• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
benim hiç iştahım da yok normalde yemek yemeyi severim ama sanki sürekli tokmuşum gibi hissediyorum. günde 1 öğün zorla yiyorum sanırım kabızlıktan oluyor bu. daha çok meyve ve sıvı tüketiyorum. ama bugün dediğinizi yapayım kendime yulafla yoğurt meyveyle smoothie yapıp içeyim. kayısı da denicem zaten normal hayatta da 1 tane tüketsem direkt tuvalete çıkarıyordu korkudan yiyemiyordum. kesin işe yarayacak kayısı.
Bendeki istahin yarısını sana vereyim 😁🤭🤭 valla çok var. Dünyayı yesem softa daha toplanmadan yeniden acıkıyorum 😁😁hatta al hepsi senin olsun 😂😂😂🙈 canım bu arada şekerde bazı bunyelerde kabız yapar, bilgin olsun. Meyve şekeri de dahil. 🙄takip et ama yine de sen kendini. Yediklerini fela bir kaç gün gozlemle. Ne yedikten sonra kabızlık artıyor veya azalıyor veya gaz problemi oluyor ona göre rutin ayarlarsın kendine. Aynı günde karışık meyve yeme tek meyve ye takip et bakalım.🙂

Bendeki istahin yarısını sana vereyim 😁🤭🤭 valla çok var. Dünyayı yesem softa daha toplanmadan yeniden acıkıyorum 😁😁hatta al hepsi senin olsun 😂😂😂🙈 canım bu arada şekerde bazı bunyelerde kabız yapar, bilgin olsun. Meyve şekeri de dahil. 🙄takip et ama yine de sen kendini. Yediklerini fela bir kaç gün gozlemle. Ne yedikten sonra kabızlık artıyor veya azalıyor veya gaz problemi oluyor ona göre rutin ayarlarsın kendine. Aynı günde karışık meyve yeme tek meyve ye takip et bakalım.🙂
yesek ayrı dert yemesek ayrı dert gerçekten :D :D :D bol bol karpuz yiyordum ve muz sanırım muzda hata yaptım o kabız yapıyormuş yarına onun yerine kayısı ve kuruyemişe başlicam of valla neyi düşüneceğimi şaşırdım bir yandan buna kafa yoruyorum bir yandan 9 gün sonra kpss var kusacak mıyım ne olacak insan stresten kafayı yiyor. tekrar doktora gidip bunun için ilaç yazdırılır mı acaba :Dbak hamileyim üstüne diş teli taktırıcam kusma da olursa ortalık festival alanına dönecek herhalde :D:D

bende de hiçbirisi yok inşallah böyle şanslı devam ederiz ya :KK70: benim de gögüslerimde hassasiyet var onun dışında hiçbir şey yok. ben en son ayın 9unda doktora gitmiştim, annem ayda 1 kere gitmemin yeterli olacağını söyledi. ama sadece keseyi gördüm sizce ne kadar aralıklarla gidilmeli. sizin gibi 7. hafta olacak görebilir miyiz bebeği acaba veya kalp sesi duyulur mu? bazen çok acele ettiğimi düşünüyorum akışına bırakıyorum ama belirti de yaşamayınca acaba bir sorun mu var diyorum :KK70:
Canım benim ilk gebeligimde de hiç belirtim yoktu. Tek aşırı iştah dışında diyim😂şuanda da iştahım çok masallahim var 🙄🤭
Ben 4+0/4+3 (0 mi 3 mu doktor o aralikta dedi tam gun vermedi) gibi gebelik öğrendiğimde kan testi yapıp değer görünce aynı gün doktora gittim keseyi gördü o gün karından. 10 gün sonra kalp atisi için gel dedi, yazlikta olacağım için gelemeyeceğimi söyledim, halen yazliktayim. Hafta sonu döneceğim evime, pazartesi akşam da kontrole gidecegim. Kontrol demeyeyim de kalp atımı için gideceğim, pazartesi 7+1 oluyorum kendi hesaplamama göre. Sonra doktor zaten bir olumsuzluk tarzı birsey gördüğünde kontrol sıklıklarını ona göre ayarlıyor. Bir sorun yoksa ayda 1 şeklinde devam eder. Benim ilk gebeligimde dusuk tehlikem vardi 4.aya kadar her hafta, sonra erken doğum tehlikesi çıktı 10 günde 1 çağırdı, tehlike geçince ayda 1 çağırmaya başladı. Doktorunuz planlıyor o yüzden ben bu konuda rahatım baya.
Ama kalp atimini duymadıysaniz benim gibi ara kontrolde gidip duymak gerek. Bir olumsuzlukta erken müdahale için.

