How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Canım o yüzden uzun tutmuyorlar bebeği çıkarmaları 15 dk yj buluyor etkilenmeden alıyorlar hemen. Ama bizim doktorlar şunu diyordu hamilelerde herhangi bşr uzun ameliyat kesinlikle yapamıyoruz dedi hatta hamile olup mecbur kalan anneler var apandisit ameliyatı geçiren. Ama hamilelikleri sorunsuz devam etti. Annem de hamileyken apandisit olmak zorunda kaldı.. bebeği hemen çıkarttıktan sonra sıkıntı olmuyor. Bebek içerideysen yapılan ameliyatlar zararlı o zaman çok etkileniyor çocuklar. Onun içinde tabiki de önlem alıyorlarcanımm.
aynen ben de toplam süre 10 dk diye biliyorum, doktorum öyle söylemişti, narkoz basladıktan sonra karnı acmaları bebegi cıkarmaları 10 dk, oyuzden narkoz bebege etki etmiyormus

Kızlar günaydın, ara ara sancılar girip çıkıyor. Hepsi adet ağrısı gibi, bazen uzun soluklu karnım ağrıyor. Şimdi bunlar yalancı sancı mı? Her seferinde devamı gelecek mi diye insan stres oluyor. Yaşayan var mı bu durumu? Doğum yakın demek mi sizce?

Kızlar selam nasılsınız? Bu kasılmalar sertleşmeler i okuyorum sizden. Karnımda oluyor benim sadece böyle oda ben bebek hareketi mi sanıyorum acaba tecrübe annelerim kasılıyor ama karnımda sancı kasılma bu mu? Pazartesi olsada doktora gitsem 🥺
Yalancı sancı düzensiz olur canım, gerçek belli bir algoritma gibi azala azala gider süresi, gerçek sancı siddetide gittikce artar, yalancı sancı aynı kalıyor genelde. Birde gerçek sancı belden başlıyor

canım doğum parası ,

DOĞUM YARDIMI: Annelere çalışıp çalışmadığına bakılmaksızın doğum parası da veriliyor. İlk çocuk için 300, ikinci için 400, üçüncü ve sonrakilere de 600 lira ödeniyor. Bunun için en yakın kaymakamlığa başvurmak yeterli, Çocuğun doğum belgelerini de yanınızda götürmeyi unutmayın.
Eşim hayatta şunun için doğum evraklarını alıp kaymakamlığa gitmez 😁şaka gibi 300/400/600 nedir ya 😭

Bakla o kadar büyükdüki sığmıyor 2900 kg 50 cm olmuş dün. Artık yüzünü göstermiyor zaten pek gösteren bir bebek olmadı hiç doğru düzgün 1 kere gördük o da detaylıda 🤣
Ayy masallah ama evet benimki bile göstermiyor artık neresi kolu neresi bacağı onu bile zor anlıyorum :D doğunca görürüz artık yapacak bir şey yok

Prospektusune baktim karin agrisi tarzi agrilar yaygin yan etkilerindenmis.Devam ederse doktoruma soracagim.Bugun cok sık idrara cikiyorum ben de anladim,enfesiyonum gececegine artmis gibi😕
Ben de enfeksiyon yoktu ama doktor yine de vermişti yanmam olduğu için tek doz. Belkş enfeksiyon ağrı yapıyordur sende. Enfeksiyon sancı da yapar dedi doktorum dün. Sancılarım oldu diye o yüzden idrara baktı özellikle. İnşallah düzelir enfeksiyon biter inşllah canım. Bol su iç. Sık idrars çıkma normal benve şuan ben de öyleyim sabaha kadar 3 kez kalkıp gidiyorum wv ye bu yüzden uyuyamıyorum doğru düzgün altıma yapacak gibi oluyorum

