2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Merhaba, göz derecesiyle normal dogumun ne alakasi varmış ki ilkdefa duyuyorum boule bisey benim de gözlerim 6derece miyip ve lens kullanıyorum ama kadin dogum dr uma hic soyleme geregi duymamistim. Ne gibi bir sıkıntı olurmus ki?
Karın içi basınçtan dolayı retina yırtılabilirmiş doktoruna bir sor canım bana göz doktorum söyledi sonrasında kadın doğum doktorum teyit etti

Kızlar günaydın, 34-35 hafta itibariyle diş hassasiyetim tavan yaptı. Zaten çürüktü giden kalsiyumlarla birlikte geceleri ağrı yapmaya başladı. Bol süt ve süt ürünleri tüketmeme rağmen çareyi tahin pekmezde buldum. (Bir de parodontax diş macununun hakkını yemeyeyim ) Ben bu ikilinin bu kadar yüksek kalsiyum içeriği olduğunu bilmezdim. Ayrıca pekmez demir depolarını da dolduruyor. Tahlil sonuçlarım çok şükür çok çok iyi çıktı. Gebelik şekeri olmayan ve imkanı olan herkese tavsiye ederim. Demir emilimi için pekmez +c vitamini almanız şart. Ben bir kaşık pekmez ile yarım çay bardağı portakal / limon suyu shot yapıyorum :KK70:

Kızlar günaydın, 34-35 hafta itibariyle diş hassasiyetim tavan yaptı. Zaten çürüktü giden kalsiyumlarla birlikte geceleri ağrı yapmaya başladı. Bol süt ve süt ürünleri tüketmeme rağmen çareyi tahin pekmezde buldum. (Bir de parodontax diş macununun hakkını yemeyeyim ) Ben bu ikilinin bu kadar yüksek kalsiyum içeriği olduğunu bilmezdim. Ayrıca pekmez demir depolarını da dolduruyor. Tahlil sonuçlarım çok şükür çok çok iyi çıktı. Gebelik şekeri olmayan ve imkanı olan herkese tavsiye ederim. Demir emilimi için pekmez +c vitamini almanız şart. Ben bir kaşık pekmez ile yarım çay bardağı portakal / limon suyu shot yapıyorum :KK70:
Tahin tüketiyorum ama şekerden dolayı pekmez hiç yemedim doğumdan sonra hızlı toparlanma için tüketebiliriz 😻

Canım iyi misiniz kızında sende. Bu saatte hala ayaktasın nöbete devam galiba :KK43: çok çok geçmiş olsun vallahi ya
Evet 🫣 kafamda sarki çalıyor sürekli uykusuz her geecccceeeee 🥴 dün -akşam çok güzel ilerledi süreç. Ateşi yukselmese de 4 saat arayla donusumlu ateş düşürücü verdik o baskıladı. Ama gece 3 te bir anda kusunca işin rengi değişti. Sonra ateş bir anda yükseldi😮‍💨 şuan yine düştü. Ama ilaç arası 4 saati geçince aniden 36.4 ten 38.5+ lara yükseliyor. 😔

Ne zaman içmeye başlamak lazım peki önceden içmek gerekir mi
Süt arttırıyor aynı zamanda. Vitamin takviyesi gibi düşün. Ben kziimda doğumdan sonra süt bir süre gelmemisti, sezwryan dogumlarda olabiliyor. O ara başladım sonra uzun uzun süre kullandim. Şimdi son haftalarda başlarım diye düşünüyorum ama vitamin takviyesi alıyoruz ya onu bir doktora sormak lazim ama.

Günaydın kızlar 🌧️

Rheaa Rheaa nasıl oldu minik ?🤒
Şuan da uyuyor canım . Ateş dışında kusma da eklendi beni daha da yoruyor. Çünkü ilaç içiyor yarım saat 1 saat sonra kusunca ilaç vücuttan çıkıyor ates bir anda tavan. Tekrar ilaç vermek için saatinin gelmesini bekliyorsun farklı yöntemlerle düşürmeye çalışıyorsun ama yine düşmüyor. İyi tarafı antibiyotik ise yaramaya başladı sanırım çünkü ufak ufak azcık azcık terleme başladı vucutta ve bu çok iyi bir şey 🤗

