2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Birde daha kötüsü var , bebeği ziyarete gelenler biz bebeğe bakarız bir kahve yapıver diyenler 🥴
Hamileliğim zor geçiyor geçen ay emrivaki ile haz almadığım biri aradı akşama yemeğe geliyoruz diye pat diye ve geldi de yanında yüz kişiyle. Evime temizliğe gelen kadına da dedim ki bugün temizlik yapma yemek yap. Ortalığı da toplama böyle kalsın. Geldiler haz almadığım kadına dedim sen yabancı değilsin ben hastayım raporluyum sofrayı sen hallet hizmet artık senden, ben masaya oturuyorum. Bize hizmet etmekten yemek yiyemedi üstüne de tüm bulaşığı kitledim. Hala söyleniyormuş misafirliğe gittim de köle gibi iş yaptırdı diye. Bunu diyen birine öyle bir uçarım ki lohusa sendromuyla..

Hamileliğim zor geçiyor geçen ay emrivaki ile haz almadığım biri aradı akşama yemeğe geliyoruz diye pat diye ve geldi de yanında yüz kişiyle. Evime temizliğe gelen kadına da dedim ki bugün temizlik yapma yemek yap. Ortalığı da toplama böyle kalsın. Geldiler haz almadığım kadına dedim sen yabancı değilsin ben hastayım raporluyum sofrayı sen hallet hizmet artık senden, ben masaya oturuyorum. Bize hizmet etmekten yemek yiyemedi üstüne de tüm bulaşığı kitledim. Hala söyleniyormuş misafirliğe gittim de köle gibi iş yaptırdı diye. Bunu diyen birine öyle bir uçarım ki lohusa sendromuyla..

Ayakta alkışladım canım seni 🙌👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Ya ne güzel gözleri açık yakalamışsınız, biz ne zaman gitsek gözler kapalı. El hep yüzde :KK43: Hatta hareket ederken bir anda uykuya geçiyor. Umarım karnımdaki sakinliğini doğunca da korur :KK70:
Kontrole gitmeden birkaçgündürde çok hareketliydi, anlaşma yaptık "bak kızım şimdi bukadar oynuyorsun yarın doktor abinin yanına gittiğimizde sakın uyuma ha" dedim.
Annesinin sözünden çıkmadı yavrum "sen iste yeterki annem, o an ben gözlerimi bile açarım" dedi 🤣🤣🤣

süpersin valla cok iyi yapmışsın ama keşke en başından müsait değiliz diye savsaydın. ne büyük kabalık ya hamile arkadasına zoraki yemeğe gitmek bir de yanında bir sürü insanla. şuan en hassas dönemdeyiz ortalık hastalıktan kırılıyor, insanlardaki bu saygısızlıgı düşüncesizliği bazen aklım almıyor

ayy maşallah canım çok güzelsiniz :KK200: :nazar:

darısı bize canım bende pazartesi alacağım inşallah sonrasında kalıyor 5 hafta :halay:

ayy nasıl tatlış bir şeysin sen maşallah sana sağlıcakla gelsin canım :nazar::emir_bebek:

canım devlet hastanesi de veriyor ben ilk doğumumda yine özelle devlete aynı anda gidiyordum randevum oraya denk gelince oradan aldım problem olmaz.

32+0 da canım sonra en fazla 37+0 a kadar çalışabiliyorsun istersen erken de ayrılabilirsin.

canım ben kızımdan kalma var onu kullanacağım aşağıda paylaştığıma benzer birşey ama mart başı olacağı ve ankara soğuk olacağı için yine kalın battaniye de alırım pusetin altına üstüne kullanmak için illaki birşey almaya gerek yok tedbirli olmak yeterli kalın battaniyeler iş görür anne karnında sıcağa alışkın oldukları için

canım çok oturmak çok ayakta kalmak hepsi de aynı etkiyi yapıyor bende oturarak çalışıyorum her fırsatta kalkıp yürümeye gayret ediyorum yoksa bu ağrı dayanılmaz bir hal alıyor zaman az kaldı gerçekten heyecanla bekliyoruz minikleri :emir_bebek::dua:
Allah razı olsun canım, inşallah hepimizin yavrusu sağlıcakla gelir🌷🤲

