• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    168
Selam hanımlar :) bugün ilk kez yazıyorum aklıma takılan şeyler oldu , aranızda yaşayan veya duyan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Servikal uzunluğumu bir doktor kısa esas doktorum normal ölçmüştü ama nolur nolmaz diye progesteron başlamışlardı. Bugün acile gittim bi şikayetle doktor servikal uzunluğu 33mm ölçtü fakat hunileşme var dedi , takip olduğun doktoruna gidebilirsin dedi. Erken doğumdan çok korkuyorum. Bi öneriniz var mı
Merhaba benim de rahim ağzı uzunluğum 33mm iken serklaj oldum.Beni de uzunluğu normal 33mm çok iyi deyip yolladılar sürekli. Perinatolog kontrolünde, rahim ağzımda yumuşama başlamıştı bebeği taşımaz dedi doktorum acil serklaja alındım. Ama yumuşaması olmayıp rahim ağzının yapısı iyi ve sert olup 15 20mm ile serklaj yapılmadan sürecini tamamlayanlar var önemli olan rahim ağzının yapısı. Bu konuda kadın doğumcular çok yetersiz sadece uzunluğa bakıyorlar, hunilesme de varmış mutlaka bir perinatologun görmesini tavsiye ederim.

M MAdes Canım iyi akşamlar nasılsın? Dündü sanırım gece kasılma ıkınma tarzı bir şey yaşadığını yazmışsın yazacaktım aslında pek müsait değildim sonra da aklımdan çıkmış. Benim de son 2 haftadır falan sabah uyandığımda kasılmış şekilde uyanıyorum. Sadece rahim değil ama bugün vücudum sanki böyle kendimi sıkmış gibi uyandığımda taş gibi uyanıyorum karnım da çok sert oluyor kendi kendimi mi kasiyorum uykumda bilemedim ki ya kalsiyum da kullanıyorum. Aynı şeyi mi yasiyoruz acaba başka kimsede oluyor mu ki.

Bi arkadaşımın bir doktor karından 22 mm ölçtü serklaj dedi başka doktor vajinal 33mm ölçtü bence iyi bir doktora git birde böle şüpheli durumlarda kesin tanı vajinal ultrason.karından bakıyorlar ama kesin tanı için şüphe varsa vajinal bakıyorlar sana nasıl baktılar?
Evet karından baktılar, bi kısa ölçüm olduğu için vajinal uyarabilir falan dedi doktorum, cinsel ilişki iş yapmayı vsde yasakladı zaten
Merhaba benim de rahim ağzı uzunluğum 33mm iken serklaj oldum.Beni de uzunluğu normal 33mm çok iyi deyip yolladılar sürekli. Perinatolog kontrolünde, rahim ağzımda yumuşama başlamıştı bebeği taşımaz dedi doktorum acil serklaja alındım. Ama yumuşaması olmayıp rahim ağzının yapısı iyi ve sert olup 15 20mm ile serklaj yapılmadan sürecini tamamlayanlar var önemli olan rahim ağzının yapısı. Bu konuda kadın doğumcular çok yetersiz sadece uzunluğa bakıyorlar, hunilesme de varmış mutlaka bir perinatologun görmesini tavsiye ederim.
Aaa size kaç haftada serklaj yaptılar? Ben şuan 24 haftadayım. Rahmin yumuşamasını nasıl anladılar acaba ? Usg ile anlaşılan bir şey mi ?
Ben 2. Gebeliğimde yaşadım canım bol bol dinlen bol su iç kendini yorma geçen doktor yine şüphelendi ama geri alttan bakınca yokmuş dedi ağır kaldırma Bi sıkıntı yaşamazsın İnş benim 23. Haftada başlamıştı 39+6 doğum yaptım karnında kasığında ağrı mı oluyordu ben zaten üstüne Bi de serklajlıyım
Darısı benim de 37leri görmeme sağlıkla inşallah :) benim de başlarda karnımda sertleşme oluyordu o geçti ama vajinal dolgunluk başlamıştı :(
Hepimiz sağlıcakla zamanında alırız bebişlerimizi kucağımıza inşallah 🙏🏼 dua ederseniz çok sevinirim , yarın ilk iş doktoruma gideceğim

