2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ya benim sezeryan dogumdu o sira baska kadinda benden yaşca buyuk baska doktorun sezeryanina girdi. Sonra ciktik odalarimiza kadin benim yan odamda. Her doktorun hastayi ayaga kaldirma suresi farkli benim 6 saat sonra kalkmama izin verildi. Kayinvalidem gelmis o kadini bana anlatiyor o senden yaşça buyuk ama senden iyi sonra gelmis o taburcu oldu diyor. Ya dedim nasil taburcu olacak oyle bir sey olamaz senin yanlisin var yataktayim oyle de soylediklerine sinirlendim icten ice. Sonra.hemsire geldi sor dedim hemsireye hadi taburcu olunuyormuymus hemsire ye sordu hemsire dedi odasini degistirdik oyle yuzu degisti mahcup oldu. Ablam eve ugramisti ablam gelene kadar yanimdaydi can agrisi bir taraftan canimi sikan vir taraftan😂Sagolsun evde hizmeti cok gyzeldi ama sanki normal dogum yapmamisim suc islemisiz gibi oldu. Bu sefer ablamin kucuk coxugu var yanimda gece kalamaz esime gecen sen kal dedim. Bazen diyorum biz mi abartiyoruz insanlarin soylediklerini yoksa insanlar mi hakikaten dusuncesiz. Hasta yatakta bir insana oyle konusulmaz
Bence biz abartmıyoruz insanlar fazla hadsiz. Hatta biz az bile yapıyoruz böyle konuşanları itin dotune sokup ağlatmak lazım 😁

Ben pazen kumaş aldım en sıcak o tutuyor dediler, çift katlı terziye diktirecegim ebeye de onu vermeyi düşünüyorum doğum sonrası sarsın diye yeterli olur sanırım.🤔

Bi de ben bebeklerin doğduğu ana çok üzülüyorum ya 🥲 Düşünsene 39 hafta bi yerde büyüyorsun alışıyorsun, sonra bir el gelip seni ordan koparıyor hoop bilmediğin bir dünya, ışıklar, sesler, yüzler. Sonra o yeni dünyaya alışma çabaları. Organların yeni bi hayata alışmaya çalışıyor. Miden yanıyor, gaz sancın oluyor ne olduğunu bilmiyorsun yapabildiğin tek şey ağlamak ve bi kadına muhtaçsın o da sana bakmazsa yapayalnızsın.🥺
Oğlumu karnimdan cikardiklari an çiğlik çiğliğa ağladi. Ameliyathanenin disinda bekleyenler herkes duymustu. Ben de oğlum dogunca daha duygusal baktim her seye hasta oluyordu karnimda guvendeydi diyordum daha 6 aylikti Elaziğ depremi gorduk asiri uzulmustum karnimda ne guzel guvenliydi falan degisik.degisik duygular😂Zavalli bebegim dogdu 6 ay sonra deprem, covit hepsini yasadik

canım hepimiz dönem dönem hormonlarında etkisiyle yaşıyoruz bunları kendini strese sokma hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz sabah kalkıyorum çok iyiyim akşam eve gidince yorgunluktan çatacak yer arıyorum herkesin söylediği rahatsız ediyor kızım hasta 1 haftadır uykusuzluk yorgunluk stres hepsi üst üste geliyor kime çatacağımı bilmiyorum. eğer evde kalmak seni strese sokuyorsa bebeğinin eksikleri için alışverişlerini tamamla yada yatkınlığın varsa el işi birşeyler yap insanın kafasını dağıtıyor makromeden bebeğinin doğumu için hediyelik anahtarlık vs yapabilirsin ben kendim hazırlamayı düşünüyorum mesela. hem çok zor bir hamilelik süreci geçirdin hem de anlattığın kadarıyla hamilelik öncesi de zorluymuş zaten dua et sana en iyi gelecek şey bu olabilir . Rabbim yardımcın olsun çok güzel bir evlat büyütmüşsün bunu da çok güzel bir şekilde büyütürsün hiç olumsuz şeyler düşünüp kendini yıpratma :KK200::super:
Çok saol canım. İnan elimden gelse de bişiler yapmak içimden gelmiyor. Hiç yapma hevesim yok sipariş verdim metal çikolata kutusunda isimli ve hediyelik anahtarlık. Oda süslenecek onun için kardeşim yapacağım dedi ama günü ayarlayamadık. Net bir gün ypk bir tarih yok. Doğum fiyatları almış başını gidiyor. Ben 10 bine hastanede yaptırtırım. Hatta kendi eski işyerim de 3/4 bine bile yaptırırım ama orası tıpmerkezi yoğun bakım yeni doğan ünitesi vs yok tam kapsamlı değiller. O yüzden tam kapsamlı güzel bir hastanede yine indirimli 8/10 bin arası konuştuk arkadaşlarla. Fakat doktorumun özel Muayenesi var anlaşma yaptığı hastaneler başka mesela Beykent üniversite hastanesini diyor ama 18 bin yeni yılda değişecek dedi. Benim doğumuma kadar 20/25 arası olmuştur. Medicana Beylikdüzü 40 bine yapıyormuş. Arkadaşıma o fiyattan vermişler. Doktorumla cumartesi konuşacağım. Sonuçta eşimde ben de bu sektördeyiz. Herkes saçmalamayın elinizin altı doktor dolu yazık verme diyorlar o kadar parayı. Doktoruma söylesem bu sefer gücüne gitmesin bilmiyorum ki

