2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar ne sorucam ben bu lansinohun manuel göğüs pompalarindan almıştım bunu nasıl kullanicaz hastaneye götürelim mi napalim mantığı ne kullananlar bi hayrına anlatsın ya bı göğsü emzirirken digerine mi takıyoruz vakumlayip damlayan süt ona birikiyomus falan

Ben de deneyeceğim kızım da çalışıyordum şimdi evdeyim uzun bir süre ablamla kardeşim çok uğraştı inşallah ben uğraşmam işimedir gelir yazın çocuklar bez takıp pişik olmaz en azındann hele kş ikiz kardeşim çok uğraştı eğitimler aldı kendisi de katıldı hatta. Çocuk kakasını çişini ifade ediyordu WC’ye oturtuyordu tutarak. Bekliyordu yapmıyordu. Yapmayınca yanlış sinyal diyordu içeriye gidiyordu çocuk 10 dk ya kalmaz olduğu yere yapıyordu bu uzun süre böyle sürdü😀 Ama uğraşan alıştıramayan bir sürü insan var. Hele bez fiyatlarından sonra dolar doğmaz wc he tutturacak anneler var. İnsanlar eski usule dönüyor elde yıkanan bezlerden kullanmak istiyorlar. Bizde çok erken bırakmışız mesela yürümeden önce çişimizi söylemeye başlamışız. Annem bez yetiştiremiyormuş o yüzden hep çile tuta tuta öğretmiş yine de geceleri bşr kaç defa kaçırmışız. Şimdi birazda kullan at yaptığımız için bizde esnek davranıyoruz. Özellikle çalışan anneler gerçekten onlara çok zor ben kızımla bir kaç saat vakit geçiriyordum hemen uyuyordu zaten 9 da 7 de evde oluyordum ancak sevip oynuyordum doyamıyordum hiç. Eskiden anneler hep başlarındaydı çocukların. Zaten çocukların başındayken çocuklar bazı şeyleri daha hızlı öğreniyorlar. Başkasına öğret diyemiyor insan
Ya tabiki sabır işi zor ama sonu güzel ben de yazın evdeyken denemek istiyorum annem de bu konuda tecrübeli olduğu için o da yardımcı olur artik altina yaparsa da duşa sokar sokar cikaririz napim 😅 popolari rahat olur en azından. Mesela 3 yaşında bı çocuğun her şeyi bilip şakır şakır ingilizce konusup çişim var diyememesi bana çok enteresan geliyor 🙄 3-4 ay önce burda okudum yeğeni 5 yaşında olup altı hala bezlenen... Bunlar daha çok psikoloji bozucu geliyor bana açıkçası

Kızlar ne sorucam ben bu lansinohun manuel göğüs pompalarindan almıştım bunu nasıl kullanicaz hastaneye götürelim mi napalim mantığı ne kullananlar bi hayrına anlatsın ya bı göğsü emzirirken digerine mi takıyoruz vakumlayip damlayan süt ona birikiyomus falan
Ben de göğüs kremini aldım nasıl kullanacağım bilmiyorum hergün biraz mı her emzirmeden sonra mı kullanıp sürüp sileceğim. Zaman daraldıkça sorular arttı:)))
Manuel pompa kullanmadım ama YouTube’dan paylaşmışlardır kullanımını diye düşünüyorum. Sapma makinası almıştım ben tek tek biberona sağdırıyordum. Çok rahat etmiştim. Bir de bu pompalar tahriş edebiliyormuş manueller ablam kullanmıştı. Bilmiyorum burada daha önceden kullanan var mı canım.

