2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
İnceliyorum hemen çok teşekkür ederim. 💗

Kitap tabii ki pratikle aynı olamaz ama mutlaka bir fikir verir, çevremde tavsiyesine çok güveneceğim birisi yok annem en son 30sene önce çocuk bakmış. Benim çok yakınımda da hiç küçük kardeş, yeğen, bebeği olan birileri olmadı, o yüzden bir çok insanın göz aşınalığı ile veya duyduğu için yapacağı şeyler bile benim için çok yabancı olabiliyor. Yani bir kaynak biraz olsun fikir verir kalanı zaten içgüdü tabii ki bu forumda da çok şey soracağıma eminim.
Anlıyorum seni benim annem de en son 35 yıl evvel çocuk bakmış ve bebekle çocukla nasıl ilgilenilir bilmiyor unutmuş. Bazen anneme beni sen mi büyüttün emin değilim diyorum 😃 kayınvalideden üç beş şey öğrendim gerisi yaşayarak oldu. Ben ilk gebeliğim döneminde bulamamıştım istediğim gibi kitap. Bi arkadaş önermiş onu bi incelemekte fayda var

Anlıyorum seni benim annem de en son 35 yıl evvel çocuk bakmış ve bebekle çocukla nasıl ilgilenilir bilmiyor unutmuş. Bazen anneme beni sen mi büyüttün emin değilim diyorum 😃 kayınvalideden üç beş şey öğrendim gerisi yaşayarak oldu. Ben ilk gebeliğim döneminde bulamamıştım istediğim gibi kitap. Bi arkadaş önermiş onu bi incelemekte fayda var
Bugün anneme doğumdan sonra sakın bana şunu ye bunu ye diye ısrar edip durmayın dedim aman kızım aman kaynanam bana süt yapıyor diye kuru börülce yedirdi gazdan ölecektim ne istersen onu ye diyor 😅

Canım ben açıklık var diye gitmedim doktora anlamadım daha doğrusu, gece sabaha karşı her ayağa kalkmamda suyum geliyordu ama ben anlamadım pembemsi geldiği için berrak gelecek sandım. Sabah kontrolde doktor vajinal baktı bebeğin başına değiyorum dedi ama kendi sancım yoktu. Suni sancı ile başladı açılma. Bana 6 cm de sordu hemşire epidural ister misin sonrası için yapamayız diye. Keşke dudaklarını falan sulu pamuk ile ıslatsalardı. Bana sadece sıvı gıdalar tüketebilirsin demislerdi. Su, meyve suyu, çorba gibi. Senin bayağı zorlamış. Zaten sancıdan ağzın yüzün iki katı kuruyor
Sormamin sebebi açılmayı hissediyosun aslında bı şekilde cnm o yüzden sordum ya karnına ağrı giriyor ya mesela ishal bulantı olabiliyor kişiye göre değişiyor ama 'eye yorduguna bağlı ağrıyı ya da o an yaşadığın değişik şeyi normalden farklı bı şekilde vücut sinyal veriyor vala 13 saat boyunca bı damla su dahi vermediler

Bugün kontrole gittim doktorum 37 de alırım dedi kilosu azdı onu takip ediyordu neyseki kilo almış minnagim suyu çoğalt dedi suyu mu az dedim öyle olsa eve gondermezdim dedi 😀nst ye girdim sancı çıkmadı salı günü tekrar kontrole çağırdı. 2 kiloyu geçtikten sonra sıkıntı olmaz 2500 olsa yeter dedi doktor minseo minseo Daha çabuk toparlar dedi. 37 de doğuracaklar listesinde bende varım artık 😀

