Canim seninkini biraz da seker diyeti etkiledi bence. Simdi bir hafta guzelce beslen gorecegiz bak, kocaman olcakBen sana dedim ama o sancılar normal değil diyeSenin 39 a kalmaz ya çocuğun kilosu çok önde 5 kilo mu dogurtturcak sana 37 gibi bile olabilir senin bence bak benimki 2200 çıktı seninki 3100 1 kilo fazla
İnşallah canımCanim seninkini biraz da seker diyeti etkiledi bence. Simdi bir hafta guzelce beslen gorecegiz bak, kocaman olcak
Oda içinde hiç yatak tasiyamam yaİli çocuk olunca denklem karmaşıklaşıyor tabii.Ben böyle portatif yataklar kullanışlı olur diye çok baktım. “Moses basket” diye böyle sepet gibi konulanlar da var ama onlar 4 aya kadarmış sadece. Park yatak hem taşınması hem daha uzun sürmesi açısından mantıklı geliyor.
Okuduğum kadarıyla yatağın ev içinde taşınmasını çok sevenler de var. Herhalde bebek göz önünde olsun uyurken diye mutfağa salon götürüyorlar. Ben karyola alırsam bi tane daha mı almak gerekir diye merak ediyorum.
Sağlık ocağı kontrollerinde rutin olarak yapılıyor canım? Sağlık ocağına hamile kalınca haber verdin mi? Gebelik rutin kontrollerinde var kan tahlili vs çünkü.sağlık ocağında da yaptırmadım. Hiçbir şey yaptırmadılar. Testsiz bir şekilde devam ediyorum. Aylardır. Bir dahaki muayenede söyleyeyim en iyisi.
Evet. Ben 37 de izne ayrılıp.38 de dogurmustum . Arkadaşım izne ayrılmasına 2 gün varken doğurdu 16 hafta kullandi doğum sonrası.Canim hic sorun degil hatta 36 olunca dogabilir bilene guzel olur dimi iznimi o zaman tamamen aktarabiliyor muyum acaba?
Aslinda genel de bebege zarar verir.soylemi şundan öturu var narkoz verilirken bebekte narkozdan etkileniyormus bana oyle soylemislerdi. Spinal de bebek etkilenmiyor, ustte kalan.organlarimiz etkilenmiyormus bana bu sekilde bahsettiler.genel anestezi ile sezaryen bebeğe zarar veren bir dogum türü olsa zaten uygulanmazdı, ben de kimseden duymadım herhangi bir sorun, kendim de yaşamadım cok şükür. orda bir doktor kadrosu oluyor zaten, anestezi uzmanı kadın dogum doktoru, cocuk doktoruna kadar.
Eşim diyor ki kafadan 10 gün veriyorum sana sen çantanı hazirla hemen. Ebe de hiçbir iş yapma hep yat dedi yatınca da kasilma oluyor dedim o zaman sıklasınca hemen gel biz burdayız dediBen sana dedim ama o sancılar normal değil diyeSenin 39 a kalmaz ya çocuğun kilosu çok önde 5 kilo mu dogurtturcak sana 37 gibi bile olabilir senin bence bak benimki 2200 çıktı seninki 3100 1 kilo fazla
Kasılmalar devam ediyor canım.. Ama eşlik eden bir ağrı sızı vs yok. O gerginlik hissi aşırı rahatsız edici ama :/ yani araşırdığım kadarıyla braxton hicks kasılması. Bu haftalarda normalmiş o yüzden çok paniklemedim. Aynısını yaşayan arkadaşlarımız var. Pazartesi kontrolüm var bakalım nstyi merak ediyorum ben deŞimdi ne durumdasın canım? Görmemişim ben.
Babam bana her karne aldığımda "ee sen kaça geçtin şimdi" diye sorardı o geldi aklımaah bu erkekler bir ömür içimizde tutmaz sanki.
Plesenta previanız olduğu için genel anesteziden başka şansınız yok.Genel anestezi ile doğum yapan bir sürü insan var.Bebekleri de gayet sağlıklı.Sizin de bebeğiniz gayet sağlıklı doğacaktır.Ben de de aynı durum var.Eşim doktor,bu nedenle bir sürü kadın doğum uzmanı ve perinatolağa muayene oldum.Genel anestezi dışında başka bir yöntem ile doğum gerçekleşebileceğini söyleyen hiç çıkmadı.Merhaba kızlar, benim hamileliğin başından beri plesanta previa sorunu var. Aşağıda ve rahim ağzını kapatıyor tamamen. Hep kanamam oldu 5. aydan beri yatıyorum sadece lavabo için yerimden kalkıyorum. Pazartesi günü 36+3te doktor almak istedi ama genel anestezi yapacağız kanama olursa riskli olur belden uyuşturma dedi. Genel anestezi çocuğa zarar verir mi sizce internette 5 6 dakika içinde hemen alınması lazım yazıyor. Bu biraz kafama takıldı sizden fikir almak istedim.