Aaa benim de genital bolgede agri var,sanki kaslari agriyor ic kismi degilde dis kismi gibi oyle bir agri mi? Hic incelemedim o bolgeyi,hos kilodan baksamda bir sey goremem ya😒

Kizimda zorunlu sezeryan oldum,muhtemelen bu da oyle olacak,cidden cok zor,mecbur kalmadikca sezeryan olmamak lazim diye dusunuyorum.
Insallah degildir. Bence de sezeryan daha zor. Elinizle dokununca sislik ya da kabarikliklar geliyor mu kontrol edebilirsoniz. Zaten ayna ile bakinca da damarlar morca gorunuyor:KK43:

Aaa benim de genital bolgede agri var,sanki kaslari agriyor ic kismi degilde dis kismi gibi oyle bir agri mi? Hic incelemedim o bolgeyi,hos kilodan baksamda bir sey goremem ya😒

Kizimda zorunlu sezeryan oldum,muhtemelen bu da oyle olacak,cidden cok zor,mecbur kalmadikca sezeryan olmamak lazim diye dusunuyorum.
Insallah degildir. Bence de sezeryan daha zor. Elinizle dokununca sislik ya da kabarikliklar geliyor mu kontrol edebilirsoniz. Zaten ayna ile bakinca da damarlar morca gorunuyor:KK43:

Oy maşallah canım yaa :KK68: :nazar: Nasıl da tatlıı 😍 Sağlıkla gelsin inşallaahh 🙏

O zaman doktor yazmıştı ama baya oldu. Ortopedi miydi acaba sinir cerrahı mı..? Hatırlayamadım. El bilek ateli diye geçiyormuş, baktım şimdi.

Neyse ki hiçbirini hatırlamıyoruz büyüyünce 😄 Ona bakarsan anne karnında da sıkışık tepişik anaamm...
Zaten biz lohusa lohusa.. bir de ekstra gazı falan olunca da baya ağlıyorlar yani, doğrusu neyi var anlamıyorsun pek. O ağlayınca benim de bir sürü şey deneyip de susturamayınca neden susmuyor nesi var neden ağlıyor canı mı yanıyor derdini de anlatamıyor zaten diye ağlamışlığım vardır 🙈 Bak şimdi yine duygulandım..

Ah canım benziyoruz o konuda. Ben de her şey planlı olsun istiyorum. Bu sefer düşün düşün altından kalkamıyorum. Çok strese giriyorum düşünmekten ama planlamayınca ya da planladığım gibi olmazsa da daha çok strese gireceğim.. Ben haftasonu olsun istiyorum doğum. Annemler ablamlar şehir dışından gelecekler. Sonrasında bir kaç gün oğlanı okula göndermem diyorum. Belki de 1 hafta, bilmiyorum. O artık nasıl isterse.. Okula o anda çok önem veremeyeceğim. Kardeşiyle olmak isteyecek mutlaka. Bir nebze alışması için de iyi olacak. Gerçi benimki daha 2. sınıf hani. En çok sonrası işe dönüş stresi şu bu.. Onları düşünüp stres oluyorum. Maddi olarak okul fiyatları malum.. Bir de bakıcı falan.. O, okuldan da masraflı.. Bu arada 2. sezaryen daha mı kötü olur yoksa daha mı alışık oluruz da daha kolay mı atlatırız...? Onun da stresine giriyorum arada.. Düşünceler düşünceler...
Çok teşekkür ederim canım🤍 Amin🙏 inşallah hepimizin yavrusu sağlıcakla gelsin🥰🌸😘

