How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar bir gecelik bir pijama yeter mi? Ek olarak ne alayım sizce bir gecelik bir pijama daha mı alsam fazla mı olur? Öneriniz var mı siz ne aldınız?
Ben ilk doğumda 2 tane gecelik koydum , normal doğumda doktor kontrole gelince etekli gecelik daha kolayıma girmişti. Kanama durumuna göre istersen fazla al yanına. Bulaş falan olabiliyor ama ben deepend almıştım hic bir yerime leke olmamıştı

Kızlar önce ultrasona girdim , sonra nst ye . Nst de 2 tane sancı çıktı hafif. Ama normalde olan o regl ağrısıyla kasılma nst sürecinde olmadı. Doktor bebeğin önden ilerlediği için bu şekilde ağrı olması vajinal baskı olması normal dedi. Çünkü haftası 38.5 -39 ile uyumlu.
Doktorun toplantısı vardi 1 saat bekledim o 1 saat içinde 2 defa yaşadım kasılmayı ama nst sürecinde hiç yok. Şakacı çocuk. Bu arada nasıl oldu anlamadım ama geçen hafta kontrolde 2.5 kilo çıkmıştı bugün 3.100 grm olctu doktor. 300 grm sapma olsa 2.800 dedi 🫣 her an bekle dedi resmen . Sancı sıklaşırsa hemen gel kanama su gelirse hemen alacağız beklemem dedi 😒 gecen hafta bekleriz durdurup 39 u bekleyeceğim demisti.
Kız aynı gün doğurmayalım benimde nstde hafif çıktı ama sürekli oluyor Setleşmem kasılmam sancım. Aynılarını benim doktorumda söyledi beklemeyiz alırım dedi. Her an olabilir dedi😁 sağlıkla gelsin kuzucuklar.

Bütün karnım aniden toplanıyor taş gibi oluyor kasıklarım sancı veriyor hatta nefesim daralıyor kesiyor nefesimi o anlarda 20/30 saniye kadar sürüyor. Geçiyor yarım saat sonra tekrar ediyor. 2 gündür çoğaldı normalde bunu günde 2/3 defa yaşıyordum. Annemde 5 dk da bir böyle oluyormuş dayanamamış ambulans çağırmışlar erkek kardeşimde doğum yapmış. Çok şükür benim yarım saat 40 dk sürüyor arası magnezyuma rağmen artarsa mecbur doğum başlayacak sanırım.
Benim de sıklaştı, ağrı ile beraber ağırlık hissi birde son zamanlarda o sertleşme olunca vajinanın alt tarafında çok baskı hissediyorum, heralde şimdi çıkacak diyorum
Haber veririm kızlar suyum gelse bile yazarım size öyle girerim doğuma merak etmeyin 😂 ama tabi inşallah 1 hafta daha dayanır başka bişey istemiyorum 1 hafta yeter bana
Ben de böyle diyorum, sancım başlasa ya da suyum gelse direkt gruba yazıp kızların dualarına talip olurum diye geçiriyorum içimden inşallah istediğim şekilde olur 🤲😍

Kızlar dün nst de ebeye sola dönüp yatsam olur mu dedim hiç farketmez dedi sola döndüm ona göre ayarladı sırt üstü yatmak zorunda değilmişiz yani haberiniz olsun😅
Evet canım benimkisi de ilk girdiğimde bile ötle söyledi sırt üstü zorlanırsan soluna doğru yavaşça dönebilirsin dedi:)) tabi ben mumya gibi durdum 😂😂😂 ne olur ne olmaz

Eşim diyor ki kafadan 10 gün veriyorum sana sen çantanı hazirla hemen. Ebe de hiçbir iş yapma hep yat dedi yatınca da kasilma oluyor dedim o zaman sıklasınca hemen gel biz burdayız dedi 🫣
Yat dinlen canım zaten artık son zamanlar şubata girdik ne kaldı ki😌😌
Çok güzel olacak her şey güzel düşünelim güzel olsun 💓
Saglik ocaginda rutin kontrollerde kan tahlili yaptilar mi size? Benim sadece kilo tansiyon bakip gonderiyor onun icin niye gidiyorum anlam veremedim hic :) hastanede de bakiyorlar zaten.
Beni bir ay önce aramıştı kan değerimi sormak için bende bu hafta yaptıracagım döneyim size dedim ama unuttum gitti daha da ne aradı ne sordu😀
Selam kızlar ben geldim doktordan ☺️ çok şükür bir sıkıntısı yok bebeğimin, 2750 gr 46 cm olmuş. Doğum pozisyonunu almış. Nst de evde yaşadığım gibi 1 kere kasılma oldu ama sancı değilmiş bu. 10 gün sonrası için sözleştik. Doğum yapmayı planladığım hastane 22 bin miş🙄 ne yapalım sağlık olsun da gerisi önemli değil Allahın izniyle.
Hepinize güzel haberler alacağınız bir gün diliyorum 💐🥰
Oh süper haber maşallah bebişeee😇 On gün sonra doğum mu yaniiiii🙈😀

