elleri kolları hareketli diyor. Neden alınsın o zaman zaten
Iki tanesi 8+6 bir tanesi 8+4 gözüküyor hepsi 9 haftalık gelişimleri oldukça iyiymiş ama ne bir resim ne bir şey sadece mutsuzluk ve olumsuz konuşmalar ile uğurladılar beni Allah'ım sonraki devlet hastanesi serüvenim böyle olmaz inşallah
Çok morali bozuluyor insanin
Ben de gitmedim benim mi gitmem gerek, onlar mı arıyor acabaKızlar ya ben gebeliğimi sağlık ocağına bildirmedim henüz. Gidip ne demem lazım onu da bilmiyorum. Giden var mı ne gibi işlemler uyguluyorlar?
D vitamini benimde düşük çıktı canım damla verdi doktorumHerkese merhaba, ben de 6+1'deyim. Cok şükür. Geçen hafta keseyi gördük. Henüz kalp atışını duymadim. Doktora kadar veremedim açıkçası. Ben de hasimato vardi. Doğrudan endokrine gittim ogrenir ogrenmez. Onunla ilgili ilac kullanıyorum. Bir de folik asit alıyorum. Bunun dışında D vitaminim çok düşük çıktı. Endokrin gunde 5 damla D vit alabilirsin dedi. Ancak kadın dogumcu 12. Haftadan sonra vit. Kullanımına başlıyoruz dedigi icin emin olup kullanamadim. Sizler de var mi böyle bir durum. Neler kullaniyorsunuz?
Ne zaman ararlar acaba, özel hastaneye gideli 1 hafta oldu bugünO zaman senin doktorun sisteme girmişse otomatik sağlık ocağında da gözükür canım. Ben gittim çünkü benim doktorumun özel muayenesine gittim onun sgk ile alakası yok kendi sistemine kaydediyor sadece. Aile hekimlerine poliklinikler özel hastaneler ve devlet bildiri veriyor
Geçmiş olsun canım,Sagol canım sonuçlar çıkmış doktorun yanında çıktım kanama bebekten gelmiyor dedi hiç görmediğim bir aparattı onla baktı alttan çok canım yandıçok korktum alttan muane ile ultrasyonla baktı bide bebek iyi dedi 8+5 günlük dedi sonuç idrar yolu enfeksiyonu ilaç verdi tek kullanımlık
Aynı yerde yapılmalıydı canım, makineler cok fark ediyorTatlım 3 gün var arada. Cuma günü hastanede yaptırdım. Pazartesi sağlık ocağında. Bi ihtimal farklılık olabilir mi diye o umuda tutunuyorum şu anda. Umarım hastanede yine yüksek çıkar, umarım referans farklılığıdır
Afiyet olsun, olan olmuş artık canımArkadaşlar... Ben az önce çiğ hindi sosis yedim. Sonra birden aklıma geldi yememem gerektiği... Normal paketli sosisten bir tane aldım ve pişirmeden yedim. Korktum birden.
Onlar seni arayacaklar canım merak etme. Tetanoz aşılarım falan olacak haber verecekler onlarKızlar ya ben gebeliğimi sağlık ocağına bildirmedim henüz. Gidip ne demem lazım onu da bilmiyorum. Giden var mı ne gibi işlemler uyguluyorlar?