Ya tabiki sabır işi zor ama sonu güzel ben de yazın evdeyken denemek istiyorum annem de bu konuda tecrübeli olduğu için o da yardımcı olur artik altina yaparsa da duşa sokar sokar cikaririz napim 😅 popolari rahat olur en azından. Mesela 3 yaşında bı çocuğun her şeyi bilip şakır şakır ingilizce konusup çişim var diyememesi bana çok enteresan geliyor 🙄 3-4 ay önce burda okudum yeğeni 5 yaşında olup altı hala bezlenen... Bunlar daha çok psikoloji bozucu geliyor bana açıkçası
Bizimki öyleydi işte kardeşim neler yaptı ama onun psikolojikmiş uzmanlar öyle söyledi bazı çocuklar tuvaletlerinş vermek istemiyorlarmış malı kıymetli oluyot onların paylaşmayı sevmiyorlar kendilerinden bir parça çıksın versin istemiyorlar. Çocuk kakasını yaparken kıyametler kopuyordu cerrahtan cerrah gezdi en iyi doktorlara gitti hepsi aynışeyi söyledi bu çocuk pintş dediler paylaşmayı sevmiyor. Kakasına çişine bile sahip çıkıyor. Çocuğu pedagog a götürdüler artık daha yeni başladı bez kullanmıyor ama 5 yaşına girdi yani 4,5 yaşına kadar bez kullandı kızcağız. Artık sinir krizi geçiriyordu ağlıyordu hep. Hatta annem aldı yanına bir süre kadın bile ertesi gün doktora götürdü. 5 çocuk büyüttüm böylesini görmedim dedi. Poposu kesiliyormuş gibi çığlıklar ata ata ağlıyordu herkes pıposunda bşet vsr sanıyordu çişinş yapmadığı için sonda bile takıldı ağlaya ağlaya çiş yapıyordu. Allah kimseye vermesin çok çekti şahit olduğum için büyük konuşmak istemiyorum

Hay maşallah bize de nasip olsun 🤣 Kaçıncı çocuksun sen 🤣

Çok şükür canım en azından kafan rahatladı 🙏🙏🙏 doktor da güzel yönlendirmiş inşallah bi an önce kontrol altına alırsınız ateşi de 🙏 enfeksiyon düşmeye başlayınca ateşte kontrol altına alınır 🙏
3 kardeşiz ben ortancayım😬 diğerleri çok normal doğarken ben de böyle doğmuşum işte🤣 inşaAllah biz de böyle tek avazda kolayca doğum yapabiliriz ama arabada olmasın mümkünse🤣

Ben de göğüs kremini aldım nasıl kullanacağım bilmiyorum hergün biraz mı her emzirmeden sonra mı kullanıp sürüp sileceğim. Zaman daraldıkça sorular arttı:)))
Manuel pompa kullanmadım ama YouTube’dan paylaşmışlardır kullanımını diye düşünüyorum. Sapma makinası almıştım ben tek tek biberona sağdırıyordum. Çok rahat etmiştim. Bir de bu pompalar tahriş edebiliyormuş manueller ablam kullanmıştı. Bilmiyorum burada daha önceden kullanan var mı canım.
Her emzirmeden sonra göğüsteki ıslaklıgi ve nemi kurulayip kremi süreceksin varsa kalkani kapicaksin üstüne sonraki emzirmeye kadar meme ucu çamaşırla temas etmesin diye canım bu hava alan kalkanlardan olursa daha iyi olur

Canım eğer süt saklamak ve sütünü arttırmak için kullanacaksan, ara ara sağım yapabilirsin. Benim kızımda 3-4 aylıkken meme reddi yaşamıştık. O zaman memeler doluyor, sızlıyor bebek emmiyor, onu sağmak için kullandım ben. Yine bazen bebek boşaltamıyor memeyi, yine memede sertlik oluyor onun için de kullanmıştım.

Emzirirken de yada normal zamanda göğüse hafif masaj yapıp vakum şeklinde takıyorsun göğüse. Basınç etkisiyle süt geliyor ama normal pompadan farklı. Çünkü normal pompoda göğsü vakumlayip bırakıyor, emme refleksi gibi, manuellerde tek vakum , gogus uyarilmazsa çok süt çıkışı olmuyor. Süt damlaya damlaya içine birikiyor. Bende lansinoh elektrikli var, bir tane de mochi pompa aldım. Ama mesela manuelden pek memnun kalmadım göğüs bebeğin çene çekme gücüne alışıyor bir süre sonra, manuelde pek süt gelmiyor.