Kızlar Türkiye de doğum parası ne kadar veriyorlar? Ve bu fiyat devlet hastanesi yada özelde yapılan doğum şekline göre değişiyor mu?
Burda devlette doğurursan 8 bin küsür özelde doğurursan 13 bin küsür ödüyorlarmış, neden özelde doğum yapınca daha fazla ödüyorlar merak ediyorum.
canım doğum parası ,

DOĞUM YARDIMI: Annelere çalışıp çalışmadığına bakılmaksızın doğum parası da veriliyor. İlk çocuk için 300, ikinci için 400, üçüncü ve sonrakilere de 600 lira ödeniyor. Bunun için en yakın kaymakamlığa başvurmak yeterli, Çocuğun doğum belgelerini de yanınızda götürmeyi unutmayın.

EMZİRME ÖDENEĞİ: Emzirme ödeneği almak için de kadının çalışıyor olması ya da kendi işini yapması veya eşinin kendi işini yapıyor ya da bir yerde çalışıyor olması yeterli oluyor. Her yıl bu ödenek yeniden belirleniyor. 2022'de tutar 316 liraydı, bu yıl için henüz rakam belli değil. Kadın çalışmıyorsa sigortalı eşine bu para ödeniyor.

ÇOKLU DOĞUM YARDIMI: En fazla 24 ay verilen ‘Çoklu Doğum Yardım Programı’ ile ikiz, üçüz gibi çoklu doğum yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere, 0-2 yaş aralığında çocuk başına 2 yıl boyunca aylık 150 lira ödeme yapılıyor. Hanedeki kişi başına gelir şartı, 2022 yılı için 1.416 lira oldu.

senin söylediğin gibi yüksek bir ücret yok özelde çalışanlar sonradan sigortadan para alıyor doğum yaptığın hastane ile ilgili değil diye biliyorum :KK64:
2230 civarı kızlar kilosu şuan @Ayseee1987 öyle bi ihtimal olsa söylerdi diye düşünüyorum canım bi de çiş yüzünden 2 hafta kadar geri çıkmaz sanırım. pazartesi nasıl çıkacak bakalım eşim bir sürü yiyecek almış muz, yulaf, bal, badem, kaşar, avokado falan smoothie yapıp içicem her gün kahvaltıda da ekmek yemeyip 2 yumurta yicem bi umut belki fayda eder.
stres yapma canım minyon olacak demiştin zaten önemli olan sağlıklı olması genetik de olabilir. sen beslenmene dikkat et inşallah iyi haberler alacaksın :dua:
kızlar az önce patronlar çağırdı. dedim pazartesi izni başlatıyorum bunlar bi tutuştular noldu falan dedim böyle böyle biraz da abarttım dr um çalışmamı istemiyor dedim halbuki çalışabilirsin dedi bana :KK70: neyse napıcaz ne edicez dedim gelemem ben ofise. işte sana pc verelim zor anlarda bağlanırsın maaşını kesme raporunu alma bi ton dil döktüler. dedim para verecekseniz ilgilenebilirim zor anlarda ama rapor paramı da tam istiyorum bana eksik yatacak dedim ona da tamam dediler. doğum sonrası iznini de istediğin gibi ayarla dediler okey dedim. baya zora girdiler sanırım işi bırakacağımı düşünüyorlar çünkü ben dün diğer patrona bana iş çok siz kaybedersiniz demiştim.
her şerde bir hayır vardır dedikleri bu olsa gerek çok sevindim senin adına canım ipleri eline aldın ve bunun için ekstra birşey yapmak zorunda da kalmadın onlar sana macbur kaldı :super::KK70:
Galiba benim karnımda inmeye başladı bugün aynada bakinca farkettim 2 gündür de midem hiç yanmıyor
aynen karın inince göğüs altı boş oluyor ve rahatlama geliyor ama yürüyüş yaptığımda kasık ağrım arttı ve yatarken daha çok rahatsız gibiyim:KK12:
Gunaydin kizlar,