çok normal canım birden tüm hayatın değişti düzenin değişti. çok aktif çalışırken eve kapandın hareketlerin kısıtlandı kim olsa sıkılır. tabi hormonların da etkisi var. vücutta ağrı olunca insanın iyice modu düşüyor. kendini salma olumsuz düşüncelere kaptırma bebeğini kucağına alınca her şey geçecek inşallah :)
İnşallah dediğin gibi olur canım. Kızımda duygularım nasıldı onu bile hatırlamıyorum çünkü 12 sene geçti birde onda hep aktiftim doğumuna 1 hafta kala çıkmıştım izne. Hiç bir ağrım sızım bulantım olmamıştı. Güzel geçiyordu. Şimdi çyle değil her an bişi olacakmış gibi korkuyorum. 6/7 haftam kalmış ya aksi bişey olursa diyorum. Hep korkuyorum sevinemiyorum hiç bir türlü. Kafamdan atmaya çalışıyorum ama işte ister istemez yine oluyor düşünüyorum

Ben de tek ev bile süpürsem, koca evi temizlemiş gibi topallayarak yürüyorum.

Bu yazıldığınla resmen kendimi buldum. İlk defa çocuk sahibi olacak gibi endişeliyim, belki de büyük çocuklarımız var, acaba onları bir şeylerden mahrum ederiz korkusu mu diye düşünüyorum. Ne yaparım, nasıl yetiştirim. Yapabilir miyim diye kafamda deli sorular. Heyecan desen hiç yok 😔
Kızımı ihmal etmekten de korkuyorum dediğin gibi. Elimden geldiğince ihmal etmemeye çalışacağım onu. Doğumla birlikte 1 hafta da toparlarsam kendimi yeter. İkisiylede ilgilenirim diye düşünüyorum. Neyseki sınav zamanlarına falan denk gelmeyecek sömestir tatilinden yeni çıkmış olacaklar. Doğum yaptığım gün okula gitmek istemiyor illaki yanımda olacak. Sezaryende ayarlarsam perşembe yaptıracağım perşembe cuma gitmez okula haftasonuyla da birleştiririz 2 gün gitmemiş olur. Aman birsürü şey bar düşündüğüm hepsini düşünmekte yoruyor sanırım bizi. Ayrı ayrı şeyler düşünüyoruz Kafam çok dolu daha yaşamadan yaşayacaklarımın planlarını yapmaya çalışıyorum o da yoruyor beni :)

Oğlumu karnimdan cikardiklari an çiğlik çiğliğa ağladi. Ameliyathanenin disinda bekleyenler herkes duymustu. Ben de oğlum dogunca daha duygusal baktim her seye hasta oluyordu karnimda guvendeydi diyordum daha 6 aylikti Elaziğ depremi gorduk asiri uzulmustum karnimda ne guzel guvenliydi falan degisik.degisik duygular😂Zavalli bebegim dogdu 6 ay sonra deprem, covit hepsini yasadik
Ay allah korusun deprem en korktuğum🥺 Elazığ depreminde Bursa'daydik bütün gece haberleri izlemiştim enkazdan çıkanları. Dediğin gibi çok acayip sanki karnında daha güvenli dışarda olumsuzluklara daha açıklar

İnşallah dediğin gibi olur canım. Kızımda duygularım nasıldı onu bile hatırlamıyorum çünkü 12 sene geçti birde onda hep aktiftim doğumuna 1 hafta kala çıkmıştım izne. Hiç bir ağrım sızım bulantım olmamıştı. Güzel geçiyordu. Şimdi çyle değil her an bişi olacakmış gibi korkuyorum. 6/7 haftam kalmış ya aksi bişey olursa diyorum. Hep korkuyorum sevinemiyorum hiç bir türlü. Kafamdan atmaya çalışıyorum ama işte ister istemez yine oluyor düşünüyorum
Canım akışına bırak o kadar detaylı düşünme boşuna kendini strese sokmaktan başka bir şey değil. Olması gereken nasılsa öyle olacak her şey biz ne kadar kurgulasakta. Kızının okulunun iznine kadar düşünme sal kafanı 1 gün 2 gün gitmez okula hiç bişey kaybetmez. Hastane de maddi ve konfor olarak neresi uygunsa orada yap doğumunu doktorun hayrına yapmıyor bu işi sonuçta o da para kazanıyor biz fazla duygusal düşünüyoruz niye gücensin alınsın 25 bin 40 binler az paralar mi bu devirde.