Gittim canım sabaha karşı ateşim çıktı doktoruma gittim 38,2 sadece parol kullanabilir miyim pcr testi verdim 3 te çıkacak. Kalp atışlarına keseye baktık herşeu çok güzel doktor merak etme dedi paroladan başka ilaç alamazmışım o yüzden günde 3 tane al dedi. Az önce yine ateşim çıktı parol aldım Sirkeli suyla sildi annem beni sabah ılık duş almıştım zaten doktora gitmeden akşamda alırım dua edin kızlar ateş çok zararlı doktorum da öyle söyledi ateşini kontrol altında tutmak lazım direk keseye bebeğe zarar verirmiş vücut onu atmaya çalışır dedi. Napıvam bilmiyorum kızlar moralim çok bozuldu
Çok geçmiş olsun ateş çıkınca herkesin bildiği sirkeli su ama sirkeli su iç ateşe döndürüyor diye biliyorum isterseniz yine de araştırın siz

Canım çok sevindim güzel haberlerine 😇 hep böyle güzel haberler verelim birbirimize 😇 nacizane bir sey söyleyeceğim ufak kanama alanların varsa çok dikkatli ol. Alan büyümesi ve aktif kanamaya dönmemesi için 🙂 en çok ev temizliginde süpürge kanamayı arttırıyor benden demesi( kotü tecrübeyle sabit) karın kaslarini çok zorlamamaya çalış. Bol bol dinlen , uzun süre ayakta olma ufak molalar ver hemen, birde ağırlık kaldırma, ufak ağırlıklarda da belden değil dizden güç alıp poşet felan kaldır. Yani yerdeki bir şeyi eğilerek belden değil, dizlerini kırıp egilip o şekilde al 🙂 benim 4 tane en küçüğü kesenin x2 boyutunda aktif kanama alanım vardı doktorum bunları söylemişti...
Çok teşekkür ederim canım söylediklerine dikkat edeceğim 🙏🥰

Ya kızlar benim sag kasıklarımda adet olucakmışım gibi sancım var kahverengi lekelenme olmuş ama azcık şimdi gördüm bu sancı bu lekelenme 8 haftada normal mi🥺
Canım ben de 8. Haftadayım. İlk önce kahverengi sonra pembeye dönen lekelenmelerim oldu çok endişelendim kesin bişey oldu dedim kendimi yedim resmen 1 hafta boyunca. Bugün kontrolde çok şükür bir şey olmadığını öğrendim her şey yolunda sadece ufak kanama alanlarım var kan sulandırıcı kullanmadan kaynaklı dedi doktorum. İçini ferah tut allahın izniyle sağlıklıdır. Kontrolün ne zaman?

Kızlar bir buçuk saatlik uçak yolcuğu yapmam gerek ailemle birlikte gidicem ama ailem hamile olduğumu bilmiyor x-ray cihazından geçsem sıkıntı olurmu üç gün kalıp doncem
gebelik ihtimalim var diye güvenliğe ayrıca belirtin ya da eşiniz önden gidip güvenlikle konuşsun.
sorarlarsa önceki düşükler nedeniyle bi tedavi bi ilaç vs ya da doktor mümkün mertebe geçmememi söyledi diyin ama bence de geçmeyen xrayden.