Ayy masallah ama evet benimki bile göstermiyor artık neresi kolu neresi bacağı onu bile zor anlıyorum :KK70: doğunca görürüz artık yapacak bir şey yok
Doktor bana diyor ellerine bak bş bakıyorum anlamıyorum o nasıl anlıyor ahahaha:))))
Sadece ayaklarını hissediyorum o da mideme doğru vuruyor ayakları yukarıda diyorum ama genelde başı sonu ortası nerede anlamıyorum 😀

Benimki uygulamada 9.aya girdiniz yazısını görünce şoka girdi nasıl yani sen şimdi 9.aya mı girdin 9 ay 10 gün değil miydi zaten diye bi panikledi gülmekten öldüm🤣🤣🤣 bugün yarın doğurcam hala idrak edemedi adam hahahaha🤣🤣
Ayy çok komikler yaa 😂😂 doğunca anlarlar gerçeği 😄😄

Saglik ocağı gebliz sisteminden takip ediyor gebeliği. Bana sağlık ocağında yapıldı, kilo tansiyon bebek kalp atisi dışında kan idrar tahlili de istedi. Doktorun takıbiyle sağlık ocağı takibi ayni olmayabiliyor cnm.
Mesela salı günü çağırdı beni ebe sabah aç gel kan idrar tahlili yapacağım dedi.
Benden hic istemedi saglik ocagi. Aile hekimi ben soylersem yapiyor. Yoksa o hic bisey istemiyor.

Doktor bana diyor ellerine bak bş bakıyorum anlamıyorum o nasıl anlıyor ahahaha:))))
Sadece ayaklarını hissediyorum o da mideme doğru vuruyor ayakları yukarıda diyorum ama genelde başı sonu ortası nerede anlamıyorum 😀
Ahahahahha :D benimki daha küçükken de hep elleriyle yüzünü kapatıyordu şimdi de öyle doktor dürtüyor dürtüyor ama yok şimdi zaten kilo da aldığı icin iyice zorlaştı hele bir ayrıntılı ultrason fotosu var atiyim buraya resmen çocuğumun hayata karşı duruşu :D doğunca bol bol bakıp mest oluruz artık 🥲🥲🥲

Eklentiler

• 473F9312-31F8-4D1D-97BA-7088A2534C04.jpeg
    473F9312-31F8-4D1D-97BA-7088A2534C04.jpeg
    81,9 KB · Görüntüleme: 83
aynen ben de toplam süre 10 dk diye biliyorum, doktorum öyle söylemişti, narkoz basladıktan sonra karnı acmaları bebegi cıkarmaları 10 dk, oyuzden narkoz bebege etki etmiyormus
Evet canım zaten en uzun 15 dk sürüyor eli hızlı olan doktorlar 5 dkda bile çıkartıyorlar. Bizde bşr doktor vardı sezaryen yarım saatte yapıyordu adam. 6/7 dkda bebeği çıkartıyormuş. Kızlsr diyordu hem eli iyi hem pratik adam günde 5 tane sezaryen yapıyordu hem hastası çoktu. Yani tamamen doktora bağlı zaten doktorlar dediğim gibi işini riske atmazlar hemen en sağlıklı şekilde yapmaya çalışırlar kuzum

Selam kızlar ben geldim doktordan ☺️ çok şükür bir sıkıntısı yok bebeğimin, 2750 gr 46 cm olmuş. Doğum pozisyonunu almış. Nst de evde yaşadığım gibi 1 kere kasılma oldu ama sancı değilmiş bu. 10 gün sonrası için sözleştik. Doğum yapmayı planladığım hastane 22 bin miş🙄 ne yapalım sağlık olsun da gerisi önemli değil Allahın izniyle.
Hepinize güzel haberler alacağınız bir gün diliyorum 💐🥰
Masallahh kocaman olmuş bile 😍 hangi hastane canım bu hangi şehir cok yüksekmis fiyat :(