HahahaBabam bana her karne aldığımda "ee sen kaça geçtin şimdi" diye sorardı o geldi aklıma
Saglik ocaginda rutin kontrollerde kan tahlili yaptilar mi size? Benim sadece kilo tansiyon bakip gonderiyor onun icin niye gidiyorum anlam veremedim hic :) hastanede de bakiyorlar zaten.Sağlık ocağı kontrollerinde rutin olarak yapılıyor canım? Sağlık ocağına hamile kalınca haber verdin mi? Gebelik rutin kontrollerinde var kan tahlili vs çünkü.
Saglik ocağı gebliz sisteminden takip ediyor gebeliği. Bana sağlık ocağında yapıldı, kilo tansiyon bebek kalp atisi dışında kan idrar tahlili de istedi. Doktorun takıbiyle sağlık ocağı takibi ayni olmayabiliyor cnm.Saglik ocaginda rutin kontrollerde kan tahlili yaptilar mi size? Benim sadece kilo tansiyon bakip gonderiyor onun icin niye gidiyorum anlam veremedim hic :) hastanede de bakiyorlar zaten.
Kızlar bi hafta öncesine kadar bel ve sırt ağrılarından mahvoluyordum asla uyuyamıyodum eşime masaj yaptırıyodum hep. Ağrıdan ağladığım olmuştu yani. 1 haftadır hiç bişey yok wcye kalkmak dışında mışıl mışıl uyuyorum gün içinde de hiç ağrım falan yok. Karnım mı düştü acabanasıl anlıyosunuz karnınızın düştüğünü?
Diyorum hayır hazırlıklı olmam lazım daha ipek kirpik randevum var pazartesiye. Kaş bıyık almadım doğuma 10 gün kala aldırayım diyeBu yalancı sancı dan da çıkmış sn hemen kuaför randevularini alşaka bı yana haftan zaten neredeyse doğum için uygun ve zaten olabilecek bı durum bu o yüzden psikolojini hazırla sağlıkla gelecek bebiş
Doktor vermedi onu. sancıların devam ederse haftaya alırız zaten zamanı geldi sıkımtı yalanmaz merak etme dedi. Zaten ben de 1 hafta daha dayansın yeter diyorum:)))Nidicard benzeri bir ilaçla bu sancılar kesiliyor aslında zaten senin planlı sezeryan olacak Magnezyum çok işe yaramayabilir. Benim arkadaşım aynı senin gibiydi nidicard ile 38+6 ya kadar devam etti sonra sezeryan ile aldı dr
Valla canım uyandığımda odaya giriyordum odamda uyandım yani. Sayıklamak çyle olmuyor konuşturuyorlar seni. İnleyip durmadım mesela. Gözümü açtım tüm aile geçmiş olsun çok güzel kızım oldu. Geçti gitti hadi kurtuldun bitti gibi konuştular onlara cevap vermek istemedimKolay uyanabildin mi? Böyle ağlayarak falan uyanıyorlar ya ameliyattan çıkanlar ya da sayıklıyorlar falanOnlardan korkuyorum. Aslında ben spinal olacağım muhtemelen de, geçen spinal de benim kanamam olmuştu. Şimdi doktora bunu söylersem, ki mecburen söylemem gerekecek galiba, beni de genel anesteziye alır mı diye korkuyorum. Yavrumu da doğarken görmek istiyorum. İnşallah her şey yolunda gider Maşallah sana da İnşallah yine öyle kolayca geçer, sağlıkla kavuşursun yavrunaa
Kesinlikle öyle. 10 tane doğursam hepsini de genel olurım herhaldegenel anestezi ile sezaryen bebeğe zarar veren bir dogum türü olsa zaten uygulanmazdı, ben de kimseden duymadım herhangi bir sorun, kendim de yaşamadım cok şükür. orda bir doktor kadrosu oluyor zaten, anestezi uzmanı kadın dogum doktoru, cocuk doktoruna kadar.
Aynen öyle yaparsın canım kolaylıkla taşınır zaten. Rahat edersin sen de yazlıkta. Küçüğü yatırırsın orada büyük yanında yatar ezmeyin oğluşu aranızdaKuzum soyke ki yatağına alıştığında dedim yatağı yazlığa götürürum, ben her yaz Haziran temmuz gibi yazlığa geçip Ekim ayında dönüyorum bu sene de öyle yaparım bir tek aşılar için gel git yaparım buraya . Orda bebislerden biri yatağında yatar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?