doğuma az kaldı kızlar ne hissediyorsunuz👼🏻😍

Doğum anıyla ilgili bir kaygı yaşamıyorum çok şükür ama sonra ne yapacağız diye düşünüyorum 😌 çocukları ihmal etmemek, eşimi ihmal etmemek, kendimi ihmal etmemek.. hayat eskisi gibi olmuyor tabiki ama güzelliklerle geleceğine inanıyorum ☺️

doğuma az kaldı kızlar ne hissediyorsunuz👼🏻😍
Ben izne ayrılmadan bir şey hissedemeyeceğim galiba, her sabah kalkıp işe gelmek akşam eve zor düşmek heyecanımı baskılıyor. Daha hazırlamadım elbiseleri, hala hamileliğim hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor. İşyerinde , evde herkes benden daha heyecanlı bense kanı çekilmiş gibiyim. :110: Şafak sayıyorum neyse ki son 6 iş günü :anneadayı:

Ben izne ayrılmadan bir şey hissedemeyeceğim galiba, her sabah kalkıp işe gelmek akşam eve zor düşmek heyecanımı baskılıyor. Daha hazırlamadım elbiseleri, hala hamileliğim hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor. İşyerinde , evde herkes benden daha heyecanlı bense kanı çekilmiş gibiyim. :110: Şafak sayıyorum neyse ki son 6 iş günü :anneadayı:
36+0 da mi 37+0 da mi izne ayriliyoruz?

37 de fakat benim yıllık iznim var, onu kullanacağım pcfl pcfl
Benimki 7 mart o zaman ☹️ da, Ben yillik izinleri de sut izni bitince kullanacagim...
Soyle planladim: dogum izni, sonra 6 aylik yarim gun sut iznini birlestirerek 2.5 gun izin 2.5 gun is (1.5 gunu online), 6 ay bitince 2022 yillik izni ve rapor, sonra 2023 yillik izni ve rapor, sonra da 2024 yillik izni ve rapor... Tum bunlar ile oglum baya buyumus oluyor insallah 🙏

Günaydın Kızlar dün 32+0 da doktoruma gittim ve çalışabilir raporumu aldım . Bebeğim 2150 gr 44 cm olmuş :anneadayı: Herşey çok güzel ilerliyor çok şükür. Valiz içi hurç almıştım hastane için dün onlar geldi artık yıkayıp ütülemeye başlayabilirim...
Doğum ücretini sordum ilaçlar ve tahliller hariç 9 bin lira dediler..
Dün ilk defa Nst ye girdim çok sıkıcıymış gerçekten 20 dakika tavanı izledim tek başıma sancım çıkmadı hiç. 2 hafta sonra tekrar çağırdı ondan sonrada her hafta dedi. Bakalım zaman geçmez oldu sanki ...

Dün gece baldırlarımın ağrısından uyuyamadım gece zaten 4-5 defa tuvalete kalkmaktan bi hal oldum yeter dedim oturdum ağladım sonrada dedim Allah'ım yanlış anlama sen içimi biliyorsun valla isyan etmiyorum sadece çok canım yanıyor diye daha çok ağladım.. Aşırı duygusalım bu aralar..

Zaman geçmez oldu sanki sizde de oluyor mu hiç görmedim henüz kucağıma almadım emzirmedim ama çok özlüyorum kızımı:KK42:

Şuan da uyuyor canım . Ateş dışında kusma da eklendi beni daha da yoruyor. Çünkü ilaç içiyor yarım saat 1 saat sonra kusunca ilaç vücuttan çıkıyor ates bir anda tavan. Tekrar ilaç vermek için saatinin gelmesini bekliyorsun farklı yöntemlerle düşürmeye çalışıyorsun ama yine düşmüyor. İyi tarafı antibiyotik ise yaramaya başladı sanırım çünkü ufak ufak azcık azcık terleme başladı vucutta ve bu çok iyi bir şey 🤗
4-5 güne anca toparlar bence canım yüksek ateş olmasın da kusma ile bi şekilde uğraşılır artık 😑
minseo minseo canım bu soruyu 124583322 kez cevapladın ama 🙈 çikolata aldığın sayfanın adı neydi?
cikolatamadeni canım 🤍

X