2 gundur ben de uyuyamiyorum 😕 boluk borcuk... Sizin gibi karnim asagi inince rahat uyumaya baslarim insallah 2 hafta sonra 😕😕
valla canım karnım aşağı ineli bayağı oldu benim ama daha rahatsız yatıyorum wc çok sıkıştırıyor kasık ağrısı yapıyır bazen bacağımı nereye koyacağımı bilemiyorum:skandal::KK12:
Kızlar günaydın, ara ara sancılar girip çıkıyor. Hepsi adet ağrısı gibi, bazen uzun soluklu karnım ağrıyor. Şimdi bunlar yalancı sancı mı? Her seferinde devamı gelecek mi diye insan stres oluyor. Yaşayan var mı bu durumu? Doğum yakın demek mi sizce?
canım sancı ve kasılma toparlanma hepimizde oluyor doktor sancılar düzenli ve çok sık oluyorsa kasılmalar geçmiyorsa kanama ya da su gelmesi olursa hemen gel yoksa bebiş kendini doğuma hazırladığı için normal bir durum dedi:dua::super:
Kızlar önce ultrasona girdim , sonra nst ye . Nst de 2 tane sancı çıktı hafif. Ama normalde olan o regl ağrısıyla kasılma nst sürecinde olmadı. Doktor bebeğin önden ilerlediği için bu şekilde ağrı olması vajinal baskı olması normal dedi. Çünkü haftası 38.5 -39 ile uyumlu.
Doktorun toplantısı vardi 1 saat bekledim o 1 saat içinde 2 defa yaşadım kasılmayı ama nst sürecinde hiç yok. Şakacı çocuk. Bu arada nasıl oldu anlamadım ama geçen hafta kontrolde 2.5 kilo çıkmıştı bugün 3.100 grm olctu doktor. 300 grm sapma olsa 2.800 dedi 🫣 her an bekle dedi resmen . Sancı sıklaşırsa hemen gel kanama su gelirse hemen alacağız beklemem dedi 😒 gecen hafta bekleriz durdurup 39 u bekleyeceğim demisti.
ayy maşallah nasılda büyümüş :nazar:zaman daralıyor canım sırayla haberler alacak gibiyiz sağlıcakla zamanında gelsinler bizleri çok strese sokmadan mümkünse :dua:
Canim hic sorun degil hatta 36 olunca dogabilir bile :KK70: ne guzel olur dimi 🙂 iznimi o zaman tamamen aktarabiliyor muyum acaba?
canım ben 37 de izne ayrılıp 38+3 de doğum yaptım 13 hafta+10 gün aktarım yapıldı. o yüzden 37 den sonra ne kadar erken gelirse o kadar aktarım var demek :super::dua:
Kızlar dün nst de ebeye sola dönüp yatsam olur mu dedim hiç farketmez dedi sola döndüm ona göre ayarladı sırt üstü yatmak zorunda değilmişiz yani haberiniz olsun😅
canım ben 2 kere girdim hep sola yatırdılar beni sırt üstü çok ağrır hareketsiz yatmak:KK64:
Evet. Ben 37 de izne ayrılıp.38 de dogurmustum . Arkadaşım izne ayrılmasına 2 gün varken doğurdu 16 hafta kullandi doğum sonrası.
bende 38+3 de yaptım canım 13 hafta+10 gün aktarıldı oda iyiydi inşallah bu da çok bekletmez 37 den sonra gelebilir :KK70:
Kızlar bi hafta öncesine kadar bel ve sırt ağrılarından mahvoluyordum asla uyuyamıyodum eşime masaj yaptırıyodum hep. Ağrıdan ağladığım olmuştu yani. 1 haftadır hiç bişey yok wcye kalkmak dışında mışıl mışıl uyuyorum gün içinde de hiç ağrım falan yok. Karnım mı düştü acaba🤔 nasıl anlıyosunuz karnınızın düştüğünü?
canım göğüs altın boşalıyor karnına üstten bastırdığında boşluk oluyor genelde birde ben wc ile daha samimi oldum diyebilirim. bebiş kafasını rahime dayadıkça aşağıya baskı artıyor.:KK70:
Selam kızlar ben geldim doktordan ☺️ çok şükür bir sıkıntısı yok bebeğimin, 2750 gr 46 cm olmuş. Doğum pozisyonunu almış. Nst de evde yaşadığım gibi 1 kere kasılma oldu ama sancı değilmiş bu. 10 gün sonrası için sözleştik. Doğum yapmayı planladığım hastane 22 bin miş🙄 ne yapalım sağlık olsun da gerisi önemli değil Allahın izniyle.
maşallah canım sağlıkla zamanında gelsin inşallah :dua::nazar:

Benimki uygulamada 9.aya girdiniz yazısını görünce şoka girdi nasıl yani sen şimdi 9.aya mı girdin 9 ay 10 gün değil miydi zaten diye bi panikledi gülmekten öldüm🤣🤣🤣 bugün yarın doğurcam hala idrak edemedi adam hahahaha🤣🤣
Eşler bizden daha panikler ya, benim eşim de çok panik doğum konusunda. O işteyken doğum başlarsa nasıl söylerim diye kara kara düşünüyorum
hanımlar ana kucağı alan var mı? Hang marka alalım
Ana kucağı sallanan elektrikli aldım ben canım, elele baby diye markaydı
Kız aynı gün doğurmayalım benimde nstde hafif çıktı ama sürekli oluyor Setleşmem kasılmam sancım. Aynılarını benim doktorumda söyledi beklemeyiz alırım dedi. Her an olabilir dedi😁 sağlıkla gelsin kuzucuklar.
Kız dur heyecanlandırdın 😀