Canım ben açıklık var diye gitmedim doktora anlamadım daha doğrusu, gece sabaha karşı her ayağa kalkmamda suyum geliyordu ama ben anlamadım pembemsi geldiği için berrak gelecek sandım. Sabah kontrolde doktor vajinal baktı bebeğin başına değiyorum dedi ama kendi sancım yoktu. Suni sancı ile başladı açılma. Bana 6 cm de sordu hemşire epidural ister misin sonrası için yapamayız diye. Keşke dudaklarını falan sulu pamuk ile ıslatsalardı. Bana sadece sıvı gıdalar tüketebilirsin demislerdi. Su, meyve suyu, çorba gibi. Senin bayağı zorlamış. Zaten sancıdan ağzın yüzün iki katı kuruyor
Bu suni sancı gerçekten anlatıldığı gibi mi :/ çok önyargılıyım bu konuda. Kendimi boşuna mı korkutuyorum acaba diye düşündüm bi an. Çünkü aklımda hep eğer suni sancı verecekseniz beni direk sezeryana alın demek var😬😅

Bu suni sancı gerçekten anlatıldığı gibi mi :/ çok önyargılıyım bu konuda. Kendimi boşuna mı korkutuyorum acaba diye düşündüm bi an. Çünkü aklımda hep eğer suni sancı verecekseniz beni direk sezeryana alın demek var😬😅

Ben acıya dayanıklı bir insanım diye düşünüyorum canım, ona rağmen düz duvara tırmandıracak bir şey 🥴 ya da ben öyle hissettim. Birilerinin elini sıkmak iyi geliyordu sadece, neyseki çok almadım 1-2 saat sanırım

Ben de sunu ile dogum yaptim. Kolaydi 🤷🏻‍♀️ suyunla dogurmak kolay bence... Su gidince zor kanaatimce ...

Tamam canım mr a gir diyecek muhtemelen ya cok basım ağrıyo dediğim de devam ederse mr a girmen gerek demişti :KK43: :KK43:
Canım ben kızımda mr a girdim görme sorunu yaşadığım için, doktor göz arkasında ödem var demişti mr la baktılar. . Gebeliğe, bebeğe anneye bir etkisi yok demişti doktorum o zaman baya korkmustum bende . Ona göre ayarliyorlar her şeyi. Hiçbir sorun yaşamadım tek mr in sesinden dolayı bebek çok hareket etmişti sadece. Çok geçmiş olsun

Ay benim ciğerim kurudu resmen su vermediler serum vardı ondan mı acaba
Vermiyorlar bana da vermediler serum bağlıydı içinde suni sancı işte 😞 normal doğum yerine sezeryane dönerse diye sanırım ne su ne yiyecek vermiyorlar bende de öyle oldu ama dudaklarımı ıslattılar biraz biraz

Benim kontrol pazartesi. Vücut doğuma hazırlanıyor ama kasılmalar rutine binmeden bir şey değişmiyor. Bi yandan artık rahat hareket edebilmek için doğursam diyorum, bi yandan da 1 gün 1 gündür diyorum 🤷🏻‍♀️
Haftan güzel cnm ama kalsın ne kadar kalsa o kar ben de hem kavussam diyorum hem kuvezdi falan kaldirabilirmiyim bilmiyorum pskolojik olarak çok yıprandım ailemden uzağım herşeye ağlıyorum normalde sakin bı insanken hamilelikte hırçın agresif ve aşırı sinirli oldum herkesten nefret ettim sanırım böyle hiç biseyi içimde tutamadım kavga etmeye yer aradım resmen eşimin herşeyi gözüme battı ailesi zaten battı öyle zor binsurec şuan daha sakin gibiyim ama heyheyler var hala

Canım ben kızımda mr a girdim görme sorunu yaşadığım için, doktor göz arkasında ödem var demişti mr la baktılar. . Gebeliğe, bebeğe anneye bir etkisi yok demişti doktorum o zaman baya korkmustum bende . Ona göre ayarliyorlar her şeyi. Hiçbir sorun yaşamadım tek mr in sesinden dolayı bebek çok hareket etmişti sadece. Çok geçmiş olsun
Canım sanırım yine tansiyonum yükseldi ondanmıs kafamdaki sersemlik birkaç saat önce ölçtüm 138/88 di. Şimdi birazdan yine ölcücem. Benim de sınavım buymuş bu hamilelikte. Sağlıkla zamanında bir dogursaydım

X