Sağlık ocağı kendi arıyor canım aşı zamanın gelince onlar da kendi çapında takip yapıyorBen de gitmedim benim mi gitmem gerek, onlar mı arıyor acaba
D vitamini benimde düşük çıktı canım damla verdi doktorum
Ne zaman ararlar acaba, özel hastaneye gideli 1 hafta oldu bugün
Geçmiş olsun canım,
Aynı yerde yapılmalıydı canım, makineler cok fark ediyor
Merhabalar, bir sorum olacak.. Sat 9 Haziran buna göre kaç haftalık olmuş oluyoruz? He birde hcg 4 temmuzda 193.63 ile öğrendim sonrasında 12 temmuzda 2931.84 bu değerler normal mi ? Çalıştığım için henüz doktora gidemedim hcg artışı kese vs ne durumda bilemiyorum
Benim de sat 8 haziran aramızda birer gün var ne güzel, ben 6+6 bugün itibariylemerhaba benimde bat 7 haziran bugün tam 7 haftalık canım seninde 6+5 olması gerekiyor şuan sata göre değerin gayet güzel artmış beni parşembe günü bebek ve kalp atışı için çağırdı sanırım sende bebişini görüp kalp atışını duyarsın artık
Bende aynı fikirdeyim, meslekle sınırlamamak gerekiyor bencede. Kişilik meselesi.Kızlar ben doktorlarımızın hakkını yemeyelim derim. Kişilik bozukluğu her meslekten insanda olabilir. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın. Doktor konusunda da öyle. Ama bu genelleme yapmayı gerektirmez. Hamile olduğumuz için hassas olabiliyoruz. Sen de kızmakta haklısın ama doktorlarımız çok kıymetli. Yıllarca devlet hastanelerine gittim pek fazla özele gitmiyorum. Hastanın müşteri olarak görülmesi bana daha kötü geliyor. Tabiki özeldeki doktorlara da çok saygım var. Herkesin tercihi farklı olabilir. Ben devlet hastanelerini daha iyi buluyorum. Genelde de memnun kaldım şimdiye kadar. Dediğim gibi şans meselesi biraz da. Hepimizin karşısına iyi doktorlar çıkar umarım. Üçüz konusunda da sonuna kadar arkandayım. Kafana takma hiç modun düşmesin. Tanıdığım var üçüzü olan. İki oğlu bi kızı var çocuklar 12 yaşında şu an ve çok sağlıklılar. Sen de başaracaksın merak etme. Bebeklerin büyüdüğünde ne kadar şanslıymışım diyeceksin. Olumsuz şeyler duyduğunda takılma sakın
Canım kimisini sağlık ocağı aramis, sistemlerine gebelik bilginiz düştüyse ararlar, mesela beni aramadilar ben bu gün gittim sisteme islettim gebeliği, form doldurduk adres telefon sağlık bilgileri vs. Artık kontrollerde onlar arayacaklar. Sağlık ocağına gitmeden önce kalp atisi duyulmasını istiyorlar, bilginiz olsun.Ben de gitmedim benim mi gitmem gerek, onlar mı arıyor acaba
Aynen bana da öyle dedi. Kurtuluyoruz iğne ve ilaçlardan çook şükür10. Haftanın sonunda bırakıcam
evet arka arkayayız sen kalp atışını duydun mu ?Benim de sat 8 haziran aramızda birer gün var ne güzel, ben 6+6 bugün itibariyle
6+2 de vajinal ultrason ile duydum çok şükür canım, 9 ağustos 2. Kontrol günümevet arka arkayayız sen kalp atışını duydun mu ?
Valla ilginç değişik 12.haftaya kadar kalp atışı duyulsun bebek görünsün rahata Ersin gebeler öyle gelsin mi düşen düşsün geri kalan devam etsin gibi hakinda hayırlısı olsun insallah
Canım bosver doktor amcayı sen hiç dediklerini kafana takma. Bak en güzel sağlıklıymış hepsi️ maşallah yani ben bazi insanların kötü ve artniyetli olduğuna inanıyorum ve bu insanlar hayatımızın her alanında mevcut ve karşımıza çıkıyor malesef. Okumuş olması veya olmaması bunu değiştirmiyor malesef. Siz hep olumlu düşünün bosverin gerisini....
Çapayla görüştüğünuzde 3uz gebelikten bahsettiniz mi belki daha erken kabul ederler sizi, kontrole ordan devam edersiniz...
Gerçekten bazı doktorlar bazı şeyleri hakediyor. Ne kadar ayıp ya. Hiç üzülmeyin Allah bebeklerinize ve size sağlık versin
Devlet üçüz bebek olayını desteklemiyormus ya , şu adamı bi şikayet etsene tatlımbakalım gerçekten desteklemiyorlarmis mi.
Çok üzücü bu nasıl birşey ilk defa duyuyorum
Kızlar ben doktorlarımızın hakkını yemeyelim derim. Kişilik bozukluğu her meslekten insanda olabilir. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın. Doktor konusunda da öyle. Ama bu genelleme yapmayı gerektirmez. Hamile olduğumuz için hassas olabiliyoruz. Sen de kızmakta haklısın ama doktorlarımız çok kıymetli. Yıllarca devlet hastanelerine gittim pek fazla özele gitmiyorum. Hastanın müşteri olarak görülmesi bana daha kötü geliyor. Tabiki özeldeki doktorlara da çok saygım var. Herkesin tercihi farklı olabilir. Ben devlet hastanelerini daha iyi buluyorum. Genelde de memnun kaldım şimdiye kadar. Dediğim gibi şans meselesi biraz da. Hepimizin karşısına iyi doktorlar çıkar umarım. Üçüz konusunda da sonuna kadar arkandayım. Kafana takma hiç modun düşmesin. Tanıdığım var üçüzü olan. İki oğlu bi kızı var çocuklar 12 yaşında şu an ve çok sağlıklılar. Sen de başaracaksın merak etme. Bebeklerin büyüdüğünde ne kadar şanslıymışım diyeceksin. Olumsuz şeyler duyduğunda takılma sakın
O nasıl iştir öyle ya. Ne demek birini alalım. Rabbim öyle nasip etmiş kesinlikle aldırma derim ben gerekirse hiç devlet hastanesiyle işin olmasın ama o cana kıyma
Ben de bilmiyorum ki arıyorlarmış galibaBen de gitmedim benim mi gitmem gerek, onlar mı arıyor acaba
D vitamini benimde düşük çıktı canım damla verdi doktorum
Ne zaman ararlar acaba, özel hastaneye gideli 1 hafta oldu bugün
Geçmiş olsun canım,
Aynı yerde yapılmalıydı canım, makineler cok fark ediyor
Ayşecim tesadüfen sana denk geldim hayırlı olsun çok sevindimKızlar iyi akşamlar.