Her emzirmeden sonra göğüsteki ıslaklıgi ve nemi kurulayip kremi süreceksin varsa kalkani kapicaksin üstüne sonraki emzirmeye kadar meme ucu çamaşırla temas etmesin diye canım bu hava alan kalkanlardan olursa daha iyi olur
Kalkan almadım canım bundan aldım bunu emzirirken kullanacağım kızımda çok çektim. Bunu da sadece emrirken takmıyor muyuz canım kimse kullandı mı acaba buradan

Eklentiler

• 93EEEC95-AC67-45CE-A208-37FE24001F2E.jpeg
    93EEEC95-AC67-45CE-A208-37FE24001F2E.jpeg
    48,8 KB · Görüntüleme: 63
Canım ben mochi aldım ama hepsi aynı tipte sanırım. Bir videoda izlemiştim önce ağız kısmını dışa doğru kıvırıyorsun göğsüne koyup kıvırdığın yeri geri açıyosun vakum gibi sarıyor göğsünü ve sabit kalıyor zaten. Sağdan emziriyosan sola soldan emziriyosan sağa takıyosun gelen süt ona birikiyor. Hem mastit için bi önlem hem de süt ziyan olmuyor. Akan sütü ister dolaba koy sakla ister kaşık biberonla falan bebişine ver. Ben hastane çantama koydum ne olur ne olmaz diye

Spinal anestezi ile doğum yapmıştım.Ve çok şiddetli baş ağrıları yaşadım.Nescafeyi bunun için içmiştim ben.Genel anestezi ile ameliyat olanlarda baş ağrısı olmuyor diye biliyorum.Belden aşağı uyuşturmalı ameliyatlarda var bu risk.Genel anestezi ile doğum yapacak olanların kahve götürmesine gerek yok bence.Hastanede 1 gece kalmıştım.Başım eve geldikten sonra ağrımaya başlamıştı.Hastanede kahveye ihtiyaç duyduğumu hatırlamıyorum.
Zaten sikinti orda hastanedeyken içmeye baslamaliydiniz. Doktorum ameliyathanede.ozellikle uyardi yeme icmeye basladigin zaman bol bol nescafe iç. Ev de de devam ettim. Hic basim agrimadi

Poadas Unisex Kahverengi Bebek Bakım Çantası Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL Ben bunu aldım canım gayet geniş içi. Valiz gibi açıldığı için daha pratik olacağını düşündüm. Kullandıkça göreceğiz artık.

Ben küçük avent in antikoligini aldım tecrübem olmadığı için ihtiyaç olursa deneyeceğim baktım olmuyo cam yada başka alırım. Deneye yanila artık

@Ffbaci Ben doğum değil ama polip ameliyatında spinal oldum. Çektiğim baş ağrısi felaketti her akşam serum aldım neredeyse. Kahve içiyorum ama faydasizdi. Korkmuştum anestezi yaparken bi zarar mı geldi diye. Yaklaşık 10 gün aynı derece ağrı yaşadım. Sadece yattığımda iyiydi ayağa asla kalkamadım. Spinal anestezi de bu yaşanıyor ama yaşamayan da olabilir tabi. Şimdi aklımda sezaryen olursa hangi anesteziyi olucam sorusu var. Bebeği doğduğu ilk an görmek istiyorum ama o ağrıyı çekip bebeğimle ilgilenememek de korkutuyo 🥺
Cikar cikmaz kahve icmis miydin tedavin mi acaba spinala gore yapilmadi.

Cikar cikmaz kahve icmis miydin tedavin mi acaba spinala gore yapilmadi.
Yok icmemistim bana sadece bol sıvı tuket dediler ama neden olduğunu söylemediler. Aynı akşam içtim ama çok geçti ve zaten ilkte uyusmadi 2 defaverdiler anesteziyi belki o çok etkili oldu. Ayy o zamanı hatirladim da fenaydı 😑

benim de 8 mart görünüyor 40 hafta bitişi.
37-38 arası dogum olacak sizin ozaman. riskli bir durum varmı? bazı doktorlar 37+ lı haftalarda sezaryen tarihi veriyor bazıları 38+, ben de calıstıgım icin 37 erken geliyor bana, izne cıkar cıkmaz dogum, bilemiyorum hayırlısı saglıkla gelsinler inşallah
Benimde ultrason kağıdında 12 mart yazıyordu geçen hafta 8 mart yazıyodu değişiyor bakalım hangisinde gelecek😀 :KK39:
Kızlar oda için termometre aldınız mı? Memnun kaldığınız ürün varsa atar mısınız?
Xiaomi aldık biz şu meşhur olanından😀

Benimde ultrason kağıdında 12 mart yazıyordu geçen hafta 8 mart yazıyodu değişiyor bakalım hangisinde gelecek😀 :KK39:

Xiaomi aldık biz şu meşhur olanından😀
xiaomi mijia miaomiao diye bişey mi? Onu ekledim sepete az önce meşhur muymuş iyi bari :))

X