Kızlar selam nasılsınız? Bu kasılmalar sertleşmeler i okuyorum sizden. Karnımda oluyor benim sadece böyle oda ben bebek hareketi mi sanıyorum acaba tecrübe annelerim kasılıyor ama karnımda sancı kasılma bu mu? Pazartesi olsada doktora gitsem 🥺

Aslinda genel de bebege zarar verir.soylemi şundan öturu var narkoz verilirken bebekte narkozdan etkileniyormus bana oyle soylemislerdi. Spinal de bebek etkilenmiyor, ustte kalan.organlarimiz etkilenmiyormus bana bu sekilde bahsettiler.
Canım o yüzden uzun tutmuyorlar bebeği çıkarmaları 15 dk yj buluyor etkilenmeden alıyorlar hemen. Ama bizim doktorlar şunu diyordu hamilelerde herhangi bşr uzun ameliyat kesinlikle yapamıyoruz dedi hatta hamile olup mecbur kalan anneler var apandisit ameliyatı geçiren. Ama hamilelikleri sorunsuz devam etti. Annem de hamileyken apandisit olmak zorunda kaldı.. bebeği hemen çıkarttıktan sonra sıkıntı olmuyor. Bebek içerideysen yapılan ameliyatlar zararlı o zaman çok etkileniyor çocuklar. Onun içinde tabiki de önlem alıyorlarcanımm.

Kızlar bu gece belim çok ağrıyor. Karnımda kasıklarımda bir şey yok ama yatakta dahi uzanamıyorum. Bacaklarım ve kalça içlerimde fena. Dün akşam 40 dk yürümüştüm o mu etkiledi acaba..
Yürümekle ilgisi var mı bilmiyorum ama benim geceleri hangi tarafaa yatarsam o bacağım dizime kadar inanılmaz ağrı yapıyor

Eşim diyor ki kafadan 10 gün veriyorum sana sen çantanı hazirla hemen. Ebe de hiçbir iş yapma hep yat dedi yatınca da kasilma oluyor dedim o zaman sıklasınca hemen gel biz burdayız dedi 🫣
Bana da bu hafta bişey yapma yat dediler. 1 hafta dayanayım kızzzzz 😀 sen de dayan sıkalım dişimizi 😅

kızlar bende bugün kontrole gittim nst iyi çıktı bebiş iyi durumda hatta 1 hafta önde gidiyor her şey yolunda çok şükür 2900 gr dedi :nazar: :emir_bebek:hematoloji görüşü alınmıştı normal doğum yapıp yapamayacağım ile ilgili sorun yok denildi şu anda süreç normal gözüküyor. kasılmaları sordum bu haftalarda doğuma hazırlandığı için vücut çok normal dedi çok oluyorsa geçmiyorsa, ya da sancı varsa sıklaşıyorsa , kanama ya da su gelme durumu olursa hemen gel dedi artık her hafta çağırdı. salı günü de özeldeki doktorumda randevum var bakalım o ne diyecek:KK64:

Hadi inşallah sağlıkla gelsin yavrucuk canım benim. Maşallah artık olmuş o zaten çıkmaya hazır :))) 1 hafta sonra hepimiz doğuralım diyorum 😁🤣

Benim de sıklaştı, ağrı ile beraber ağırlık hissi birde son zamanlarda o sertleşme olunca vajinanın alt tarafında çok baskı hissediyorum, heralde şimdi çıkacak diyorum

Ben de böyle diyorum, sancım başlasa ya da suyum gelse direkt gruba yazıp kızların dualarına talip olurum diye geçiriyorum içimden inşallah istediğim şekilde olur 🤲😍
Valla suyum gelmeden gideyim ben yoksa anestezi almış gibi olur yığılırım kalırım 😀 magnezyum sanki daha iyi geldi 2 ye çıkartınca yine de sancım oluyor canım. 2 gün boyunca saatte 2 defa oldu şimdş saatte 1 oluyor inşallah böyle devam eder 1 hafta daha dayanırım.

Ben de akşam içtim öyle yattım onunla alakası yoktur o ağrının canım sanmıyorum ben de olmadı ağrı 🤔
Prospektusune baktim karin agrisi tarzi agrilar yaygin yan etkilerindenmis.Devam ederse doktoruma soracagim.Bugun cok sık idrara cikiyorum ben de anladim,enfesiyonum gececegine artmis gibi😕

Back