Gunaydin kizlar,

2 gundur ben de uyuyamiyorum 😕 boluk borcuk... Sizin gibi karnim asagi inince rahat uyumaya baslarim insallah 2 hafta sonra 😕😕
Moralini bozmak istemem ama hiç uyuyamıyorsun artık son raddeler uyutmuyor. Sağıma dönsem bebiş sağa toplanıyor kaıslıyor sola dönsem solda toplanıyor o kasılmadan asla uyuyamıyorum gece bölük bölük oluyor hep wc de bu ara daha çok çıkıyorum zaten ☹️😔

olsun bi paket bez parası :) e devlette tanımladıgın bankaya ödeniyor canım bi yere gitmene gerek yok
Kaymakamlığa gidiliyormuş ya evraklarla birlikte oraya gitmeye gerek var mı? . Teknoloji o kadar ileride ki ama biz gerideyiz. Sisteme düşüyor zaten otomatik olarak doğum parasını yatırmaları gerekmez mi. İnsanlar neden uğraşsın. Anlamadım :)))

Ahahahahha :KK70: benimki daha küçükken de hep elleriyle yüzünü kapatıyordu şimdi de öyle doktor dürtüyor dürtüyor ama yok şimdi zaten kilo da aldığı icin iyice zorlaştı hele bir ayrıntılı ultrason fotosu var atiyim buraya resmen çocuğumun hayata karşı duruşu :KK70: doğunca bol bol bakıp mest oluruz artık 🥲🥲🥲
Ahahaha nazlı nazlı gelitor dünyaya. Size yüzünü doğunca göstermek istiyor 😂😍😍parmaklara bak yaa Allahım ne güzel mucizeler yaratmışsın

Kaymakamlığa gidiliyormuş ya evraklarla birlikte oraya gitmeye gerek var mı? . Teknoloji o kadar ileride ki ama biz gerideyiz. Sisteme düşüyor zaten otomatik olarak doğum parasını yatırmaları gerekmez mi. İnsanlar neden uğraşsın. Anlamadım :)))
yok işte zaten bir yere gitmiyorsun canım. ben 5 yıl once dogum yaptım dogum parası emzirme parası ve sonrasındaki iş göremezlik ödeneği dedigim gibi tanımladıgım bankaya ödendi. sadece nufus mudurlugune kimlik cıkartmaya basvuracak eşin okadar, o da hemen cıkıyormus artık

En uygun gece yatmadan önce 1 bardak suyun içine karıştırıp içtim şimdi öyle yatacağım canımm tek doz vermiş zaten bana da. Yeterli olurmuş ben de idrarda sıkıntım varsa sen de kullan madem doktor vermiş enfeksiyon da gelebilir çok riskli canım.
Banada verdi sağlık ocağı dün tahlil yapmıştı az bakteri çıktı önlem amaçlı monurol verdi gece içeceğim canım temizlensin inşallah 😌

yok işte zaten bir yere gitmiyorsun canım. ben 5 yıl once dogum yaptım dogum parası emzirme parası ve sonrasındaki iş göremezlik ödeneği dedigim gibi tanımladıgım bankaya ödendi. sadece nufus mudurlugune kimlik cıkartmaya basvuracak eşin okadar, o da hemen cıkıyormus artık
Ben şehir hastanesinde yapacağım inşallah doğumu canım orda kimliği çıkartıyorlarmış nüfusa gitmeye gerek kalmıcak buna çok sevindim duyunca 😄😂

Canım sanırım orda bahsettigi nişan durumu değil. Aktif yoğun pihtili kanama durumu olabilir bahsedilen.
Öğrendiğim iyi oldu supriz olmaz en azından..ya bende banyo yapacaktım su bitmiş kazana su basmak gerekiyor eşim cumaya geç kaldım dedi anahtarı ver dedim onuda vermedi arabaya kadar gittim anahtarı ver diye vermedi gitti cumadan çıkınca da gelmez annesigile gider bende çocuk okuldayken banyo işini halledecektim şu an bı ağlama.krizine grdim sinirden eşimin gittigi cuma da ona sevap olarak mı yazilcak şimdi

Back