süpersin valla cok iyi yapmışsın ama keşke en başından müsait değiliz diye savsaydın. ne büyük kabalık ya hamile arkadasına zoraki yemeğe gitmek bir de yanında bir sürü insanla. şuan en hassas dönemdeyiz ortalık hastalıktan kırılıyor, insanlardaki bu saygısızlıgı düşüncesizliği bazen aklım almıyor
Kadın anormal bi tip. Önce eşimi aramış eşim benim için rahatsız dinlenmesi gerekiyor demiş haberim yoktu sonra beni aradı açmadım mesaj atmış konum at diye ne olduğunu anlamdım. Eşime dedim noluyor diye geri aradı bi uğrayacağız akşam geçmiş olsuna diye demiş . Eşim de bir şey diyemedi ama sinir oldu emrivaki yaptı resmen. Sonra beni aradı akşam yemeğe geliyoruz… Dedim hazırlık fl yapamam hastayım yani bendem bir şey bekleme. Sonra bi öğrendim peşine yüz kişi takmış diğer kişiler aradı bir şey lazım mı akşama diye 😅 milleti de yemeğe çağırmış yapmasam diğer insanlara ayıp olacak kendi gelse o yemeği bile hazırlatmazdım da neyse…

Canım ben özelde de devlette de normal doğum yaptım. Çok bariz bir fark olduğunu söyleyemem, sonuçta cocuğunu kucağına almanın mutluluğu sana yetiyor. Devlette şansına kim o gün hemşireyse, ebeyse onun muamelesi biraz daha önemli oluyor. Devlette (ayrıca ilk doğum) lavman yapılmıştı, yatağa bağlı şekilde sancı karşılama, devamlı nst, bir şey yiyip içemeye izin vermeme, suni sancı ne ararsan vardı. Ben de çok tecrübeli olmadığım için onlar ne derse kuzu kuzu peki diyordum. Annem eşim yanımdaydı. Ayrı bir salonda yatıyorsun sonra doğum odasına alınıyorsun filan. Doktor doğum başlayınca geliyor, hatta ben öğle arası doğurdum belki o şekilde ayarladılar bilmiyorum 🤫 sonra odama geçtim, tek kişilikti. Ertesi gün de çıktım.

Özelde ise ben de biraz bilinçliydim, yanımda olsun istediğim tecrübeli bir ebe vardı. Yeme içme serbest ( hurma ve su içtim sadece) damar yolu açıldı ama suni sancı lavman nst yok. Tek kişilik odada sancı karşılayıp sonra aynı oda da doğum. Doktor yine doğum anında yanında. Ardından başka bir odaya alındım. Mesela orada da en çok sorun hastabakıcı hemşire kim varsa seni memnuniyetini belirtmekle ilgili yönlendirme çabalarıydı. Benimle ilgili şunu yaz ve şu kutuya at 🙄 tabi odaya 10 kişi doldu, doktorun sekreteri dahi var doğum fotosunda. Orada sadece akşama kadar kaldım, doğum sabah 8.45 gibi olduğu için.

Yani şimdi geriye dönüp bakıyorum, sonuç hepsinin olumsuz yönlerini silip götürüyor ben de. Bebeğim yanımda mı sağlıklı mı, benim için tamamdır. Sen de bunu yaşamadan bilemezsin. Özeller de yaşayacağın samimiyetsizlik seni hayal kırıklığına uğratabilir. Devlette de beklemediğinden güzel geçebilir. Biraz kişisel konular. İnşallah en doğru kararı verirsiniz canım 🫶
Canım çok guzel anlatmıssın cok tesekkur ederim 🌸🌸🫶🏻