Oturduğum yerden anlık kalktığımda, karnimda 4-5 saniye bıçak kesiği gibi ağrım oluyor. O an hareket edemiyorum.
Sizlerde de oldumu? Sebebi nedir? Tehlikeli bir durum mu
Daha çok yeni hamileyim, 4+5 diyebilirz. Kese falan görmeye gitmedim henüz.
ben 4+2 de gittim kontrole gittim sadece kese gördük perşembe bebek ve kalp atışı için gidicem inşallah sorun çıkmaz6+2 de vajinal ultrason ile duydum çok şükür canım, 9 ağustos 2. Kontrol günüm
Gerçekten şanssızlık olmuş hep senin için. Dediğim gibi ben hep memnun kaldım şimdiye kadar. Takma kafana canım boşver. Duymazdan gelmek lazım bazen. Önemli olan civcivlerin sağlığıO kısmını bende tam anlamadım ama çok yoğunlar belki de düşük riski ortadan kalkınca bakmak istiyorlardır. Benim özemdeki doktorum iyi zaten sadece perinatolog da takip etsin dediği için çapaya gitmem gerekiyor benim. Doğumu da kendi doktorumla yapmak istiyorum çok iyi ve vicdanlı bir insan
Yok ama insan bir an duyunca kötü hissediyor morali bozuluyor şimdi daha iyiyim ve takmıyorum kendi doktorum da onların prosedürü olabilir söylemek zorunda olabilir takma kafana dedi bende bıraktım gitti
Çapa çok net konuşuyor 2 3 hafta kaldı zaten 12. Hafta giderim artık onu da beklerim sorun olmaz
Teşekkür ederim yine de başına kötü bir şey gelsin istemem ama insan sinirlenmeden morali bozulmadan edemiyor böyle şeyler duyuncaAllah hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Valla aynen öyle dediÇapaya gidince de sorcam desteklemiyor musunuz diye
Ben üçüzler grubunda görmüştüm böyle şeyler ama riskli dedikleri durumlar için söylemişler bana bebekler gayet sağlıklı dedi
Yaa genelleme yapmamak da lazım ama ben hep kötü durumla karşılaştım. Hep moral bozukluğu oldu ilk gebeligimde de doğuma gelseydin test yaptırmaya 8. Hafta mi gelinir diye azarlamıştı beni. O zaman tek gitmiştim bir de odadan çıkıp yarim saat ağlamış sonra doktoru şikayet etmiştim. 20 haftalikti baska bir devlet hastanesine mecbur gitmistim o da 2li 3lü 4lü test yaptirmamissin ve kalbi parlıyor cahil insanlar gibi davraniyorsunuz sonra gelip kontrol istiyorsunuz kontrole de gelmeyin o zaman demisti
Kızıma da 1 buçuk yaşında konuşamıyor diye gelişme geriliği var özel eğitime götür bu çocuğu demiştibunlar hep devlet hastanesinde gerçekleşti
Yine de tabi ben başlarına bir sey gelsin istemem en kötüsü için bile. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırın inşallah
Ayy böyle haberler duyunca insan mutlu oluyor gerçekten bende umarım sağlıkla kucağıma alırım
Canim dr a muayene olmak gerekiyo mu saglik ocaginda yoksa direkt gebelik bildirimi yaptigimizda girişteki gorevli mi sisteme ekliyor bilgin var miCanım kimisini sağlık ocağı aramis, sistemlerine gebelik bilginiz düştüyse ararlar, mesela beni aramadilar ben bu gün gittim sisteme islettim gebeliği, form doldurduk adres telefon sağlık bilgileri vs. Artık kontrollerde onlar arayacaklar. Sağlık ocağına gitmeden önce kalp atisi duyulmasını istiyorlar, bilginiz olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?