Canım ben özelde de devlette de normal doğum yaptım. Çok bariz bir fark olduğunu söyleyemem, sonuçta cocuğunu kucağına almanın mutluluğu sana yetiyor. Devlette şansına kim o gün hemşireyse, ebeyse onun muamelesi biraz daha önemli oluyor. Devlette (ayrıca ilk doğum) lavman yapılmıştı, yatağa bağlı şekilde sancı karşılama, devamlı nst, bir şey yiyip içemeye izin vermeme, suni sancı ne ararsan vardı. Ben de çok tecrübeli olmadığım için onlar ne derse kuzu kuzu peki diyordum. Annem eşim yanımdaydı. Ayrı bir salonda yatıyorsun sonra doğum odasına alınıyorsun filan. Doktor doğum başlayınca geliyor, hatta ben öğle arası doğurdum belki o şekilde ayarladılar bilmiyorum
sonra odama geçtim, tek kişilikti. Ertesi gün de çıktım.
Özelde ise ben de biraz bilinçliydim, yanımda olsun istediğim tecrübeli bir ebe vardı. Yeme içme serbest ( hurma ve su içtim sadece) damar yolu açıldı ama suni sancı lavman nst yok. Tek kişilik odada sancı karşılayıp sonra aynı oda da doğum. Doktor yine doğum anında yanında. Ardından başka bir odaya alındım. Mesela orada da en çok sorun hastabakıcı hemşire kim varsa seni memnuniyetini belirtmekle ilgili yönlendirme çabalarıydı. Benimle ilgili şunu yaz ve şu kutuya at
tabi odaya 10 kişi doldu, doktorun sekreteri dahi var doğum fotosunda. Orada sadece akşama kadar kaldım, doğum sabah 8.45 gibi olduğu için.
Yani şimdi geriye dönüp bakıyorum, sonuç hepsinin olumsuz yönlerini silip götürüyor ben de. Bebeğim yanımda mı sağlıklı mı, benim için tamamdır. Sen de bunu yaşamadan bilemezsin. Özeller de yaşayacağın samimiyetsizlik seni hayal kırıklığına uğratabilir. Devlette de beklemediğinden güzel geçebilir. Biraz kişisel konular. İnşallah en doğru kararı verirsiniz canım