Hic dikkat etmedim sislik var mi diye,olsa illaki fark ederdim,aynadan bakmaya calisacagim umarim yoktur😕

canım ben 2018 de özeldeki doktorum şehir dışında olduğu için orada da bilmediğim doktor doğumumu yaptıracak birde bayram olduğu için devlette yaptım kurban bayramının 3. günü olduğu için doktor azdı gelip ara ara kontrol ediyordu ama ağırlıklı olarak intörnler ilgilendi en son doğumhaneye alındığımda geldi doğum için birde iç dikişimi doktor attı ben çok sorun yaşamadım ama devletteki en büyük problem çok fazla gelip giden bakan var mahremiyet sıkıntılı bence gerçi bu süreç özelde nasıl oluyor onu da bilemiyorum tabi bu sefer de bir aksilik olmazsa özeli deneyimleyeceğim karar senin hastaneden hastaneye bile değişebilir ben ankara dayım.
Oyle oluyormus sanırım canım sagol deneyimlerini anlattıgın için 🌸

Sen abartmıyorsun seni çok cooook iyi anlıyorum, benim başımdan inan daha densizi var. Gece yarısı eşimi arayıp özele gitmeyin orda sezeryana alirlar devlete gidin diyecek kadar , söz sahibi sanan 😠
Allah im ya herkes işine baksin ya. Benim eşim karistirmaz oyle islerimize Allahtan eşin tavri onemli bu konuda

Kadın anormal bi tip. Önce eşimi aramış eşim benim için rahatsız dinlenmesi gerekiyor demiş haberim yoktu sonra beni aradı açmadım mesaj atmış konum at diye ne olduğunu anlamdım. Eşime dedim noluyor diye geri aradı bi uğrayacağız akşam geçmiş olsuna diye demiş . Eşim de bir şey diyemedi ama sinir oldu emrivaki yaptı resmen. Sonra beni aradı akşam yemeğe geliyoruz… Dedim hazırlık fl yapamam hastayım yani bendem bir şey bekleme. Sonra bi öğrendim peşine yüz kişi takmış diğer kişiler aradı bir şey lazım mı akşama diye 😅 milleti de yemeğe çağırmış yapmasam diğer insanlara ayıp olacak kendi gelse o yemeği bile hazırlatmazdım da neyse…
Yani ne denir boyle insanlara valla pes. Hadi kendisi geldi peşine milleti takmasina mana veremedim,cok dusuncesizmis.

Benımde pozisyon olarak baş yukarı ayaklar asagıda ben karnımdada hissedıyorum kafasının nerde oldugunu dısardan belli oluyor kafasını dayadıgı yer yani pozisyon değiştirdiğinde anlayacagım sanırım, hala değişmedi umarım değişir 25 yasındayım ilk doğum olacak allah kısmet ederse, normal istiyorum ama dönmezse sezaryan dedi doktor , inşallah dönerler dönmezsede bebek için saglıgı için hayırlısı ne ise o olsun
Öyle canım tabi bebislerin sağlığı için hangisi iyi ise o olsun sağlıcakla doğsunlar da. Dediğin gibi pozisyon değiştirse ben de rahat anlarım. Ayaklar hep mesanemde çünkü 😀😀

Kızlar bu hediyelik çikolatalaran alıcam ama biz doğurana kadar erir mi bozulur mu petekler hep açık bilemedim😃
Petek açık olmayan bi odada muhafaza et canım kiler vs bence erimez yani abur cuburlar da dışarda duruyor ama erimiyor 🤔
Birde daha kötüsü var , bebeği ziyarete gelenler biz bebeğe bakarız bir kahve yapıver diyenler 🥴
Zıkkım icesiceler 🤨
Aslında en mantıklısı hiç bebeği salona getirmemek misafir gelince. Oda da uyuyorsa kalsın 😀 görmek isteyen yarım salise baksın çıksın.
Ben öyle yapıcam. En mantıklısı kesinlikle. Hediye paketi gibi bebeği ordan oraya gezdiremem.
En iyisini yapmışsın yüzsüzlüğünün cezasını çeksin

X