Ya kızlar benim sag kasıklarımda adet olucakmışım gibi sancım var kahverengi lekelenme olmuş ama azcık şimdi gördüm bu sancı bu lekelenme 8 haftada normal mi🥺
Canım olabiliyor, yani 8.ayda da olabiliyor bazen lekelenme. Ama içiniz rahat etmeyecek yinede bir doktorunuza danışın 🙂

yesek ayrı dert yemesek ayrı dert gerçekten :KK70: :KK70: :KK70: bol bol karpuz yiyordum ve muz sanırım muzda hata yaptım o kabız yapıyormuş yarına onun yerine kayısı ve kuruyemişe başlicam of valla neyi düşüneceğimi şaşırdım bir yandan buna kafa yoruyorum bir yandan 9 gün sonra kpss var kusacak mıyım ne olacak insan stresten kafayı yiyor. tekrar doktora gidip bunun için ilaç yazdırılır mı acaba :KK70:bak hamileyim üstüne diş teli taktırıcam kusma da olursa ortalık festival alanına dönecek herhalde :KK70::KK70:
Yaaa kıyamam 😁
Canım şöyle muzun bir andikapi vardı yanlış olmasın ama muz yiyip su içince ve su içip muz yiyince ikisinden birinde kabız birinde ishal yapıyor ama hangisi hangisi hatırlamıyorum ama en mantıklısı muzu az tüket 🤣🤣
Kpss ye en son 2 sene önce karnım burnumda girmiştim, gözetmen burda doğurmazsin dimi demisti, dedim kısmet 🤣🤣🤣 37.haftadayi geçmiştim.
Cok mide bulantısı vs varsa yanına poşet al , sınav salonundaki görevliye durumu açıkla sınav başlamadan daha bir yardımcı oluyorlar bilgin olsun. Diş teli genel olarak seni zorlayabilir canım gebelikte çünkü ağrı-sızı felan yapıyor 🙂

Öncesinde ne zaman gitmiştiniz ? Ben pazartesi gideceğim tam 6 olacağım görünür mü ki :/
30 haziranda gittim keseyi görmüştük canım. 14 temmuzda da kalp atışını duyduk ve embriyoyu gördük. Belki görürsün aslında cihaz da önemli görmesen bile yolk kesesi görünür belki en azından

Kizlar bu progestanı kahverengi akıntı geçince de kullanmaya devam edicez mi datçadayım ben kadın doğum uzmanı yok kendi doktoruma da ulaşamıyorum :d
benim lekelenmem kesildi ama progesteron değeri hamilelikte belirli bir seviyede olması gerekiyor diye biliyorum dr um devam edelim dedi sadece akşamları alıyorum.
canım folik asitin dogal formu diye biliyorum yani dr um bu formunu kullan demişti.

Merhaba embriyoyu ne zaman gördünüz ? 2 gün önce gittim 5+3 tü kese küçük dedi. Şimdi yorumlarda okudum boş gebelik de varmış . Bunu yaşayan ya da sonradan gözüken var mı ?
Cnm ben keseyi gördüğümde embriyo görülmedi. Haftaya gidip göreceğim kalp atımı için. Atim varsa embriyo var yoksa boş gebeliktir diye düşünüyorum.

Evet kızlar WC bahanesiyle sona girebilirim zaten kalabalığiz inşallah farketmezler

gebelik ihtimalim var diye güvenliğe ayrıca belirtin ya da eşiniz önden gidip güvenlikle konuşsun.
sorarlarsa önceki düşükler nedeniyle bi tedavi bi ilaç vs ya da doktor mümkün mertebe geçmememi söyledi diyin ama bence de geçmeyen xrayden.
Eşim gelmiyor malesef ama WC bahanesiyle sona girebilirim zaten kalabalığiz inşallah farketmezler

cnm, eşime şimdi sordum da 😁 la roche posay yoğun nemlendirici olanı kullanıyorum. 400lük büyük basmalı şişe beyaz kapakli. Kızımda da egzama çıktı vücudunda doğduğundan beri var onda da kullanıyorum. Yatıştırma özelliği var kasintiyi kuruluğu kizarikliği bastırıyor.
Çok teşekkür ederim canım :) Fiyarı biraz tuzlu olabilir :KK45: ama sorayım bakayım :))

Bende de bir rahatlık var ki sorma gitsin 🤭🤭 nasip olursa 2. Olck
Ne güzelll... Keşke ben de öyle olsam ama hiç rahat olamadım yaa :))

Back