Aaa size kaç haftada serklaj yaptılar? Ben şuan 24 haftadayım. Rahmin yumuşamasını nasıl anladılar acaba ? Usg ile anlaşılan bir şey mi ?
Canım malesef ultrason ile anlaşılan bir şey değil ultrasonda 33mm ölçtü benim uzunluk iyi ama yapısına bakmam lazım dedi. Spekulum muayenesi yapti alttan gözle bakarak anlaşılıyor hatta rahim ağzına dokundu yumuşama var dedi acil serklaja alındım. Öyle üstten ölçüp göndermek işlerine geliyor malesef hele özelde alttan muayene etmemeye yemin etmisler resmen. 17. Haftalıkken serklaj oldum bu arada.

M MAdes Canım iyi akşamlar nasılsın? Dündü sanırım gece kasılma ıkınma tarzı bir şey yaşadığını yazmışsın yazacaktım aslında pek müsait değildim sonra da aklımdan çıkmış. Benim de son 2 haftadır falan sabah uyandığımda kasılmış şekilde uyanıyorum. Sadece rahim değil ama bugün vücudum sanki böyle kendimi sıkmış gibi uyandığımda taş gibi uyanıyorum karnım da çok sert oluyor kendi kendimi mi kasiyorum uykumda bilemedim ki ya kalsiyum da kullanıyorum. Aynı şeyi mi yasiyoruz acaba başka kimsede oluyor mu ki.
İyiyim canım bilmiyorum ben ilk defa yaşadım o gün sertleşme değil de bana ıkınıyorum gibi geldi aşağıya baskı yapıyordu uykumda öyle hatırlıyorum sırt üstü yatıyordum hemen düzeldim geçti

Evet karından baktılar, bi kısa ölçüm olduğu için vajinal uyarabilir falan dedi doktorum, cinsel ilişki iş yapmayı vsde yasakladı zaten

Darısı benim de 37leri görmeme sağlıkla inşallah :) benim de başlarda karnımda sertleşme oluyordu o geçti ama vajinal dolgunluk başlamıştı :(
Hepimiz sağlıcakla zamanında alırız bebişlerimizi kucağımıza inşallah 🙏🏼 dua ederseniz çok sevinirim , yarın ilk iş doktoruma gideceğim
Doktorunla görüş canım ilaç falan verirler zaten birde bana o zamanlar 28.haftadan sonra ciğer geliştirici iğne yaptırmıştı doktor hunileşme ilerlemiş erken doğum olma ihtimali var diye dikkat et canım hunileşme zaten kesenin rahim ağzına doğru v şeklini alması dolgunluk o yüzden

Benim de neredeyse 15. Haftadan beri burnum tıkalı. Temizleme yapıyorum ve her seferinde kanıyor. Doktorum hormonlardan dolayı burun kılcal damarlarımın genişlediğini ve kanamaların olabileceğini söyledi. Rahat nefes alabilmek için hergün temizliyorum ve kanama yapıyor. Ben de kan sulandırıcı kullanıyorum

Benim de neredeyse 15. Haftadan beri burnum tıkalı. Temizleme yapıyorum ve her seferinde kanıyor. Doktorum hormonlardan dolayı burun kılcal damarlarımın genişlediğini ve kanamaların olabileceğini söyledi. Rahat nefes alabilmek için hergün temizliyorum ve kanama yapıyor. Ben de kan sulandırıcı kullanıyorum
Ben ilk kan sulandirici kullanmaya basladigimda cok tedirgin olmustum megerse ne cok kisi varmis kullanana🙂

Benimde kanıyordu doktorum burun nemlendiricisi yazdı canım hamilelerin kullanabildiği nemlendiriciler var, kullandığımdan beri hiç kanama yaşamadım doktoruna bi danış istersen

Günaydın kızlar , bebişlerinizle sağlıklı bol tekmeli bir hafta diliyorum hepinize 🥰 🥰
Sabaha karşı alt bacağıma giren müthiş bir kramp ile uyandım resmen çığlık çığlığa hiç hayatımda böyle bir kramp yaşamamıştım en az 10 dk sürdü hala kasılmış durumda yürüdüm işe geldim falan ama hala acıyor böyle bir şey yaşadınız mı hiç normal mi ? :(

Back
X