Kızlar kontrolden geldim herşey yolunda çok şükür popo ustu duruyor ayaklar asagida baskı yapar endiselenme dedi. Pozisyon degistirir mi dedim daha degisir dedi ki insallah degisir sezeryandan cok korkuyorum cunkü 😣oğlusum kendisini göstermedi arkası dönüktü tercih onun tabi ki😀doktorumda sagolsun haftaya gel tekrar bakalım dedi. Bir sonraki randevu da 32. Haftada olur dedi

Sezeryan olanlara Allah kolaylık versin. Bildiğin ameliyat yani, ameliyatlı hastalar günlerce yatıyor, kalkmıyor. Ama sezeryan olan anne hemen kalksın çocuğa baksın bekleniyor, çok üzülüyorum öyle
Birde daha kötüsü var , bebeği ziyarete gelenler biz bebeğe bakarız bir kahve yapıver diyenler 🥴

Kızlar kontrolden geldim herşey yolunda çok şükür popo ustu duruyor ayaklar asagida baskı yapar endiselenme dedi. Pozisyon degistirir mi dedim daha degisir dedi ki insallah degisir sezeryandan cok korkuyorum cunkü 😣oğlusum kendisini göstermedi arkası dönüktü tercih onun tabi ki😀doktorumda sagolsun haftaya gel tekrar bakalım dedi. Bir sonraki randevu da 32. Haftada olur dedi
Ayy canim degistirir kirk takla atar daha zamani var her.seyin hayirlisi ya oyle kafana takma

Aaa bunu ilk kez duydum nasil oluyor nasıl anladın canım bi de genital ağrı dediğin nasıl benim de o bölgede ağrım oluyor geceleri ama ben çatı ağrısı diye yorumluyordum
Damarlar more more be belirgin ayrica sislik oluyor canim

Benımde pozisyon olarak baş yukarı ayaklar asagıda ben karnımdada hissedıyorum kafasının nerde oldugunu dısardan belli oluyor kafasını dayadıgı yer yani pozisyon değiştirdiğinde anlayacagım sanırım, hala değişmedi umarım değişir 25 yasındayım ilk doğum olacak allah kısmet ederse, normal istiyorum ama dönmezse sezaryan dedi doktor , inşallah dönerler dönmezsede bebek için saglıgı için hayırlısı ne ise o olsun

Ayy canim degistirir kirk takla atar daha zamani var her.seyin hayirlisi ya oyle kafana takma
Ya doktorun yaklasım tarzı boyle düşündürüyor sanırım , dönmesi gerekıyordu simdiye kadar dönmemiş dönedebilir dedi ama fikir olarak dönmez gibi daha agırlıklı bir uslupla ifade etti benım doktorum sanırım o yuzden oyle düşünüyor insan

Gunaydin herkese,
Ve korktugum bir sey basima geldi :KK43: genital bolge agrilari spora ragmen gecmeyince inceledim kizlar :KK43: ve maalesef varisler var. Kizimda bir tane idi doguma engel olmamisti ama simdi baya olmus, agri yapan da o :KK43: yarin doktora diyecegim insallah normal doguma engel olmaz. Normal dogumun ertesi gunu her sey bitiyor yani o konfordan olmak istemiyorum hic :KK43: sezeryan daha zor bence ...
Aaa benim de genital bolgede agri var,sanki kaslari agriyor ic kismi degilde dis kismi gibi oyle bir agri mi? Hic incelemedim o bolgeyi,hos kilodan baksamda bir sey goremem ya😒

Kizimda zorunlu sezeryan oldum,muhtemelen bu da oyle olacak,cidden cok zor,mecbur kalmadikca sezeryan olmamak lazim diye dusunuyorum.

Devlette normal doğum yapan var mı veya özel ve devlette her ikisinde normal doğumu deneyip fikir beyan edebilecek olan var mı ? Devlet hastanesinde normal doğum kötü mü gerçekten doktorda normal doğumda bulunuyor mu yoksa riskli bir durum var ise mi gelıyor yalnızca

Ben de bilemedim kalın peluş battaniyemiz var bir de bu tulumlar oluyor yine peluş ama çok kullanilicak bir şey değil yenidoğan dönemi o kadar para vermeye değer mi bilemedim 🥲 zaten araba ile hastane kapısı arası bi soğuk olacak maksimum 2 dk dışarda kalacak😅
Doğru, ben de dış giyim almadım bu yüzden

X